przeciwcialo 14.05.10, 15:43 deser.pl/deser/1,97052,7883196,Niesamowite_6_latki_tancza__Single_Ladies__Beyonce.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cherry.coke Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 15:48 Widzialam mnostwo nagran z tego typu turniejow w Stanach, sa w necie - to wielki biznes. Bardzo wysoki poziom grup i solistow, setki swietnych tancerzy. Jednoczesnie takie stroje, pozy, ruchy, szminka to tam norma. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 15:52 Nie znałam tych konkursów. A małe podobaja mi się choc kontrowersyjna całość. Odpowiedz Link Zgłoś
barbaraonly Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 15:48 Wow, super! Ale te stroje??? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 15:54 Nie widzę w tym nic złego,nich tańczą Po za tym nie tańczą nago Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:39 Nago byloby bardziej niewinnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 16:00 Stroje to jeszcze nic. Popatrz tu www.dance.net/cozziesforsalechamps.html Siostrzenica kolezanki z pracy w takich startuje. Te szmatki kosztuja po kilkaset funtow i maja swoich specjalnych projektantow, ktorych dziela kosztuja jeszcze wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 18:09 Nooo... wygladają jak tajlandzkie nieletnie prostytutki. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 15:51 Pewnie będzie oburzenie że takie stroje, ale dziewczynki tańczą genialnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 15:55 Genialnie, fakt. Ale czy takie dziewczynki powinny tak tańczyć i być tak ubrane? Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 15:58 angazetka napisała: > Genialnie, fakt. Ale czy takie dziewczynki powinny tak tańczyć i być > tak ubrane? Gdyby tańczyło w kółeczku w sukienkach w kwiatuszki mnie by sie oglądac nie chciało, a tak siedziałam z nosem przy ekranie Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 16:10 Wiesz, ale mnie naprawdę w tym momencie nie chodzi o twoją przyjemność O ile wiem, na turniejach tańca towarzyskiego dla dzieci zakazane są mocne makijaże, "kobiece" stroje i wyzywające pozycje. I ma to MSZ sens. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:41 chloe30 napisała: > Gdyby tańczyło w kółeczku w sukienkach w kwiatuszki mnie by sie > oglądac nie chciało, a tak siedziałam z nosem przy ekranie > No to o co Ci wlasciwie chodzi? O taniec czy o strój w zaden sposob nie nadajacy się dla malej dziewczynki? A jesli tak naprawdę podoba Ci sie nie tyle taniec, co stroj - moze masz lesbijsko-pedofilne slonnosci po prostu? Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 19:22 nangaparbat3 napisała: > ekranie > > > No to o co Ci wlasciwie chodzi? O taniec czy o strój w zaden sposob nie nadajac > y > się dla malej dziewczynki? A jesli tak naprawdę podoba Ci sie nie tyle taniec, > co stroj - moze masz lesbijsko-pedofilne slonnosci po prostu? > Weź się puknij co? nie uważam żeby było to konieczne, żeby dzieci akurat w takich wygibasach i takich strojach musiały występować, ewentualnej córki na małą miss pchać nie będę, wyraziłam opinię, że jest to ciekawsze niż kółeczka tańczone w powiewnych sukienkach, bo były świetnie zgrane i wygimnastykowane, poobałoby mi się to w strojach gimnastyczych również. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 15:56 widziałyście, niezłe są ino komentarz odredakcyjny na poziomie rur kanalizacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 16:11 aluc napisała: >komentarz odredakcyjny na poziomie rur kanalizacyjnych Tyz prawda "A wideo z niezwykłym wykonaniem ''Single Ladies'' błyskawicznie stało się hitem na YouTube (ponad 1,5 mln odsłon w ciągu kilku dni). Nie wiemy, czy jest to bardziej zasługa talentu dziewczynek, czy antytalentu osoby odpowiedzialnej za kostiumy." Pokazywali toto w telewizorni na paru kanalach, to i nic dziwnego, ze tyle odslon . Ot, i tajemnica dziesieciolecia rozwiazana . Do ematek, ktorym sie wystep podoba: chcialybyscie, zeby to Wasze corki wyginaly sie w ten sposob na scenie? Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 16:31 > Do ematek, ktorym sie wystep podoba: chcialybyscie, zeby to Wasze > corki wyginaly sie w ten sposob na scenie? TAK TAK TAK gdyby moja mała chciała i miała tyle pałera w sobie jak najbardziej niech tańczy, stroje są normalne. Ja nie widzę w nich nic gorszącego, ale w dzisiejszym chorym świecie pod pedofilie prawie wszystko można podpiąć. Nawet dziecko w samych majtkach albo i na golasa biegające na plaży, ze jest niestosownie wręcz GORSZĄCO wychowywane. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 16:34 > stroje są normalne. Dla dorosłej kobiety w buduarze, a nie dla sześciolatki. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 16:36 To stroje sceniczne a nie buduarowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 16:41 Tak lepiej jakby w burkach tańczyły. Mi sie stroje z niczym nie kojarzą, bardzo podobał mi się występ, ale w dewotach oczywiście zrodzą się porównania z nie wiadomo czym. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 16:49 Nowa definicja słowa "dewota" - osoba, która zbyt skąpe stroje u małych dzieci uważa za niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:06 Pamiętam na zdjęciach moje siostry, kuzynki mnie, w wieku ok 2-3-4 lata, w ubrankach, gdzie często majtki było widać, bo kiecki były takie krótkie. Nie było to nie smaczne i niestosowne. Było NORMALNE I BEZ IDIOTYCZNYCH PODDTEKSTÓW. Kto widzi rzeczy inaczej jak sa lub ma jakąś chorą interpretacje powinien się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:15 A gdybyscie mialy kabaretki, sztuczne rzesy i szminke? Tez byloby normalne? Nie kumasz roznicy miedzy malo ubranym dzieckiem a seksualizacja (jest takie slowo)? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:20 Małe nie były w szkole tylko na scenie. Kabaretki na scenie sa ok, w szkole czy biurze juz niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:24 przeciwcialo napisała: > Małe nie były w szkole tylko na scenie. Kabaretki na scenie sa ok, w > szkole czy biurze juz niekoniecznie. U kobiet tak. U dzieci - moim zdaniem - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:26 Ja tam widze podkolanówki a nie kabaretki. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:31 Kabaretki to watek poboczny Zapewniam cie, ze w takich konkursach dzieci nosza i kabaretki. A kabaretki u dzieci bys zaakceptowala? A lateks? A wypchany stanik? Gdzie masz granice? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:36 Wypchany stanik byłby dla mnie przesadą ale top nie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:35 Kabaretki u sześciolatki nigdy nie są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:37 Kabaretkowe podkolanówki dla dziewczynek kupisz w kazdym sklepie, nawet w kosciołach takie zobaczysz na dziewczecych nóżkach. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:50 Nawet jesli tak jest, to mam obowiązek się tym zachwycać? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:17 > Kto widzi rzeczy inaczej jak sa lub ma jakąś chorą interpretacje powinien się leczyć. Kto nie widzi podtekstów seksualnych w tańcu tych sześciolatek, powinien może zbadać wzrok Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:50 > Kto nie widzi podtekstów seksualnych w tańcu tych sześciolatek, > powinien może zbadać wzrok ja nie widze widze dziewczynki w topach, szortach i podkolanowkach ktore nasladuja taniec doroslej gwiazdy tak samo ja male dziewczynki ktore podkradaja mamie szpilki i kreca bioderkami bo to male kobietki sa ale seksualne to dla mnie jest bynajmniej podobnie jak nie jest maly chlopczyk ktory podkarad tacie maszynke i napina watle muskulki Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 18:16 Jak sie dzieci bawią w doktora, to też jest OK. Ale nie jest OK dorosły, ktory je podglada, ani dorosły, ktory kaze im to robic publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:55 angazetka napisała: > > Dla dorosłej kobiety w buduarze, a nie dla sześciolatki. Nie mylisz czasem buduaru z lupanarem???? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 18:11 Nie Takąż właśnie miałam wizję tego stroju, co poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 16:38 Dla mnie takie stroje nie sa "normalne", tylko dosc mocno nacechowane "dorosla atrakcyjnoscia". Widze spora roznice miedzy czerwonym stanikiem z czarna koronka plus czerwona szmina na szesciolatce, a np. strojami malych gimnastyczek czy lyzwiarek, ktore tez pokazuja duzo i sa "wystepowe", ale jednoczesnie estetyczne i nie epatuja skojarzeniami z kabaretem i striptizem Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 16:47 No oczywiscie, a czyja mialaby byc? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:55 Ja nie widzę w nich nic gorszącego, ale w > dzisiejszym chorym świecie pod pedofilie prawie wszystko można podpiąć. Nawet > dziecko w samych majtkach albo i na golasa biegające na plaży, ze jest > niestosownie wręcz GORSZĄCO wychowywane. Moje dziecko przez pierwsze 4 lata życia ganialo na golasa, nie tylko na plazy. Ale zapewniam Cie, ze za zadne pieniadze nie zgodzilabym się na takie jak na filmie kostiumy i wygibasy. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 18:01 Twoje ganiało na golasa a wiekszość ematek ubierała maluchy w kostiumy i szczelnie okrywała mierząc wzrokiem kazdego faceta w okolicy czy przez przypadek nie pedofil gapiący sie na ich dziecko. Mozna w burce iść i nie ma sie pewności czy starszy pan na ławce w parku nie ma fantaxzji seksualnych na temat zawartosci burki Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 18:12 Argument oparty na przesadzie nie jest argumentem. Miedzy burka a dorosla bielizna jest jeszcze calkiem sporo propozycji dla dzieci, rowniez scenicznych - czego zdajesz sie nie dostrzegac. Mnie nie chodzi o to, czy sie gapi pedofil. Bardziej o to, jak zaczyna myslec o sobie tak uerotyczniana dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 18:19 Zarówno tancerki, gimnastyczni, sportsmenki niezaleznie od wieku maja znacznie wieksza swiadomość swojego ciała niezaleznie od wieku niz przecietna dziewczynka czy kobieta. Mnie w tych dziewczynkach podoba sie energia, koordynacja i synchronizacja, stoje pomijam. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 23:51 przeciwcialo napisała: > Zarówno tancerki, gimnastyczni, sportsmenki niezaleznie od wieku > maja znacznie wieksza swiadomość swojego ciała niezaleznie od wieku > niz przecietna dziewczynka czy kobieta. Naprawde nie musisz mnie tego uczyc Ale chyba nie rozumiesz, co to znaczy swiadomosc ciala. To nie to samo co zmyslowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 16:36 Do tańca potrzebny jest talent. Nie miałabym nic przeciwko. "zło" w strojach widzą dorośli, dla dziewczynek to pewnie czerowne spodenki z falbanka i topik. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe7 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 22:28 Dla mnie to chore - i strój i taniec, chociaż pruderią nie grzeszę może zmienię zdanie jak mi córka wyrośnie...sama nie wiem. Na pierwszy rzut oka - niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Wole ta wersje :))) 14.05.10, 16:19 www.youtube.com/watch?v=RJlPEHL85Ig&feature=PlayList&p=84461440AF9EDA24&playnext_from=PL&pl aynext=1&index=17 Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 16:50 Czy to aby nie jest pożywka dla pedofilów?... Moim zdaniem taniec tańcowi nie równy, akurat w czymś takim swojego dziecka oglądać bym nie chciała. Stroje, makijaż, dla mnie nie do zaakceptowania w przypadku małych dzieci. Zwyczajnie nie podoba mi się gdy dzieci udają dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 16:52 Ze względu na pedofilów to nalezałoby zakazać wystepów małych baletnic, gimnastyczek. Tez skąpo ubrane, często z makijażem. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:23 Bez przesady, konwencje ubioru w tych dziedzinach sa zupelnie inne. Jesli chodzi o podkreslanie seksualnosci dzieci taniec jazzowy/modern/disco, szczegolnie w wydaniu turniejowym, nie ma sobie rownych. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 to dopiero! 14.05.10, 17:48 Na tym samym forum, gdzie kazdego meżczyzne o pedofilnych sklonnosciach najchetniej odbarto by ze skory i rozrywano końmi, a wyzywająco ubrane nastolatki obrzuca sie obelgami, małe dziewczynki udajace girlsy budza zachwyt. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: to dopiero! 14.05.10, 17:50 nangaparbat3 napisała: > Na tym samym forum, gdzie kazdego meżczyzne o pedofilnych sklonnosciach > najchetniej odbarto by ze skory i rozrywano końmi, a wyzywająco ubrane > nastolatki obrzuca sie obelgami, małe dziewczynki udajace girlsy budza zachwyt No pewnie - przeciez w Polsce tez sa takie grupy. Taki entourage to oczywiscie glownie pomysly trenerow, ale jacys rodzice musza sie na to godzic, oplacac, kibicowac. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 17:57 Trafna uwaga po tekstem. Te dziewczynki sa wyzywajace. Nastepny krok bedzie tanczenie do teledysku madonny i rozkraczanie nog. Obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 18:30 Hm. Moja opinia jest taka: jest 'normalne' zycie, i jest sztuka. Jedna jej czescia jest taniec. Makijaz i stroj sceniczny to jest cos zdecydowanie innego, niz stroj na co dzien, i nie ma w tym nic IMHO zdroznego. Jesli ktoras z Waszych corek chodzi/chodzila do szkoly baletowej, to wiecie, ze to wszystko sa rzeczy na porzadku dziennych. Co do tanca, liczy sie stylizacja i umiejetnosc wykonania, a sa tance charakterystyczne, ktore wykonuja juz nawet bardzo male dzieci (np. flamenco, tance hinduskie etc.) i tez sa na te okazje wymalowane i odpowiednio wystylizowane. Dziewczynki sa swietne, tancza super, maja na sobie kostiumy, i szczerze mowiac nie widze w tym nic nieodpowiedniego, oprocz nastawienia co poniektorych widzow zapewne, ale to jest akurat nie do unikniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 18:31 Jedyne, co mi sie nie podoba, to seksistowski tekst piosenki, no ale dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 18:39 royance napisała: > Hm. Moja opinia jest taka: jest 'normalne' zycie, i jest sztuka. I własnie w "normalnym zyciu" nie razi mnie pieciolatka, ktora wklada mamine szpilki, maluje sie mamina szminką, obwiesza mamina bizuterią i cwiczy na tatusiu "dorosle" gesty (a tatuś ma sobie z tym poradzic i spokojnie kochac po tatusiowemu). Natomiast przebieranie dziewczynek za dorosle tancerki i wystawianie ich na scenę w "doroslych" tancach jest co najmniej dwuznaczne. Naprawdę nie musza malolaty popisywac sie przed publicznoscia tańcząc flamenco. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 18:46 W wielu ambitnych filmach i sztukach graja dzieci. Dla tych dziewczynek to pewnie tez sztuka- po zejściu ze sceny zmywaja makijaz i wkładają podkoszulki z Barbie czy inna Hanna Montana. Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 20:46 Ha, ha, powinny wkładać bluzeczki z Hello Kitty, a nie Barbie czy HannaMontana. Te dwie ostatnie to też wymalowane, ubrane wyzywająco "laski". No ale to już mówię tak przesadnie, bo do Barbie i Hanny nic nie mam. Na szczęście moja córka nie jest ich wielbicielką. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 13:39 No moze i te stroje sa faktycznie dobrane niezbyt fortunnie, ale sam taniec jest ok. Co do flamenco, to akurat bardziej kwestia kulturowa, i czemu dzieci nie mialyby w niej uczestniczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 15:47 croyance napisała: > Co do flamenco, to akurat bardziej kwestia kulturowa, i czemu dzieci > nie mialyby w niej uczestniczyc? Ależ prosze, niech uczestniczą, niech sie cieszą, jak chocby tu: www.youtube.com/watch?v=P0ZO4WWsXGk&NR=1 Cały dowcip polega na tym, ze te dzieci nasladują dorosłych, ale nie ma w nich nic dwu (czy nawet jedno) znacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 18:39 Może gdyby oglądała to któryś raz z rzędu to zobaczyłabym coś więcej poza umiejętnościami tych sześciolatek.Bo to przyćmiło i stroje i pomadki,ale każdy zobaczy co zechce. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 18:55 Najpierw obejrzałam filmik, potem przeczytałam wasze komentarze. Zobaczyłam małe dziewczynki, które wymiatają po prostu. Tańczą super. Nie zwróciłam w ogóle uwag na stroje, czy nie za skąpe, czy nie za seksowne czy inne. Po prostu strój sceniczny, który za chwilę zmienią na zwyczajne spodnie/ukienki i wrócą do normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 20:00 Nie zachwycaja, moge byc staroswiecka, ale juz wole 6 latki w koleczku, niz wypinajace tylki w kusych strojach. Za naszych czasow tego nie bylo Moonwalk sie cwiczylo conajwyzej, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
beata132 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 20:20 Nie podoba mi się ani strój ani taniec Możecie mnie uważać za dewotę, ale kuźwa sześciolatki pozujące na Lolitki nie znajdą u mnie uznania. Z jednej strony wiele z ematek nie chce zapisać sześciolatka do I klasy, bo to odbiera dzieciństwo (sic!), a z drugiej zachwycają się dziećmi, które kręcą tyłkami niczym panie na rurze. Mnie to zniesmacza. Gdyby miały po 14-16 lat napisałabym, że to super występ. W tym występie nie widzę tańca tylko prowokacyjne potrząsanie tyłkami przez dzieci. To samo robią laski w teledyskach hip-hopowych, ale one są dorosłe. I nikt mi nie wmówi, że normalne jest, gdy dziecko podryguje robiąc iście seksualne pozy. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 05:36 W tym > występie nie widzę tańca tylko prowokacyjne potrząsanie tyłkami przez dzieci. Dlatego napisałam każdy widzi co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 10:18 To nie jest tak, ze kazdy widzi co chce. Po prostu niektorzy sa w stanie zobaczyc, co tam naprawde jest. Ja chodze czesto na turnieje taneczne bo dziecko mojej przyjaciolki bierze udzial wiec jestem opatrzona i technika nie jest w stanie przycmic calej reszty. Zeszta kazdy wystep ma jaks tresc, tancerz opowiada jakas historie i uzywa do tego nie tylko figur tanecznych ale tez stroju, mimiki, spojrzenia. To wszystko ma nam cos opowiedziec. Co opowiadaja te dziewczynki? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 11:20 To dobrze,że są osoby co widza to CO JEST NAPRAWDĘ. Pary tańcząc najczęściej faktycznie opowiadają jakąś historię,ale grupy składające się z kilku kilkunastu osób chyba niekoniecznie. A dziewczynki zaprezentowały swoje umiejętności do popularnego przeboju.Ale wiem,ja nie widzę tego co powinnam. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 11:28 > A dziewczynki zaprezentowały swoje umiejętności do popularnego przeboju.Ale > wiem,ja nie widzę tego co powinnam. Na odwrót, zachodzi raczej podejrzenie, że tak mocno wpojono Ci kiedys, ze pewnych rzeczy dostrzegac NIE powinnaś, ze do dzis ich nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 11:41 Dlatego ciesze się,że osoby z otwartymi umysłami i kiedyś i dziś wyłożą co jest ,a czego ja nie dostrzegam.Za to kocham forum. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 13:44 Gryzelda nie probuj przekrecac moich slow. Sama napisalas, ze umiejetnosci tych dziewczynek przycmily cala reszte, ze gdybys to ogladala kilka razy to moze dostrzeglabys tez co innego. No to ci odpowiedzialam, ze ja ogladam czesto pokazy tancow dzieciecych i dlatego dostrzegam tez cala reszte a nie tylko umiejetnosci. I to nieprawda, ze tylko pary taneczne opowiadaja jakas historie. Kazdy tancerz chce cos przekazac i nadac sens wszystkiemu, co na scenie robi, to jest ekspresja i malych tancerzy tez sie tego uczy. A w tym wypadku te male sa tylko nieswiadomym narzedziem w rekach doroslego czlowieka, ktory je wyprodukowal. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 14:20 O rany za chwilę zlinczujecie ich trenera i odbierzecie dzieciątka rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: e tam... 14.05.10, 20:24 I stopy nieobciągnięte! A o czym jest tekst? Jakoś tak szybko śpiewa i nie wychwytuję Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: e tam... 14.05.10, 20:41 morgen_stern napisała: > A o czym jest tekst? www.youtube.com/watch?v=Fy8shDCn__8 Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 20:50 Można pochwalić energię tych dziewczynek, poczucie rytmu, umiejętność zapamiętania długiego i skomplikowanego układu, synchroniczne tańczenie (super jak na ten wiek), pasję (mam nadzieję, że to ich pasja a nie zmuszanie przez rodziców). Natomiast nigdy nie pochwalę i nie podoba mi się ubieranie małych dziewczynek jak dorosłe kobiety, które chcą wyeksponować ciało. Nie podoba mi się też w tańcach dziecięcych kręcenie pupą i w ogóle te ruchy jak z teledysków, bardzo wyzywające (w teledyskach dorosłych takie mają być, mają kusić mężczyzn, no nie powiedzcie, że nie, taka piosenkarka jedna z drugą wypinają pupę i występują w samej bieliźnie by przyciągnąć wzrok mężczyzn, by się podobać co może skutkować, że będzie większe zainteresowanie ich płytą) A co ma na celu takie wdzięczenie się 6-7 latek?? I to jest właśnie nie normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 21:09 W słynnych "Kaczuszkach" tez sie kręci pupą Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 20:57 taniec - szczenka mi opadła, nie znam się ale chyba jak na 6-latki to tańczą - niesamowicie. Stroje - też mi szczenka opadła ale negatywnie. Cholerka, to są 6 letnie dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 14.05.10, 21:18 Tak naprawde to one maja 8-9 lat www.youtube.com/watch?v=NkkACaJ_OKU Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: 15.05.10, 14:13 O matko, chyba nie widziałyście małych Brazylijek i Brazylijczyków tańczących sambę, narodowy ich taniec... tam to dopiero dzieci uczą sodomy, gomory i wymiatania tyłkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 14.05.10, 23:35 Nie moja bajka Stroje zdecydowanie zbyt wyzywające. NIezależnie od tego czy mają 6 czy 9 lat Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 00:11 I niech tu ktos powie, ze Ameryka jest purytanska . . Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 00:18 Ja tam nie wiem, jaka jest Ameryka (w znaczeniu USA, rozumiem )za to jestem gleboko przekonana, ze mamusie, ktore własne dzieci wystawiaja na pokaz w charakterze lolitek, wiecej maja wspólnego z purytańską hipokryzja niz libertynizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 01:16 nie podoba mi się. Ale to pewnie ta moja dewocja tak gust wypacza... Odpowiedz Link Zgłoś
berdyczow7 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 07:53 Niesmaczne stroje (jakie podkolanówki? To pończochy rodem z kabaretu), ruchy, naśladowanie dorosłych bardzo dosłowne, bez przymrużenia oka. Oczywiście, taniec w ich wykonaniu bardzo zachwycający, dużo potrafią, trudny układ. Tańcząc kaczuchy nie zwróciłyby takiej uwagi, a tak tadam! Wszystko przemyślane z najmniejszymi szczegółami przez dorosłych/trenera żądnego sukcesu i postanawiającego przekroczyć granice. Nie one wpadły na ten pomysł, nie zebrały się pod blokiem i nie zatańczyły w ten sposób, to premedytacja ze strony dorosłych, one nie wiedzą po co są te ruchy, ale je wykonują. oślizłe to. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 10:23 wole tę wersję www.youtube.com/watch?v=mk42wSXXGq8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 10:08 Zdecydowanie mi sie to nie podoba. To znaczy male sa niesamowite ale ta aranzacja jest po prostu wulgarna. Stroj jest wyzywajacy. Oczywiscie ktos powie to tylko topik i szorty ale nie wmowicie ze tak wyglada zwykly stroj sportowy dla dziewczynki. Gdybym miala corke to nie pozwolilabym, zeby wystepowala w w czyms co ma udawac koronkowa bielizne, podwiazke i wymalowana czerwona szminka. Choreografia jeszcze by uszla tym bardziej, ze jest naprawde trudna technicznie gdyby stroj byl troche bardziej dziewczynkowaty a tak calosc jest po prostu wulgarna. Co do nasladowania gwiazd to owszem male dziwczynki to czesto robia ale na pewno nie w taki sposob i nie chodzi tu o swiadomosc wlasnego ciala a swiadomosc znaczenia pewnych ruchow. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kasia13 Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 16:12 Jak dla mnie dziewczynki za mlode na takie tance i stroje. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Wodziałyście małe Beyonces? 15.05.10, 20:52 Sa swietne. Stroje, makijaz po prostu sceniczne, do szkoly tak przeciez nie chodza ubrane. Do swiatel reflektorow makijaz byc musi. Odpowiedz Link Zgłoś
narsen Cytując 15.05.10, 21:02 Komenty na "Jutube" - "Mam wrażenie, że oglądając to popełniam przestępstwo" Dziewczynki tańczą pięknie. Powinni zatrzymać choreografa do czasu wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś