Dodaj do ulubionych

do e-mam farmaceutek

03.03.04, 19:58
Bardzo prosze poradzcie jakie witaminy sa Waszym zdaniem godne polecenia dla
mnie (tydzien temu skonczylam karmic Malwinke piersiai czuje sie oslabiona)i
rowniez dla malej, bo teraz juz musi sobie sama radzic. Pozdrawiam Utalia
Obserwuj wątek
    • pysiorek Re: do e-mam farmaceutek 03.03.04, 21:24
      Cześć Utalia. Jestem mamą i równocześnie farmaceutką.Mogę Ci polecić do
      zażywania Bodymax,jest to zestaw witamin i żeń-szeń,który dodaje sił.Przez
      pirewsze 2 tygodnie bierze się 2 x dziennie, a potem 1 x dziennie.Sama
      osobiście stosuję.Życzę powodzenie.Pozdrawiam
      • utalia Re: do e-mam farmaceutek 03.03.04, 23:53
        A prosze powiedz czy ten Bodymax ma spory zestaw pozostalych mikroelementow. I
        ocen to co biore do tej pory: Vitaral od dluzszego czasu, wczesniej byla
        popularna Materna. I od niedawna cetebe ....ale ja przeciez juz o tym pisalam
        to mam pytanie dodatkowe czy vitaral plus zenszen osobno nie lepszy.
    • ulala72 Re: do e-mam farmaceutek - inne pytanko 03.03.04, 22:36
      A ja chciałabym sie podwiesić i zapytać o Biostyminę, którą zapisał mi lekarz
      na wzmocnienie po strasznej grypie i zapaleniu oskrzeli. Czy można/warto to
      brać karmiąc piersią? A może ten BodyMax będzie lepszy? Proszę o pomoc, bo mam
      straszny dołek immunologiczny.
      Dzięki
      • igakinga Re: do e-mam farmaceutek - inne pytanko 04.03.04, 00:18
        Ja mysle, ze mozna spokojnie stosowac biostymine przy karmieniu. Co do Bodymaxa
        to najbezpieczniej byloby postudiowac ulotke- nie pamietam czy wolno, ale tu
        bylabym ostrozna.
    • igakinga Re: do e-mam farmaceutek 04.03.04, 00:14
      Witam, tu e-mama- farmaceutka. Ja, zwlaszcza ostatnio- kiedy tak duzo sie pisze
      w bardziej lub mniej fachowych czasopismach o tym, ze sztuczne witaminy to nie
      to samo co naturalne i ze moga szkodzic nawet, jakos stracilam wiare w
      preparaty witaminowe, ktore sa w aptekach. A o syntetycznej wit. C to juz w
      ogole nie wspomne z pewnych powodow, o ktorych duzo by pisac.I tym trudniej mi
      cos polecac jak ktos pyta mnie gdy jestem w pracy. Choc jesli juz cos to albo
      Bodymax, albo Pharmaton. A mojej malej na razie odpuszczam jakiekolwiek
      sztuczne witaminy, a poki co ma juz 10 miesiecy i od urodzenia zero chorob.
      Pozdrawiamy- Kinga i Iga.
      • utalia Re: do e-mam farmaceutek 04.03.04, 12:31
        No eiec juz dwie emamy polecaja bodymaxa a ile to cudo kosztuje?
        • igakinga Re: do e-mam farmaceutek 05.03.04, 20:49
          Bodymax jest w roznej wielkosci opakowan, generalnie im wieksze, tym tansze i u
          nas opakowanie 150 tabl. kosztuje 103 zl. sprzedajemy na listki.
          • winia5 Re: do e-mam farmaceutek - zgaga a... 07.03.04, 10:08
            Witajcie emamy farmaceutki,
            moje pytanie jest troszke z innej beczki. Strasznie męczy mnie zgaga, znajoma
            poleciła mi Rennie, który też zakupiłam. Po przeczytaniu ulotki okazało się, że
            nie mogę go brać za względu na cukzyce ciążową i kamicę nerkową, z powodu
            której znalazłam się dwa razy w szpitalu - w 26 i 31 tc.
            Byłam w kilku aptekach, prawie w każdej panie polecały Rennie, że nie bedzie
            żadnych konsekwencji itp.
            Czy znacie może jakiś inny skuteczny lek na zgage który bede mogła brać

pozdrwiam Ania
            • igakinga Re: do e-mam farmaceutek - zgaga a... 07.03.04, 10:38
              Czesc, u Ciebie bedzie to wiekszy problem,bo trudno bedzie usuwac objawy zgagi
              (w sumie naturalnego zjawiska wynikajacego z objetosci brzucha i jego ucisku na
              p. pok.)- w ciazy mozna stosowac wlasnie srodki zobojetniajace, ale podstawowym
              przeciwwskazaniem do ich stosowania jest kamica nerkowa- zwlaszcza jesli
              preparat zawiera zwiazki glinu i magnezu a jest stosowany w duzych ilosciach.
              tak wiec ta grupa generalnie odpada. chodzi mi po glowie Gealcid, co prawda
              zawiera miedzy innymi glin, ale w ulotce jest napisane, ze w malych ilosciach
              mozna go w ciazy stosowac i ze przeciwwskazaniem jest ciezka niewydolnosc
              nerek, a Ty takowej na szczescie jak rozumiem "nie posiadasz". najlepiej
              zapytaj swojegolekarza- on zna dokladnie Twoja sytuacje wiec Ci najlepiej
              doradzi. pozdr.Kinga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka