Dodaj do ulubionych

Kapcie, papcie, bambosze a może trampki?

12.09.06, 12:30
Drogie Mamusie, w czym Wasze maluchy chodzą po mieszkaniu?
Michałek przez lato biegał albo w sandałkach albo na boso. W mieszkaniu mamy
dość chłodne podłogi wykładane płytkami dlatego jesienią i zimą odpada
bieganie na bosaka. Ostatnio kupiłam mu nieocieplane kapcie (takie:

www.obuwiedzieciece.com.pl/product_info.php?products_id=180

i z przerażeniem odkryłam, że strasznie poci mu się w nich stopa.
Możecie polecić w jakich kapciach stópka nie będzie się pocić?
Kasia
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Kapcie, papcie, bambosze a może trampki? 12.09.06, 13:31
      Kasiulek, Mateuszowi we wszystkich kapciach tego typu poci sie stopa.Kupilam
      dwie pary i juz wiecej nie kupie.POki jeszcze nie jest bardzo zimno to chodzi w
      grubych skarpetkach z absem.Do zlobka ma sandalki skorzane Bartka.Na zime kupie
      mu takie skarpetowe kapcie, sa np w H&M albo Kaphal.
      • kasiulek11 Re: Kapcie, papcie, bambosze a może trampki? 12.09.06, 13:40
        Mmala, na Ciebie zawsze można liczyć smile
        Powiedz mi jeszcze tylko czy te skarpetowe kapcie H&M są w rozmiarach '24'i
        większych ? Widziałam je ale w mniejszych rozmiarach dlatego o nich nie
        pomyślałam.
        • mmala6 Re: Kapcie, papcie, bambosze a może trampki? 12.09.06, 15:03
          Kasiulek, w sklepie zagladam jeszcze na dzial niemowlecy, wiec tam takich
          duzych nie ma.Tam najwieksze jakie widzialam to 20-21 ale one sa na Matka za
          male (a raczej na styk wiec sie nie oplaca kupowac) a nie mialam czasu isc na
          dzial chlopiecy.
          Ale wydaje mi sie,ze na allegro widzialam wieksze.Wiec jak sa na allegro, tzn
          ze w ogole sa.W Kaphal widzialam rozmiar Matka 21-22, za 32zl.W H&M byly chyba
          za 24zl czy jakos tak.
          • sylwiawm Re: Kapcie, papcie, bambosze a może trampki? 13.09.06, 11:03
            Moja biega tylko w skarpetkach. Na majówkach kiedyś był link do kapci. Poszukam
            na allegro i jak je odnajdę to wrzucę.
            • sylwiawm Myślałam, że mi to dłużej zajmie 13.09.06, 11:17
              Te raczej na zimę
              www.allegro.pl/item124533475_butki_skora_buciki_kapcie_cieple_puchatki_bcm_24.html

Zakopiańskie
              www.allegro.pl/item126478795_zakopianskie_kapcie_roz_19_bardzo_cieple_.html#photo

A te są słodkie
              www.allegro.pl/item127410810_przecudne_kapcie_kapciuszki_z_elmo_roz_6_22.html

Te używane, ale przyzwoicie wyglądają
              www.allegro.pl/item126898623_kapcie_z_zyrafa_next_rozmiar_25_prawie_jak_nowe.html

Niestety nie znalazłam tych, których szukałam. Na pewno nie polecam takich
              www.allegro.pl/item125190179_buciki_buty_kapcie_rozmiar_26.html
              www.allegro.pl/item126566660_kapcie_papcie_pantofle_lemigo_2_pary_.html#photo
              Stopa się w nich poci.
              • mmala6 Re: Myślałam, że mi to dłużej zajmie 13.09.06, 11:42
                nie moge zobaczyc, bo nie mam dostepu do allegro w pracywink
                • kasiulek11 Re: Myślałam, że mi to dłużej zajmie 13.09.06, 13:19
                  Dzięki wielkie za odpowiedzi.
                  Nieszczęsne kapcie 'potowe' wyrzucliśmy w siną dal więc narazie Michał chodzi w
                  mieszkaniu w sandałkach skórzanych Bartek ale lada chwila z nich pewnie
                  wyrośnie.
                  Swoją drogą jestem zaskoczona tempem w jakim rośnie Michałkowi stopa. Sandałki
                  z czerwca są w rozmiarze 20, następne z sierpnia 23 a kupowane ostatnio
                  jesienne półbuty już w rozmiarze 24. W międzyczasie były jeszcze trampki w
                  rozmiarze 22,5. Wychodzi na to, że co miesiąc ma o jeden rozmiar większą stopę.
                  Pozdrawiam wszystkie Małe-Wielkie Stopy smile
                  • mmala6 Re: Myślałam, że mi to dłużej zajmie 13.09.06, 15:00
                    ale tez numeracja numeracji nie rowna.Mateusz mial pierwsze sandalki Bartka w
                    kwietniu rozm 20.Potem w lipcu 21 i te ma w zlobku i sa nadal dobre.Poza tym
                    kapcie (te potowe) z Lemigo ma 22 a sa na styk.Tenisowki rozm 4 Next (chyba
                    21), butki sandalkowato-polbutowe Guliany 20, i Guffo 22....jedynie te ostatnie
                    sa troche za duze.Wszystkie pozostale to dlugosc ok 13cm.I badz tu madrywink
                    • pomme Pytanie 11.10.06, 15:22
                      Mój syn własnie skończył roczek i dumnie powiem, że całkiem raźno biega po domu
                      ( w sensie nie raczkuje tylko biega) zastanawiam się z mężem czy powinniśmy mu
                      kupić jakieś kapcie czy lepiej jak biega w skarpetach z abs?
                      jako doświadczone mamy na pewno wieciesmile
                      • mooh Re: Pytanie 11.10.06, 16:28
                        Papcioskarpety z H&M sprawdzają się rewelacyjnie. Stopa nie marznie jak w samej
                        skarpecie, a jest wygodniej niż w kapciach bardziej butopodobnych.
                        • mmala6 Re: Pytanie 11.10.06, 20:04
                          Mooh, czaje sie na te skarpety w H&M dla Matka ale nie moge trafic na jego
                          rozmiarsadPowiedz mi czy zakladasz je Zosi na gole nozki czy na skarpetke??
                          • mooh Re: Pytanie 11.10.06, 22:18
                            Na skarpetkę lub rajstopkę.
                            • pomme Re: Pytanie 11.10.06, 22:42
                              dzieki, poszukam czegos takiegosmile
                            • mmala6 Re: Pytanie 12.10.06, 19:32
                              tak myslalam, fenkjuwink
                              • mooh Re: Pytanie 12.10.06, 22:38
                                Jor łelkom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka