piertrucha
22.06.19, 21:18
Mamusie wiem, że temat przewija się na forum, ale może ktoś miał podobny problem. Ja już nie wiem gdzie się udać aby pomóc synkowi. Mój 4 latek w minionym okresie jesień zima zaczął bardzo chorować. Byliśmy u laryngologa, który stwierdził że migdały nie są powiększone. Syn mówi jakby przez nos, bardzo się w nocy poci, zgrzyta zębami (robaki wylkuczone na 100 %) pochrapuje. Ostatnio zaczął tak łapać powietrze głęboko, nie wiem jak to opisać, ale tak zaciąga ustami co chwilę, wzdycha, nie umie wyjaśnić czemu to robi. Pojechałem znowu do laryngologa z bardzo dobrymi opiniami, zbadał migdał i powiedział, że jest między I a II zapisał kolejne krople do nosa i tabletki. Zalecił kontrolę za 3 m-ce. Powiedział że to oddychanie przez te migdały no ale czy syn ma tak 3 m-ce wzdychac. On już tych sterydow do nosa tyle się nabrał, że aż się boję. Czy któraś mama miała do czynienia z takim oddychaniem ? Nie chce wpadać w paranoję ale chyba pójdę do kolejnego laryngologa. Jak czytam fora to wolę wszystkie objawy powiekszonego migdała, ale lekarze twierdzą że nie ma dramatu. Miał inne badania krwi, wymazy itd. Nic nie wykryto.... A te oddechy jego mnie strasznie niepokoją.