Dodaj do ulubionych

Wyczuwalne węzły u dziecka

04.03.11, 15:21
Czy Wasze dzieci maja wyczuwalne węzły chłonne na szyi? Moja 2 letnia córeczka ma. Lekarka powiedziała, że one nie są powieszkone tylko wyczuwalne. Proszę o opinię.
Obserwuj wątek
    • liwia1979 Re: Wyczuwalne węzły u dziecka 04.03.11, 15:53
      Moja córa ma też dwa latka i oczywiście ma wyczuwalne węzły obustronnie,wielkości około 5mm.Jest ich kilka ale wiem,że to jak najbardziej normalne,bo przy pierwszym dziecku(teraz to już 8-letni kawaler) byłam przerażona jak zobaczyłam takie po 2 cm.Myślę,że nie masz się czym martwić( i nie obmacywać tych węzłówsmile)
      • iwa149 Re: Wyczuwalne węzły u dziecka 04.03.11, 17:54
        Dziekuje za odpowiedz.Jak corka przekreca glowke w bok to wydaje mi sie,ze widac ten wezelek.Przewrazliwiona jestem na tym punkcie.Jest ich kilka,jeden troszke wiekszy niz reszta.
      • iwa149 do liwia1979 04.03.11, 18:10
        A czy syn nadal ma te wezelki?
        • liwia1979 Re: do liwia1979 04.03.11, 19:19
          Mój syn ma je odkąd skończył 2 latka,przy każdej infekcji robią sie spore i widoczne ,sa bez przerwy,raz mniejsze raz większe ale nadal są.Byliśmy z nim na samym początku u hematologa,bo byłam przerażona,trafiliśmy na świetnego lekarza,który po obmacaniu usmiechnął sie i stwierdził,że to węzły odczynowe ,które będą się powiększać przy zwykłym katarze i innych infekcjach.Taka jego uroda i widzę,że moja młoda ma taką samą urodę.A poza tym u tak małych dzieci nawet przy ząbkowaniu węzełki się powiększają.Jeżeli lekarz mówi,że są ok to są okwinkWęzły podejrzanę są naprawdę baardzo duże a to,że są widoczne u Twojej córci to nic takiego,musisz się przyzwyczaić,że przy najmniejszym katarku będą się pojawiać.Pozdrawiam.
    • olifra1 Re: Wyczuwalne węzły u dziecka 04.03.11, 19:22
      iwa149 napisała:

> Czy Wasze dzieci maja wyczuwalne węzły chłonne na szyi? Moja 2 letnia córeczka
      > ma. Lekarka powiedziała, że one nie są powieszkone tylko wyczuwalne. Proszę o o
      > pinię.

tak mają, nie jest to żadną anomalią ani objawem chorobowym, zresztĄ lekarka już Ci powiedziała, węzły u dzieci na szyi są ZAZWYCZAJ wyczuwalne
      • ach1983 Re: Wyczuwalne węzły u dziecka 07.03.11, 08:05
        Mój ma węzły powiększone za uszami. O którym miejscu na szyi mówicie?
        • liwia1979 Re: Wyczuwalne węzły u dziecka 07.03.11, 12:48
          Moja ma około poniżej uszu na szyi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka