kamka1988 06.01.10, 18:04 Od jakiegoś czasu tu zaglądam i w końcu postanowiłam założyc wątek o mojej Zuzi,której często zdarza się powiedziec coś ciekawego/zabawnego/zaskakującego i od dziś będę sukcesywnie zamieszczac tu jej powiedzonka ZAPRASZAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamka1988 Nocny Marek 06.01.10, 18:06 Dziadek Zuzi przyszedł do domu późnym wieczorem i widząc, że ona jeszcze biega,mówi do niej: -Zuzia,a co Ty jeszcze nie śpisz? Na to Zuzia odpowiada: -Przecież dopiero się "M jak miłośc" skończyło". Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Bałagan 06.01.10, 18:09 Widząc,że córeczka bałagani, zwróciłam jej uwagę: -Zuziu,Ty wiesz,że mamusia nie lubi bałaganu... Na to mała odpowiedziała: -Mamo,ale przecież Ty nie musisz tego widziec! Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Po ciemności 06.01.10, 18:11 Rano córeczka pyta się taty dokąd jedzie,a on odpowiada że do pracy i wróci jak zrobi się ciemno.Podczas gdy gotowałam obiad Zuzia podchodzi do mnie i mówi: -Dla kogo robisz obiadek? -Dla Ciebie ,dla taty i dla siebie-odpowiadam Na to Zuzia mówi: -Mamooo,ale przecież tatuś wróci po ciemności!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Tajniki anatomii 06.01.10, 18:19 Przewijam synka, przygląda się temu Zuzia i mówi: -Mamo,Nikoś ma siusiaka! -Tak, ma siusiaka-odpowiedziałam. -Jak byłam mała to też miałam siusiaka-oznajmiła Zuzia. Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Kotlety 28.01.10, 13:56 Robię kotlety, córka przypatruje się. Zauważa,że jednego nie przyprawiłam i mówi: -Mamo, a dlaczego nie posoliłaś tego kotleta pieprzem? Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Przedszkolne problemy:) 12.02.10, 12:08 Córka nie chciała rano iśc do przedszkola. Płakała i w końcu Pani wzięła ją "na siłę" .Po powrocie z pracy tata Zuzi pyta: -I co Zuziu? Jak było w przedszkolu? Zuzia odpowiada bez entuzjazmu: -A dobrze. Tylko kryzys mam... Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Laptop 13.02.10, 08:36 Włączyłam sobie laptopa,ale nie korzystałam z niego gdyż akurat karmiłam synka.Zuzia patrzy się na mnie, podchodzi do laptopa i mówi: -Mamo,ja się tym zajmę bo widzę,że Tobie coś ciężko idzie Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Mała piekarka 02.03.10, 09:03 Zuzia bawi się swoją ulubioną piaskoliną. Zaczyna nakładac ją do miseczki i mówi: -Mamo, nałożyc Ci trochę? -Tak, poproszę. -Jestem świetną piekarzniką co? Nieźle gotuję Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Lodówka 02.03.10, 09:51 Trzymając synka na rękach pochyliłam się do lodówki po mleko, na co Zuzia zareagowała: -Mamo, co robisz? Tylko nie wkładaj Nikosia do lodówki jak wczoraj! Nie mam pojęcia o co jej chodziło,ale się uśmiałam Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Miłość w oczach Zuzi:) 02.03.10, 12:15 Ubieramy się na spacer.Zuzia mówi: -Kocham Cię Mamo! -Ja Ciebie też kocham, najmocniej na świecie! -A ja Ciebie jeszcze bardziej, kocham Cię jak drzewo Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 O widzeniu 03.03.10, 10:56 Ubieram Zuzię.Ona mówi: -Mamusiu, zobacz jak sypie śnieg! Nie patrząc w okno mówię: -Tak, widzę Kochanie. Na to Zuzia oburzona: -Wcale nie widzę,żebyś Ty widziała! Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Karmienie-poważna sprawa 03.03.10, 11:40 Zuzia pierwszy raz karmi swojego braciszka(Nikoś,10m-cy). Dumna z siebie nabiera kolejną łyżeczkę deserku i z powagą mówi: -Niki! Ty się tak nie ciesz, tylko jedz i nie panikuj. Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: Karmienie-poważna sprawa 03.04.10, 16:39 pieknejak tak to czytam, to nie moge sie doczekac kiedy moj syn zacznie mowic Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Zakaz 02.04.10, 08:08 Obiecałam Zuzi,że pójdziemy do McDonalda. Zuzia ucieszyła się,a po chwili mówi do młodszego braciszka: -Nikoś,Ty niestety nie możesz z nami iść bo tam jest zakaz wchodzenia dla Nikosiów! Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Pytanie 14.04.10, 09:03 Oglądamy wiadomości dot.tragedii w Smoleńsku,trwa wyczytywanie i pokazywanie zdjęc ofiar.W pewnym momencie Zuzia pyta: -Tato,a dlaczego Ty nie wystąpisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 O kochaniu:) 19.04.10, 09:45 Zuzia mówi do mnie: -Kocham Cię mamo! -Ja Ciebie też kocham-odpowiedziałam. -Ja Ciebie bardziej! -Ja kocham Cę najmocniej na świecie! W końcu Zuzia się poddaje i mówi: -Dobra, starczy już bo się porzygam Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Tyle do stracenia 29.04.10, 20:26 Zuzia nocowała u babci. Na drugi dzień pytam się jej: -To co, zostajesz jeszcze jedną noc u babci? -Niestety nie mogę,dzisiaj mam zbyt wiele do stracenia Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Ogon 24.05.10, 08:04 Dochodzimy nad jezioro,poprawiam Zuzi spodenki,czapkę itp. Po chwili mała pyta: -A gdzie tata?! -Tam jest-pokazuję. -Aha już widzę, wystaje jego ogon!! Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Ogon 24.05.10, 09:23 -Aha już widzę, wystaje jego ogon!! Tata się nago kapał? Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Re: Ogon 24.05.10, 11:45 Hehe,był całkowicie ubrany bo było zimno Ale potem okazało się że córka zobaczyła jeszcze jakiegoś psa Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Tłusta Zuzia:) 10.05.10, 23:05 Zuzia weszła do pokoju w którym cięto panele i wszędzie było pełno wiór.Pochyliłam się by wziąc córkę na ręce a ona odsunęła się i mówi: -Mamo, nie dotykaj mnie!! Jestem cała tłusta od zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Ulotka 24.05.10, 08:11 Jedziemy autem.Zuzia ogląda ulotkę z jakiejś restauracji i pyta się mnie: -Mamo,a dlaczego nie masz swojego programu kulinarnego? Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Nikt 24.05.10, 08:24 Noszę synka na rękach bo marudzi, Zuzia woła: -Mamo, opka opka!! -Taka stara krowa chce opka?! -Nie jestem starą krową! -A kim? Pieskiem? -Nie,nie!! -To kim? -Niktem!! Odpowiedz Link Zgłoś
2-mamuska Dylemat:) 04.06.10, 08:45 Zuzia jest strasznym niejadkiem.Pewnego ranka poprosiła o bułkę z dżemem na śniadanie,więc jej zrobiłam.Zuzia siada do stołu,patrząc na bułkę wygłasza monolog: -Hmmm,chętnie bym ją zjadła, ale nie mam zamiaru. Nie wiem czy to zjesc,ale skoro nie mam zamiaru to nie jem.Odchodzę! I odeszła od stołu... Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_m1 Re: Dylemat:) 27.07.10, 00:29 jakbym mojego słyszała!!! co prawda nie jest niejadkiem, ale ten tok myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Dziwna ręka:) 10.06.10, 10:56 Jesteśmy na placu zabaw. Zuzia zauważa chłopca z ręką w gipsie i wskazując na niego mówi: -Mamo, zobacz jaką ten chłopiec ma zakręconą rękę! Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Niebezpieczna powódź 10.06.10, 10:59 Oglądamy wiadomości-pokazują miejscowości dotknięte powodzią. Zuzia przerażona woła: -Ludzie,uciekajcie!! Tam są rekiny i krokodyle!! Odpowiedz Link Zgłoś
majda12 Re: Niebezpieczna powódź 10.06.10, 14:20 hahaha usmialam sie do lez ))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Mała wycieczka;) 09.06.11, 22:13 Zuzia od roku uczęszcza na balet. Ponieważ zajęcia odbywaja się w sąsiednim mieście to dojeżdżamy tam autem.Pewnego razu auto się zepsuło i pojechaliśmy pociągiem. Wysiadamy 3 przystanki dalej,Zuzia się rozgląda po dworcu i pyta: -Mamoo, a w jakim świecie teraz jesteśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Kochana Mama;D 25.06.10, 08:14 Po kąpieli i ubraniu w pidżamkę Zuzia zaczyna się do mnie przytulac. W pewnej chwili zawiesza mi się na szyji i mówi: -Moja cuudowna mamusiu,moja służąca! Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Piesek 25.06.10, 08:29 Zuzia nie chciała ubrac się na spacer do swojej kuzynki-marudziła,krzyczała itd.Zabrała ze sobą zabawkę mimo,iż jej nie pozwoliłam.W drodze Zuzia mówi: -Dam Samancie pobawic się moim pieskiem. Byłam bardzo zdenerwowana i odpowiedziałam: -Samanta nie bawi się takimi pierdołami... Na to Zuzia: -On wcale nie jest pierdowany,on jest ładny! Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Porwanie:) 04.10.10, 23:13 Przed wyjściem do hipermarketu tłumaczę Zuzi żeby się nie oddalała,tylko szła cały czas przy wózku bo mogą ją zabrac porywacze.Na koniec pytam: -Zrozumiałaś? Na to Zuzia: -Taaak...Ja wiem,oni mnie już raz porwali,ale im uciekłam przez taką dziurę,oni mnie gonili ale na szczęście znalazłam Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 :) 07.05.11, 18:03 Zuzia mówi do mnie że dziadek chce herbatę,więc wstawiłam wodę. Gdy się zagotowała mówię do córki: -Zapytaj sie dziadka jaką chce herbatę? Poszła.Zapytała się a ja usłyszałam że chce zwykłą z cytryna i cukrem. Przychodzi więc do kuchni przekazac mi tę informację: -Dziadek chce herbatę ze zwykłym cukrem i zwykłą cytryną Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Powrót taty 09.06.11, 22:46 Mąż ostatnio dośc długo pracował i wracał gdy dzieci już spały.Gdy pewnego dnia o godzinie 20 mąż podjechał pod dom,Zuzia widząc go przez okno zawołała do mnie z wielkim oburzeniem: -Coo?? Tata już jest??!! Przecież on zawsze późno wraca!!" Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Porównanie 09.06.11, 22:59 Brat Zuzi zrobił kupę w pampersa,rozbieram go a ona przygląda się i mówi: -O ranyyy!! To wygląda jak namiot wysmarowany ciastkami z czekoladą!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Inhalacja 09.06.11, 23:01 Jest wieczór,przygotowuję inhalację dla kaszlącej córki.Ona obserwuje i po chwili mówi: -Nic z tego! Ja w życiu nie dam sobie zrobic tej inhalacji bo ona jest strasznie nudna! Ja mówię: -Musisz zrobic bo masz kaszelek a inhalacja Ci pomoże. Na to Zuzka: -O raaany!! Cóż to za człowiek musiał byc żeby coś tak okropnego wyprodukowac !! Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Bluzka 09.06.11, 23:02 Córka wyciąga z szafki jakąś starą bluzkę i chce ją ubrac. Mówię więc do niej: -Zuziu wybierz coś innego bo ta bluzka jest już za mała. Na to Zuzka: -Mamo,to niemożliwe...Przecież ubrania się nie pomniejszają! Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Zmęczenie 09.06.11, 23:04 Wracamy autem z centrum handlowego.Widząc że córka zasypia mówię: -Zuziu nie śpij,zaraz wysiadamy. A mała mówi: -Mamo,ale taka jedna dziewczynka na placu zabaw strasznie mnie wyszalała i teraz muszę odpoczac.... Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Re: Zmęczenie 09.06.11, 23:10 Zuzia mówi do mnie, że dziadek chce herbatę,więc wstawiłam wodę. Gdy się zagotowała mówię do córki: -Zapytaj się dziadka jaką chce herbatę? Poszła,zapytała się a ja podsłuchałam że chce zwykłą z cytryna i cukrem. Przychodzi więc do kuchni, a ja udając że nie słyszałam pytam jaką herbatkę zrobic na co dostałam odpowiedź: -Dziadek chce herbatę ze zwykłym cukrem i ze zwykłą cytryną! Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Pani od religii 12.09.11, 10:29 Zuzia skończyła 5 lat i poszła do zerówki.Odebrałam ją ze szkoły i zapytałam jak było na pierwszej lekcji religii? Zuzia odpowiedziała: -Było fajnie,tylko Pani brzydka! -Jak to brzydka?-pytam -Ma brzydką twarz no i jest taka stara jak babcia! Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka_g Re: Moja Zuzanna :) 14.06.11, 13:24 Rewelacja!!! )) Świetny relaks czytając ten wątek Pozdrowienia dla prześwietnej Zuzi ) Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1988 Uwaga! Zuza na jezdni;) 13.11.12, 20:51 Moja 6-letnia córka jest mądrą dziewczynką,lecz nieco roztrzepaną Ostatnio idąc do szkoły Zuzia szła z kilkumetrowym wyprzedzeniem,więc przed jezdnią ostrzegłam że ma się rozejrzec czy nic nie jedzie.Po chwili Zuzi spojrzała w lewą stronę i przeszła przez ulicę,więc krzyczę: -Zuza! Spojrzałaś tylko w jedną stronę a w drugą to co?! Na co otrzymałam odpowiedź: -Mamo! Przecież sama ostatnio mówiłaś, że to jest droga jednokierunkowa, więc z prawej strony nic nie może jechac! No faktycznie tak powiedziałam ostatnio, gdy jechałyśmy autem dookoła więc musiałam wytłumaczyc, że niektórzy kierowcy łamią przepisy i zawsze trzeba spojrzec w obie strony Odpowiedz Link Zgłoś