Dodaj do ulubionych

Serial do oglądania z facetem

• upliftmofo Re: Serial do oglądania z facetem 09.12.10, 21:41
      Polecam:
      cos z wysp: przede wszystkim extras, the office (koniecznie angielska nie amerykanska wersje) - dwie realizacje ricky'ego gervaisa oraz peep show
      six feet under - swietny serial!!!
      californication - zwlaszcza facetowi przypadnie do gustu wink
      i jeszcze 'the idiot abroad' - dokumentalna seria, znow ricky gervais i specyficzny angielski humor
      no i z klasykow bardzo polecam 'freaks and geeks' - to chyba pierwsza wspolpraca apatowa i jego pozniejszej ekipy smile))
    • kaloripuk_rovinasta Re: Serial do oglądania z facetem 09.12.10, 23:36
      "Six feet under" i "The Sopranos" z klasyków
      "Modern Family" i "Nurse Jackie" z w miare świeżych
      "Boardwalk Empire" z najnowszych

+ żałuję ze Dexter Cie nie wciagnal smile
    • sakada Misfits. 10.12.10, 00:06
      Na prawdę świetny. Gra aktorska Nathana i dresiary Kelly - mistrzostwo.
      • sakada Re: Misfits. 10.12.10, 00:08
        BTW - tu jest spora baza seriali -> iitv.info/
    • todeskult Scrubs :) 10.12.10, 00:10
    • bamakojoinirez Re: Serial do oglądania z facetem 10.12.10, 00:20
      1 The Sopranos
      2 The Wire
      ...
      dlugo, dlugo nic
      ...
      3 Breaking Bad.

• olga.dobroslawa Re: Serial do oglądania z facetem 10.12.10, 01:42
      The Tudors - jeżeli lubisz klimaty kostiumowe, Mad Men (ŚWIETNY!), Gotowe na wszystko - wbrew pozorom Twojemu panu też się może spodobać, Six Feet Under - jeżeli jeszcze nie wdzieliście.
      • fischerspooner Carnivale 10.12.10, 07:27
        carnivale!! kiedy oglądasz 5 odcinek pierwszego sezonu i sobie myślisz "o co kierva chodzi??!!" na początku trochę odrzuca tym, że akcja dzieje się w czasie wielkiego kryzysu ale później wciąga na maxa. po carnivale długo długo nic i sopranos...
    • tonik777 To może "Rescue Me"? 10.12.10, 07:39
      Albo "Prison Break"?
    • baadam Re: Serial do oglądania z facetem 10.12.10, 08:21

czy ktoś już zgłaszał the shield ?, powala, ale trzeba przebrnąć pierwszy odcinek, potem jazda bez trzymanki.
    • amj6 dexter rządzi! :> 10.12.10, 08:23
      nie wiem co takiego było przez pierwsze 2 odcinki (dexter), że Wam się nie spodobało ale serial jest super! proponuję oglądnąć kilka więcej i się przekonać - później nie można się oderwać... serial jest niesamowity i bardzo zaskakujący. aż szkoda że jak ktoś jest na bieżąco to musi czekać tydzień na każdy odcinek uncertain

24 godziny - kilka pierwszych serii baaardzo fajnych - i tworzą spójną całość smile polecam

mad man - też spoko, choć chyba już nie widać aż takiej ciągłości jak przy dexterze i 24h
    • karola1008 Re: Serial do oglądania z facetem 10.12.10, 08:28
      Z moim mężem tylko "Rzym", "Dynastia Tudorów" i "Czas honoru". Jakbym go zobaczyła oglądajacego "House'a" na przykład, to bym mogła wylewu dostać z wrażenia.
    • arbuz3 Re: Serial do oglądania z facetem 10.12.10, 10:02
      M jak Milość i Barwy Szczęścia - polecam.
    • galtom My z Zona tez mamy podobnie :-) 10.12.10, 10:17
      Coz, mamy z Zona podobny problem smile

1. Desperate Housewifes - obecny sezon jest nadal super
      2. Oczywiscie wspomnaine Walking Dead
      3. Outsourced
      4. W kazda niedziele na HULU jest juz nowey SNL smile
      5. Czekamy na nowy sezon V
      6. Mozesz poszukac SPartacus - blood and Sand - fajne
      7. Little Britain

oraz co sie na hulu rzuci w oczy smile
      • sueellen Re: My z Zona tez mamy podobnie :-) 12.12.10, 23:51
        1. Desperate Housewifes - nie mam alternatywy, sama nie ogladam
        2 Walking Dead - skoro Ci się podoba, polecam 1 sezon Jerycho. Drugi jest estety kiepski. ||Obejrzalam 2 odcinki ale caly sezon przetrwal zaledwie 7. Mialo go wcale nie byc ale zostal wymuszony przez fanów.
        Spartakus - jesli Ci sie podobal (obejrzalam 1 odcinek), sprobuj Tudorow (tez obejrzalam 1 odcinek)7
        3. spróbuj True Blood
        • galtom Hulu RULEZ ;-) 13.12.10, 12:42
          True Blood znam - super. Czekam na kolejne odcinki.
          Jerycho nie znam - jesli jest na HULU to rzuce okiem. Na kolejne odcinki (chyba beda w lutym) Spartacusa tez czekam.
          No i oczywiscie niedlugo nowe V od ABC (bedzie i na hulu i na abc).

A jakby co to i na kanalach z UK zawsze co sie fajnego znajdzie
    • suzi09 Re: Serial do oglądania z facetem 10.12.10, 10:23
      Kto pisze że "MEDUM"? (...) Toż to babski film! Mój mąż nie potrafił go znieść.
      Polecam "BEZ SKAZY".
    • beauty_agadir Re: Serial do oglądania z facetem 10.12.10, 10:41
      Przede wszystkim najnowsza produkcja HBO (1 sezon) BOARDWALK EMPIRE (Zakazane imperium), czyli Ameryka w czasach prohibicji, wspomniany przez kogoś tutaj tylko raz. To jest boskie!!!!! Dla faceta i dla kobietki.
    • nie_zawiodla_brata Re: Serial do oglądania z facetem 10.12.10, 21:42
      Może Friday Night Lights (Światła Stadionów)?
      Tylko, że to o futbolu amerykańskim, a nie każdy lubi.
      • 23_anna Re: Serial do oglądania z facetem 12.12.10, 18:50
        Fridaz Night Lights - re-we-la-cja!
        sport dla faceta, strona uczuciowa i emocjonalna dla kobiet smile

nie_zawiodla_brata napisała:

> Może Friday Night Lights (Światła Stadionów)?
        > Tylko, że to o futbolu amerykańskim, a nie każdy lubi.
    • silentscream Re: Serial do oglądania z facetem 12.12.10, 11:52
      > nienawidze takiej konstrukcji filmu

Po polsku: nie cierpię lub nie znoszę. Chyba przez tego anglojęzycznego faceta posługujesz się kalkami językowymi, ponieważ faktycznie w języku angielskim brzmiałoby to "I hate", co w dosłownym, ale w tym kontekście błędnym tłumaczeniu znaczy nienawidzę.
      • sueellen Re: Serial do oglądania z facetem 13.12.10, 00:20
        Myslę, że się czepiasz smile

nienawidzić

znaczenia:

czasownik

(1.1) czuć nienawiść do jakiegoś obiektu (osoby czy przedmiotu) lub pojęcia; być do czegoś lub kogoś bardzo negatywnie nastawionym; mieć silną awersję, niechęć wobec czegoś lub kogoś

czasownik zwrotny

(2.1) ~ się → wzajemnie czuć nienawiść; gdy jedna osoba nie znosi drugiej ze wzajemnością

odmiana:
        (1.1) koniugacja VIa

przykłady:
        (1.1) Dlaczego ty mnie tak nienawidzisz? Przecież nic ci nie zrobiłem...

składnia:

kolokacje:

synonimy:
        (1.1) nie znosić, nie cierpieć

antonimy:
        (1.1) kochać, uwielbiać, miłować, lubić
    • kukuleczka01 Re: Serial do oglądania z facetem 12.12.10, 12:39
      coś co jest spójne (czyli odcinki wiążą się ze sobą) a jest w postaci komedii to How i met your mother. Świetne postacie, które nie sposób nie pokochać. Nie znam nikogo, który by zaczął to oglądać i przestał XD. Moi koledzy uwielbiają, a ostatnio się zdziwiłam bo zauważyłam, że nawet mój ojciec, wie co się dzieje w tym serialu (!)
      No i może coś najnowszego; glee, słyszałam, ze jest świetny
    • pwrwro The Mentalist/Bones/Flash Forward 12.12.10, 12:52
      Gorąco polecam - szczególnie mentalistęsmile
    • agniecha75 Damages, The good wife, Blue Collars 12.12.10, 13:02
      Jak wyzesj.
      Damages, powstaje juz 3 seria - z Glenn Close. Trzeba ogladac uwaznie, bo sekwencje czasowe sie zmieniaja
      The Good Wife, film prawniczy, ale nie skupiony na uczuciach jak Ally McBeal. Jest polityka, sa przestepstwa, piekne i inteligentne kobiety i apetyczni faceci
      Blue Collars - serial o przestepcy, ktory wspolpracuje z FBI. Lekki, kryminal jest, choc trup nie sciele sie gesto. W kazdym odcinku nowa sprawa, ale jeden wspolny problem trzyma to w kupie.
      Couguar Town - lekkie latwe, przyjemne i 20 minowe odcinki.... Sympatyczne
      The Whole Truth - kolejny prawniczy, przestepstwa pokazane z punktu widzenia obrony i prokuratury - fajne.

Nie wiem czy obyczajowe by was zainteresowaly.... Uwielbiam Brothers & Sisters, sprobuj, jest daleki od Desperatek.
      • agniecha75 o wlasnie, Mad Men... 12.12.10, 13:04
        jak moglam zapomniec!
      • sueellen Re: Damages, The good wife, Blue Collars 12.12.10, 23:44
        > Damages, powstaje juz 3 seria - z Glenn Close. Trzeba ogladac uwaznie, bo sekwe
        > ncje czasowe sie zmieniaja

Oj, to pewnie jak Event. Obejrzalam jeden odcinek, cholernie irytujace to zmienianie czasu. Niestety, nie dla mnie.
    • kiterunner Re: Serial do oglądania z facetem 12.12.10, 14:39
      Może Lost? Mnie wciągnął dosyć mocno. Właśnie skończyłem oglądać...
      • sueellen Re: Serial do oglądania z facetem 12.12.10, 23:42
        Niestety. Lost ani mnie ani jego nie wciągnął, raczej drażnił. Obejrzałam ze 3 odcinki dawno temu.
        • ada2005 Re: Serial do oglądania z facetem 13.12.10, 06:05
          Fringe !!!
          Odwróceni
          Czas Honoru (jak lubicie takie klimaty)
    • mamabasia Re: Serial do oglądania z facetem 12.12.10, 14:40
      Razem to tylko Discovery, national geografic itp rzeczy oglądamy. Większość seriali jeśli oglądam to w orginale i nie skupiam sie na fabule tylko na języku mówionym.
      • sueellen Re: Serial do oglądania z facetem 12.12.10, 23:41
        To masz dziwne upodobania. Tez oglądamy wyłacznie w oryginale ale jak najbardziej skupiamy się i na fabule a na jezyku juz nie musimy.
    • thekovalsky Re: Serial do oglądania z facetem 12.12.10, 15:25
      Rescue Me
    • ritsuko Z tych, które jeszcze nie padły w propozycjach 12.12.10, 16:28
      to fajne jest Haven, Lost Girl i Being Human
      • sueellen Re: Z tych, które jeszcze nie padły w propozycjac 12.12.10, 23:38
        Being Human? Czy to wampirze i wilkołaku mieszkajacych z duchem? Widziałam kawalek pierwszego odcinka. Nie załapało smile
        Musi mnie walnąć jak Jerycho na oczatku albo True Blood smile Houseem się zachłysnelismy pod koniec ubiegłego roku ale po pierwszym sezonie skakaliśmy co kilka odcinków by sie głównie dowiedziec z kim sie wreszcie przespi House i czy w ogóle się z kimsprzespi. Jak w koncu udało mu się z Cuddy stwierdzilismy ze starczy i juz nie oglądamy smile
        • ritsuko Re: Z tych, które jeszcze nie padły w propozycjac 13.12.10, 17:51
          Tak to to- później jest już fajny, typowo brytyjski humor, ale fakt, trzeba się przełamać smile. A i jeszcze fajna była serialowa wersja Eastwick czy Happy Town, ale zarzucono przy obu produkcję po pierwszym sezonie, więc szkoda się brać...
    • tlenek_wegla Re: Serial do oglądania z facetem 12.12.10, 16:40
      Flash Forward...

Tajemnicze wydarzenie powoduje jednocześnie u wszystkich ludzi wizje przyszłości trwającą dwie minuty i siedemnaście sekund, w której wszyscy widzą swoją przyszłość na sześć miesięcy.

• sueellen Re: Serial do oglądania z facetem 12.12.10, 23:34
        Mój m juz widzial pierwszy sezon, ja sie nie wciagnelam. Podobno drugi beznadziejny...
    • ja.matrioszka Re: Serial do oglądania z facetem 12.12.10, 16:52
      a to jest jakas różnica czy z facetem czy bez? nowy podział filmów?
      matrioszki.blox.pl/html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka