anyx27 04.08.10, 20:34 w646.wrzuta.pl/film/8tKCMMbu1ye/impreza_pod_palacem_prezydenckim Wymiękłam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska_malcova Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 20:44 Babcie bronią krzyża Z pieśnią na ustach Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 20:47 ciekawe, czy w kurii widzieli już ten film. Może dobrze by było,żeby zobaczyli jak dochodzi do profanacji krzyża Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 21:51 profanacja to chyba za mocne słowo... Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 20:48 Niech mi ktos to lopatologicznie wytlumaczy, dlaczego nie mozna ich normalnie stamtad usunac razem z krzyzem? Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 20:54 croyance napisała: > Niech mi ktos to lopatologicznie wytlumaczy, dlaczego nie mozna ich > normalnie stamtad usunac razem z krzyzem? bo będzie mniej śmiesznie. Platforma powinna sobie ten filmik wstawić w spot wyborczy. Śmiechem najłatwiej pokonać przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 20:54 o właśnie, to ja też poprosze, bo nie rozumiem. Krzyż to samowolka, więc niech do jasnej cholery znajdzie się jeden, co samowolnie usunie samowolkę. Już mnie mierzi ten krzyż i ci "krzyżowcy". Wlepić im grzywny w wysokości ich emerytur, moż eim to oczęta pootwiera, choć wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 20:56 W kółeczku, za rączki śliczny widok. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 21:17 Mnie dziwia tutejsze wpisy. Co wam przeszkadza jakas tam zabawa? Turysci lubia jak sie w miescie cos dzieje. Jestescie tak samo zawziete jak ci od krzyza. Komu potrzebna ta przepychanka? Niech sobie krzyz stoi dopoki jest zaloba, a to chyba rok trwa. Takimi nieugietymi dzialaniami jak likwidowanie na sile krzyza podsyca sie problem. Ludzie kiedys za krzyz oddawali zycie, teraz pare osob umyslilo sobie, ze tez bedzie walczyc o krzyz, do upadlego, ale tylko dlatego, ze maja z kim walczyc, z WAMI. Nie dacie tym ludziom odejsc z godnoscia, oni nie moga odpuscic, bo to jest tak, w ich pojeciu, jakby ten krzyz sprzedali, ze strachu oddali, jakby sie Boga wyrzekli. Nie wazne, ze to glupie i nieprawda, ale przyparci do muru, beda tego krzyza bronic zaciekle. No i co to krzyz z desek zbity. Moze by im zaproponowac jakis inny, kamienny, marmurowy, przeczekac, wziac na zwloke. Nie wystarczy wysmiac, ale wyjscie jakies znalezc i zrozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 21:27 Bardzo rozsasny głos, tylko że nie w Polsce. Dasz palec zabiorą rękę. Byłoby to traktowane jako norma i precedens. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 21:33 Zrozumienie? Ja nie mam zrozumienia dla oszołomów, którzy w wolnym kraju walczą o krzyż. Proponuję im wycieczkę do iranu, albo choćby Chin i ustawienie tam krzyża - będą mieli walkę na całego. Tutaj walczą tylko dlatego, że reszta siedzi cicho, tam trochę ktoś pokrzyczy, oszołomów jest więcej, zakrzyczą i cyrk się kręci. Ich w psychiatrykach trzeba zamykać a nie zrozumieniem się wykazywać! Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 21:45 chloe30 napisała: > Ich w psychiatrykach trzeba zamykać a nie zrozumieniem się wykazywać! No wlasnie, oszolom innych od oszolomow wyzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 21:51 bez_seller napisała: > > No wlasnie, oszolom innych od oszolomow wyzywa. A mów sobie co chcesz. To tak wygodnie z jackowa polaczków pouczać i zrozumieniem się wykazywać. Krzyży w tym kraju jest pod dostatkiem, jakoś tych przydrożnych nikt nie wyrywa - a oni walczą o ten jeden. A zadbali by o stary zaniedbany krzyż - no ale po co? Czy tam kamery będą? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 22:03 chloe30 napisała: > A mów sobie co chcesz. To tak wygodnie z jackowa polaczków pouczać i > zrozumieniem się wykazywać. No, a co by szkodzilo troche sie zastanowic? W Polsce jest za duzo zacietrzewienia, po jednej i po drugiej stronie. Ty jestes przykladem. Nie wazne w jakiej sprawie, byle sie drzec i myslec, ze sie jest po tej lepszej stronie. Niczym sie od tych spod krzyza nie roznisz, masz taka sama mentalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 22:09 Jestem pod pałacem? Nie. A zacietrzewieni właśnei tam są, bez względu na to czy mieszkają w warszawie czy nie. zresztą w sumie możesz mnie nazywać oszołomem, zacietrzewioną i co ci tam przyjdzie o głowy - mnie to kalafiorem. Ja widzę ludzi wyzywających księzy od ubeków i NIE MAM zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 22:24 chloe30 napisała: > Jestem pod pałacem? Nie. A zacietrzewieni właśnei tam są, bez względu na to czy > mieszkają w warszawie czy nie. Jestes zacietrzewiona bo piszesz > Ich w psychiatrykach trzeba zamykać a nie zrozumieniem się wykazywać! Tak mowia oszolomy. Rozumni ludzie szukaja rozwiazan na miare cywilizowanego spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 22:31 bez_seller napisała: > chloe30 napisała: > > > Jestem pod pałacem? Nie. A zacietrzewieni właśnei tam są, bez > względu na to czy > > mieszkają w warszawie czy nie. > > Jestes zacietrzewiona bo piszesz W takim razie ty tez jestes zacietrzewiona. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 12:10 cherry.coke napisała: > W takim razie ty tez jestes zacietrzewiona. Nie chodzi o pisanie w ogole, ale o pisanie glupot takich jak te: > Ich w psychiatrykach trzeba zamykać a nie zrozumieniem się wykazywać! Twoj glos niczego nie rozwiazuje, dolewa tylko oliwy do ognia i to mam na mysli mowiac o Twoim oszolomstwie. Kwestia wazniejsza w tej sprawie jest niwydolnosc prawna panastwa polskiego i to widac na kazdym kroku, na kazdym kroku lamane jest prawo bez zadnych konsekwencji. Trudno sie dziwic, ze krzykacze spod krzyza tez czuja sie bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 22:34 Zadziwiające, że ci "rozumni" woleli zwiać za ocean, a nie chciało się im szukać rozwiazań na miarę cywilizowanego społeczeństwa tu na miejscu. I proszę powiedz mi jak cywilizowene społeczeństwa zza wielkiej wody radzą sobie w wypadku zajęcia cudzej własności?? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 22:42 specjalniedla130xe napisała: > Zadziwiające, że ci "rozumni" woleli zwiać za ocean, a nie chciało się im szuka > ć rozwiazań na miarę cywilizowanego społeczeństwa tu na miejscu. No prosze, to wlasnie poska miarka i aby dokopac. I proszę powie > dz mi jak cywilizowene społeczeństwa zza wielkiej wody radzą sobie w wypadku za > jęcia cudzej własności?? Przeprowadzaja rozprawe sadowa przy udziale stron, a potem zapada wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 22:53 Polska miarka działa nawet z oddali od kraju. Ani chybi musi to być genetyczne. Rozprawa sądowa przy wtagrnięciu na twój teren? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 23:42 specjalniedla130xe napisała: > Polska miarka działa nawet z oddali od kraju. Ani chybi musi to być genetyczne. > > Rozprawa sądowa przy wtagrnięciu na twój teren? Jaka miarka? Patrze i widze, ze oszolomy sa po dwoch stronach. Czy myslisz, ze w tej sprawie tylko jedna strona ma zagwarantowana racje? Jesli bylo najpierw przyzowlenie i "osadnictwo" trwalo jakis czas, to tak, potrzebna jest rozprawa, ale to sie nie miesci w glowce, prwada? Lepiej wyzywac i do domu wariatow wysylac. Polska demokracja, ku... jego mac. Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 00:15 Miarka z twojego poprzedniego postu. Patrzę i widzę, że oszołomy są i po drugiej stronie oceanu, od kilkudziesięciu lat żyją poza granicami kraju, nie znają realiów życia w Polsce (udowodniłaś to w wątku o polsko-rosyjskich stosunkach dyplomatycznych) a genialne rady mają. Miło czytać? Sama wybrałaś taką drogę dyskusji. Ciekawie wygląda ta demokracja z twojej perspektywy - kto głośniej wrzeszczy ma rację."Katolicy" bronią krzyża przed księdzem i przeniesieniem go do kościoła. No brawo... I proszę bądz uprzejma podać mi, w którym to stanie można postawić samowolę budowlaną na cudzym terenie, jak również okupować ten teren. Prawo stanowe jest zróżnicowane, ale chętnie sprawdzę, gdzie też można sobie na takie cyrki pozwolić Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 13:19 specjalniedla130xe napisała: Ciekawie wygląda ta demokracja z twojej perspektywy - kto głośniej wrzesz > czy ma rację Dziwne wnioski wyciagnelas. Uwazam, ze na pieniactwo odpowiada sie nie podobnym pieniactwem, a spokojem, by nie podsycac problemu. A tu widac pieniactwo po obu stronach. Trzeba szukac rozwiazan, a nie wysmiewac i psioczyc w kazdym watku na okraglo. Czytam, ze ludzie wstydza sie zaistnialej sytuacji, tak zwyczajnie, osobiscie sie wstydza, pisza, ze caly swiat patrzy na to co dzieje sie Polsce no i oczywiscie CALY swiat sie smieje. Mysle, ze to polska megalomania. Jak mozna (po pierwsze) wstydzic sie za zaistnialy problem spoleczny i jak mozna ( po drugie) myslec, ze caly swiat sie temu przyglada? Z takiego wstydu rodzi sie gniew, odraza, a nawet obrzydzenie, jak pisza niektorzy. To jest kosmiczny nonsens. Problemy spoleczne byly, sa i beda i nalezy je rozwiazywac, a nie sie nimi podniecac. Problem krzyza pod palacem jest minimalnie spolecznie szkodliwy, to raczej folklor niz problem, ale piana cieknie z pyska wszystkim rowno, i tym za i tym przeciw. Ale zeby to dostrzec, trzeba dystansu i chlodnej glowy. Widziec swiat i sprawy w odpowiednich proporcjach, to jest to, czego Polacy musza sie uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 13:47 Osobiście mam wrażenie, że ty dziwne wnioski wyciągasz. Uważam, że na pieniactwo odpowiada się zgodnie z literą prawa. Nie ma co szukać rozwiązań, prawo to już reguluje. Tylko jedna strona tego nie chce przyjąć do wiadomości. I pozwolisz, że będę śmiać się i psioczyć na tych na których mam ochotę. Ja nie szantażuje nikogo moim zachowaniem. Co do megalomani, nic nie pisałam o tym. Natomiast to ja, a nie ty musiałam to co się dzieje tłumaczyć znajomym szwedom i anglikom, przebywającym w Polsce. I tak wstydziłam się jak jasna cholera. Gniew i niesmak rodzi to, że grupka ludzi uważa, że jest poza prawem. Problem krzyża nie jest minimalnie szkodliwy, nie dalej jak godzinę temu mrs. Kempa podpierała się tym argumentem na obradach komisji hazardowej. Może słowa Pieronka pozwolą ci zrozumieć czego dotyczy ten problem, to nie folklor to polityka.Tekst linka Naucz czegoś Polaka i powiedz, w którym to stanie prawo własności działa w ten sposób jaki opisałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 12:19 specjalniedla130xe napisała: > Polska miarka działa nawet z oddali od kraju. Ani chybi musi to być genetyczne. > To jest wlasnie ten polski problem, aby sie klocic, nie wazne o co. > Rozprawa sądowa przy wtagrnięciu na twój teren? Jezeli najpierw swoj teren udostepnilam, a potem mi sie odwidzialo, to niestety tak, musi byc rozprawa, nie armatki wodne i nie zamykanie w domu wariatow, ale wyrok sadowy. Policja nie bedzie przeciez roztrzygac kto ma racje, od tego jest sad. Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 12:30 Odnosisz się drugi raz do tego samego posta. Kłocimy się czy należy przestrzegać prawa czy nie, milusio. W jaki sposób kancelaria udostępniła swój teren? Postawili samowolkę budowlaną na nie swoim terenie. Ani do budowli ani do terenu nie mają prawa własności. Podaj mi proszę przykład gdzie takie działanie jest dozwolone? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 12:43 specjalniedla130xe napisała: Post > awili samowolkę budowlaną na nie swoim terenie. No wlasnie, w dodatku przed palacem prezydenckim i policja nie zareagowala NATYCHMIAST na akt lamania prawa. Dlaczego? Czy prawo respektujemy w ciagu tygodnia, a w weekand i swieta jest zawieszone? Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 12:49 Bez_seller udajesz, ze nie wiesz czy naprawde nie wiesz? Nie potrafisz zrozumiec, ze w pewnym momencie wojownicy krzyzem po prostu przesadzili? ja rozumiem ich chec uczczenia tego co sie stalo ale za jaka cene? niby katolicy a ksiezy wyzywaja, krzyz profanuja, oblegaja publiczne miejsce swieckie i chca zrobic na placu prezydenckim co? kosciol ich wiary? masz dostep do tv polskiej? slyszalas co ci ludzie mowia? w jaki sposob o ksiezach sie wypowiadaja? Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 12:54 Bo posłuchali o światłej rady takich jak ty:" Takimi nieugietymi dzialaniami jak likwidowanie na sile krzyza podsyca sie problem". Jak mowiłam dasz palec, zabiorą rękę. Proszę daj mi przykład prawa stanowego, które pozwala na taki cyrk. Bo szukam i szukam, ale znaleźć nie mogę, ale nie jestem ekspertem, a i stanów trochę jest. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 13:03 Krzyz postawili harcerze za zgoda wladz, ergo - harcerze sa wlascicielami krzyza (tutaj:przedmiotu wykonanego z drewna, stojacego na placu prezydneckim). Harcerze (prawny wlasciciel) postanowili krzyz przeniesc do kosciola. A na to fanatycy rodem z PRLu, nieprzyzywczajeni do poszanowania prawa wlasnosci, pokazuja im wala i tancza dookola owej wlasnosci harcerzy. Po jackowskiemu: ja Ci postawie moja care pod twoim domem (brak zakazu parkowania), a Ty sobie uznasz, ze jak bede chciala owa cara odjechac, to wala, i zaczniesz tanczyc z rodzina dookola. I ze ja wtedy musze do sadu? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 13:24 duzeq napisała: > Po jackowskiemu: ja Ci postawie moja care pod twoim domem (brak > zakazu parkowania), a Ty sobie uznasz, ze jak bede chciala owa cara > odjechac, to wala, i zaczniesz tanczyc z rodzina dookola. I ze ja > wtedy musze do sadu? Napisz po polsku, nie znam tego narzecza. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 14:12 Znasz, znasz, nie udawaj. Ja po goralsku tez nie mowie, ale rozumiem. Zatem: parkuje moim samchodem przed twoim domem (brak zakazu parkowania), a Ty w jakims szalonym widzie postanawiasz, ze nie moge wlasnym samochodem odjechac (bo nie) i zaczynasz tanczyc dookola niego z rodzina. Ze ja do sadu musze? Nie, moja droga. Dwonie po prostu na policje. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 13:20 a nie możesz zrozumieć, że to był krzyż "tymczasowy" ? Myślisz, że jak coś zostanie postawione raz - to już musi tam stać zawsze, dopiero wyrok sądowy może to zmienić ? Krzyż był postawiony dla ludzi, którzy przychodzili sie modlić za pp.Kaczyńśkich pod ich ostatni dom (bo nie było wówczas innego miejsca). Teraz pałac prezydencki nie jest już własnością, nawet tymczasową pp Kaczyńskich, jest miejscem należacym do urzędu Prezydenta, nie do osoby Lecha Kaczyńskiego. A mamy już nowego prezydenta RP. A miejscem kultu ofiar katastrofy, po pogrzebach, stały się ich groby. Tam można się pomodlić, albo w każdym kościele, bo modlitwa do krzyża jest ściśle związana z religią i kościołem. Dlatego krzyż nie powinien stać przed pałacem, bo wtedy wg mnie oznaczałby modlenie się za duszę Prezydenta (czyli za kogo ? za urząd prezydenta ? czy za obecnego prezydenta ?) Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 13:28 Proszę zauważ, że krzyż do tej pory nie został pobłogosławiony, "obrońcy" nie pozwalajac go zabrać de facto uniemożliwili to. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 13:38 iwles napisała: > > a nie możesz zrozumieć, że to był krzyż "tymczasowy" ? Myślisz, że jak coś zost > anie postawione raz - to już musi tam stać zawsze, dopiero wyrok sądowy może to > zmienić ? Nie rozumiesz chyba, ze spraw nie zalatwia sie sila i jezeli nie mozna polubownie, to potrzebny jest sad. Jezeli jedna ze stron nie chce ustapic, jakie jest wyjscie? Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 13:52 Jak wyobrażasz sobie rozprawę w tej sprawie?? Kancelaria na tytuł własności do gruntu, 3 związki harcerzy do obiektu. Co mają koczujący "katolicy"? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 14:28 ale zauważ, że w tym przypadku "obrońcy" krzyża nie są żadną ze stron. Z jednej strony kancelaria prezydenta, z drugiej harcerze. Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 22:30 moze oszolomow nie jest wiecej, sa tylko glosniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Impreza pod Pałacem 04.08.10, 22:50 Krzyż jest symbolem chrześcijaństwa i powinien mieć swoje miejsce. Pałac Prezydencki jest instytucją świecką, krzyż tam pasuje jak wół do karety, gdyż nie wszyscy obywatele naszego kraju są jego wyznawcami. Jak inaczej nazwać ludzi, którzy trzymając krzyż ręce i chełpiąc się swoja przynaleznością dla jego wyznania jednocześnie twierdzą, że kościół św. Anny nie jest godnym miejscem dla krzyża? Jestem katoliczką, praktykującą katoliczką, ale brzydzę sie takim fanatycznym ostentacyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 12:28 > dopoki jest zaloba, a to chyba rok trwa. a ja myślałam, że żałoba narodowa już się skończyła, czego najlepszym dowodem są tańce tych pań, bo przecież w trakcie żałoby się nie tańczy, szczególnie pod krzyżem - symbolem tych śmierci ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 00:43 Ja się czuję tak, jakby ci ludzie wdeptywali w błoto całą kwietniową żałobę. Tak naprawdę mają za przeproszeniem w d... to, że ktoś zginął w samolocie 10 kwietnia. Liczy się ich potrzeba, ich 5 minut, ich krzyż, ich walka. A że ktoś nie żyje i ktoś inny go wciąż opłakuje ? Who cares .. Okropność Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 00:53 Jak myślicie w co się bawią- kółko graniaste czy stary niedźwiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 00:56 Ja stawiam na Chodzi lisek koło drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 01:07 Tak, ja też lubię humor, obśmianie absurdu i głupoty jest często najlepszą krytyką, ale to co się ostatnio dzieje powoli przestaje mnie śmieszyć. Takie zachowania jeszcze niedawno wydawały mi się dobre do kabaretu, choćby niezłe parodie moherowych babć w wykonaniu Neonówki. Ale czy to co się wyprawia pod pałacem śmieszy czy już raczej przeraża. Jak wielka jest bezkarność osób chroniących się pod parasolem prawa do religijnych uczuć i symboli, jak bardzo bezradne jest państwo. Może już dość bania się i ustępowania w imię wyższych, delikatnych i skłonnych do obrazy uczuć katolickich. Dość księży i polityków, którzy zachęcają do takich zachowań tworząc od lat atmosferę strachu przed liberałami,ateistami, homoseksualistami i Unią Europejską. Przecież to nie pierwsza akcja w imię obrony krzyża. Choćby niedawny przypadek w Stalowej Woli. Krzyże już dawno powinny powędrować tam gdzie ich miejsce, do kościołow, na cmentarz, czy szyję ich wyznawców. Może czas przestać się bać, śmiać i pozwalać oszołomom na wszystko tylko dlatego, że zasłaniają się krzyżem. Odpowiedz Link Zgłoś
chococino Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 13:52 Takiego buractwa jak u nas jeszcze świat nie widział, to teraz świat zobaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
narsen Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 14:44 img819.imageshack.us/img819/5725/jezus.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Re: Impreza pod Pałacem 05.08.10, 14:56 Ty się smiejesz, ale frazą :"Bóg cię kocha sku...synu" zostali poczęstowani harcerze pod krzyżem. Odpowiedz Link Zgłoś
narsen A Jezus na to... 05.08.10, 17:13 img697.imageshack.us/img697/8223/facepalml.jpg Odpowiedz Link Zgłoś