Gość: Niewiedzący IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 04.08.02, 12:32 Mówiono w mediach elblaskich, że lotnisko chce sprzedać kawałek terenu przy E7 pod budowę hipermarketu. Czy ktoś wie jaki to będzie hipermarket? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wodnik73 Re: HIPERMARKET PRZY E7 IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.08.02, 06:27 Prawdopodobne jest pojawienie się francuskiej grupy kapitałowej CASSINO ze znaną pewnie Tobie marką Auchan: wątpliwe aby postawiono market podobnej wielkości jak w Gdańsku ale ze względu na węzeł drogowy do Rosji itd. będzie to pewnie sama hala ze znacznie mniejszym pasażem handlowym. AUCHAN może działań również na zasadzie sublicencji tzn. ktoś będzie prowadził dla nich ten market (i może być to nawet jakiś lokalny przedsiębiorca) a Oni dokładają wsparcie logistyczne: dostawy, zaopatrzenie z centralnego magazynu itd. no i rzecz jasna znaną i rozpoznawalną markę AUCHAN wraz z reklamą. To tyle - tak działa AUCHAN w Zielonej Górze na przykład. Pozdrawiam Gość portalu: Niewiedzący napisał(a): > Mówiono w mediach elblaskich, że lotnisko chce sprzedać kawałek terenu przy > E7 pod budowę hipermarketu. Czy ktoś wie jaki to będzie hipermarket? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koń Re: HIPERMARKET PRZY E7 IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 19:59 Wodnik73 małe sprostowanie Twojej wypowiedzi: Grupa CASSINO buduje i zarządza hipermarketami GEANT. A Geant i Auchan to dwie różne sieci. Ale ja także słyszałem że ma to być francuska firma. Tak więc albo Geant, albo Auchan, bo Leclerca będziemy mieli na Żeromskiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JULEK Re: HIPERMARKET PRZY E7 IP: *.waw.cdp.pl 25.08.02, 08:50 A ja wolałbym, zeby w Elblągu,zbudowano angielskie Tesco! To najlepszy, według mnie, hipermarket w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleś Re: HIPERMARKET PRZY E7 IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 10:15 Jeśli chodzi o francuzów to jeszcze jest Careffour (chyba tak się to pisze). Więc albo Auchan, albo Geant, albo Careffour. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: HIPERMARKET PRZY E7 IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 17:44 Są bardziej aprecyzowane informacje na ten temat, głównie to o daty mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_el O hipermarkecie na E7 IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 13:48 Cytat""""""Do końca roku gotowy będzie nowy plan zagospodarowania terenu lotniska. Ma się w nim znaleźć miejsce na kolejny duży obiekt handlowy. Ani szef Aeroklubu Elbląskiego Zdzisław Matkiewicz ani rzecznik Urzędu Miejskiego Artur Zieliński nie chcą mówić o szczegółach planu. Przyznają jednak, że znajdzie się w nim zapis o lokalizacji dużego obiektu handlowego: kompleksu handlowo-usługowo-turystycznego. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że na kupno ziemi, która zyska na atrakcyjności dzięki budowie węzła "Wschód", jest już chętny. Jest to francuski właściciel sieci hipermarketów. Tereny wokół lotniska mają jednak wielu właścicieli. Zdaniem naszych informatorów, aeroklub zamierza sprzedać swoją część Urzędowi Miejskiemu. Ten zaś dysponując większym fragmentem będzie mógł ją odstąpić nabywcy. Jak mówi Artur Zieliński, plan jest już gotowy i trwają jego uzgodnienia z zainteresowanymi. Wszystko wskazuje na to, że jeśli scenariusz, który rysuje się w tej sprawie, zostanie zrealizowany, konieczna będzie zmiana przyjętej wiosną ubiegłego roku uchwały Rady Miejskiej o wstrzymaniu na najbliższe pięć lat budowy dużych obiektów handlowych w obrębie miasta. Jak mówili wówczas przedstawiciele Zarządu Miasta, uchwała jest odpowiedzią na obawy właścicieli małych sklepów o swój los w konkurencji z hieprmarketami. Dziś część elbląskich handlowców, pomysł budowy kolejnego megasklepu poza centrum, uważa za mniejsze zło. Obietnice i przyrzeczenia radnych mogą zostać jednak złamane..."""""""""" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrh Re: O hipermarkecie na E7 IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 21:54 Żadna obietnica nie zostanie złamana nawet gdyby powstało kilka różnych, duzych supermarketów. Po prosto starej rady już nie ma. Miasto ma nową kadencję i nowy zarząd. Dokładniej, to Francuzi bardzo Elbląga nie lubią, ponieważ elbląskie oszołmy nie dotrzymują umów z negocjacji. Jesli chodzi o inne sieci, to z pewnością będą i oficjalanie wszyscy się dowiedzą za kilkanaśćie dni. Jesli chodzi o lotnisko to najbardziej jest zaangażowany p.Niemyjski który ma na lotnisku swoja działeczkę. Natomiast nie widomo czy wyrazi zgode na budowę marketu, Urząd Lotniczy [chyba przekreciłem nazwę], ze wzgledu na bliskość położenia marketu do lotniska. Jest jeszcze jeden problem , to kurzawa na płycie lotniska. Prawdziwego lotniska nie mozna wybudować a i komunikacje z miastem trzeba zrobić. Mozliwości są dwie przez Lotniczą lub obwodnicę. Dodam że po zewnętrznej stronie obwodnicy, mozna tyle budowac ile tylko dusza zapragnie. Na początku tego roku mówiono o budowie w gronowie Górnym, na polu koło dawnego Kombinatu Ogrodniczego ale więcej nic nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś