Dodaj do ulubionych

klub malucha-wasze opinie??

16.06.11, 11:19
Podzielcie sie swoim doswiadczeniem w tej kwestii. Czy kluby malucha to dobre rozwiazanie aby posłac 1,5 roczne dziecko na 3-4h dziennie lub 3 razy w tyg, aby miało kontakt z innymi dziecmi? Czy lepiej wybrac złobek.
Mam dwa domy dalej taki klub malucha wiec byloby idealnie bo blisko. Ale czytalam cos o sanepidzie, ze nie ma kontroli tip.
Sa tam 3 panie, 12 dzieci. Dzieci sa karmione (moja jeszcze zupy lyzeczka nie zje) itp.
Klub miesci sie w domu jednorodzinnym z ogrodem. W srodku jeszcze nie bylam ale sie wybieram.
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: klub malucha-wasze opinie?? 16.06.11, 13:02
      wg mnie nie ma wielkiego znaczenia jak sie ta placowka nazywa tylko kto i jak sie tymi dziecmi zajmuje. Idz, poprzygladaj sie, sama zobaczysz jakie bedziesz miec odczucia.
      Ja uwazam, ze takie miejsca sa fajne dla maluchow, ale zalezy z kim zostaja i co robia, czy po prostu dzieciaki sie bawia a opiekunki interweniuja jak zaczyna sie krew lac albo dzieciak zniknie.
      Miejsce czy karmienie to drobiazgi w porownaniu z atmosfera, checiami i doswiadczeniem opiekunek.
    • ancymon123 Re: klub malucha-wasze opinie?? 16.06.11, 15:15
      Ja bym posłała.
      Ale ja nie mam świra na pukcie sanepidu itp. W moim mieszkaniu też sanepidu nie było, a dziecko się chowa dobrze smile
      18 m-cy to jednak jeszcze maluch i nic na siłę.
    • camel_3d zalezy.. 16.06.11, 15:24
      od klubu i od zlobka..
      co jest oferowane w klubie, a co w zlobku... jakie so opiekunki w klubie, a jakie w zlobku... nie ma 100% pewnosci.

a to ze 1.5 roku na 3 godzny? moje w tym wieku spedzalo juz 8 big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka