Dodaj do ulubionych

CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW...

05.02.03, 11:39
...do Elbląga z Olsztyna. Tak jak jest np w Lubuskim czy w Kujawsko-
Pomorskim.
Chcę, aby moje miasto stało się równorzędnym miastem wojewódzkim.

A w ramach przyjaźni elblasko-olsztyńskiej zbudujmy szybką kolej między
naszymi miastami i autostradę.
Obserwuj wątek
    • anna1000 Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 12:10
      ja też chcę, ale co z tego? przecież nikt teraz tego nie zmieni...
      • michal_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 12:26
        Przecież to nie jest niemozliwe, a przynajmniej bardziej możliwe niż
        przeniesienie się do pomorskiego.
        • Gość: anna Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... IP: *.umcs.lublin.pl 05.02.03, 13:07
          ale teraz wszystkim politykom jest dobrze jak jest...nikt nie lubi zmian,
          trzeba było pomyśleć o tym wcześniej...
          ciekawe co na ten pomysł odpowiedziałby prezydent Elbląga, bo to co
          odpowiedziałby prezydent Olsztyna mogę sobie wyobrazić :)))
    • Gość: detritus Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 12:35
      > A w ramach przyjaźni elblasko-olsztyńskiej zbudujmy szybką kolej między
      > naszymi miastami i autostradę.

Dobra, Ty zaczynasz kopac od strony Elblaga, ja od strony Olsztyna. W ten
      sposob cos takiego powstanie predzej niz gdybysmy liczyli na nasze wladze ;o(
      • michal_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 12:54
        Trzeba by iśc na comiesięczne spotkanie z prezydentem i pogadać na temat
        możliwości przeniesienia jakiegoś urzędu z Olsztyna do Elbląga.
    • Gość: FX Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... IP: 194.204.173.* 05.02.03, 12:50
      chyba nie wierzysz , ze to ma szansę powodzenia. olsztyn zabiera do siebie co
      tylko może, chce być niewiadomo jaką metropolią ....
      ostatnio nawet chca aby apelacyjny sąd był u nich, dotychczas takowy jest w
      gdańsku...
      • michal_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 12:55

> ostatnio nawet chca aby apelacyjny sąd był u nich, dotychczas takowy jest w
        > gdańsku...

Nasi w tej sprawie walczą.
        • Gość: FX Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... IP: 194.204.173.* 05.02.03, 12:57
          jak cos wywalczą to tylko pozostanie układu po staremu, tzn. sad w gdańsku
          o przeniesieniu sadu apelacyjnego do elblaga nawet nie wspominaja...
          • michal_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 13:55
            Praktycznie tylko o to trwa batalia. Do Gdąńska jest bliżej.
            • bpkw Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 21:01
              Michal-el, Michal-el ty niepoprawny optymisto...
              • michal_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 21:07
                Wierzę, że moje marzenia się spełnią;)

Dotąd się spełniały.

A kto wie co będzie za trzy lata;)
                • bpkw Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 23:11

> A kto wie co będzie za trzy lata;)

Za trzy lata bedzie 5.02.2006 r. I po co Ci te urzędy. Ja je omijam z daleka.
                  Jak mam coś do załatwienia w Ratuszu czy Urzędzie Skarbowym to autentycznie
                  jestem chory. A w Urzędzie Wojewódzkim nigdy w zyciu nic nie załatwiałem.
                  • michal_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 23:18
                    bpkw napisał:

>
                    >
                    > > A kto wie co będzie za trzy lata;)
                    >
                    >
                    > Za trzy lata bedzie 5.02.2006 r.

Między innymi też;)

>I po co Ci te urzędy. Ja je omijam z daleka.
                    > Jak mam coś do załatwienia w Ratuszu czy Urzędzie Skarbowym to autentycznie
                    > jestem chory.

Też niechodziłbym do Ratusza w Olsztynie jak nie ma pozytywmej opinii nadzoru
                    budowlanego:) Kaski wydają na wejście?

>A w Urzędzie Wojewódzkim nigdy w zyciu nic nie załatwiałem.

To nawet dobrze, bo nie będziesz narzekał , że do Elbląga musisz przyjechać;)
                    • bpkw Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 23:22
                      Marzenia jak ptaki szybują po niebie...
                      • michal_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 23:32
                        I się spełniają:) np.
                        1. Jak byłem jeszcze w ogólniaku marzyłem sobie, że fajnie było by gdyby
                        utworzono informatykę na PWSZ - i tak się stało
                        2. Jak bylem mały (przedszkole) i dojeżdzałem tramwajem do przedszkola na
                        Zawadzie marzyłem, żeby tramwaj jeździł przez Dąbka - i tak się stało
                        3. Podczas moich wycieczek nad kanał elbląski kiedy jeszcze to chodziłem do
                        podstawówki marzyłem , żeby wybudowano most jako przedłużenie Brzeskiej oraz
                        żeby zagospodarownao jakoś tereny obok mostu - i tak się dzieje, i tak się
                        stanie
                        4. Również w podstawówce kiedy byłem zachwycony deptakami czy pasażami
                        handlowymi w innych miastach, bardzo chciałem żeby też był taki deptak w
                        Elblągu - i tak się stało (pasaż na Hetmańskiej) i tak się stanie już w tych
                        najbliższych dwóch latach (deptak na Starówce)
                        itd......wiele marzeń miałem związanych z moim miastem jako dziecko, zwłaszcza
                        kiedy widziało się przecudowne rzeczy w dużych miastach takich jak Gdańsk czy
                        Warszawa:)
                        • francuz_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 23:36
                          Szkoda tylko, ze nie jezdziles wtedy po swiecie... Nowy York, Paryz, Berlin,
                          Tokio... ale dobre i to :) Drapaczy chmur narazie nie bedzie...
                          • anna1000 Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 06.02.03, 08:28
                            Francuz, myślę, że nic straconego, zrzucimy się na bilet do Paryża dla Michała
                            i może za 15 lat wybudują w Elblągu jakąś metalową konstrukcję, ewentualnie
                            szklaną...:)))))))))))))))
                            • michal_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 06.02.03, 10:50
                              To może tak, chiałbym pojechać do Berlina, Amsterdamu, Parzyża, Rzymu, Nowego
                              Jorku, Tokyo. W zamian wrócę z takimi marzeniami, które na pewno będą
                              zrealizowane w ciągu 10 lat;)
                              • Gość: anna :))) IP: *.umcs.lublin.pl 06.02.03, 11:18
                                :)))))))))))))))))))))))))
                                już nas tak nie wykorzystuj :)))))))
                                • michal_el Re: :))) 06.02.03, 13:03
                                  Dobra, to soboe odpuszczę tą Europkę, zostanę rzy innych kontynentach;)
                        • anna1000 Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 06.02.03, 08:29
                          Michał, pomarz o metrze...:))))))
                          • michal_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 06.02.03, 10:33
                            ok;) ale przedtem chyba inne marzenia z dzieciństwa muszą się jeszcze spełnić;)
                            • Gość: anna Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... IP: *.umcs.lublin.pl 06.02.03, 11:19
                              tak tak kolejność musi być zachowana
                              :)))
    • francuz_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 23:24
      Przeniesienie niektorych urzedow to dobry i sprawiedliwy pomysl. Ja bym np.
      widzial w Elblagu:
      - komende wojewodzka policji
      - generalna dyrekcje drog krajowych i autostrad
      - sejmik wojewodzki

Nie wiem tylko po co ta szybka kolej i autostrada, bo kto bedzie tedy jezdzil...
      • michal_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 05.02.03, 23:35
        wojewodzki
        >
        > Nie wiem tylko po co ta szybka kolej i autostrada, bo kto bedzie tedy
        jezdzil..
        > .

Jak to kto?
        Olsztynianie chcący dojechać choćby do A1, do połączeń promowych w Elblągu czy
        też do sejmiku.

• Gość: detritus Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 09:58
          Nie przenoscie nam stolicy do Elblaga! ;o)))))
          • Gość: anna :)))) IP: *.umcs.lublin.pl 06.02.03, 10:12
            la la la la :))))))))))
          • michal_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 06.02.03, 10:48
            To jest moje marzenie...:) więc.....nie muszę kończyć.
          • francuz_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 06.02.03, 17:52
            A co, boimy sie?? :))))))))))
            • bpkw Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 06.02.03, 19:31
              Michal-el. Jak marzyć to na całego... a może Sejm lub chociaż Senat. A z
              podróży krajoznawczych po Polsce jakiś Wawel...?.
              • francuz_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 06.02.03, 19:34
                Wawel to moze nie... po co nam jakas ruina :))))))
              • michal_el Re: CHCĘ, ABY PRZENIESIONO CZĘŚĆ URZĘDÓW... 06.02.03, 19:37
                Ograniczyłem się z marzeniami do ratusza staromiejskiego na elbląskiej
                starówce;)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka