Dodaj do ulubionych

trampolina

30.03.12, 10:16
czy macie ów wynalazek dla swoich dzieci? od jakiego wieku nadaje się trampolina, jakie wielkości polecacie?
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: trampolina 30.03.12, 10:19
      My mamy ale samą trampoliną, bez tej siatki, dostaliśmy ją w spadku. Jest dość spora. Sprawdza się super jednak musimy pilnować cały czas, bo brak siatki jest trochę niebezpieczny.

Nadaje się chyba dla wszystkich, jak jest siatka to nie ma problemu.
    • camel_3d Re: trampolina 30.03.12, 11:28
      mysle, ze od kazdego wieku byle miala ochraniacz (taka siatke dookola) ... bo dziecko moze niezle kuku sobie zrobic..albo nawet kark skrecic.
    • beliska Re: trampolina 30.03.12, 11:33
      Chciałam w zeszłym roku dla trzylatki kupić. Nie kupiłam, teraz chcę kupić. Kupię dużą na tyle, bym i ja mogła poskakać, z siatką zabezpieczającą oczywiście. Znajomi mają taką i skacze także ich najmłodszy dwuletni synek ze starszakami. Super sprawa dla dzieciaków. Dla mnie takżebig_grin
    • betty842 Re: trampolina 30.03.12, 11:42
      Ja zamierzam kupić w tym roku trampoline.Starszy w czerwcu skończy 5 lat a młodszy syn ma rok.Myśle,że mlodszy zacznie korzystać z trampoliny troszke później,może jeszcze na jesien tego roku. Na razie czekam czy czasem w biedronce znów nie bedzie trampolin bo w zeszłym roku w maju były.Z tego co czytałam to są bardzo fajne te trampoliny. Mają srednicę 305cm,siatke wewnętrzną (bezpieczniejsza niż ta na zewnętrznej krawędzi) i udźwig 200kg. Kosztoała wtedy jakoś 600-650zł. Tak wiec na razie czekam czy w biedronce nie rzucą.A jak nie to poszukam na allegro podobnej.A wydaje mi się ,ze taka optymalna średnica to te 3m ale 2,4m też bedzie ok (bo chyba takie też są). W każdym bądz razie ja bede najwieksza uwagę zwracać na to,żeby była siatka wewnętrzna i jak najwiekszy udźwig (przeważnie są do 150kg).
      • moni_ka30 Re: trampolina 30.03.12, 19:06
        A na czym polego niebezpieczenstwo trampoliny z siatka na zawnatrz?
        • betty842 Re: trampolina 30.03.12, 19:40
          moni_ka30 napisała:

> A na czym polego niebezpieczenstwo trampoliny z siatka na zawnatrz?

Nie twerdzę,że siatka na zewnątrz jest niebezpieczna ale że wewnętrzna jest bezpieczniejsza. Dzięki niej dziecko nie spadnie na sprężyny.
          • moni_ka30 Re: trampolina 30.03.12, 20:23
            Sprezyny sa zakryte, gruba mata nie folia.
    • moni_ka30 Re: trampolina 30.03.12, 19:15
      Najlepsza zabawa gdy dzieci jest dwoje. Ja kupilabym 10F lub wieksza.
      allegro.pl/trampolina-batuta-10ft-z-siatka-wew-150kg-gratis-i2220962825.html
      tej nie polecam. Jest u moich rodzicow, pierwsze dziury w siatce byly po tyg. Sasiedzi tez maja(chyba importowana z Polski ze wzgledu na "bezpieczenstwo" siatki wewnewtrznej) przy trojce dzieci siatka w strzepach wisi.
    • aura1508 Re: trampolina 30.03.12, 19:24
      Mamy trampolinę od 2 lat. Starsza córa miała 2,5 roku jak ją kupiliśmy - nie pamiętam rozmiaru ale mamy tą największa z siatką zabezpieczającą.
      Jest to ulubiona ogrodowa zabawka, po piaskownicy oczywiście. Atrakcja zarówno dla dzieci ale i dla nas dorosłych. Osobiście polecam bo do nas pół osiedla przychodzi pobawić się także jest wielka radocha dla dzieciaków big_grin
    • maesstra Re: trampolina 30.03.12, 20:22
      ja myslę o takiej ok 3,5m mąż z kolei to takiej kolo 4,3 m także ogromnej żeby samemu poskakać. tylko toż to wielkie jest jak nie wiem co smile siatka oczywiście musi być.Może faktycznie powinniśmy poszukać takiej żeby była wewnątrz.
      • fafarafa2 Re: trampolina 31.03.12, 13:03
        Dodam trochę od siebie. Czym większa trampolina tym lepsza (wrażenie z użytkowania). Oczywiście wszystko jest uzależnione od portfela i ile terenu możemy przeznaczyć na nowy mebel.
        Odradzam kupowanie tanich trampolin po supermarketach , marketach, na aukcjach itp. Dlaczego wiadomo cena = jakość mimo, że nie różnią się zasadniczo wyglądem jakość daje wiele do myślenia. Szczególnie odczuwalne już w pierwszym sezonie, gdy siatka się targa na potęgę lub osłona na sprężyny przestaje spełniać swoje funkcje bo się rozpada. W następnym sezonie zaczynamy od poszukiwania części zamiennych, które w większości przypadków mogą się okazać trudno dostępne. Bo tania trampolina była w nietypowym rozmiarze lub sprzedawca już nie ma trampolin tym bardziej części zamiennych, itp.
        Wybierajcie sprawdzonych sprzedawców, produkty wysokiej jakości z serwisem pogwarancyjnym.
        Jak trampoliny używają dzieci siatka ochronna to konieczność, czasem również w przypadku dorosłych i weekendowych grilli bardzo pomaga. Macie siatkę to nie gwarantuje hiper bezpieczeństwa Waszych pociech, szczególnie gdy na trampolinie jest więcej dzieci. W każdej instrukcji znajdziecie informacje, że z trampoliny w jednym czasie może korzystać tylko jedna osoba. Mało kto tego przestrzega, a konsekwencje czasem mogą być bolesne.
        Polecam sprawdzone produkty najwyższej jakości, części zamienne do trampolin i akcesoria
        www.ambilion.pl/trampoliny/

Jeżeli macie jakieś pytania zachęcam do kontaktu na pewno doradzą.
        • betty842 Re: trampolina 31.03.12, 17:37
          fafarafa2 napisał:
          W następnym sezonie zaczynamy od poszukiwania częśc
          > i zamiennych, które w większości przypadków mogą się okazać trudno dostępne. B
          > o tania trampolina była w nietypowym rozmiarze lub sprzedawca już nie ma trampo
          > lin tym bardziej części zamiennych, itp.

O tym nie pomyslałam....Myślałam,że jak kupię to już na lata bedzie....Akurat niedaleko mojej miejscowości jest sklep z trampolinami wiec chyba faktycznie tam się przejadę.
          • eps Re: trampolina 31.03.12, 18:14
            ja mam tramplinę taka 3,5 metra albo 4 nie pamietam dokładnie.
            Zabaw jest fantastyczna.
            Moja najmłodsza corka to korzystał z trampoliny jak miała rok smile
            ale to ja siadałam na środku z nią na kolanach i sie tak "bujałyśmy" - bardzo to lubiła. No i pomimo że ledow trzymala sie na nogach to lubiła biegać na trampolinie dookoła.
            Najlepiej jednak wykorzystują trampolinę dzieci tak od 3,5-4 lat w górę, no i dorośli np. ja wink
            aaa i koniecznie musi być z siatką -czy to na zewnątrz czy wewnątrz - nie ma znaczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka