17.02.11, 22:08
Witam mam problem z 20 miesęczną córką od jakiegoś czasu ma problem z zaparciami. Wcześniej robiła kupę codziennie bez problemu.Mała ogólnie mówiąc jest niejadkiem bardzo mało je.Nie chce próbowac wielu rzeczy mimo,że jej ały czas coś proponuję.Z owoców to zje tylko w słoiczku oprócz tego jakąś kaszkę a na obiad to przeważnie sos z kasza lub ziemniakami w minimalnych ilościach.W nocy daję jej mleko na śpiąco bo inaczen nie wypije wcale.Po ostatnej wizycie lekarz zalecił nam syrop lactuloza i podaje jej, ale juz czwarty dzień nie robiła kupy więc podałam jej czopka i nic o 21 kąpaliśmy ją ale kupy nie było dalej.Rano pewnie znowu dam jej czopek bo widze,że męczy się już.Może ktoś coś poradzi co jej dać aby jej pomóc.Czy przyczyną może być ząbkowanie bo wychodzą jej teraz trójki (w sumie ma już 10 ząbków).
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Zaparcia 17.02.11, 22:13
      uboga dieta.Ile plynow wypija?
    • aloiw1985 Re: Zaparcia 17.02.11, 22:16
      dawaj plynow wiecej
      • annaszw29 Re: Zaparcia 17.02.11, 22:32
        Staram się jej dawać dużo pić, ale ostatnio i z ty jest problem. Na siłe jej przecież nie wleję.Soków nie lubi pije tylko herbatki niestety.
    • zamyslona Re: Zaparcia 18.02.11, 06:15
      A próbawłaś podać słoiczek z suszonymi śliwkami Gerbera?
      U niektórych dzieci tran wywołuje luźne stolce, spróbuj podać strzykawką.
      • darolisek Re: Zaparcia 18.02.11, 09:11
        Moja też ma zaparcia A ile podajesz lactulozy bo może za mało? U nas żadne soki ani suszone śliwki ani jabłka nie pomagają
        https://www.suwaczki.com/tickers/l22n8u69sj9xxfy9.png
        • annaszw29 Re: Zaparcia 18.02.11, 14:27
          Nam lekarz poradził aby podawć przed posiłkami 3 razy dziennie po 2,5ml, ale że ciężko jej podać bo zaraz się orientuje jek doleje jej do picia to przeważnie daje jej dwa razy dziennie.Śliwki jej podaje ale nie zawsze działają.
    • kropkaaga Re: Zaparcia 18.02.11, 17:57
      Spróbuj podać córce na czczo,rano wodę z miodem.150-200ml.U mojego synka pomaga.
      • pikolo99 Re: Zaparcia 18.02.11, 18:33
        ja bym tu polecila syrop Apetizer. Moja corka tez jest niejadkiem i ma zaparcia. Zaczelam podawac jej ten syrop od jakis 2 miesiecy i sie poprawilo, corka zaczela wiecej jesc i zaparcia zniknely. Ten syrop przyspiesza przemiane materii dla mojego dziecka trafiony w 100%
        • darolisek Re: Zaparcia 18.02.11, 21:32
          To zdecydowanie za mało Ja dawałam 5 ml raz dziennie i lekarz stwierdził że za mało i polecił mi kupić Lactuloze Mip i dawać rano przed jedzonkiem 10 ml i zadziałało czasami daje szczykawką prosto do buzi a czasami mieszam z woda i mówie małej że ma sok i pije smile Moja tez nie chce pić leków to ja kładę i wstrzykuje czy jej pasuje czy nie Odkąd daje jej ten syrop ani razu nie użyłam czopka
          https://www.suwaczki.com/tickers/l22n8u69sj9xxfy9.png
          • ktosikowska Re: Zaparcia 18.02.11, 21:42
            Nam pomaga jogurt naturalny i kiwi smile Kiwi działa super. Do picia od czasu do czasu wodę z suszonych śliwek, na noc zalewam śliwki ciepłą wodą i rano na czczo trochę wypije. Można też kupić ekstrakt z suszonych śliwek.
            • annaszw29 Re: Zaparcia 18.02.11, 21:49
              Dziękuje wszystkim za za wskazówki spróbuję z tą wodą z miodem rano. Od jekiego wieku jest ten syrop apetizer?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka