16.11.05, 11:14
obejrzalam zdjecia stojacego Kubusia - no i wszytsko pieknie ale jest dowod
rzeczowy w postaci zdjecia, ze dziecko chodzi po domu narazone na
niebezpieczne przedmioty, kanty itp a matka siedzi na forum!widze dokladnie
,ze to forum, wiec nie mow, ze to strona o zywieniu niemowlatwink)
Obserwuj wątek
    • xemm1 Re: Kubona 16.11.05, 11:16
      he, he też dostrzehłam to forum wink)))
    • kubona Re: Kubona 16.11.05, 11:57
      to było forum i chyba nawet twoj wątek Mmala o zimie, ale przecież skoro ja
      siedzialam przy kompie to nie noglam zrobic tego zdjecia robił je TATA i to on
      wlasnie przejal na ten czas opiekę nad dzieckiem. przecież nie samymi dziećmi
      człowiek żyje, prawda? mi po miesiącach rehabilitacji tego przedsiębiorczego
      niemowlaka też się coś od życia należy, zreszta jeszcze nie zakończyliśmy wizyt
      w poradni i ciągle kontroluję sposób w jaki się porusza, i ciągle próbuje go
      przekonać do klasycznego raczkowania bo robi to trochę po swojemu. a tak
      poważnie to siadam do kompa z reguły wieczorem jak ktoś jest - babcia lub tata
      lub jak kuba spi bo inaczej to musiałabym mieć osiem rąk, cztery głowy i
      dwadzieścia par oczu. że o wykształceniu medycznym z grzeczności nie wspomnę.

aaa przypomnialam sobie są takie książki w bibliotekach gdzie są pokazane
      ćwiczenia dla niemowląt, są one niemal identyczne z tym co zalecają
      fizjoterapeuci. mialam kiedys taka książkę ale nie pamiętam autora. może
      spróbyj wypożyczyc ją sobie i pobaw się z Matkiem w np. siadanie? jak będęw
      mieście to zerknę na autorów tej książeczki, a potem jak mój mały potworek
      zaśnie spróbuję opisać ćwiczenia któe mielsiyz Kubusiem. jeśłi chcesz
      oczywiście.
      • mmala6 Re: Kubona 16.11.05, 12:07
        Kubona,kochana, Ty sie nie tlumacz tak!siedz sobie przed kompem kiedy i ile
        chceszsmile)

Cwiczenia pewnie, ze chce, jak bedzie Ci sie chcialo to napisz mi prosze na
        priv.Jak sobie przypomnisz autora owej ksiazki, to tez poprosze.Ja z Matkiem
        kiedys robielam cwiczenie, ktore polecila mama z forum (tez z poradnika dla
        niemowlat...."Trening niemowlecy" chyba).Matek nie ciagnal glowy do siadu
        chywcony za raczki.Naprawde bardzo dlugo (do konca 5tego m-ca)nie lapal o co
        chodzi.Po dwoch dniach cwiczen, pociagnalsmileDlatego jestem otwarta na wszelkie
        rozsadne nieszkodliwe cwiczenia z dzieckiem, teraz to juz musi byc bardzo
        atrakcyjna zabawa, bo Matek sie zdenerwuje jak mu sie nie bedzie podobac i sobie
        pojdziewink

Dzis idziemy na spotkanie z rehablitantka, bardzo jestem ciekawa co ona powie....
        • kubona Re: Kubona 16.11.05, 12:34
          moj nie ciągnąl głowy jak w wieku dówch miesięcy byliśmy na wizycie w poradni i
          to było jedną z główncyh przyczyn rehabilitacji. kurcze, Kuba ze mną pisze co
          chyba widać. to były chyba właśnie teningi niemowlece, autorami bylo
          malzenstwo, nic potem pojde to zobacze, na razie trzeba jakis obiad zrobic
          • wiolkak Re: Kubona 16.11.05, 13:22
            też chętnie zerkne na te ćwiczenia, wątek Mmali troszke mnie zdołował, że nie
            wspomnę o stojącym Kubie, i szczerze mówiąc zaczynam sie zastanawiać czy też
            nie udać sie po jakieś konsultacje, na duchu podtrzymuje mnie jeszcze
            Pampeliszka bo Małgol podobnie jak Kaśka robi "niepostępy"
            • pampeliszka Re: Kubona 16.11.05, 17:06
              Wiolka, Malgol starszy jest niz Kaska, a ja na razie daje jej szanse
              widac, ze psychicznie nie jest tępa, wiec i z fizycznym rozwojem sobie dziewcze
              poradzi
              no, chyba, ze nasza pani doktor powie cos innego, to sie wtedy bedziemy martwic
              • wiolkak Re: Kubona 16.11.05, 17:34
                tak mnie jakoś ten wątek Mmali i pogoda pewnie też zdołowały, poza tym sama
                wiesz, gdzie się człowiek nie obejrzy to się nasłucha że dzieci w tym wieku
                juz......i az głupio sie wyrywać z tym czego moja jeszcze nie umie robić
                • pampeliszka Wiolka 16.11.05, 18:04
                  i, tam ...ja tylko na necie czytam, co juz niektore potrafią-zawsze moge sobie
                  powiedziec, ze to sciema (np, pomijajac Kube, bo są dowody)
                  • wiolkak Re: Wiolka 16.11.05, 18:12
                    chociaż tez nie wiadomo, widziałaś reklame jakiegoś leku przeciwgrypowego, jak
                    choroba taką panią na linkach do łóżka zaciaga? moze oni Kubie to samo zrobili,
                    na sznureczki i szybciutko zdjęcia!
                    A takiego bardzo szybkiego to ja niestety mam w rodzinie, 3 miechy starszy od
                    Kaśki i w jej wieku już dawno siedział, raczkował i szykował sie do stania, a
                    co gorsza widujemy sie raz w miesiącu i on gania, a ten lewus wiecznie na
                    kolanach!
                    • pampeliszka Re: Wiolka 16.11.05, 18:32
                      jak sie ciesze, ze u mnie w rodzinie "ostatnie" dziecko przed Malgolem ma juz 11
                      lat i nikt nie pamieta kiedy zaczelo chodzic...
                      nie widzialam takiej reklamy, a moze Kubona przy tym kompie to nie na forum jest
                      ale robi fotomontaże?
                      • kubona Re: Wiolka 16.11.05, 21:12
                        u nas jest to kwestia stymulacji rozwoju przez rehabilitanta, a co do
                        fotomontazu to nawet jesli bym chciala to zrobic to ja jestem kompletna noga w
                        tych sprawach - nawet prostego zdjecia nie umiem dobrze zrobic
                        • mmala6 Re: Wiolka 16.11.05, 21:27
                          nie chcialam Cie Wiolkak zdolowac.To, ze Matus ma jakies problemy i nie
                          raczkuje, nie siada to wcale nie znaczy, ze Kaska czy Malgos nie robia tego z
                          tego samego powodu.
                          Mnie tak naprawde niepokoily te kciuki Matusia, domyslalam sie tylko ze maja
                          zwiazek z siadaniem.Czy raczej siadanie z kciukiem, bo kciuk sie najpierw otwierawink
                          A co Ty chcesz od tej swojej Kaski?
                          • pampeliszka Re: Wiolka 16.11.05, 21:42
                            sie czepia Dziubola wciaz...
                            zamiast sie cieszyc, ze zaczela sypiac po nocach, to marudzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka