Gość: Inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 10:54 Jakiejś knajpy? Sklepu? itd... Co Państwo chcieliby mieć w Elblągu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: W.S. Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 12:06 Intencją Twojego pytania jest chyba znalezienie odpowiedzi na pytanie: Co otworzyć w Elblągu aby się kręciło i dało się na tym zarobić, tak? To podaj więcej danych: - ile chcesz zainwestować - czy masz swój lokal - jakie masz doświadczenie - czego na pewno nie chcesz robić w życiu [agencje towarzyskie, lichwa, lombard, itd] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 13:35 Podaj maila jeżeli możesz w czymś pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamarta Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 13:37 Brakuje mi porządnego klubu, gdzie leci dobra muzyka, jest sporo przestrzeni i nikogo nie mordują ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 13:55 Coś w stylu Madame tylko większe? Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? 12.09.07, 14:00 Markowych sklepow - tak, by nie trzeba bylo jezdzic do Gdanska: - MediaMarkt - Praktiker/Obi/Castorama/Leroy Merlin - Makro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 08:00 Z tego co zdąrzyłem się zorientować na rynku Elbląga pojawi się OBI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamarta Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 14:04 Ze stylu Madame to tylko może selekcja. Ale bardziej chodzi mi o dużo przestrzeni i różnorodną muzykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.S. Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 15:26 Każdy pomysł możemy analizować tutaj Inwestor; chyba już kiedyś był podobny temat do rozmów na Forum Elbląg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 07:59 Jakiego rodzaju muzykę? Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? 13.09.07, 17:26 Jesli chodzi o sklepy wielkopowierzchniowe to ich nie zabraknie w najblizszym czasie (okolice hotelu Oaza, ul. Zulawskiej, czy mazurskiej beda az kipiec od nich). Poza tym sklepy typu MediaM, Saturn itp. powoli beda upadac na rzecz zakupow internetow i witryn typu ceneo czy skapiec, chybe ze b. drastycznie obniza swe ceny. Czego w Elblagu brakuje? Duzej konkurencyjnej firmy zachodniej, ktora stalby sie konkurencja dla firm typu Alstom, Siemens, ABB, Maag, Stokota. Poza tym brakuje (jak ktos juz wspomnial powyzej) ogromnej dyskoteki ala dawne wielkopowierzchniowe KAZAMATY z dobra muza, klasa i ochrona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 00:07 Ferdek wiesz co będzie w Gronowie i na Żuławskiej? Obi na Mazurskiej ktoś pisał.. ja słyszałem, ze będzie na przeciwko Ogrodów, przy skrzyżowaniu Ogólnej i Płk Dąbka... Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? 14.09.07, 00:37 O Obi w Elblagu to sie juz mowi kilka lat. Do tej pory jednak cisza. A co do MediaMarkt, Saturna i Electroworld - taki sklep przydalby sie w Elblagu mimo wszystko! W Slupsku bedzie MediaMarkt, a nie sadze, zeby slupski rynek zbytu byl wiekszy od elblaskiego. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 07:22 Z OBI to nie taka cisza, przeciez bylo ogloszenie o prace w OBI w Trójmiescie z dopiskiem "w przyszlosci mozliwosc zatrudnienia w markecie OBI w Elblągu" Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? 14.09.07, 13:30 No dobrze, ale co wiecej z tym tematem? Ze mozliwosc pracy w Elblagu - kiedy i gdzie? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugii54 Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 17:49 brakuje mi województwa żuławsko wiślanego Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? 14.09.07, 11:50 Trochę by tego można uzbierać. W Elblągu brakuje m.in. urozmaiconej gastronomii. Ciężko mi znaleźć miejsce, gdzie mógłbym spokojnie iść na lunch, albo zwykły obiad, gdzie będzie można zjeść po prostu smacznie. Pizzerie i wszelkiego rodzaju "chińczyki" dobre były 10 lat temu. Brakuje także kawiarni, nawet którejś z sieciowych jak Mercer's czy Coffeeheaven. Idąc dalej, przez desery, nie ma lodziarni Grycana :-) A jeżeli już dotrwamy do wieczora, to znowu nie będzie, gdzie pójść, aby kulturalnie się pobawić, a później nie straszyć sąsiadów przesączonymi smrodem papierosów ubraniami. Stąd olbrzymi głód klubów, które by trzymały jakikolwiek poziom. Również w branży hotelarskiej niewiele się dzieje, tym bardziej w kontekście Euro 2012. Nadal nie mam ani jednego hotelu powyżej 3 gwiazdek. Przez to wszystko centrum miasta już praktycznie umarło, ze Starym Miastem włącznie. Nie wszystko może się znajdować w centrach handlowych, a tak się niestety stało. Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? 14.09.07, 13:30 w 100% popieram to, co napisal Francuz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.S. Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:15 Spójrzmy na potrzeby oczami 30-40latka: - nie mam ścieżek rowerowych aby w weekend z dzieckiem dojechać z okolic Starego Miasta do Bażantarni [brak infrastruktury do rekreacji w mieście] - w Bażantarni z kolei nie mam wrażenia, że ktoś tam sprząta lub dba o bezpieczeństwo odpoczywających [Straż Miejska istnieje jeszcze w naszym mieście?] - po wypoczynku razem z rodziną chcemy zjeść na obiad rybę; musimy wyjechać z Elbląga do Zielonego Grądu aby taki obiad zjeść; miasto z aspiracjami turystycznymi nie doczekało się do dziś dobrej knajpy rybnej; to ciekawostka naprawdę - pływanie w weekend; znowu wyjazd z Ega kierunek Sopot AQUAPARK bo na miejscu nasze miasto nie ma dla Nas żadnej oferty - wyjście na mecz piłki nożnej w weekend z dzieckiem; stadion w stanie opłakanym, na miejscu nie można kupić nic do jedzenia lub picia, wyjście do toalety na stadionie grozi wszelkimi chorobami - zimą narty na Górze Chrobrego; miejsce z wielkim potencjałem od lat nic tam się nie dzieje; znowu wyjazd z miasta kierunek Gołdap lub Wieżyca bo Elbląg niczym nas nie kusi To tylko fragment tego jak Elbląg przegrywa walkę o nasze pieniądze i bez walki oddaje je innym miastom. Staje się sypialnią ale może taki jest właśnie naszemu miastu pisany los? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AborygenMiejscowy Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: 213.25.203.* 17.09.07, 07:34 To jednak jest coś w tym, co twierdzę od wielu lat. Ano, że to miasto dla entuzjastów minionej epoki. Słuchajcie a może by stworzyć skansen - taki od A do Z - wiele nie trzeba by zmieniać począwszy od magistratu a skończywszy na usługach. Co do rekreacji (rowery, pływanie, joging, narty etc...) zapomnijcie - nasi wodzowie tego nie uprawiają i żyją więc o co chodzi, o co chodzi? Czy nie macie zbyt wygórowanych wymagań? Ach WY przebrzydli Malkontenci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.ols.vectranet.pl 16.09.07, 20:41 Czego mi brakuje w Elblągu? cywilizacji, hahaha, wszyscy wiedzą, że to większa dziura niż włoszczowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elb Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 07:58 Ale lepsza dziura niż dziura olsztyn! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.ols.vectranet.pl 18.09.07, 22:29 lepsza to może ona być co najwyżej od Olsztyna, ale tego pod Częstochową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.elb.vectranet.pl 18.09.07, 23:41 Olsztyn pod czestochowa jest zdecydowanie bardziej ucywilizowany niz ten pod Elblagiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.ols.vectranet.pl 19.09.07, 14:06 to pod elblągniem tez jest jakis Olsztyn? wow, jak sie ich namnożyło, do tej pory znałem tylko dwa, ten pod częstochową i ten, który jest stolicą województwa, pod który podlega elblag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazy Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.eranet.pl 05.03.08, 16:31 mi brakuje: H&M,C&A,ZARA,Galeria Centrum,Cubus,Benetton,KappAhl,M&S, MediaMarket,Saturn,KFC,Sphinx,PizzaHut No a przedewszystkim centrum handlowego typu Mannhattann czy galeria dominikańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prch Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 17:25 -Byłem niedawno w Toruniu i się zorałem. Nasze stare miasto w porównaniu z Toruńskim to poprostu osiedle. NIC SIĘ TU NIE DZIEJE. Miasto powinno stworzyć tam jakiś dom handlowy stylizowany, na taki, jakim kiedyś się nasze miasto szczyciło, bo co z tego, że pojawiają sie kamienice, skoro pod względem tyrystycznej atrakcyjności nasza starówka poprostu leży i kwiczy. Zamiast markowych sklepów np. wspomniany H&M itp. rosną tu banki i biura, a chyba nie o to nam chodzi? Budujemy kolejne centra handlowe na zadupiach nie widząc, że pod nosem mamy idealne miejsce na tego typu funkcje. -Cały czas czekamy na stadion, mam nadzieje, że po latach bez takowego obiektu władze spełnią swoje obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lim Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.03.08, 17:49 Masz racje ale Toruńska starówka jest najlepsza w Polsce trudno się z nią równać Elblągowi i nigdy raczej jej nie dorównamy. A prawdziwego Centra Handlowego to też się chyba nie doczekamy. Żeby chociaż jedno powstalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: 78.88.174.* 05.03.08, 17:58 Mamy tu wszystko co potrzeba. Jestesmy sredniej wielkosci, wiec dobrze sie tu zyje. No moze brakuje nam takiego agenta jak prezydent olsztynkowa. Ha ha cala polska ma beke z tego smiesznego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błazej Do lim IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.03.08, 18:09 8 lat temu powiedziałbys, ze nie powstanie u nas zaden hipermarket, czy nawet Multikino. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Do lim 05.03.08, 22:48 A może na tej wspaniałej starówce zrobić coś w rodzaju Europejskiego Centrum Biznesowo-Politycznego? Z lądowiskiem dla helikopterów i siecią kasyn gdzie elbląscy bezrobotni mogli by popatrzeć jak warto jest pracować dla miasta? Zrezygnowali by z zasiłków i to właśnie napędzi elbląską gospodarkę. Jestem ciekawy co myślicie na ten temat bo widzę że macie tu wspaniałe dywergencyjne spojrzenie w przyszłość. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a do leona geja .1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:17 Idz idioto z tego forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elblazanin Re: do leona geja .1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 09:11 Dlaczego od razu gej? On jest tylko pederastą;) Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: do leona geja .1 06.03.08, 09:20 niech pokaze, lądowisko w olsztynkowie. złote plaże nad krzywym i ruletkę na dworcu Olsztyn-zdrój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elblazanin Re: do leona geja .1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 09:22 Leon to ci moze jedynie pokazac wlasnego "wacka" - jezeli go ma w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: do leona geja .1 06.03.08, 21:52 Jesteście mało rzeczowi w dyskusjach :) :) :) Schodzicie z wątku.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 23:19 INWESTORA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.dyn.optonline.net 08.03.08, 19:46 wypozyczalni samochodow chociazby na slub Odpowiedz Link Zgłoś