Dodaj do ulubionych

Atropina -zakraplanie oczek

15.02.13, 14:45
Bylysmy u okulisty przepisala atropine,5 dni przed wizyta mam podawac,i szczerze powiem,ze mam lekki stres,bo Młoda ruchliwa jak "ta lala" ,do tego jeszcze zostalam pouczona zeby nie wiecej niz jedna krople. Dwa razy dziennie na dodatek.
Serio ,nie wiem jak mi sie to uda.
Macie jakies sposoby na zakraplanie ruchliwemu maluchowi oczu.
Młoda ma zaraz 21 miesiecy.
Obserwuj wątek
    • mamusia.chlopca Re: Atropina -zakraplanie oczek 15.02.13, 14:57
      Jak masz kogoś "do pomocy" to jeden trzyma małą, a drugi zakrapla, a jesli nie to kładziesz na podłogę/kanapę, siadasz okrakiem, jedną ręką trzymasz rączki, a drugą zakraplasz. Innego wjscia chyba nie ma, bo przecież że powiesz: córciu połóż się grzecznie mamusia zakropli ci oczka wink
      • czarna784 Re: Atropina -zakraplanie oczek 15.02.13, 15:05
        no wlasnie tez myslalam,ze trzeba bedzie ja przez chwile nieruchomo przytrzymywac...
      • 1matka-polka Re: Atropina -zakraplanie oczek 15.02.13, 15:06
        "Siadasz" na klatce piersiowej, tak że nogami przytrzymujesz również rączki i w ten sposób masz obie ręce wolne. Tylko rób to jak najszybciej, raz dwa i po krzyku
      • ksniezka.bis Re: Atropina -zakraplanie oczek 15.02.13, 15:12
        A my własnie robimy na "połóż się mamusia musi zakroplić oczko". I kładzie się i leży. Różnie chętnie ale leży. I ma 22 miesiącesmile

Aha i zasada od naszego okulisty: wlać na pewno 1 kroplę. Worek spojówkowy nie przyjmie więcej niż 1 kroplę na raz, jak wlejesz za dużo na raz to po prostu wyleci jak łza. Tylko wlać musisz tak, żeby być pewna że wleciała.

mamusia.chlopca napisała:

> Jak masz kogoś "do pomocy" to jeden trzyma małą, a drugi zakrapla, a jesli nie
        > to kładziesz na podłogę/kanapę, siadasz okrakiem, jedną ręką trzymasz rączki, a
        > drugą zakraplasz. Innego wjscia chyba nie ma, bo przecież że powiesz: córciu p
        > ołóż się grzecznie mamusia zakropli ci oczka wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka