Dodaj do ulubionych

siusiak jak balonik

21.07.07, 11:17
Witam , mój synek ma 18 mc, siusia już na nocnik. ostatnio zauważyłam, że
przy wypróżnianiu jego siusiaczek robi sie jak balonik podwajając a nawet
potrajając swoją objetość. Raz to aż sie przeraziłam bo urósł do gigantycznych
rozmiarów. Czy to normalne? Czy może ma jakieś problemy
Obserwuj wątek
    • aluc Re: siusiak jak balonik 21.07.07, 11:30
      o ile to nie jest regularna i normalna erekcja, tylko mocz zbierający się pod
      napletkiem, to pewnie stulejka
      a ze stulejką to do lekarza należy sie udać jak najszybciej

aha smile z erekcją nie trzeba
      • nadja_201 Re: siusiak jak balonik 21.07.07, 11:50
        to nie jest erekcja, wiem jak ona wygłąda wink Jemu to sie robi podczas siusiania
        i siusiak nie rośnie w zdłóż tylko w szerz. Mały wtedy sprawia wrażenie jakby
        sie cały napinał robiąc siku, jakby nie mogło wylecieć. A czy wiek 18 mc nie
        jest za wczesny na stulejkę?? i Czy potrzeba szybkiej interwencji lekarza?
        Teściowa powiedziała mi że to normalne jak tak sika, że ma dłuższe perzerwy w
        sikaniu i moczu jest więcej, w sumie wychowała 2 synów... nie wiem, pomóżcie
        • aluc Re: siusiak jak balonik 21.07.07, 12:03
          nie wiem, czy potrzeba szybkiej interwencji lekarza, na pewno należy to
          lekarzowi pokazać, a on już powie, co robić dalej

co do fizjologii - o ile dobrze pamiętam, stanem fizjologicznym jest zwężony i
          przyklejony napletek, ale bez problemów z oddawaniem moczu, balonik
          fizjologiczny już nie jest, zwłaszcza, jeśli masz wrżenie, że siusianie sprawia
          mu trudność

dwóch synów równiez posiadam, w dodatku reprezentuję szkołę falenicką
          nieodciągania napetka, żaden z nich nie ma i nie miał owego balonika
          • fogito Re: siusiak jak balonik 21.07.07, 15:14
            Lepiej pedz do lekarza, bo dziecku moze sie przytrafic zapalenie ukladu
            moczowego. W takim wieku jak najbardziej mozna miec stulejke.
        • molowiak Re: siusiak jak balonik 23.07.07, 16:12
          no cóż z tej opowieści twojej teściowej wynika jedynie to, że ojciec i wujek
          twojego synka również mieli podobne problemy a teściowa je zlekceważyła uncertain
    • nadja_201 Re: siusiak jak balonik 21.07.07, 18:45
      dzięki za odpowiedzi, do lekarza zapisani jestesmy w przyszłym tyg więc napewno
      sie zapytam. A moze ktoś jeszcze miał takie doswiadczenie ze swoim dzieckiem,
      albo zna sie na tym? Prosze o rady...
      • blueluna Re: siusiak jak balonik 21.07.07, 18:53
        Tworzenie sie takiego duzego balonika oznacza ze napletek jest tak zwezony ze
        mocz nie moze swobodnie wyplywac.
        To wymaga jak najszybszej wizyty u lekarza - bo jest bardzo przykre dla
        dziecka, stwarza powazne ryzyko rozwiniecia sie jakiejs infekcji oraz powoduje
        ze dziecko zacznie wstrzymywac oddawanie moczu wiedzac jakie to dla niego
        niemile - co rowniez moze spowodowac rozne powiklania.
        • eps Re: siusiak jak balonik 21.07.07, 19:56
          mój synek ma 15 miesięcy i kiedyś przy sikaniu też mu sie tak zrobiło.
          przynajmniej kilka razy zauwazyłam że tak było. Teraz juz mu sie tak nie robi,
          przynajmniej ja nie zauważyłam. W kazdym razie w przypadku moejgo synka to czy
          balonik sie robił czy nie zalezało od ułożenia skórki na siusiaczku. ja u
          lekarza nie byłam i napletka nie odciągam. Od czasu do czasu przygladam sie
          tylko baczniej czy końcówka siusiaczka nie robi sie jakaś czerwona i nie robi
          sie stan zapalny.
    • koralik12 Re: siusiak jak balonik 22.07.07, 21:20
      Mój syn ma prawie 3 lata i ma tak samo. Poszłam z tym do pediatry, a on
      stwierdził że do 4 lat taka stulejka jest normalna, oglądał synkowi penis,
      odciągał napletek i powiedział że to przeciętna stulejka ani bardzo duża ani
      mała. Na razie kazał czekać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka