Gość: GosiaA IP: *.* 03.07.02, 14:10 Czy duża ilość śluzu w kupce 10 miesięcznego dziecka to coś poważnego? Czy mam się zgłosić z dzieckiem do lekarza?Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agnes Re: śluz w kupce IP: *.* 03.07.02, 14:31 Cześć Gosiu.A czy Twoje dziecko czasem nie ząbkuje? Przy ząbkowaniu mogą się dzisć różne rzeczy z kupką, gdyż wydziela się więcej śliny.Pozdrawiam.jaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAJBUS Re: śluz w kupce IP: *.* 03.07.02, 15:49 Zgadzam się z agnes. Ale równiez może to być spowodowane zmiana diety malucha, bądź wprowadzeniem czegoś nowego do jadłospisu. Równiez przeziebienie odgrywa dużą rolę w pojawieniu sie śluzu w kupce. U moich maluchów śluz w kupce był spowodowany ząbkowaniem lub zatłustym lub zachudym mlekiem. Pozdrowionka bajbus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goskax Re: śluz w kupce IP: *.* 03.07.02, 16:45 Czy wprowadzałaś nowy pokarm ? (np.zawierający gluten ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryszka Re: śluz w kupce IP: *.* 04.07.02, 14:14 Miałam takie problemy z moim dzieckiem. Zawsze w takiej sytuacji kontaktowałam się z lekarzem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: śluz w kupce IP: *.* 08.07.02, 14:26 Śluz może być też przyczyną alergii, lepiej niech wypowie się lekarz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: śluz w kupce IP: *.* 08.07.02, 17:16 Malgosiu,Radzilabym Ci sie zglosic do lekarza. U mojej Gabrysi, ktora ma w tej chwili rok i miesiac, taki sluz pojawil sie gdy zaczelam wprowadzac inne pokarmy niz moje mleczko. Niestety okazalo sie, ze mimo uplywu czasu jego ilosc wcale sie nie zmniejsza. Gabrysia miala robione badania ukladu pokarmowego (krotego niedojrzalosc moze sie tez tak objawiac) i inne, ale okazalo sie, ze jest to objaw reakcji alergiznej na niektore pokarmy. Dla swietego spokoju i aby niczego nie zaniedbac, radzilabym Ci zglosic sie do lekarza. Trzymam kciukiMagda i Gabrysia Odpowiedz Link Zgłoś