Gość: marek IP: *.elb.vectranet.pl 05.04.07, 21:45 Zamknieta do odwolania,slyszalem,ze juz nie otworzą,szkoda by bylo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_jazz Re: Czy moze wiecie co ze Slowianską? 05.04.07, 22:42 Wiadomo z jakiego powodu została zamknięta? Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Czy moze wiecie co ze Slowianską? 06.04.07, 09:38 Może powstanie tam "Country Club"? Widać jej szefowie oglądali, ostatnie "Rancho" w TVP1, i zainspirowało to ich do podobnych działań :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy moze wiecie co ze Slowianską? IP: *.elb.vectranet.pl 06.04.07, 21:07 Bardzo smieszne,ostatnia markowa restauracja poza starowką,cholera czlowieka bierze,ze w tym miescie nic nie moze sie utrzymac,tylko glupie banki i salony telefonii komorkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Czy moze wiecie co ze Slowianską? 06.04.07, 21:33 Może powstanie tam przyzwoity PUB z klasą, bo te na Starówce tej klasy nie mają :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Czy moze wiecie co ze Slowianską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 10:26 a moze to tylko jej remont? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz P. Re: Czy moze wiecie co ze Slowianską? IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.04.07, 16:25 PSS oferuje wynajęcie Słowiańskiej; było ogłoszenie w Wyborczej w lutym br. Stawka czynszu za cały obiekt [900 m.kw.] to 12.000zł netto Ostatni dzierżawca, przedsiębiorca z Pisza bodajże wytrzymał na takim czynszu 2 miesiące i poszedł. A chciał zrobić tam restaurację rybną. Następnych chętnych jak widać nie widać... Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Czy moze wiecie co ze Slowianską? 07.04.07, 16:29 Tak jak nie widać chętnego na lokal po byłem Empiku na 1 maja :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elblążanin Tymczasem na pasażu.. IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.04.07, 18:45 Otwiera się kolejny bank, w miejscu gdzie był sklep Dallas. Ten bank to ING, natomiast sklep Dallas przeniesiono na 3-go Maja do "Jagielonki". Czy ING zmienia siedzibę, czy będą dwa oddziały? Dodatkowo też się coś ruszyło na rogu koło Lukas Banku, po krzesłach, które tam w środku widziałem wnioskuję, że będzie to kolejny bank:P cóż pasaż może stać sie niedługo zagłębiem finansowym Elbląga:P Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Tymczasem na pasażu.. 07.04.07, 18:54 Czy centrum miasta ma byc dla bankow?To smutne,ciag spacerowy powinien sluzyc mieszkancom,jakies knajpki,butiki z markowymi ciuszkami,itp.,nie wspomne juz o potencjalnych turystach,gdzie jakis plan zgospodarowania przestrzennego tej ulicy?Czy wladza miejska cos wogole mysli,chyba raczej nie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Tymczasem na pasażu.. IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.04.07, 19:52 a co ma wladza do tego kto kupuje lokal? Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Tymczasem na pasażu.. 07.04.07, 23:41 I co ma plan zagospodarowania przestrzennego do tego, co mieści się wewnątrz lokali? Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Tymczasem na pasażu.. 09.04.07, 10:25 Wladza lokalna ma duzy wplyw na wszystko ,co dzieje sie w miescie,musi to robic z glowa,przykladem tepoty umyslowej jest plac kolo dawnej syreny.Uwazasz,ze robienie z wszystkiego bankow i salonow telefonni jest czyms,co sprzyja rozwojowi turystyki?Slowianska to ostatni z dawnych ,elblaskich lokali,z jakas tam klasa,oblegana w lato przez Niemcow,mieszkajacych w pobliskim hotelu,ktorym kuchnia hotelowa niebardzo przypadla do gustu,jezeli Slowianska nie zostanie uratowana,będzie to swiadectwem kolejnego nieudacznictwa elblaskich wlodarzy,tylko ich nie bron,popatrz obiektywnie na wszystko,czy nie mam racji?A moze jestes jednym z nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Tymczasem na pasażu.. IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.04.07, 15:13 wiec jak twoim zdaniem miasto ma uratowac Słowiańską? Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Tymczasem na pasażu.. 09.04.07, 18:24 Ja nie jestem ani czlonkiem zarzadu,ani radnym miejskim,wiec moge tylko cos zasugerować,moze niech sie dogadają z pss spolem?Przeciez to sami koledzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaa Re: Tymczasem na pasażu.. IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.04.07, 18:31 dogadaja? jak kupia to wtedy... i co miasto ma prowadzic restauracje? smieszny jestes.... Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Tymczasem na pasażu.. 09.04.07, 19:10 Gość portalu: aaaaaaaaaaaaa napisał(a): > dogadaja? jak kupia to wtedy... i co miasto ma prowadzic restauracje? smieszny > jestes.... To wladza jest smieszna,ze pozwala na powstawanie na kazdym kroku bankow i innych telefonicznych bzdetow,wcale nie zalezy jej na rozwoju naszego miasta,wrecz przeciwnie:( Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Tyle że to banki i sieci telefoniczne... 09.04.07, 21:19 płacą miastu najwięcej z racji podatków. A owe podatki zasilają budżet miejski, z którego my wszyscy czerpiemy kasę na rozwój miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Tyle że to banki i sieci telefoniczne... IP: *.elb.vectranet.pl 12.04.07, 17:34 I sciagaja do naszego miasta rzesze turystow,ktorzy tak naprawde,nie maja u siebie takowych. Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Tyle że to banki i sieci telefoniczne... 12.04.07, 18:37 A ty raz się logujesz a raz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Tyle że to banki i sieci telefoniczne... 12.04.07, 19:30 Im więcej banków tym lepiej, to jest pewne stwierdzenie. Nie trzeba chyba pisać o korzyściach wynikających z tej sytuacji? Odnośnie lokali, konkurencja rośnie, jedni upadają, jedni się rozwijają, zawsze może ktoś z Was otworzyć nową Słowiańską zamiast tyle gadać i gadać i gadać i gadać i gadać .... Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Tymczasem na pasażu.. 12.04.07, 21:18 Alfik, Tobie niczego nie idzie wytłumaczyć. Masz w swojej główce zakodowaną jedną wersję, że władze w naszym mieście są "be" i już. Niezależnie od wszystkiego będziesz szukał powodu, żeby im dokopać. W tym wypadku zupełnie nie wiem o co Ci chodzi. Jeśli twierdzisz, że Słowiańska upadnie z winy Słoniny i całej reszty to tak, jak ktoś Ci tu wcześniej napisał, ośmieszasz się kompletną nieznajomością tematu i relacji panujących na obu szczeblach. Jak ktoś będzie szedł i nagle narobi na chodniku, to też będziesz obwiniał o to prezydenta i urzędników? :) Brak słów po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Tymczasem na pasażu.. 14.04.07, 10:32 Jazz,to ze mam takie zdanie,a nie inne,mimo ze wcale nie musze miec racji,nie upowaznie Cie,do obrazania mnie,ale ja sie nie gniewam:) Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Tymczasem na pasażu.. 14.04.07, 12:51 W którym miejscu ja Cię obraziłem? Odpowiedz Link Zgłoś
cienmotyla Re: Tymczasem na pasażu.. 14.04.07, 09:37 alfik45 napisał: > Czy centrum miasta ma byc dla bankow?To smutne,ciag spacerowy powinien sluzyc > mieszkancom,jakies knajpki,butiki z markowymi ciuszkami,itp.,nie wspomne juz o > potencjalnych turystach,gdzie jakis plan zgospodarowania przestrzennego tej > ulicy?Czy wladza miejska cos wogole mysli,chyba raczej nie:( Jedynym sklepem do jakiego ja regularnie chodzę na pasaż jest Rosmann. Bez sensu, same banki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz P. Słowiańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 09:56 Będzie reaktywacja Nowym dzierżawcą jest właściciel jednego z elbląskich salonów samochodowych W planach [dość ambitnych i wymagających kredytowania inwestycji] jest nie tylko ponowne uruchomienie restauracji co nastąpi już w maju przy okazji sezonu na przyjęcia I komunii świętej ale również utworzenie hotelu. W obiekcie są 43 pomieszczenia które mogą być pokojami hotelowymi a dotychczas były dzierżawione na różne usługi. Czas pokaże ile z tych planów uda się zrealizować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Słowiańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:04 Czyli dobra wiadomosc :) p.s. a kto kupił Empik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Słowiańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 11:11 Słowiańska z hotelem to byłby powrót do przedwojennych tradycji :) Odpowiedz Link Zgłoś