Dodaj do ulubionych

2 urodziny - co kupić? Pomóżcie!

22.03.11, 22:27
Mam dwa tygodnie żeby coś kupić chrześniakowi. Nie mam pojęcia co mu kupić. Przejrzałam posty z wyszukiwarki, ale jakoś nic nie przypadło mi go gustu. Mały ma wszystko, dosłownie wszystko. Masę aut, garaże,maskotki, jeździki, tablice do rysowania, stos książek i puzzli, większość zabawek z Fishera i Chicco, kilka wiader klocków Duplo i Wadera... Nie mam naprawdę pojęcia co mu kupić... Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 22.03.11, 23:13
      laufrada
      • mariela1987 Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 22.03.11, 23:48
        w smyku jest taki dział : Mały artysta.
        • senait Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 07:03
          Może zestaw ciastoliny.
    • mama-ola Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 09:31
      Może namiot.
    • gupia_rzona Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 09:39
      laufrada mu kup smile
      allegro.pl/rower-rowerek-biegowy-laufrad-easygo-biker-gratisy-i1502201376.html
      • gupia_rzona Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 09:41
        o już widzę, ża taka podpowiedź była big_grin
        ten jest dla młodszych allegro.pl/drewniany-rower-bez-pedalow-laufrad-tuptup-gratisy-i1500553760.html
        • ancymon123 Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 10:34
          Jak dla najmłodszych jak ma regulacje w zakresie od 37 cm? Mój 3-latek ma 99 cm wzrostu, a jak mierzyłam noge do kroku to wychodzi mi 34-35 cm. Więc na pewno dla 2 -latka ten bedzie za wysoki.
          Ja proponuje Motorek Chicco Ducati Monster- u nas sprawdził sie rewelacyjnie.
          allegro.pl/ducati-monster-chicco-tuning-jezdzik-odpychacz-i1506597473.html
          • rulsanka Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 12:37
            Ancymon, twój syn ma długi tułów smile Mój syn ma 93 wzrostu a w kroku 38, właśnie przesiadł się na większego laufrada, bo z drewnianego wyrósł. Poprzedni laufrad miał siodełko na wysokości od 32. Dla dwulatka to ja bym już motorka nie kupowała.
            • ancymon123 Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 14:28
              Porównywałam z tzw. średnią (w pomocniku, jak dobrac laufrada) i normalne te jego nogi się wydają. Ale on w pieluszcze to też skraca nóżkę. A twój ma chyba wyjatkowo długie smile
              U nas był ten motorek własnie na 2 urodziny i syn bardzo był zadowolony i wzrostowo tez pasował. Mój by rok temu nie wsiadł na laufrada z cienkimi oponkami, bałby się, że sie wywali i ja tez.
              • mikams75 Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 14:44
                moze nie tak cos mierzysz, bo moja pol roku temu jak kupowalam rowerek miala 37-38 majac 92-93 cm wzrostu. Bez pieluchy.
                • ancymon123 Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 14:49
                  Mierzyłam tak jak narysowali w instrukcji, w pieluszcze (to ze 2-3 cm odejmuje).
    • mikams75 Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 11:46
      ciastolina czy inne "plastyczne narzedzia"
      jakis laufrad
      mata muzyczna

poza tym w tym wieku to dzieci naprawde ciesza sie bardzo z drobiazgow typu latarka (hit!), myszka nakrecana, swiecaca pilka, figurka dinozaura itp.
    • tijgertje Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 11:56
      Zapytaj rodzicow. Jesli maluch ma np duplo i czesto sie bawi, to mozesz dokupic jakis wypasiony element, cos do rozbudowania zestawu jakiejs serii zabawek. znajomym dzieciakom w tym wieku czesto kupuje cos fajnego do kapieli: kredki do rysowania po wannie, jakis zestaw do rpzelewania, nalewania itp.Moj mlody dostal na 2. urodziny Puchatkowe drzewo ze zjezdzalnia i hustawka, jakby sie uchwyt calkiem nie rozwalil, to pewnie nadal by sie bawil, a tak trzeba bylo sie pozbyc po 4 latach intensywnego uzytkowaniawink
      • tijgertje Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 12:03
        O takie cos mi chodzilo. Najlepszy jest komin. Nalewa sie ciut szmponu i wody, naciska ul, a z komina "dymi" pianawink
        • tijgertje Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 12:04
          allegro.pl/domek-na-drzewie-kubusia-puchatka-do-kapieli-i1474563223.html
    • namrata86 Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 12:01
      Wydaję mi się,że laufrad jest dla niego za wysoki. Mój chrześniak nie należy do najwyższych dzieciaczków narazie. Mogę kupić ciastolinę, ale chyba z samą ciastoliną na imprezę nie wypada iść. Macie jeszcze jakieś pomysły? Motorek niestety już ma, bardzo podobny.
      • tijgertje Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 12:07
        Zawsze mozej kilka kilo ciastoliny kupicwink Ale i tak najlpsza jest wyciskarka. I to nie taka mala z duzych zestawow, ale duza, osobna, sporo mocniejsza. Dlaczego nie wypada isc z sama ciastolina??? Ciastoline kupujemy od lat, zawsze jest swietnym prezentem dla mlodego, zawsze tez cos fajnego do niej mozna dokupic ( u znajomych osmiornica byla hitem, u mojego klaun).
        • namrata86 Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 12:21
          Wiem,że ciastolina jest fajna, mój synek też się nią bawi. A jestem zdania, że z samą ciastoliną nie wypada mi pójść bo poprostu wiem jaką mam rodzinę i mniej więcej wiem w jakim przedziale cenowym mój chrześniak dostanie prezenty. Jego tata jest ojcem chrzestnym mojego synka i jak do tej pory kupował mu prezenty z różnych okazji za 300-400 zł. Zdażały się i droższe. Dlatego coś muszę dodać do ciastoliny smile
          • niebioska Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 12:32
            Kup muszlę Bilibo i wypełnij ją ciastoliną ;D.
      • lula_p Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 12:29
        na najmniejszym laufradzie puky mój synek jeździł jak miał 18 miesięcy, więc powinien być dobry dla dwulatka, nawet małego. I w przedziale cenowym, który podałaś się mieści.
        • pamplemousse1 Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 12:32
          a może ma ulubioną bajkę? Moi szleją na punkcie "Cars" i wszystkoz Zygzakiem lub Złomkiem jest najlepsze! piżamka, zabawka, bluzka...
    • mama-ola Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 13:07
      To, że Twojemu dziecku kupują przenty za 300-400 zł, to nei znaczy, że Ty też musisz. Bez przesady! A jak kupią za 600 zł, to następnym razem będziesz się czuła zobowiązana też tyle wydać??? Moim zdaniem przyzwoity prezent można kupić do 100 zł, a do 150 to juz z pewnością.

Co do namiotu (proponowałam wcześniej namiot). Widziałam na allegro dwa namioty połączone rurą, którą można przechodzić. Dla moich dzieci to byłby czad, tak myślę. Tylko nie wiem, czy nie za tanie dla Ciebie - kilkadziesiąt złotych tylko kosztowało.

Co do ciastoliny - to nie jest tak, że to hit w każdym domu. U nas nie był.
    • millemille Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 13:16
      A może kup małemu coś z innej bajki - np maszynkę do robienia waty cukrowej!!
      Ja znalazłam takie na stronie-
      www.abcdziecko.pl/products/345/p/4341
      Nie koniecznie tej firmy i w tym sklepie.
      Myślę, że byłby to hit na urodzinach.
      Ja swojej chrześnicy coś takiego kupię w lipcu na Jej 7 urodziny.
    • madnessa Laptop edukacyjny 23.03.11, 14:10
      Mój syn za 3 tyg będzie miał drugie urodziny i jednym z prezentów jaki dostanie (od dziadków) będzie laptop edukacyjny. Parę razy razy bawił się takim u starszej kuzynki i bardzo mu przypadł do gustu i część funkcji sam potrafi już wykorzystać.
      Więc może laptop. Można kupić tańsze i droższe - więc na pewno znajdziesz coś co cenowo cię będzie satysfakcjonować.
      • aneksis85 Re: Laptop edukacyjny 23.03.11, 14:39
        kup mu laufrada puky wink allegro.pl/puky-rower-biegowy-laufrad-lrm-od-85cm-kurier-0zl-i1503238108.html ( nie moja aukcja, jakby co )
    • 1ewok Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 14:57
      Zabawkę wytwarzającą bańki mydlane - w tym wieku dzieci to lubią
      Kolejkę elektryczną
      Lalkę interaktywną - jak chłopczyk to pewnie jeszcze nie ma, a w tym wieku dzieci lubią tego typu zabawki
      Nie wiem jak rodzice stoją z metrażem mieszkania/domu ale możesz mu kupić podwieszane siedzisko do huśtania się albo małą trampolinę do skakania
      Jak ma kosztować koło 400zł to autko/motor na akumulator
      Jak mają ogród to basen ze ślizgiem - basen może być taki bardziej "wypasiony" z małą zjeżdżalnią itp
      Hulajnogę Micro Mini
      • namrata86 Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 21:22
        Dom mają ogromny. Podoba mi się ten pomysł z tą huśtawką, ale musiałabym zapytać czy wyrażą na to zgodę. Basen mają, autka na akumulator też, za to fajna mogłaby być ta maszynka do baniek. Dzięki! smile Muszę to rozważyć.
    • rulsanka Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 15:06
      Książki, tego nigdy za wiele, przynajmniej u nas. Mój syn nie jest fanem zabawek, bawi się głównie prostymi rzeczami + wyobraźnia, choć zabawek ma sporo.
    • giddygiraffe Re: 2 urodziny - co kupić? Pomóżcie! 23.03.11, 15:09
      A ja polecę taką układankę:

www.miki.com.pl/edukacja/12632-alex-guzikowa-ukladanka-10-wzorow-1408.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka