Dodaj do ulubionych

kaszel od .......

17.12.11, 15:10
witam..powiedzcie czy wy rozrzedzacie wydzieline jesli dziecko ma suchy kaszel od kataru??..bo czyając tu na forum sa rozne opinie, jedni twierdzą ze jesli dziecko sucho pokasluje to daja Mucosolvan , Flegamine a mi kiedys lekarka poweidziala ze jesli dziecko ma suchy kaszel to w zadym razie nie wolno podawac syropow rozrzedzajacych gdyz spowoduje nasilenie strasznego kaszlu( co moze doprowadzic do zapalenia nawet tchwicy, tylko podawc przeciwkaszlowe a jesli robi sie juz lekko mokry to wtdey wskazany jest wlasnie syrop typu mukolityk...
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: kaszel od ....... 17.12.11, 18:00
      Jestem tego zdnaia co Twoja lekarka.
      Generalnie podajemy tylko syrop prawoślazowy na wszystkie typy kaszlu - wypróbowaliśmy juz miliony syropów i żadne nie pomagały
      • kaseta77 Re: kaszel od ....... 17.12.11, 18:57
        przy suchym kaszlu podaję syropy przeciw kaszlowe typu sinecod supremin gdy kaszel staje się mokry dwa razy dziennie syropy wykrztuśne np. flegamina , prawoślazowy lub pulneo a na noc dalej przeciw kaszlowy. Tak zalecił nam pediatra
    • ola33333 Re: kaszel od ....... 17.12.11, 19:23
      daje syrop z cebuli i moim zdaniem jest najlepszy.
    • saguaro70 Re: kaszel od ....... 17.12.11, 19:38
      Flegamina jest syropem stosowanym w kaszlu mokryn, tak samo Deflegmin.
      Na sychy kaszel podaję córce syrop Prospan, dostępny bez recepty. Dwa razy dziennie po 3 ml o godzinie 9 i 16ej. Albo Pecto Drill. Oba są bardzo skuteczne. I do tego syrop z buraka, to jest najlepsze.
      I oczywiście inhalacje.
      Pozdrawiam cieplutko smilesmile
      • amaf Re: kaszel od ....... 17.12.11, 20:12
        pecto drill jest wykrztuśny - rozrzedza wydzielinę
    • slonko1335 Re: kaszel od ....... 17.12.11, 19:47
      powiedzcie czy wy rozrzedzacie wydzieline jesli dziecko ma suchy kaszel
      > od kataru??
      jak kaszel jest suchy to nie bardzo jest co rozrzedzać ..

bo czyając tu na forum sa rozne opinie, jedni twierdzą ze jesli dz
      > iecko sucho pokasluje to daja Mucosolvan , Flegamine a mi kiedys lekarka poweid
      > ziala ze jesli dziecko ma suchy kaszel to w zadym razie nie wolno podawac syrop
      > ow rozrzedzajacych

na forum różne rzeczy można przeczytać...
    • klubgogo Re: kaszel od ....... 17.12.11, 20:07
      To samo powtórzyła mi dzisiaj farmaceutka, na kaszel suchy syrop hamujący kaszel, na kaszel mokry syrop wykrztuśny.
    • beliska Re: kaszel od ....... 17.12.11, 20:24
      logiczne jest co mowi lekarka. zawsze dobieram syrop do rodzaju kaszlu.
      • goodgirls3 Re: kaszel od ....... 18.12.11, 07:35
        dzieki za podpowiedzi..Bo Mały ma włąsnie tylko suchy kaszel od kataru(osluchowo wszystko ok bo bylismy u pediatry..W nosie az mu bulgocze taki ma katar.Dostal Sinupret, krople Protargol i tez na ten kaszel przeciwzapalnie Elofen..ale kaszel nic a nic mokry sie nie robi on tylko sucho kaszle..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka