kakak8 16.04.05, 15:52 zakładacie jeszcze czy nie? synek ma 15 m-cy.może to błachy problem ale ja się wacham. pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: Rajstopy???? 16.04.05, 17:16 Ja nie zakladam jeśli temperatura przekracza 10 stopni, czyli już od kilku tygodni. Polecam wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=22770743 porusza ten temat Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
cocosek1 Re: Rajstopy???? 16.04.05, 18:33 a ja zakładam (13 m-cy) bo mi sie zdaje że jeszcze jest chłodno (dziś akurat było ciepło), mały nie jest przegrzany co mnie utwierdza w przekonaniu, że jeszcze powinien nosic. A 10 ' C to za mało w moim przekonaniu Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Rajstopy???? 16.04.05, 19:17 Ja nie zakładam już od dłuższego czasu. Jak jest chłodniej, to zakładam Oli(1,5 roku) podkolanówki. Sama nie noszę rajstop pod spodnie nawet zimą, więc podobnie traktuję córkę. Poza tym Ola jest bardzio ruchliwa, więc byłoby jej za ciepło. Przecież ona tak samo odczuwa ciepło jak dorosły. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka Re: Rajstopy???? 16.04.05, 19:39 Witaj nasza córeczka ma 22 miesiace i zakładam jej rajstopy. Jak zacznie sie naprawdę ciepło to zdejmę jej, ale jak dla mnie narazie był tylko jeden taki dzień. Co prawda mała nosi takie spodenki, ze gdy siedzi w wózku ma je do kolanek, ale ja narazie też noszę cieńkie rajstopy wiec uwazam że Julii specjalnie nie przegrzewam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Rajstopy???? 16.04.05, 21:47 zakładam ...syn 20 miesięcy.... jesli temp.jest 15 st....a taka ostatnio may mały spedza dużo czasu na powietrzu....i choć jest ciepło , polowe czasu siedzi na ziemi i grzebie w piachu...a ziemia jeszcze chlodna Odpowiedz Link Zgłoś
robszym Re: Rajstopy???? 16.04.05, 21:53 Ja wczoraj nie założyłam po raz pierwszy rajstop i dziś katar okropny, synek 2,5 roczku... Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-mama Re: Rajstopy???? 16.04.05, 21:56 a moze poprostu to zbieg okoliczności(albo był juz wcześniej przegżany) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-mama Re: Rajstopy???? 16.04.05, 21:54 mam 7mie bobasa i od 3 dni przestałam zakładać rajstopy (zaopserwowałam że maluchowi jest z gorąco po mimo lekkiego ubioru)zresztą czy sama zakładasz rajstopy pod spodnie kiedy jest 10,15,(anawet jak dziś 20 stopni).starszemu synowi(5l)nie zakładam od kilku tygodni(jak rano jest ok 5sto zakładam cieplejsze spodnie-polarowe0 Odpowiedz Link Zgłoś
mama-patrycji Re: Rajstopy???? 16.04.05, 22:29 my jeszcze zakładamy,głównie dlatego,ze mała lubi przesiadywać w piaskownicy i siedzi wtedy na piachu lepiąc babki (mało wtedy się rusza) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Rajstopy???? 16.04.05, 23:04 Od dwóch dni jest 20 C w cieniu - nie zakładam, od około tygodnia. Wczoraj i dzisiaj bez polaru, body i bluza. W cieniu lub przy wietrze czapka z cieniutkiej bawełny. 14 miesięcy. Przegrzanie jest gorsze niż małe przechłodzenie. A sama jak się ubierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Rajstopy???? 16.04.05, 23:37 Kobitki nie wariujcie! Slabo mi sie robi jak wogole slysze takie pytanie! Jak wogole mozna zakladac rajstopki, teraz!!!!! A same chodzicie w rajstopkach, czapeczkach, 5 sweterkach i jeszcze lezycie pod ciepla kolderka lub kocykiem? Trzeba sie kierowac zdrowym rozsadkiem. Jesli jest cieplo to sie ubieramu odpowiednio. Wiekszosc infekcji jest wlasnie z przegrzania a nie wychlodzenoia, Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Rajstopy???? 17.04.05, 01:35 powiem ci szczerze...mój mąż który jest wyjątkowo nieprzejmujący ( bo ja to straszny zmarźlak)) powrócił ostatnio do kaleson...) Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Rajstopy???? 17.04.05, 01:33 oj , jak ci zazdroszcze)) , gdzie ty mieszkasz.....))) u mnie najwięcej było 15 w słońcu...i wieje )) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Rajstopy???? 17.04.05, 12:11 Na Dolnym Śląsku Być może w tej cieplejszej części )) Odpowiedz Link Zgłoś
arla5 Re: Rajstopy???? 17.04.05, 14:21 my od kilku dni nie zakladamy,nawet jesli maly duzo czasu spedza w piaskownicy,maly ma 16 miesiecy i jeszcze nie mial nawet katarku... pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamciamamagaby Re: Rajstopy???? 17.04.05, 22:05 Chyba przesada z rajstopami w tak cieple dni. Corci 2.5 roczku i synkowi 7 miesięcy już dawno nie zakladam. Chyba, ze jest ponizej 10 st. A niemowlakowi można zawsze przykryc nóżki kocykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Rajstopy???? 17.04.05, 23:00 Swojemu dziecku zawsze, bez względu na wiek powyżej 7-10 stopni rajstop nie zakładałam. Kiedy syn był młodszy (teraz 3,5) i siedział w piaskownicy to chroniła go pielucha, a kiedy się jej pozbył, to jednocześnie więcej zaczął się ruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Rajstopy???? 17.04.05, 23:34 moze faktycznie jestem mało odważna...spróbuje... jak bedzie więcej niz 10 to nie zakladam ... w razie czego zrzutka na leki ))) pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Rajstopy???? 17.04.05, 23:56 Znowu ma być trochę zimniej, więc rajstop i tak nie musisz chować z głęboko A jeśli do tej pory Twój maluchb ył chowany w ciepełku, to też byłabym ostrożna z nagłym przestawieniem go. Mój był chowany "zimno" od urodzenia (aż wszystkie babcie i ciocie ręce załamywały nad jego "biednym" losem"). Może zacznij od założenia cieńszych spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Rajstopy???? 18.04.05, 10:27 Ja i mąż jesteśmy zmarzluchami. Ja nosze rajstopy pod spodnie do tej pory, mąż kalesony. Ja jestem nawet zawsze cieplej ubrana niz synek 1,5 roku. Wczoraj bylo u nas 20 stopni i wiaterek chlodny. Maly mial body (dł rekaw), bluze srednio cienką, spodnie ciensze i rajstopki - czapka w zaleznosci jak wialo. Ja natomiast rajstopy sspodnie, bluzka i kurtka Maz kalesony, spodnie, 2 koszulki (dl i krotki rekaw) golf, koszula i marynarka Ja zmarzlam jak niewiem. Odpowiedz Link Zgłoś