Dodaj do ulubionych

Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych?

15.02.06, 08:23
Witajcie mamy-jestem mamą 16 mies. dziewczynki, jak to dziecko brudzi się
czasem, przewaznie plamy sa od jedzenia; mam pytanie-jaki odplamiacz używacie
(nazwa-Vanish,Amway itp), w jakiej postaci(areozol,sproszkowany,płyn itp?)i
który jest najlepszy?
Proszę mi nie pisac, że plame trzeba sprac odrazu albo że odplamiacza nie
wolno użuwac na dziecka ciuszki...ja to po części rozumiem, ale są sytuacje
kiedy potrzeba odplamiacza i koniec. Chce wiedziec jaki kupic, bo tanie nie
są.
malinka
Obserwuj wątek
    • madziulaw Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 15.02.06, 09:11
      Lidl ma świetny odplamiacz. Tani, a dobry. Polecam

M.
      • mama.maksa Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 22.02.06, 18:26
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=37274293
    • jojoelcia Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 15.02.06, 10:17
      Vanish w płynie. chociaż raz mi się zdarzyło, że wypalił dziurę.
      • mamakarola1 Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 15.02.06, 10:59
        Jak mój syn coś poplami, namaczam na dzień w Bobasie i po sprawie. Nie
        zawidołam się jeszcze na tej metodzie. Udaje mi się nawet wywabić starsze
        plamy. A poza tym są mniejsze obawy o uczulenie na taki środek.

Pozdrawiam,

Jola
    • reniadt Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 15.02.06, 11:57
      Ja czesto odplamiam w Globalu do tkanin kolorowych (bo tani) na pewno jest w
      sklepach sieci "real", ale strasznie wypala skore, wiec tylko na nakretke i na
      plame. Z reguly potem piore ubrania w pralce, czasem recznie. Syn nie byl na
      nic uczulony wiec od poczatku pralam jego ubranka w pralce, tylko te
      najdelikatniejsze recznie. Niestety nie moglam zaprac czesto plam, bo jak
      wracalam z pracy to mialam juz odstawione dziecko przez tesciowa z ubrankami
      poplamionymi czesto od kilku godzin, ale spieralo sie ladnie (nawet dlugopis).
      Podobno w Niemczech sa dobre odplamiacze w proszku - nie znam nazwy - ktore
      spieraja nawet stare plamy po jedzeniu, czesto takie ubranka dostajemy od kogos
      i nie ma szans ich doprac. Trzeba szukac i wyprobowywac roznych az trafimy na
      tani i dobry
      • mhanutka Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 15.02.06, 14:50
        U mnie się świetnie sprawdza Spesso. To są granulki w małym kartonowym
        opakowaniu, bardzo tanie, niestety widuję je w niewieku sklepach. Na opakowaniu
        napisano, ze nadaje się nawet dla dzieci. Ja jestem bardzo zadowolona, ale
        kuzynka twierdzi, że zniszczyła sobie nim bluzkę.
        • vatum Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 15.02.06, 16:59
          Polecam Dr. Beckmann. Ciężko dostać, podobno jest w proszku, ja mam w płynie. Usuwa nawet stare plamy ale uwaga: z ubrań zrobionych z bdb bawełny! Moja córka chodzi w angielskich ciuszkach i wszystko się odplamia bez obaw, że się odbarwi. Polskie ubranka, np. kupione w Smyku są do bani - nic nie zejdzie a jeszcze się odbarwi.
          • figrut Vatum ... 15.02.06, 22:20
            Vatum, popytaj o mydelko do odplamiania Dr.Beckmann. U mnie z dostaniem mydelka
            nie ma zadnego problemu.
            • vatum Re: Vatum ... 26.02.06, 08:12
              U mnie tylko w płynie. Ale fajne jest to, że w sklepach jak robię zakupy to podczas rozmów z innymi kobietami okazuje się że każda używa tego odplamiacza i każda w innej formie: w płynie, proszku, mydełku ale też żadna nie umie sobie przypomnieć gdzie go kupiła smile
          • breeya Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 19.02.06, 23:45
            Moja córka
            > chodzi w angielskich ciuszkach i wszystko się odplamia bez obaw, że się
            odbarwi
            > . Polskie ubranka, np. kupione w Smyku są do bani - nic nie zejdzie a jeszcze
            s
            > ię odbarwi.
            Moja córka tez chodzi w angielskich ciuszkach i sie w ogóle nie plamią /P Zmien
            firmę .
    • nicniewiem19 Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 15.02.06, 21:38
      Ja używam Ace delikatny odplamiacz.Świetnie usuwa plamy można stosować również
      na kolory.Nalewa się bezpośrednio na plamę,można tez dodać do proszku.
    • kajan13 Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 15.02.06, 22:22
      Spotless, 2 litry ok 5-6 zł z Biedronki. Usuwa jagody, truskawki i ...
      Tormentiol. Nie wyżera dziur w rękach i ubraniach. Nie śmierdzi.
    • boyena Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 16.02.06, 15:06
      ja używam Vanish, ten "dwukomorowy". plamy zawsze schodzą, a ubranka leżą czasem
      w koszu nawet i około tygodnia. piore w pralce. ja jestem zadowolona.
    • allika Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 16.02.06, 15:17
      Zdecydowanie Vanish w płynie. Polewam plamę na ubraniu, wcieram i zawijam. Po
      kilku godzinach robię pranie w pralce, wlewając razem z proszkiem trochę
      Vanisha. Działa super.
      Pozdrawiam
      Allika
      • allika Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 16.02.06, 15:20
        Acha zapomniałam dodać, że niektórzy uważają, że świtnie działa działa szare
        mydło (natarcie plamy na mokro, zwinięcie ciuszka i pozostawienie na noc) a
        jeszcze inni zwykły płyn do naczyć (zastosować tak jak w przypadku Vanisha)
    • 26magda3 Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 17.02.06, 12:51
      a moze ktoś zna coś co usunie stare plamy z jabłek??? próbowałam już: wanisha,
      amwaya, mydła szarego, mydełka dr,bekham, odplamiacza global itp... po niczym
      nie zeszłosmile
      • kasiulka32 Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 19.02.06, 14:34
        A może ktoś wie jak usunąć plamy z krwi? Młoda raz tak się przewróciła na
        kolanko, że go rozbiła... a ja jak się wzięłam za pranie to troche czau mineło
        i plama nie pyła taka "świeża" tylko troche przyschnięta (to było jakąś godzine
        po). No i nie pomogła ani zimna woda, ani Vanish, Ace jednym słowem nic...
        Fajne spodenki a teraz to już raczej nieużyteczne. Może ktoś ma jakiś sposób na
        stare polamy z krwi? smile A powracając do pytania, to ja plamy (a najbardziej to
        jakieś tłuste) spieram zwykłym płynem do naczyń. A jak to nie pomaga to jeszcze
        czasem Vanish smile
    • mamaoskarka Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 19.02.06, 15:07
      Ja uzywam vanish oxi action w proszku i swietnie schodza po nim roznego rodzaju
      plamy, a np tluste plamy wystarczy posypac maka ziemniaczana i zostawic np na
      noc i tez super schodza.
      • nelinka29 Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 20.02.06, 00:05
        Plamy z krwi spróbuj usunąć najzwyjklejsza w śiwecie pastą BHP. Co do Vanisha
        oxy zawiodlam sie bardzo. Dla mnie do niczego.
    • aiwilo1 Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 21.02.06, 15:50
      Witam kupiłam odplamiacz vanish i niestety strasznie się zawiodłam nic nie
      schodziło bratowa poleciła mi taki zwykły odplamiacz z Lidla z pomarańczowym
      spryskiwaczem nawet zaschnięte plamy wywabia, a ostatnio nawet plamkę z fioletu
      trzeba go tylko na nie zapraną plamę nalać i do pralki jak nie zejdzie za
      pierwszym razem to za drugim wszystko puszcza no i jest nie drogi kosztuje ok.7
      złotych
    • kasiulek78 Re: Najlepszy odplamiacz do ciuszków dziecięcych? 24.02.06, 10:42
      Ja uzywam i polecam odplamiacz z Biedronki Spotless 2 litrowe opakowanie. Nawet
      poschodzily stare plamy, których Vanish nie chciał zmyć. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka