Dodaj do ulubionych

pielęgnacja loków

18.05.11, 16:43
Pewnie mój post jest banalny ale prosze o pomoc bo kompletnie nie mam pojecia jak czesac moja córcie. Corka ma cienkie, delikatne bardzo rzadnie włoski w dodatku mocno lokujace sie. Chciałam zciac ta włoski bo z tyłu owszem ładnie wygladaja ale z przodu sa bardzo krotkie i choc córa ma 3 lata bardzo słabo rosna. Do tej pory nosila opaski by ukryc nazwijmy to bardzo wysokie czoło (włoski nie chciały rosnac na czubku). Wielokrotnie chciałam zciąc włoski by wyrownac ich dlugosc ale mąż i tescie kategorycznie zakazali. W tajemnicy kilkakrotnie przycinałam koncowki ale teraz mowy nie ma bo mała wszystko wyspiewa. Pozatym w przypadku mojego brata zciecie lokow całkowicie wyprostowało włosy i tak mamcicha nadzieje ze corce tez sie wyprostuja. Moje pytanie jest takie jakich srodkow urzywac by włosy jakos wygladaly bo rozczesane loki wygladaja fatalnie a po niektórych szamponach ... doradzcie cos prosze
Obserwuj wątek
    • leneczkaz Re: pielęgnacja loków 18.05.11, 17:51
      zciąć ? Nie podkreśliło Ci się 3x?
    • syswia Re: pielęgnacja loków 18.05.11, 18:31
      Jedynymi sposobami na wzmocnienie wlosow, ktore ja znam jest ich systematyczne skracanie albo stosowanie nafty kosmetycznej albo i jedno i drugie

Nie jestem w stanie sobie wyobrazic jak "maz i tescie" mogliby mi kategorycznie zabronic strzyzenia wlasnego dziecka. No po prostu, nie jestem.

PS. To jednakowoz jest dziecko, a nie lalka.
      • leilana26 Re: pielęgnacja loków 18.05.11, 18:47
        im sie podobaja te puszki na głowie i mam ich nie dotykac
        • mikams75 Re: pielęgnacja loków 18.05.11, 19:22
          o ile z mezem to mozna dyskutowac, bo to tez jego dziecko, to tesciowie nie maja tu nic do powiedzenia.
          Jesli uwazasz, ze obciecie pomoze to obetnij. Nagadaj najpierw dziecku, jaka bedzie piekna itd. az sama tego bedzie chciala i obetnij. Lato idzie, wiec takie przepocone puszki wcale ladnie nie wygladaja.
        • tygrysiatko1 Re: pielęgnacja loków 18.05.11, 19:24
          ze zdaniem męża może bym się jeszcze liczyła.. ale teściów??!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka