Dodaj do ulubionych

HIPERMARKET PRZY E7

IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 04.08.02, 12:32
Mówiono w mediach elblaskich, że lotnisko chce sprzedać kawałek terenu przy
E7 pod budowę hipermarketu. Czy ktoś wie jaki to będzie hipermarket?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wodnik73 Re: HIPERMARKET PRZY E7 IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.08.02, 06:27
      Prawdopodobne jest pojawienie się francuskiej grupy kapitałowej CASSINO ze
      znaną pewnie Tobie marką Auchan: wątpliwe aby postawiono market podobnej
      wielkości jak w Gdańsku ale ze względu na węzeł drogowy do Rosji itd. będzie to
      pewnie sama hala ze znacznie mniejszym pasażem handlowym. AUCHAN może działań
      również na zasadzie sublicencji tzn. ktoś będzie prowadził dla nich ten market
      (i może być to nawet jakiś lokalny przedsiębiorca) a Oni dokładają wsparcie
      logistyczne: dostawy, zaopatrzenie z centralnego magazynu itd. no i rzecz jasna
      znaną i rozpoznawalną markę AUCHAN wraz z reklamą.
      To tyle - tak działa AUCHAN w Zielonej Górze na przykład.

Pozdrawiam

Gość portalu: Niewiedzący napisał(a):

> Mówiono w mediach elblaskich, że lotnisko chce sprzedać kawałek terenu przy
      > E7 pod budowę hipermarketu. Czy ktoś wie jaki to będzie hipermarket?
    • Gość: koń Re: HIPERMARKET PRZY E7 IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 19:59
      Wodnik73 małe sprostowanie Twojej wypowiedzi: Grupa CASSINO buduje i zarządza
      hipermarketami GEANT. A Geant i Auchan to dwie różne sieci. Ale ja także
      słyszałem że ma to być francuska firma. Tak więc albo Geant, albo Auchan, bo
      Leclerca będziemy mieli na Żeromskiego. Pozdrawiam
    • Gość: JULEK Re: HIPERMARKET PRZY E7 IP: *.waw.cdp.pl 25.08.02, 08:50
      A ja wolałbym, zeby w Elblągu,zbudowano angielskie Tesco! To najlepszy, według
      mnie, hipermarket w Polsce!
      • Gość: Koleś Re: HIPERMARKET PRZY E7 IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 10:15
        Jeśli chodzi o francuzów to jeszcze jest Careffour (chyba tak się to pisze).
        Więc albo Auchan, albo Geant, albo Careffour.
        • Gość: Adam Re: HIPERMARKET PRZY E7 IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 17:44
          Są bardziej aprecyzowane informacje na ten temat, głównie to o daty mi chodzi.
    • Gość: michal_el O hipermarkecie na E7 IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 13:48
      Cytat""""""Do końca roku gotowy będzie nowy plan zagospodarowania terenu
      lotniska. Ma się w nim znaleźć miejsce na kolejny duży obiekt handlowy.
      Ani szef Aeroklubu Elbląskiego Zdzisław Matkiewicz ani rzecznik Urzędu
      Miejskiego Artur Zieliński nie chcą mówić o szczegółach planu. Przyznają
      jednak, że znajdzie się w nim zapis o lokalizacji dużego obiektu handlowego:
      kompleksu handlowo-usługowo-turystycznego.
      Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że na kupno ziemi, która zyska na
      atrakcyjności dzięki budowie węzła "Wschód", jest już chętny. Jest to
      francuski właściciel sieci hipermarketów.
      Tereny wokół lotniska mają jednak wielu właścicieli. Zdaniem naszych
      informatorów, aeroklub zamierza sprzedać swoją część Urzędowi Miejskiemu. Ten
      zaś dysponując większym fragmentem będzie mógł ją odstąpić nabywcy.
      Jak mówi Artur Zieliński, plan jest już gotowy i trwają jego uzgodnienia z
      zainteresowanymi.

Wszystko wskazuje na to, że jeśli scenariusz, który rysuje się w tej sprawie,
      zostanie zrealizowany, konieczna będzie zmiana przyjętej wiosną ubiegłego roku
      uchwały Rady Miejskiej o wstrzymaniu na najbliższe pięć lat budowy dużych
      obiektów handlowych w obrębie miasta. Jak mówili wówczas przedstawiciele
      Zarządu Miasta, uchwała jest odpowiedzią na obawy właścicieli małych sklepów o
      swój los w konkurencji z hieprmarketami. Dziś część elbląskich handlowców,
      pomysł budowy kolejnego megasklepu poza centrum, uważa za mniejsze zło.
      Obietnice i przyrzeczenia radnych mogą zostać jednak złamane...""""""""""

• Gość: wrh Re: O hipermarkecie na E7 IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 21:54
        Żadna obietnica nie zostanie złamana nawet gdyby powstało kilka różnych, duzych
        supermarketów. Po prosto starej rady już nie ma. Miasto ma nową kadencję i nowy
        zarząd. Dokładniej, to Francuzi bardzo Elbląga nie lubią, ponieważ elbląskie
        oszołmy nie dotrzymują umów z negocjacji. Jesli chodzi o inne sieci, to z
        pewnością będą i oficjalanie wszyscy się dowiedzą za kilkanaśćie dni. Jesli
        chodzi o lotnisko to najbardziej jest zaangażowany p.Niemyjski który ma na
        lotnisku swoja działeczkę. Natomiast nie widomo czy wyrazi zgode na budowę
        marketu, Urząd Lotniczy [chyba przekreciłem nazwę], ze wzgledu na bliskość
        położenia marketu do lotniska. Jest jeszcze jeden problem , to kurzawa na
        płycie lotniska. Prawdziwego lotniska nie mozna wybudować a i komunikacje z
        miastem trzeba zrobić. Mozliwości są dwie przez Lotniczą lub obwodnicę. Dodam
        że po zewnętrznej stronie obwodnicy, mozna tyle budowac ile tylko dusza
        zapragnie. Na początku tego roku mówiono o budowie w gronowie Górnym, na polu
        koło dawnego Kombinatu Ogrodniczego ale więcej nic nie słyszałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka