Dodaj do ulubionych

scierki z mikrofibry

07.01.11, 19:13
czy wy kobiety wierzycie w te cudowne scierki, co to bez kropli plynu wysprzatają dom do czysta i jeszcze smug nie zostawią? smile
czy tu tez marka ma znaczenie?
o ktora do czego najlepsza?
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:18
      Myję taka "biedronkową" ścierką okna, bez smug, bez płynu, szybko. Używam także do luster czy mycia glazury z łazience.
    • lola211 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:26
      To nie jest kwestia wiary tylko po prostu taka technologia.I dziala.Ja mam kilka sciereczek, zarowno z rossmana jak i produktow rozprowadzanych w sprzedazy bezposredniej. Najwieksze wrazenie nadal robi na mnie rekawica, ktora przy pomocy tylko i wyłacznie zimnej wody idealnie umyje tłuste gary.Nawet takie po smalcu,golonce itp.
      • moofka Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:44
        łał
        pokaz rekawice?
        • lola211 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:58
          www.enjo.com.au/
          W kuchni po najechaniu na kuchenke pojawiaja sie takie zielone.Mam tez rekawice do lazienki i okien.Bardzo dobre produkty, tyle ze nie wiem czy jeszcze dostepne w Polsce.
    • gryzelda71 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:30
      Znaczy wiesz trzeba tymi ścierami kierować bo same to nie posprzątająbig_grin
      Mam jana niezbędnego.Używam.
      • tullinka Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:41
        Używacie ich do mycia okien? Na mokro czy one służą do wycierania na sucho - serio nie ma smug?
        • lusitania2 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:45
          niestety, żeby było bez smug, to jedną trzeba przetrzeć na mokro, drugą wytrzeć do sucha.
          • indigo_kid Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 20:01
            Nigdy nie wycieram na sucho.
            Ściereczkę (nie znanej mi firmy chyba biedronkowa) zanurzam w gorącej wodzie (na tyle gorącej, ze dam rade w niej ręce zanurzyć, wykręcam i jadę po szybie. Manewr powtarzam drugi raz i zostawiam do wyschnięcia. Mycie okien już nie jest u nas wielkim wydarzeniem.
            Te ściereczki, żeby nie straciły swoich cudownych właściwości nie wolno prac w żadnych detergentach, jeno w zwykłym szarym mydle.
            Maż kiedyś mi wziął i zepsuł bo witrynkę umył ta ściereczką nasączoną płynem do mycia szyb.
        • imasumak Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:47
          Do mycia okien używam dwóch - jedna maczam w gorącej wodzie i myję, a drugą, suchą poleruję. Szyby są idealne - nigdy, po żadnym płynie nie były tak przejrzyste smile
    • lusitania2 Re: błogosławieni, którzy nie widzieli, 07.01.11, 19:44
      a uwierzyliwink.
      Jako że osobiście mędrca szkiełko i oko więcej dla mnie znaczą niż czucie i wiara i spróbowałam i przekonałam się, że można bez płynu.
      Tylko same nie chcą sprzątać, potrzebne są im moje ręce.
      Marka imo bez znaczenia.
      • moofka Re: błogosławieni, którzy nie widzieli, 07.01.11, 19:45
        hm
        czyli rosman za 4 zł tak samo dobry jak tvshop za 150?
        • imasumak Re: błogosławieni, którzy nie widzieli, 07.01.11, 19:52
          Ja nie wiedzę różnicy. No może poza tym, że te tańsze trzeba wcześniej wyrzucić. Ale i żal mniejszy, gdy musisz wydać na nowe 1,50 a nie 150 wink
        • iwoniaw Re: błogosławieni, którzy nie widzieli, 07.01.11, 19:55
          No ja kupiłam w chińskiej budzie za 4 zł dwupak i myje nimi okna metodą, jak Uma pisze. Efekt zdecydowanie lepszy niż był z detergentami przeróżnymi. Nawet jeśli te za miliony myją milion razy lepiej, to jak dla mnie te za 4 zł są "wystarczająco dobre".
        • lusitania2 Re: błogosławieni, którzy nie widzieli, 07.01.11, 19:57
          moofka napisała:

> czyli rosman za 4 zł tak samo dobry jak tvshop za 150?

hmsmile
          takimi za 150 nigdy nie sprzątałam. Wiem, że takie za 4zł czyszczą wystarczająco dobrze.
    • kawka74 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:48
      Mam taką ścierę do wycierania naczyń chyba Niezbędnego - bardzo porządna.
      Kupiłam ją, co prawda, jako potencjalny wkład do pieluchy wielorazowej, ale mi się odechciało szyć; zresztą w swojej pierwotnej funkcji jest znakomita, po co to psuć ;p
      • konwalka Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:54
        używam od dawna- tylko i wylacznie scierek z mikrofibry
        wg mnie sa lepsze i gorsze; to chyba zalezy od technologii, tak jak z rajstopami- "lepsze" i "gorsze" DEN, ale ja sie nie znam
        kupuje odrobine droższe, te, ktore pierze sie w 90 st C.
        Odkad sprobowalam mikrofibry, nie istnieja dla mnie inne sciereczki w kuchni
        kupuje zawsze w kilkupaku, różnokolorowe i różnofakturowe, z rozmaitym przeznaczeniem- do szyb, do blatów, etc
        polecam z całego serca
    • naomi19 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 20:40
      Nie rozumiem skąd to słowo "wierzycie", to chyba nie kwestia wiary, a efektów.
      Polecam jana niezbędnego, np ścierka do luster- rewelacja, czarodziejska wink gąbeczka, czy ręczników kuchennych.
    • figrut Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 21:31
      Ja tylko mikrofibrę do sprzątania mam. Ściereczki z Bieronki za jakieś 3 zł. sztuka i mopy paskowe i sznurkowe z mikrofibry które świetnie myją. Ściereczką coś jak frotte myję na mokro, ściereczką gładką wycieram to mokre z szyb i nie ma smug.
      • moofka Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 21:40
        w biedronce nie widzialam nigdy
        moze nie szukalam

lolu te australijskie bomba, tylko skad to wziac u nas
    • moofka Re: scierki z mikrofibry 08.01.11, 09:16
      wyprobowalam te technologie na blatach, frontach, plytkach i plycie ceramicznej
      efekty sa zaskakujace, bede rozszerzac kolekcje wink
      a czy z octem mozna uzywac? czy sama woda koniecznie?
      • madame_zuzu Re: scierki z mikrofibry 08.01.11, 09:36
        Ja swoich ścier uzywam juz od lat kilku. Woda, ocet ( z moimi nic się nie dzieje, jak korzystam z octu) i ściera z mikrofibry i jadę. Blysk bez przemęczania się. Bo ja leń z natury jestem tongue_out
    • agatina8 Tak, zwlaszcza takie za 2000 PLN.. 08.01.11, 09:31
      taki komplet sobie pewna znajoma kupila, spadlam z krzesla! Ja uzywam zwykle z mikrofibry i sobie chwale.
      Pozdrawiam
      Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka