Dodaj do ulubionych

prośba o pamiętniki

IP: *.* 30.05.02, 17:02
Piszę doktorat na Uniwersytecie Wrocławskim o "pisarstwie domowym". Poszukuję w związku z tym dzienników opisujących rozwój dziecka i zmagania się z macierzyństwem oraz wiersze pisane z okazji narodzin (przez członków rodziny i przyjaciół). Mogą to też być inne formy utrwalania pamięci rodzinnej (np. kroniki domowe, gazetki a także blogi itd )Jeżeli ktoś chciałby udostepnić takie materiały, byłabym bardzo wdzięczna. Gwarantuje anonimowość - wszystkie prace będą wykorzystane jedynie w celach naukowych. Justyna Harbanowiczharban@zdik.wroc.plharban@skrzynka.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Ika Re: prośba o pamiętniki IP: *.* 30.05.02, 17:09
      Ojej... Ja właśnie zaprzestałam pisania, kiedy urodził się Mały, z braku czasu... :( Nie, nawet wcześniej, już w ciąży... bo się ledwo przy kompie mieściłam :lol:A poza tym po przeczytaniu "Polki" Gretkowskiej stwierdziłam, że w opisie rodzącego się macierzyństwa i tak jej nie dorównam :lol:Szkoda, że nie mogę pomóc :(
    • Gość: MIM Re: prośba o pamiętniki IP: *.* 31.05.02, 07:23
      Witaj !Pisałam pamiętnik przez pół roku, ale w formie "refleksji" mojej nowonarodzonej córy. Jeśli się przydam, napisz na priv. i.potempa@puzzle.plPozdrawiamIza
      • Gość: guest Re: prośba o pamiętniki IP: *.* 31.05.02, 22:18
        Dziękuję Ci za Twój odzew. Jeśli masz owe "refleksje" córeczki (świetny pomysł) w formie elektronicznej, możesz mi przesłać mailem. Jeśli zaś są na papierze, to może zgodziłabyś się przysłać mi je na jakis czas. Oddam je niezawodnie w terminie, który wskażesz (uwzgledniając tylko to, że między 1 a 15 czerwca bedę poza Wrocławiem). Oczywiście, jeśli bedą wykorzystane, to tak, by zachować ochronę Twoich dóbr osobistych.Mój domowy adres:Justyna Harbanowicz, 54-153 Wrocław, ul. Trzebowiańska 10/2.Pozdrawiam serdecznie, Jak się ma córa? Ile już ma wiosen?Justyna
    • Gość: Yaga Re: prośba o pamiętniki IP: *.* 31.05.02, 16:08
      Mogę Ci wspomóc numerem naszej gazetki rodzinnej "wydawanej" przez mojego 14-letniego brata, poświęconym narodzinom mojej córeczki :love:. Nie wiem tylko, jak Ci to przesłać: mój brat przygotowuje te gazetki w Wordzie, a ponieważ jest tam wiele zdjęć, a jeden numer to jeden plik, zajmuje to trochę miejsca (ten numer ma ok. 8,5 MB). Nie wiem, czy uda się to przesłać emailem, chyba że podzielę go arj-tem na mniejsze kawałki. Czy może wystarczy Ci wersja papierowa wysłana zwykłą pocztą? Daj znać jeśli Cię to interesuje, możesz na priva. Yaga
      • Gość: guest Re: prośba o pamiętniki IP: *.* 31.05.02, 22:27
        Dzięki za ofertę pomocy, chętnie skorzystam, ale 8MB nie przejdzie przez wąskie bramki mojego serwera. Więc może pocztą: Justyna Harbanowicz, 54-152 Wrocław, ul. Trzebowiańska 10/12. A gazetki szczególnie mnie interesują, bo mało mam przykładów tego typu. Więc bedę wdzięczna i - oczywiście - po wykorzystaniu odeślę. Pozdrawiam J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka