Dodaj do ulubionych

co myślicie o...

08.12.05, 12:56
takich naklejkach na drzwi "pukaj ! mój maluszek spi" ?? czy są one
potrzebne? a może to przesada wieszac taka naklejke na drzwiach ?czy wiecie
gdzie można taką naklejkę kupić ?? a czy same kupiłybyscie taka naklejkę ??

Jestem ciekawa Waszych opinii smile)

Pozdrawiam
essa
Obserwuj wątek
    • antonina_74 Re: co myślicie o... 08.12.05, 13:00
      jak mój syn był mały to sama sobie takie coś wydrukowałam bo listonosz ZAWSZE
      dzwonił jak mały spał i ZAWSZE go budził. Napisałam "uwaga - śpiący maluch -
      nie dzwoń - PUKAJ!" i nakleiłam na drzwi.
      Teraz nie mam potrzeby chyba żebym wywiesiła przy domofonie bo różni domokrążcy
      zawsze muszą zadzwonić do mnie - pierwszy numer z listy...
    • 76kitka Re: co myślicie o... 08.12.05, 13:05
      Mój mąż zainstalował taki dzwonek, który przestaje działać po wyłączeniu z prądu. Ja mam dzieciaka, którego budzi każdy głosniejszy odgłos. O tyle mam dobrą sytuację, że kiedy mały śpi zamykam furtkę i nikt mi się nie dobija. A ja widzę, jak ktoś się snuje pod bramą. Myślę, że taka zawieszka może trochę pomóc, choć większość ludzi pewnie jej nie przeczyta. Wystarczy popatrzec na ludzi przechodzących przez drzwi z napisami ciągnąć - pchać, większość się z nimi szamoce. I jeszcze jedno niektórzy tak głośno pukają, że już chyba lepiej żeby zadzwonili.
    • gonia.m.74 Re: co myślicie o... 08.12.05, 13:18
      Mieszkam w bloku i mamy wyłączony dzwonek więc każdy musi pukać. I puka !
      Chyba stojąc pod drzwiami nie słyszy dzwonka i puka.
      • zona_mi Re: co myślicie o... 08.12.05, 14:04
        To jeszcze zależy JAK puka - nasz listonosz potrafi pukaniem wskrzesić umarłego.
        Wydrukowałam sobie: Proszę nie dzwonić, dzidziuś śpi - i miałam z głowy
        wszelkich akwizytorów, sprzedawców cebuli, firanek i ankieterów. Listonosz
        zaczął pukać delikatniej.
        Kiedy pojechałam na urlop ktoś mi tę kartkę zabrał wink))
        Ale przez półtora roku służyła dobrze.
    • aniald1 Re: co myślicie o... 08.12.05, 13:41
      Ja tylko ściszyłam dzwonek choć czasem miałam ochotę kogoś zabić jak przychodził
      akurat wtedy jak Julka dopiero zasnęła i dzwonił kilkukrotnie.
    • zuza2be Re: co myślicie o... 08.12.05, 14:13
      uważam, ze nie należy przesadzać. Nalezy dziecko przyzwyczajac do normalnego
      zycia. Nigdy nie chodziłam na palcach dlatego, ze mój syn spał. Co więcej
      wieczorami przyjmowałam (i przyjmuję) gości i wcale cicho nie było. Drzwi od
      jego pokoju zamkniete i tyle. Przecież rodzice to też ludzie i mają prawo do
      życia a szczególnie keidy nasze pociechy nareszcie usną.
      • edytek1 Re: co myślicie o... do zuza2be 08.12.05, 14:24
        co innego pukamnie impreza za ścianą a co innego dzwonek do grzwi i wtedy nie
        wiadmo czy się maluchem zajmować czy tym co dzwoni.
        • mama_kotula Re: co myślicie o... do zuza2be 10.12.05, 02:02
          Dokładnie - chodzi chyba o to, że nagły, przenikliwy dzwonek do drzwi czy
          telefonu jest bardziej "drastyczny" niż ciągłe odgłosy imprezy czy telewizora za
          ścianą.
          Karteczkę na drzwiach wieszam przeważnie, gdy nie mam ochoty na wizyty wink))
    • flurcia Re: co myślicie o... 08.12.05, 14:30
      Ja mam co prawda już 2 letnią córkę, ale z tym pukaniem to miałąm nie raz ubaw, a nie raz byłam wściekła. Dzwonek nie dział, wieć jak ktoś naciskał i nic nie słyszał, to odchodził zamiast zapukać. Dopiero jak przyczepiłam kartkę "proszę pukać", to ludzie zaczeli pukać np. listonoasz, a tak znajdowałam awiza w skrzynce a siedziałam akurat w domu.
    • anetina Re: co myślicie o... 08.12.05, 15:44
      chyba sobie kpiny robicie
      z tymi kartkami
    • mika_p Re: co myślicie o... 08.12.05, 18:09
      Ja myślę nad wydrukowaniem sobie tekstu w stylu "NIe jesteś moim gosciem - NIE
      DZWON do mnie", chciałabym to powiesić przy domofonie. Ewentualnie dogadac sie
      z sąsiadką obok i zrobic wspolną taką kartkę - mamy pierwsze dwa numery w
      bloku, wiec wszyscy akwizytorzy, listonosze, konserwatorzy od rur w piwnicy -
      dzwonia do nas. A jeszcze domofon ejst cyfrowy i dzwoni kilkoma długimi
      sygnałami o ile dzwoniacy nie skasuje dzwonienia po pierwszym. Na jeden dzwiek
      Karolka nie reaguje, drugie dzwonienie to pobudka na 100%.
      • magan5 Re: co myślicie o... 09.12.05, 22:26
        to my jestesmy podobnie niezsocjalizowani...dzwonek wyłaczony, domofon jak mały
        śpi wyłaczony.ale uprzedziliśmy wszystkich znajomych i rodzinę..poza tym.jak
        mały śpi popołudniu to i tak nikt sie z bliskich nie kreci bo siedzą w
        pracy...o dziwo..wieczorem III wojna światowa by go nie obudziła..
        • betty_julcia Re: co myślicie o... 10.12.05, 14:57
          Kpiny......... Kpiną jest taka odpowiedź.
          Ja nagryzmoliłam grubym flamastrem na duzej kartce: Proszę nie dzwonić! Dziecko
          śpi!
          I naprawdę nie interesuje mnie co kto sobie o mnie sądzi czytając tą kartkę.
          Moja Julka śpi w dzień 2-3 godziny. Pierwszy etap snu jest taki że mogę nawet
          pod jej drzwiami odkurzać (drzwiami harmonijkowymi), drugi taki że nawet
          pisanie na klawiaturze ją budzi. Wtedy mogę poczytać. I juz nie raz zdażyło się
          ze akurat wtedy jak udało mi się maluszka uśpić ktoś przyszedł po jakieś
          jedzenie, za chwilę po pieniążka, za moment listonosz a jeszcze za chwilkę
          sprzedawca jajek, dywanów, jabłek albo warzyw.
          Od kiedy mam kartkę na drzwiach problem zniknął.
          Wolę sobie kpiny urządzać i mieć o godzinę czasu wiecej dla siebie niz nie
          miećsmile
          ------------------------------------------------------
          Betty to mama a to jestem ja:
          GWIAZDECZKA
        • betty_julcia Re: co myślicie o... 10.12.05, 14:59
          A jeżeli chodzi o oimprezy już nie raz było tak ze w naszych prawie 40 metrach
          kwadratowych bawiło się cąłą noc 15 osób bez ściaszania głosu a nasze dziecko
          spało. W nocy mógłby koło niej nawet młot pneumatyczny pracować, natomiast w
          dzień karteczka na drzwiachsmile
          ------------------------------------------------------
          Betty to mama a to jestem ja:
          GWIAZDECZKA
    • jakw Re: co myślicie o... 10.12.05, 15:30
      U mnie taka naklejka to racji bytu nie ma, bo pies reaguje jazgotem i na
      pukanie, i na dzwonek do drzwi. Zresztą całkiem małym to niespecjalnie
      przeszkadzało. Rozumiem, że telefon też wyłączysz (a nuż zadzwoni) i nic w domu
      robić nie będziesz (bo hałas)?
      • jakw Re: co myślicie o... 10.12.05, 15:31
        No i na domofonie też by chyba trzeba było...
    • mynia_pynia Re: co myślicie o... 10.12.05, 16:17
      A u mnie jest domofon wink. Później już do samych drzwi to ludzie pukają, ale co
      mi z tego skoro ja zawsze zawału dostaje wcześniej wink
    • franticho Re: co myślicie o... 10.12.05, 16:56
      Nie wpadła na pomysł z karteczką, ale wpadłam na pomysł ze zdjęciem dzwonka do
      drzwi i wyłączanie domofonu, kiedy synek śpi po południu. Jest już wprawdzie
      duży i nie tak często mu się to zdarza, ale...Zawsze sypiał lekko i wszelki
      dzwonki go budziły, a myśmy pewnie zamaist hulać wtedy i hałasować biegali na
      paluszkach stąd ma dużą potrzebę ciszy. Przynam, ze my z mężem czasem też
      drzemiemy w weekend i wyłączamy wtedy tel i domofon, bo uważam, ze człowiek
      nie musi być dostęony 24h i nie musze się nikomu tłumaczyć z tego, że mam dość
      i chcę się wyłączyćna 2 godz. Nauczylismy rodzinę i przyjaciół i teraz nie ma
      problemu. W ramach żartudodam, że po urodzeniu synka nawet nasza najmądrzejsza
      na świecie suczka przestała szczekać jak szalona na dźwięk domofonu, bo czuła,
      ze gen, staramy sie być cicho.
      pozdrawiam
      marta
    • elik12 Re: co myślicie o... 12.12.05, 19:43
      my nie mielismy, ale tez moje Male, jak juz udalo sie go ululac, to nawet w
      miare spalowink Jakby sie wybudzal byle czym, to moze bym rozwazyla, ale tak,
      profilaktycznie, to bez sensu. U nas cicho musi byc nad ranem, bo wtedy to
      chyba jest jedyie w polsnie, wszystko go wybudza. ALe nad ranem, to raczej nikt
      do nas nie dzwoni.
      CHyba, ze masz czesto gosci, to wtedy czemu nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka