Dodaj do ulubionych

Czego Państwu brakuje w Elblągu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 10:54
Jakiejś knajpy? Sklepu? itd...
Co Państwo chcieliby mieć w Elblągu?
Obserwuj wątek
    • Gość: W.S. Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 12:06

Intencją Twojego pytania jest
      chyba znalezienie odpowiedzi
      na pytanie: Co otworzyć w Elblągu
      aby się kręciło i dało się na
      tym zarobić, tak?
      To podaj więcej danych:
      - ile chcesz zainwestować
      - czy masz swój lokal
      - jakie masz doświadczenie
      - czego na pewno nie chcesz
      robić w życiu [agencje towarzyskie,
      lichwa, lombard, itd]
      • Gość: Inwestor Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 13:35
        Podaj maila jeżeli możesz w czymś pomóc.
    • Gość: Tamarta Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 13:37
      Brakuje mi porządnego klubu, gdzie leci dobra muzyka, jest sporo przestrzeni i
      nikogo nie mordują ;P
      • Gość: Inwestor Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 13:55
        Coś w stylu Madame tylko większe?
        • mrjulek Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? 12.09.07, 14:00
          Markowych sklepow - tak, by nie trzeba bylo jezdzic do Gdanska:
          - MediaMarkt
          - Praktiker/Obi/Castorama/Leroy Merlin
          - Makro
          • Gość: Inwestor Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 08:00
            Z tego co zdąrzyłem się zorientować na rynku Elbląga pojawi się OBI.
        • Gość: Tamarta Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 14:04
          Ze stylu Madame to tylko może selekcja. Ale bardziej chodzi mi o dużo
          przestrzeni i różnorodną muzykę.
          • Gość: W.S. Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 15:26

Każdy pomysł możemy analizować
            tutaj Inwestor; chyba już kiedyś
            był podobny temat do rozmów na Forum Elbląg
          • Gość: Inwestor Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 07:59
            Jakiego rodzaju muzykę?
            • ferdek.schichau Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? 13.09.07, 17:26
              Jesli chodzi o sklepy wielkopowierzchniowe to ich nie zabraknie w najblizszym
              czasie (okolice hotelu Oaza, ul. Zulawskiej, czy mazurskiej beda az kipiec od
              nich). Poza tym sklepy typu MediaM, Saturn itp. powoli beda upadac na rzecz
              zakupow internetow i witryn typu ceneo czy skapiec, chybe ze b. drastycznie
              obniza swe ceny. Czego w Elblagu brakuje? Duzej konkurencyjnej firmy zachodniej,
              ktora stalby sie konkurencja dla firm typu Alstom, Siemens, ABB, Maag, Stokota.
              Poza tym brakuje (jak ktos juz wspomnial powyzej) ogromnej dyskoteki ala dawne
              wielkopowierzchniowe KAZAMATY z dobra muza, klasa i ochrona.
              • Gość: ! Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 00:07
                Ferdek wiesz co będzie w Gronowie i na Żuławskiej? Obi na Mazurskiej ktoś pisał.. ja słyszałem, ze będzie na przeciwko Ogrodów, przy skrzyżowaniu Ogólnej i Płk Dąbka...
                • mrjulek Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? 14.09.07, 00:37
                  O Obi w Elblagu to sie juz mowi kilka lat. Do tej pory jednak cisza.
                  A co do MediaMarkt, Saturna i Electroworld - taki sklep przydalby
                  sie w Elblagu mimo wszystko! W Slupsku bedzie MediaMarkt, a nie
                  sadze, zeby slupski rynek zbytu byl wiekszy od elblaskiego.

pzdr.
                  • Gość: a Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 07:22
                    Z OBI to nie taka cisza, przeciez bylo ogloszenie o prace w OBI w Trójmiescie z dopiskiem "w przyszlosci mozliwosc zatrudnienia w markecie OBI w Elblągu"
                    • mrjulek Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? 14.09.07, 13:30
                      No dobrze, ale co wiecej z tym tematem? Ze mozliwosc pracy w
                      Elblagu - kiedy i gdzie?

pzdr.
              • Gość: bugii54 Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 17:49
                brakuje mi województwa żuławsko wiślanego
    • francuz_el Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? 14.09.07, 11:50
      Trochę by tego można uzbierać. W Elblągu brakuje m.in. urozmaiconej gastronomii.
      Ciężko mi znaleźć miejsce, gdzie mógłbym spokojnie iść na lunch, albo zwykły
      obiad, gdzie będzie można zjeść po prostu smacznie. Pizzerie i wszelkiego
      rodzaju "chińczyki" dobre były 10 lat temu. Brakuje także kawiarni, nawet
      którejś z sieciowych jak Mercer's czy Coffeeheaven. Idąc dalej, przez desery,
      nie ma lodziarni Grycana :-) A jeżeli już dotrwamy do wieczora, to znowu nie
      będzie, gdzie pójść, aby kulturalnie się pobawić, a później nie straszyć
      sąsiadów przesączonymi smrodem papierosów ubraniami. Stąd olbrzymi głód klubów,
      które by trzymały jakikolwiek poziom. Również w branży hotelarskiej niewiele się
      dzieje, tym bardziej w kontekście Euro 2012. Nadal nie mam ani jednego hotelu
      powyżej 3 gwiazdek. Przez to wszystko centrum miasta już praktycznie umarło, ze
      Starym Miastem włącznie. Nie wszystko może się znajdować w centrach handlowych,
      a tak się niestety stało.
      • mrjulek Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? 14.09.07, 13:30
        w 100% popieram to, co napisal Francuz.
        • Gość: W.S. Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:15
          Spójrzmy na potrzeby oczami 30-40latka:

- nie mam ścieżek rowerowych aby w weekend z dzieckiem dojechać z okolic Starego
          Miasta do Bażantarni [brak infrastruktury do rekreacji w mieście]
          - w Bażantarni z kolei nie mam wrażenia, że ktoś tam sprząta lub dba o
          bezpieczeństwo odpoczywających [Straż Miejska istnieje jeszcze w naszym mieście?]
          - po wypoczynku razem z rodziną chcemy zjeść na obiad rybę; musimy wyjechać z
          Elbląga do Zielonego Grądu aby taki obiad zjeść; miasto z aspiracjami
          turystycznymi nie doczekało się do dziś dobrej knajpy rybnej; to ciekawostka
          naprawdę
          - pływanie w weekend; znowu wyjazd z Ega kierunek Sopot AQUAPARK bo na miejscu
          nasze miasto nie ma dla Nas żadnej oferty
          - wyjście na mecz piłki nożnej w weekend z dzieckiem; stadion w stanie
          opłakanym, na miejscu nie można kupić nic do jedzenia lub picia, wyjście do
          toalety na stadionie grozi wszelkimi chorobami
          - zimą narty na Górze Chrobrego; miejsce z wielkim potencjałem od lat nic tam
          się nie dzieje; znowu wyjazd z miasta kierunek Gołdap lub Wieżyca bo Elbląg
          niczym nas nie kusi

To tylko fragment tego jak Elbląg przegrywa
          walkę o nasze pieniądze i bez walki oddaje
          je innym miastom. Staje się sypialnią ale
          może taki jest właśnie naszemu miastu
          pisany los?

• Gość: AborygenMiejscowy Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: 213.25.203.* 17.09.07, 07:34
            To jednak jest coś w tym, co twierdzę od wielu lat. Ano, że to miasto dla
            entuzjastów minionej epoki. Słuchajcie a może by stworzyć skansen - taki od A do
            Z - wiele nie trzeba by zmieniać począwszy od magistratu a skończywszy na
            usługach. Co do rekreacji (rowery, pływanie, joging, narty etc...) zapomnijcie -
            nasi wodzowie tego nie uprawiają i żyją więc o co chodzi, o co chodzi? Czy nie
            macie zbyt wygórowanych wymagań? Ach WY przebrzydli Malkontenci!
    • Gość: xxx Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.ols.vectranet.pl 16.09.07, 20:41
      Czego mi brakuje w Elblągu? cywilizacji, hahaha, wszyscy wiedzą, że to większa
      dziura niż włoszczowa ;)
      • Gość: Elb Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 07:58
        Ale lepsza dziura niż dziura olsztyn!
        • Gość: xxx Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.ols.vectranet.pl 18.09.07, 22:29
          lepsza to może ona być co najwyżej od Olsztyna, ale tego pod Częstochową
          • Gość: gosc Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.elb.vectranet.pl 18.09.07, 23:41
            Olsztyn pod czestochowa jest zdecydowanie bardziej ucywilizowany niz ten pod
            Elblagiem.
            • Gość: xxx Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.ols.vectranet.pl 19.09.07, 14:06
              to pod elblągniem tez jest jakis Olsztyn? wow, jak sie ich namnożyło, do tej
              pory znałem tylko dwa, ten pod częstochową i ten, który jest stolicą
              województwa, pod który podlega elblag
    • Gość: crazy Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.eranet.pl 05.03.08, 16:31
      mi brakuje:
      H&M,C&A,ZARA,Galeria Centrum,Cubus,Benetton,KappAhl,M&S,
      MediaMarket,Saturn,KFC,Sphinx,PizzaHut
      No a przedewszystkim centrum handlowego typu Mannhattann czy galeria
      dominikańska
      • Gość: Prch Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 17:25
        -Byłem niedawno w Toruniu i się zorałem.
        Nasze stare miasto w porównaniu z Toruńskim to poprostu osiedle. NIC SIĘ TU NIE DZIEJE. Miasto powinno stworzyć tam jakiś dom handlowy stylizowany, na taki, jakim kiedyś się nasze miasto szczyciło, bo co z tego, że pojawiają sie kamienice, skoro pod względem tyrystycznej atrakcyjności nasza starówka poprostu leży i kwiczy. Zamiast markowych sklepów np. wspomniany H&M itp. rosną tu banki i biura, a chyba nie o to nam chodzi? Budujemy kolejne centra handlowe na zadupiach nie widząc, że pod nosem mamy idealne miejsce na tego typu funkcje.
        -Cały czas czekamy na stadion, mam nadzieje, że po latach bez takowego obiektu władze spełnią swoje obietnice.
        • Gość: lim Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.03.08, 17:49
          Masz racje ale Toruńska starówka jest najlepsza w Polsce trudno się z nią równać
          Elblągowi i nigdy raczej jej nie dorównamy. A prawdziwego Centra Handlowego to
          też się chyba nie doczekamy. Żeby chociaż jedno powstalo
          • Gość: gosc Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: 78.88.174.* 05.03.08, 17:58
            Mamy tu wszystko co potrzeba. Jestesmy sredniej wielkosci, wiec
            dobrze sie tu zyje. No moze brakuje nam takiego agenta jak prezydent
            olsztynkowa. Ha ha cala polska ma beke z tego smiesznego miasta.
          • Gość: Błazej Do lim IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.03.08, 18:09
            8 lat temu powiedziałbys, ze nie powstanie u nas zaden hipermarket,
            czy nawet Multikino. Prawda?
            • leon.1 Re: Do lim 05.03.08, 22:48

A może na tej wspaniałej starówce zrobić coś w rodzaju Europejskiego Centrum
              Biznesowo-Politycznego? Z lądowiskiem dla helikopterów i siecią kasyn gdzie
              elbląscy bezrobotni mogli by popatrzeć jak warto jest pracować dla miasta?
              Zrezygnowali by z zasiłków i to właśnie napędzi elbląską gospodarkę. Jestem
              ciekawy co myślicie na ten temat bo widzę że macie tu wspaniałe dywergencyjne
              spojrzenie w przyszłość. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
              • Gość: a do leona geja .1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:17
                Idz idioto z tego forum!
                • Gość: Elblazanin Re: do leona geja .1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 09:11
                  Dlaczego od razu gej? On jest tylko pederastą;)
                  • mreck Re: do leona geja .1 06.03.08, 09:20
                    niech pokaze, lądowisko w olsztynkowie. złote plaże nad krzywym i
                    ruletkę na dworcu Olsztyn-zdrój.
                    • Gość: Elblazanin Re: do leona geja .1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 09:22
                      Leon to ci moze jedynie pokazac wlasnego "wacka" - jezeli go ma w ogole.
                      • leon.1 Re: do leona geja .1 06.03.08, 21:52

Jesteście mało rzeczowi w dyskusjach :) :) :) Schodzicie z wątku.. :)
    • Gość: Lalka Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 23:19
      INWESTORA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: as Re: Czego Państwu brakuje w Elblągu? IP: *.dyn.optonline.net 08.03.08, 19:46
      wypozyczalni samochodow chociazby na slub
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka