Gość: samarytanin IP: *.elb.vectranet.pl 19.11.08, 16:06 jakie macie opienie o firmie GT? jak tam sie pracuje? jak się zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ss Re: Global Technology - opinie IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.11.08, 21:50 ciezko Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Global Technology - opinie 01.06.09, 17:33 Jeżeli pasuje Tobie marna pensyjka i praca ponad norme to zgłoś się;) Gdy szukałem pracy, zbierałem opinie o różnych firmach, o GT nie było żadnej pozytywnej - zarówno od pracowników, byłych pracowników czy nawet sąsiednich firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Nie wiem jak się pracuje, lecz stosunek firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 08:51 Właściciel powiedział mi że onie nie maja zwyczaju płacić. Musiałem rozpocząć ściąganie przez sąd aby wyrwac zaległe pieniądze. Podobnie z firma stolarską na żuławskiej. Nie chodzi mi o wójcika tylko ten za torami sąsiad forda. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Propozycja na nowy wątek 02.06.09, 10:12 Proponuje zalożyć nowy wątek na forum pt. "Firmy zalegajace pieniadze" lub "Firmy z ktorymi nie wspolpracowac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Global Technology - opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.09, 23:01 pracowałem tam, jak chcesz sobie życie zrujnować, to na dobrej drodze jesteś, jeśli chcesz tam pracować. kręcą ciągle, nie płaca na czas, za nadgodziny to zapomnij. mi do tej pory wiszą 1500zł, ale nie chce mi się z nimi użerać. ludzi wrabiają ciągle. można by tak godzinami pisać, ludzie się z nimi sądzą. warunki pracy - psychicznie dla sado-maso. ja wytrzymałem niecałe 9 miesięcy. no i ważne, prezes nie wie co to szacunek do ludzi i pracowników, a prawo pracy dla niego nie istnieje. każą zakładać firmy (wykorzystują zniżki wasze zniżki na ZUS) albo dają umowy zlecenie (wtedy zapomnij o zapłacie za nadgodziny) bardzo mocno NIE POLECAM!! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Global Technology - opinie 11.06.09, 09:22 Jestem tylko ciekaw dlaczego ludzie tam pracują? Powinni wszyscy od razu zrezygnować z pracy. Przeciez można ją znaleźć gdzieś indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Global Technology - opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.09, 09:51 pracują tam, bo wydaje im się ciągle, że będzie lepiej, a to tylko złudzenia. druga sprawa, to brak ambicji albo wiary w siebie i możliwość znalezienia lepszej pracy. ja jak zrezygnowałem z pracy, to nie zapłacili mi za 1 miesięc, a byłem w dodatku na własnej działalności, więc im faktury nie wystawiłem tylko po to, że nie miałem gwarancji, że mi zapłacą, a podatek musiał bym zapłacić i tak. Poza tym jakie perspektywy ma się pracując w firmie, która trafiła na Czarną listę przedsiębiorców w UZP...?? perspektywy marne..., ponieważ oni głównie zarabiali na przetargach publicznych, a teraz mają stosy towaru zalegającego na magazynie, zszarganą opinię (w końcu na wtopili na czymś)... Global technology jest na Czarnej liście przedsiębiorców w UZP!! www.crn.pl/archiwum_open.php?page=archiwum&show=artykul&kod=28303 Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Global Technology - opinie 11.06.09, 13:19 Powinni ich wyrzucić z hali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Global Technology - opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.09, 21:33 a chcesz wiedzieć jak podstępem dostali się do tej hali? do hali mogły dostać się firmy nowe lub będące na rynku do roku. Global wszedł do hali pod przykrywką 4-ech firm (po 2 firmy na box). jedną z firm założył sam prezes firmy (czyli jest prezesem firmy Global Technology i jednocześnie ma drugą firmę - nową). Global płaci za faktury 4-em firmom, w tym jednej, której właścicielem jest sam prezes. dzierżawa jest śmiesznie tania (240zł 2 lata temu za 1 box), na ZUS duża zniżka, bo przecież nowe firmy i koszty pobytu w inkubatorze przedsiębiorczości śmiesznie tanie dla Globala. Taniej wychodzi zapłacić podwykonawcą za "usługę", oni z tego opłacą sobie boxy, zus i reszta dla nich. W dodatku boxy mają wyposażone w komputery z oprogramowaniem. Dodatkowo część osób pracuje na umowę o pracę, część na umowę zlecenie, ale umowy z Globalem. Dzwoni telefon, masz firmę pod nazwą XXX, ale mówisz: Global Technology słucham... wystarczy chyba już o nich, oni i tak upadną, przynajmniej mam taką nadzieję, los się odwrócił za te wszystkie męczarnie i przekręty w przetargach, których było na prawdę sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Global Technology - opinie 12.06.09, 15:53 Ja im życzę tylko upadku, a pracownikom nowej wspaniałej i normalnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old Re: Global Technology - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 17:10 takich przekretow to nigdzie nie widzialem jak tam, placili w terminie ale za nadgodziny do tej pory nie dostalem kasy a boxy maja wynajete na 3 czy 4 osoby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Global Technology - opinie IP: 195.117.255.* 11.01.10, 09:54 zdanie=jak najgorsze,firma tragiczna nie wywiązuje się z gwarancji nie mówiąc już o tym że co innego się dostaje niż powinno, aby dać kasę a potem bujaj się. Odpowiedz Link Zgłoś