maesstra 30.03.12, 10:16 czy macie ów wynalazek dla swoich dzieci? od jakiego wieku nadaje się trampolina, jakie wielkości polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: trampolina 30.03.12, 10:19 My mamy ale samą trampoliną, bez tej siatki, dostaliśmy ją w spadku. Jest dość spora. Sprawdza się super jednak musimy pilnować cały czas, bo brak siatki jest trochę niebezpieczny. Nadaje się chyba dla wszystkich, jak jest siatka to nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: trampolina 30.03.12, 11:28 mysle, ze od kazdego wieku byle miala ochraniacz (taka siatke dookola) ... bo dziecko moze niezle kuku sobie zrobic..albo nawet kark skrecic. Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: trampolina 30.03.12, 11:33 Chciałam w zeszłym roku dla trzylatki kupić. Nie kupiłam, teraz chcę kupić. Kupię dużą na tyle, bym i ja mogła poskakać, z siatką zabezpieczającą oczywiście. Znajomi mają taką i skacze także ich najmłodszy dwuletni synek ze starszakami. Super sprawa dla dzieciaków. Dla mnie także Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: trampolina 30.03.12, 11:42 Ja zamierzam kupić w tym roku trampoline.Starszy w czerwcu skończy 5 lat a młodszy syn ma rok.Myśle,że mlodszy zacznie korzystać z trampoliny troszke później,może jeszcze na jesien tego roku. Na razie czekam czy czasem w biedronce znów nie bedzie trampolin bo w zeszłym roku w maju były.Z tego co czytałam to są bardzo fajne te trampoliny. Mają srednicę 305cm,siatke wewnętrzną (bezpieczniejsza niż ta na zewnętrznej krawędzi) i udźwig 200kg. Kosztoała wtedy jakoś 600-650zł. Tak wiec na razie czekam czy w biedronce nie rzucą.A jak nie to poszukam na allegro podobnej.A wydaje mi się ,ze taka optymalna średnica to te 3m ale 2,4m też bedzie ok (bo chyba takie też są). W każdym bądz razie ja bede najwieksza uwagę zwracać na to,żeby była siatka wewnętrzna i jak najwiekszy udźwig (przeważnie są do 150kg). Odpowiedz Link Zgłoś
moni_ka30 Re: trampolina 30.03.12, 19:06 A na czym polego niebezpieczenstwo trampoliny z siatka na zawnatrz? Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: trampolina 30.03.12, 19:40 moni_ka30 napisała: > A na czym polego niebezpieczenstwo trampoliny z siatka na zawnatrz? Nie twerdzę,że siatka na zewnątrz jest niebezpieczna ale że wewnętrzna jest bezpieczniejsza. Dzięki niej dziecko nie spadnie na sprężyny. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_ka30 Re: trampolina 30.03.12, 20:23 Sprezyny sa zakryte, gruba mata nie folia. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_ka30 Re: trampolina 30.03.12, 19:15 Najlepsza zabawa gdy dzieci jest dwoje. Ja kupilabym 10F lub wieksza. allegro.pl/trampolina-batuta-10ft-z-siatka-wew-150kg-gratis-i2220962825.html tej nie polecam. Jest u moich rodzicow, pierwsze dziury w siatce byly po tyg. Sasiedzi tez maja(chyba importowana z Polski ze wzgledu na "bezpieczenstwo" siatki wewnewtrznej) przy trojce dzieci siatka w strzepach wisi. Odpowiedz Link Zgłoś
aura1508 Re: trampolina 30.03.12, 19:24 Mamy trampolinę od 2 lat. Starsza córa miała 2,5 roku jak ją kupiliśmy - nie pamiętam rozmiaru ale mamy tą największa z siatką zabezpieczającą. Jest to ulubiona ogrodowa zabawka, po piaskownicy oczywiście. Atrakcja zarówno dla dzieci ale i dla nas dorosłych. Osobiście polecam bo do nas pół osiedla przychodzi pobawić się także jest wielka radocha dla dzieciaków Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: trampolina 30.03.12, 20:22 ja myslę o takiej ok 3,5m mąż z kolei to takiej kolo 4,3 m także ogromnej żeby samemu poskakać. tylko toż to wielkie jest jak nie wiem co siatka oczywiście musi być.Może faktycznie powinniśmy poszukać takiej żeby była wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
fafarafa2 Re: trampolina 31.03.12, 13:03 Dodam trochę od siebie. Czym większa trampolina tym lepsza (wrażenie z użytkowania). Oczywiście wszystko jest uzależnione od portfela i ile terenu możemy przeznaczyć na nowy mebel. Odradzam kupowanie tanich trampolin po supermarketach , marketach, na aukcjach itp. Dlaczego wiadomo cena = jakość mimo, że nie różnią się zasadniczo wyglądem jakość daje wiele do myślenia. Szczególnie odczuwalne już w pierwszym sezonie, gdy siatka się targa na potęgę lub osłona na sprężyny przestaje spełniać swoje funkcje bo się rozpada. W następnym sezonie zaczynamy od poszukiwania części zamiennych, które w większości przypadków mogą się okazać trudno dostępne. Bo tania trampolina była w nietypowym rozmiarze lub sprzedawca już nie ma trampolin tym bardziej części zamiennych, itp. Wybierajcie sprawdzonych sprzedawców, produkty wysokiej jakości z serwisem pogwarancyjnym. Jak trampoliny używają dzieci siatka ochronna to konieczność, czasem również w przypadku dorosłych i weekendowych grilli bardzo pomaga. Macie siatkę to nie gwarantuje hiper bezpieczeństwa Waszych pociech, szczególnie gdy na trampolinie jest więcej dzieci. W każdej instrukcji znajdziecie informacje, że z trampoliny w jednym czasie może korzystać tylko jedna osoba. Mało kto tego przestrzega, a konsekwencje czasem mogą być bolesne. Polecam sprawdzone produkty najwyższej jakości, części zamienne do trampolin i akcesoria www.ambilion.pl/trampoliny/ Jeżeli macie jakieś pytania zachęcam do kontaktu na pewno doradzą. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: trampolina 31.03.12, 17:37 fafarafa2 napisał: W następnym sezonie zaczynamy od poszukiwania częśc > i zamiennych, które w większości przypadków mogą się okazać trudno dostępne. B > o tania trampolina była w nietypowym rozmiarze lub sprzedawca już nie ma trampo > lin tym bardziej części zamiennych, itp. O tym nie pomyslałam....Myślałam,że jak kupię to już na lata bedzie....Akurat niedaleko mojej miejscowości jest sklep z trampolinami wiec chyba faktycznie tam się przejadę. Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: trampolina 31.03.12, 18:14 ja mam tramplinę taka 3,5 metra albo 4 nie pamietam dokładnie. Zabaw jest fantastyczna. Moja najmłodsza corka to korzystał z trampoliny jak miała rok ale to ja siadałam na środku z nią na kolanach i sie tak "bujałyśmy" - bardzo to lubiła. No i pomimo że ledow trzymala sie na nogach to lubiła biegać na trampolinie dookoła. Najlepiej jednak wykorzystują trampolinę dzieci tak od 3,5-4 lat w górę, no i dorośli np. ja aaa i koniecznie musi być z siatką -czy to na zewnątrz czy wewnątrz - nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś