Dodaj do ulubionych

Zazdrość!!!!!!!!!

29.08.05, 17:15
Dziewczyny pomozcie bo juz nie wiem co mam robic.Moja 17-miesieczna corka
jest strasznie o mnie zazdrosna.Nie moge przytulic sie do meza bo kazde takie
przytulenie konczy sie atakiem zlosci mojej corki.Nie wiem jak sobie z tym
poradzic.Czy ignorowac jej zachowanie moze z czasem sie nauczy?Czy jej
ustepowac i nie przytulac sie do meza na jej oczach?Z gory dziekuje za
odpowiedz i pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • unika1 Re: Zazdrość!!!!!!!!! 29.08.05, 17:35
      a może przytulajcie się we trójkę? Ja też mam dziecko w tym wieku i u
      nas "osobne" przytualne wogóle nie wchodzi w grę. Poświęcam mojemu dziecku
      maximum swojego wolnego czasu (pracuję)i odkąd stosuję metodę przytulanie i
      całowanie wszędzie i dużo, to przemyce czasem całusa i przytulańca mężowi;-
      ).Może to taki wiek, albo rozłąka?Pozdrawiam
      • supersfinka Re: Zazdrość!!!!!!!!! 29.08.05, 17:42
        dziekuje za odpowiedz.Ja nie pracuje caly czas jestem z dzieckiem w domu i
        chyba stad sam takie problemy.A wspolne przytulanie to dobry
        pomyslsmile
    • unika1 Re: Zazdrość!!!!!!!!! 29.08.05, 17:49
      a może tak jest że jak mąż/partner przychodzi do domu to jemu właśnie
      poświęcasz więcej czasu niż dziecku, którym w ciągu dnia sie przecież zajmujesz
      i poświęcasz w 100% ? ja wtedy na swoje dziecko wołam "ty mały talibku wink albo
      terrorystko" bez obrazy oczywiście wink
      • supersfinka Re: Zazdrość!!!!!!!!! 29.08.05, 20:23
        Tak jest,no moze nie poswiecam uwagi mezowi w 100% ale wiekszosc tak.Tez na
        swoja corke w takiej sytuacji mowie"mala terrorystka"winkMam tylko nadzieje ze ta
        zazdrosc jej za jakis czas przejdziesmile
        • myszka_ag Re: Zazdrość!!!!!!!!! 29.08.05, 22:21
          Przejdzie napewno, ale sposób z przytulaniem w trójkę jest świetny przerabiałam,
          a gdy mąż wróci z pracy biegnij z dzieckiem na rękach i razem ukochajcie
          Tatusia. Nasza córeczka ma już 5 latek a za każdym razem jak złapiemy się za
          ręce wchodzi w środek smile he he miłe, a gdy się pocałujemy zawsze ją także też
          musimy całować. Takie już nasze zazdrośniczki są. smile Pozdrawiam
    • tomduska Re: Zazdrość!!!!!!!!! 30.08.05, 07:53
      Mam 16-miesięcznego synka i również problem z przytulaniem w jego obecnosci
      męża. Ale on dostaje od razu takiej histerii. Ostatnio z mężem położyliśmy się
      na kanapie, przytuleni oglądamy tv. Mały bawi się świetnie swoimi zabawkami,
      jak nas zobaczył, jaki płacz i krzyk! Kurcze przytulamy go wtedy razem, jak
      piszecie we trójkę się ściskamy i cmokamy. Owszem pomaga, pod warunkiem, że
      tata odejdzie na bezpieczną odleglość smile) ! Trochę to denerwujące ale widzę, ze
      spotykane w rodzinkach i niezależnie od płci dzieci. Trzymajcie się, czekam na
      mocne przytulenie (bez widza)! Pa!
    • mal.go.sia Re: Zazdrość!!!!!!!!! 30.08.05, 10:45
      U nas bylo i przeszlo. Nie bylo nigdy histerii, ale kiedy przytulalismy sie z
      tatusiem, Olo machal raczka i krzyczal. Tak, jakby jedno z nas chcialo zrobic
      krzywde drugiemu i Olo bronil smile. W takich sytuacjach tlumaczylismy, ze mama
      kocha tez tatusia i probowalismy przytulac sie wszyscy we trojke (probowalismy,
      bo Olo uciekal i krzyczal jeszcze glosniej). I generalnie nie robilismy z tego
      problemu, raczej obracalismy w zart. I dzisiaj, kiedy my sie przytulamy, Olo
      zaczyna od krzyku, a potem sie z tego smieje razem z nami. Za pare dni pewnie
      bedzie sie od razu cieszyl - tak, jak pare miesiecy temu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka