Dodaj do ulubionych

Otwarcie nowej trasy przez studenta;P

24.05.03, 20:41
Miałem dzisiaj zaszczyt otworzyć nową trasę (jeszcze troszkę niegotową;) ale
przejechać się dało:P
Spostrzeżenia: na prawie dwa tygodnie przed oficjalnym otwarciem
- Nowodworska do wiaduktu od E7 zrobiona - brak tylko pasów
- Wiadukt zrobiony - i j.w.
- Skrzyzowanie Nowodworska-Trasa ... (nazwa będzie ustalona w czwartek na
sesji)- rondo
- odcinek od Nowodworskiej do mostu - zostanie jeszcze połozona ostatnia
warswa asfaltu, zaczeto robić chodniki, słupy oświetleniowe stoją, zatoczka
autobusowa przy salonie Fiata (po jednej stronie)
- zjazd z trasy na Radomską - przygotowana do wyłożenia asfaltem, jeszcze
brak chodników, ale oświetlenie już jest
- most - brak oświetlenia-poza tym szczeliny między mostem , a trasą robioną
przez Skanskę - ( Palety i cegły, ktore były tam przydały się żebym
przejechał;) )
- od Brzeskiej do mostu - chodniki są, zatoczki autobusowe po obu stronach,
chodniki są, brak oświetlenia
- skrzyzowanie Brzeska-Nowa trasa-Browarna - wymalowane pasy są, już mozna
zobaczyć jaka bedzie organizacja ruchu na tym skrzyżowaniu

Wyjazd z Portowej na Browarną mozliwy tylko w prawo, wjazd z kolei odbywać
się bedzie przez nową trasę, która przed mostem jest połaczona łącznikiem z
Portową (łącznik jednoierunkowy).

Browarna straci priorytet, już stoją znaki ustap pierwszeństwa przejazdu
(jak na razie odwrócone).

Znaki kierunkowe wyznaczające kierunek Gdańsk już stoją.

Rowy melioracyjne sa oczyszczane, trawka już gdzeniegdzie zasiana (ale nie
po stonie gdzie Nowodworskiej)

Poza tym uważam za wielki błąd władz miasta, że nie zrobiono jeszcze
skrzyżowania Robotnicza-Brzeska-Piłsudkiego, moga być małe problemy w
przjeździe.

Obserwuj wątek
    • student_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 24.05.03, 20:44
      P.s wjazd w Portową mozliwy także jadąc od strony Zdroju.
    • Gość: koń Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.05.03, 21:07
      jedynym minusem inwestycji jest brak wykonania drugiego toru tramwajowego od
      zdroju do budynku za nową trasą:))
      • student_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 24.05.03, 23:29
        Zgadzam się, również most mógłby mieć jednak cztery pasy.
        • francuz_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 25.05.03, 08:19
          Ja mialem zaszczyt otworzyc ta trase juz o wiele wczesniej, zeby nie sklamac, 2
          tygodnie temu ;P
          • student_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 25.05.03, 12:14

Ale nie samochodem:P

• francuz_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 25.05.03, 17:47
              I tak bym na most nie wjechal...
              • student_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 25.05.03, 18:09
                Jedz dzisiaj;) Tylko uważaj na dwie szczeliny;)
                • aborygenmiejscowy Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 25.05.03, 19:28
                  Jeździłem wielokrotnie rowerem. Dwa spostrzeżenia. 1. most za wąski - jeden
                  lub dwa TIRY visa vis zatkają go na amen - wąskie gardło - niby oszczędności a
                  w rezultacie plama na przyszłości mostu (nie do przyjęcia także - ciągi piesze
                  są ino dla anorektyczek - polecam miłym paniom). 2. skrzyżowanie Brzeska -
                  Browarna to węzeł gordyjski - na ale to oczywiście ci sami autorzy, co toru
                  przeszkód przy Jagielończyku (polecam wycieczkę na południe Europy - może
                  wtedy cuś dotrze).
                  • francuz_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 25.05.03, 22:16
                    Teraz juz trudno szerokosc mostu zmienic... ale najwazniejsze,ze jest :)
                    • student_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 25.05.03, 22:26
                      Można obok drugi dobudować;)
                      • Gość: koń Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.05.03, 22:46
                        podobno most jest tak zaprojektowany ze w razie potrzeby mozna bedzie go bez
                        problemu rozbudowac, ale pewnie niepredko to nastąpi
                        • student_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 25.05.03, 23:14
                          Drogi dojazodwe są już zrobione pod te "rozszerzenie"
                  • student_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 25.05.03, 22:25
                    Nie przesadzajmy, skrzyżowanie nie jest takie złe.
                    Tylko żeby nie było wypadków po otwarciu mostu w godzinach nocnych oczywiście,
                    wielu kierowców może po prostu zapomnieć o straconym priorytecie Browarnej.

Jedynie do mostu mozna się przyczepić.
                    • francuz_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 25.05.03, 22:49
                      Bardziej to ja sie martwie skrzyzowaniem z Robotnicza...
                      a na Browarnej sygnalizacja moze byc wlaczona cala dobe ;P
                      • student_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 25.05.03, 23:15
                        A w jakim mieście w Polsce masz całodobowe skrzyżowanie z sygnalizacją???
                        • autobusista Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 26.05.03, 11:14
                          student_el napisał:

> A w jakim mieście w Polsce masz całodobowe skrzyżowanie z sygnalizacją???
                          >
                          >
                          >
                          heh!! jak by nie było to Elbląg może być pierwszy?!?!?!?!?
                        • Gość: MK Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P IP: *.lo2.olsztyn.pl 26.05.03, 12:27
                          Wiem, że wywołam wilka z lasu.
                          Takie skrzyzowanie jest w Olsztynie.
                          • francuz_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 26.05.03, 16:46
                            A gdzie takie jest??
                          • student_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 26.05.03, 17:30
                            Co tam taki ruch w nocy jest? Czy to skutek braku obwodnicy?
                            • Gość: MK Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P IP: *.lo2.olsztyn.pl 30.05.03, 06:54
                              Np skrzyżownaie przy Rolniku. Kiedyś sygnalizację wyłączano i doszło do kilku
                              wypadków (nawet śmiertelnych). Stwierdzono więc, że sygnalizacja ma chodzić
                              całą dobę.

Ostatnio, jekieś 3 m-ce temu, był taki wypadek na skrzyzowaniu Kościuszki i
                              Ketrzyńskiego. Na mrugającym pomarańczowym o ile dobrze pamiętam Ticulec nie
                              ustąpił pierwszeństwa jekimuś Daewoo.Też były ofiary. I tam chyba też chodzi
                              całą dobę. Dziś o piątej rano stałem tam na czerwonym.
                              • student_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 30.05.03, 11:02
                                Chłopia o piątej rano to się spi, a nie się stoi na czerwonym:)
                                • Gość: MK Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P IP: *.lo2.olsztyn.pl 30.05.03, 12:43
                                  Też wychodzę z tego założenia. Lecz niestety moja kobieta ma coraz ciekawsze
                                  pomysły związane z pracą zawodową i stąd to moje stanie.
                                  A potem przez cały dzień wyglądam tak: 8-&
                                  • student_el Re: Otwarcie nowej trasy przez studenta;P 30.05.03, 13:09
                                    ja cierpie jak wstane o 8.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka