Dodaj do ulubionych

Pokój dziecka na jaki kolor pomalować??????

11.09.05, 18:44

Dziewczyny właśnie urządzamy pokój dla naszego 5,5mies dziecka. Nie wiem jak pomalować pokój. Chcę kolor intensywny – ale taki w którym maluch czół by się dobrze – uspokajający np. niebieski do tego np. żółty sufit.
Mebelki dziecka będą jasne (Vox grusza – może znacie ten kolor) chcę je zaakcentować przez kolor.
Może macie jakieś pomysły lub linki???.
A tak przy okazji to pochwalcie się jak są urządzone pokoje waszych maleństw.
Jaki kolor ścian, czy są rysunki, lub naklejane postacie z bajek, itd.
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Pokój dziecka na jaki kolor pomalować?????? 11.09.05, 19:11
      ja bede chciala pomalowac np dwie sciany na zolto, dwie na stonowany ale cieply
      pomarancz albo zielony ale tez taki cieply stonowany odcien.Sufit bialy.
      Poszukaj tez na forum Wnetrza Mieszkan, tam jest pare watkow nt pokoikow
      dzieciecych i sa zdjeciasmile
      • mmala6 link do Wnetrz Mieszkan: 11.09.05, 19:13
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35
        --
        Nasze Szczęście-
        Mateusz Aleksander ur.30.01.2005 godz.14.00
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=27200621&v=2&s=0
        • abba29 Re: link do Wnetrz Mieszkan: 15.09.05, 23:39
          Dziewczyny dzieki wielkie za info - forum wnętrze mieszkan to super sprawa. Szkoda że już kończymy mieszkanko , ale jeszcze się przyda.
          Pozdrawiam Was
          • magdalenamk Re: link do Wnetrz Mieszkan: 16.09.05, 08:50
            sufit na pewno zostaw biały. W innym kolorze daje zawsze dziwne wrażenie.Dobrze
            jest sie pobawić odcieniami tego samego koloru. Ja bym najpierw zaczela od
            wyposażenia, a potem dobrała do niego kolor ścian i dodatki.
            • a_pynia Re: Kolor pokoiku 22.09.05, 20:55
              Moja córa ma pokój wytapetowany, góra na żółto, dół na zielono, przez środek
              szlaczek z misiami. Sufit biały. Meble też zielone z żółtymi frontami: szafa,
              biureczko, dwa regały i półki na książki - robiliśmy sami, bo nie kupiłabym
              takiego zestawu w sklepie. Po drugie uważam, że nie warto wydawać dużo
              pieniędzy na pierwsze mebelki. Dziecko, jak to dziecko - to pomaluje, to
              poprzykleja naklejki, to nagle ogarnie ją talent i wydrapie stworka, zanim mama
              się zorientuje smile. A tak, ma pole do popisu, może sobie meble wyklejać, jak
              chce, a jak się coś przez przypadek porysuje, to nie ma wielkiego halo. Dzięki
              temu nie mam powyklejanego domu, porysowanych ścian, gdzie popadnie, bo jak ma
              wolną wolę do rysowania po ścianach, to nie ma chęcismile.
    • zf71 Re: Pokój dziecka na jaki kolor pomalować?????? 23.09.05, 09:20
      Moim zdaniem niebieski jest kolorem zbyt chłodnym do pokoju dziecięcego - uzyj
      lepiej czegoś ciepłego - Żółty, pomarańcz, ciepła zieleń ale i tu ważny odcień.
      JA jestm fanką żółtego - całe mieszkanie jest w odcieniach żółci i każdy kto
      nas odwiedza zwraca uwagę że jest jakoś tak ciepło i przytulnie w domu. Polecam.
      Nasze dziecko ma też żółte ściany i jasną wełnianą wykładzinę na podłodze, na
      ścianach stopniowo przybywa zdjęć, bo nie jestem zwolennikiem wieszania
      zwłąszcza tych gumowych "ozdób" - jeżeli sciany i podłoga są gładkie to zabawki
      które pojawią sie w pokoju dziecka, wspaniale wypełnią wnętrze i będą lepiej
      widziane i postrzegane przez dziecko.
      Pozdrawiam
    • dominika8 Re: Pokój dziecka na jaki kolor pomalować?????? 23.09.05, 09:26
      Córcia ma pokój pomalowany na ciepły żółty, ale bardziej pastelowy. Mebelki z
      Pozytywki-rozbielony niebieski
      Wokół przewijaka i łóżka ma przeróżne zwierzątka, takie gumowane ze Smyka (
      polecam), a przy suficie-bodiutiurę ( nie wiem czy to się tak pisze), tzn taki
      pas jak tapeta, niebieski, w jakieś scenki rodzajowe ze zwierzątkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka