Dodaj do ulubionych

trzeci migdał

01.11.06, 20:42
moja córeczka 3letnia ma mieć w najbliższym czasie zabieg wycięcia 3
migdałka mam pytanko jak długo po tym zabiegu nie moze dziecko chodzić do
przedszkola?? czy ktoś wykonywał moze taki zabieg w chorzowie w szpitalu im
Mościckiego????
Obserwuj wątek
    • pomadam Re: trzeci migdał 01.11.06, 22:21
      Witaj !

Mój 21 miesięczny syn w listopadzie bedzie miał wycinany trzeci migdał. Lekarka
      powiedziała nam, że dziecko po zabiegu musi być 10 dni w domu, a jeśli jest
      przedszkolakiem, to iść do przedszkola może po 2 tygodniach.
      Jestem z Poznania więc w sprawie szpitala nie pomogę.

Pozdrawiam
      • iwpal Re: trzeci migdał 01.11.06, 22:38
        >pomadam napisała:
        > Witaj !
        > Mój 21 miesięczny syn w listopadzie bedzie miał wycinany trzeci migdał.
        Lekarka> powiedziała nam, że dziecko po zabiegu musi być 10 dni w domu, a jeśli
        jest przedszkolakiem, to iść do przedszkola może po 2 tygodniach.
        > Jestem z Poznania więc w sprawie szpitala nie pomogę.<

W jakim szpitalu bedziesz usuwała?
        Moja córka też w listopadzie (pod koniec bedzie miała usuwany trzeci, właściwie
        do decyzji tuż pzred zabiegiem czy nie wszystkie); do końca roku i tak nie
        wróci do przedskzola, dopiero od stycznia.
        My bedziemy w Krysiewiczu, ze starsza córką przerabiałam laryngologie na
        Szpitalnej - i nie polecam
        --
        Pozdrawiam
        IwonaP.
        • pomadam Re: trzeci migdał 02.11.06, 21:33
          My chodzimy do przychodni na Sobieskiego, Dziecko i Ty (chyba nie pomyliłam
          nazwy) i tam też mieliśmy wycinać ten diabelny migdałek, ambulatoryjnie i
          odpłatnie. Ale pojawiła sie inna wersja i to własnie Szpitalna na nfz.

Napisz mi coś więcej, dlaczego nie polecasz tej Szpitalnej ?????

Kurcze a intuicja kobieca mi podpowiadała, żeby sobie darować tą Szpitalną,
          wydać kasę (trudno) i zrobić co jest do zrobienia. Ale oczywiście pół rodziny
          się wymądrzyło, że załatwią, że po co kase wydawać i takie tam.
          Efekt jest taki, że 7.11 mały miał być na zabiegu a tak czekamy i czekamy i sie
          okazuje, że nic nie wiemy.

Jeszcze raz proszę napisz co było nie tak na Szpitalnej a ja dam to mężowi i
          teściowej do poczytania.

Pozdrawiam
          Magda

• akjp Re: trzeci migdał 05.11.06, 16:37
            ile płacicie za zabieg????
        • mieszko02 Re: trzeci migdał 03.11.06, 21:18
          mój synek miał usuwany trzeci migdał u dra Stefaniaka na Dolnej Wildzie. Z NFZ
          czekaliśmy 2 m-ce, prywatnie dużo krócej (nawet ok tygodnia od decyzji). Super
          specjalista, ambulatorium z kliniką krótkiego pobytu na miejscu. Polecam
          • oda100 Re: trzeci migdał 05.11.06, 21:09
            wow, to dluga rekonwalescencja! moj 15 miesieczny syn mial wycinany migdal o 10
            rano, pare godzin byl trzepniety po narkozie, ale wieczorem juz normalnie
            funkcjonowal, jadl, bawil sie, wychodzil na dwor. Mial zabieg za granica.
            • mieszko02 Re: trzeci migdał 05.11.06, 22:03
              rekonwalescencja trwała 2 godzinysmile Po zabiegu mały zasnął i nawet musieliśmy
              go budzić, aby wrócić do domu. W domu znów zasnął na godzinkę a potem było już
              po staremu, a więc szaleństwa (powstrzymywane przez nassmile i zabawa. Przez
              tydzień nie wychodziliśmy z domu, i tu nie mógł zrozumieć dlaczego,
              bo "przecież jestem zdrowy"? Pozdrawiam
              • akjp Re: trzeci migdał 06.11.06, 18:11
                czy to znaczy że dziecku przez dwa tygodnie nie wolno wychodzić na dwór????
                nawet na 30 minut
                • mieszko02 Re: trzeci migdał 06.11.06, 19:50
                  chodzi o uniknięcie infekcji, która krótko po usunięciu migdała mogłaby być
                  niebezpieczna. Mój synek miał zabieg pod koniec kwietnia, przez 10 dni miał nie
                  wychodzić z domu, a do przedszkola pójść po 2 tyg. Chodzi o unikanie skupisk
                  ludzi. Mój synek w 10 dobie załapał rotawirusa i skończyło się w szpitalu. Na
                  szczescie nie zaszkodziło gardłu
                  • akjp Re: trzeci migdał 06.11.06, 20:51
                    a jak myślisz jeżeli po 5 dniach będę mogła zawozić córeczkę do babci???? czy
                    raczej nie????
                    • mieszko02 Re: trzeci migdał 07.11.06, 18:05
                      ja myslę, że będziesz mogła. Ja też nie musiałam izolować syna od młodszej
                      córki czy babć. Zresztą po 5 dniach już zapomnicie o zabiegusmile Życzę
                      wszystkiego dobrego, córka z pewnośią zabieg zniesie dużo lepiej niż Tysmile
                      Trzymaj się więc, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka