moofka 07.01.11, 19:13 czy wy kobiety wierzycie w te cudowne scierki, co to bez kropli plynu wysprzatają dom do czysta i jeszcze smug nie zostawią? czy tu tez marka ma znaczenie? o ktora do czego najlepsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:18 Myję taka "biedronkową" ścierką okna, bez smug, bez płynu, szybko. Używam także do luster czy mycia glazury z łazience. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:26 To nie jest kwestia wiary tylko po prostu taka technologia.I dziala.Ja mam kilka sciereczek, zarowno z rossmana jak i produktow rozprowadzanych w sprzedazy bezposredniej. Najwieksze wrazenie nadal robi na mnie rekawica, ktora przy pomocy tylko i wyłacznie zimnej wody idealnie umyje tłuste gary.Nawet takie po smalcu,golonce itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:58 www.enjo.com.au/ W kuchni po najechaniu na kuchenke pojawiaja sie takie zielone.Mam tez rekawice do lazienki i okien.Bardzo dobre produkty, tyle ze nie wiem czy jeszcze dostepne w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:30 Znaczy wiesz trzeba tymi ścierami kierować bo same to nie posprzątają Mam jana niezbędnego.Używam. Odpowiedz Link Zgłoś
tullinka Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:41 Używacie ich do mycia okien? Na mokro czy one służą do wycierania na sucho - serio nie ma smug? Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:45 niestety, żeby było bez smug, to jedną trzeba przetrzeć na mokro, drugą wytrzeć do sucha. Odpowiedz Link Zgłoś
indigo_kid Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 20:01 Nigdy nie wycieram na sucho. Ściereczkę (nie znanej mi firmy chyba biedronkowa) zanurzam w gorącej wodzie (na tyle gorącej, ze dam rade w niej ręce zanurzyć, wykręcam i jadę po szybie. Manewr powtarzam drugi raz i zostawiam do wyschnięcia. Mycie okien już nie jest u nas wielkim wydarzeniem. Te ściereczki, żeby nie straciły swoich cudownych właściwości nie wolno prac w żadnych detergentach, jeno w zwykłym szarym mydle. Maż kiedyś mi wziął i zepsuł bo witrynkę umył ta ściereczką nasączoną płynem do mycia szyb. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:47 Do mycia okien używam dwóch - jedna maczam w gorącej wodzie i myję, a drugą, suchą poleruję. Szyby są idealne - nigdy, po żadnym płynie nie były tak przejrzyste Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: błogosławieni, którzy nie widzieli, 07.01.11, 19:44 a uwierzyli. Jako że osobiście mędrca szkiełko i oko więcej dla mnie znaczą niż czucie i wiara i spróbowałam i przekonałam się, że można bez płynu. Tylko same nie chcą sprzątać, potrzebne są im moje ręce. Marka imo bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: błogosławieni, którzy nie widzieli, 07.01.11, 19:45 hm czyli rosman za 4 zł tak samo dobry jak tvshop za 150? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: błogosławieni, którzy nie widzieli, 07.01.11, 19:52 Ja nie wiedzę różnicy. No może poza tym, że te tańsze trzeba wcześniej wyrzucić. Ale i żal mniejszy, gdy musisz wydać na nowe 1,50 a nie 150 Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: błogosławieni, którzy nie widzieli, 07.01.11, 19:55 No ja kupiłam w chińskiej budzie za 4 zł dwupak i myje nimi okna metodą, jak Uma pisze. Efekt zdecydowanie lepszy niż był z detergentami przeróżnymi. Nawet jeśli te za miliony myją milion razy lepiej, to jak dla mnie te za 4 zł są "wystarczająco dobre". Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: błogosławieni, którzy nie widzieli, 07.01.11, 19:57 moofka napisała: > czyli rosman za 4 zł tak samo dobry jak tvshop za 150? hm takimi za 150 nigdy nie sprzątałam. Wiem, że takie za 4zł czyszczą wystarczająco dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:48 Mam taką ścierę do wycierania naczyń chyba Niezbędnego - bardzo porządna. Kupiłam ją, co prawda, jako potencjalny wkład do pieluchy wielorazowej, ale mi się odechciało szyć; zresztą w swojej pierwotnej funkcji jest znakomita, po co to psuć ;p Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 19:54 używam od dawna- tylko i wylacznie scierek z mikrofibry wg mnie sa lepsze i gorsze; to chyba zalezy od technologii, tak jak z rajstopami- "lepsze" i "gorsze" DEN, ale ja sie nie znam kupuje odrobine droższe, te, ktore pierze sie w 90 st C. Odkad sprobowalam mikrofibry, nie istnieja dla mnie inne sciereczki w kuchni kupuje zawsze w kilkupaku, różnokolorowe i różnofakturowe, z rozmaitym przeznaczeniem- do szyb, do blatów, etc polecam z całego serca Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 20:40 Nie rozumiem skąd to słowo "wierzycie", to chyba nie kwestia wiary, a efektów. Polecam jana niezbędnego, np ścierka do luster- rewelacja, czarodziejska gąbeczka, czy ręczników kuchennych. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 21:31 Ja tylko mikrofibrę do sprzątania mam. Ściereczki z Bieronki za jakieś 3 zł. sztuka i mopy paskowe i sznurkowe z mikrofibry które świetnie myją. Ściereczką coś jak frotte myję na mokro, ściereczką gładką wycieram to mokre z szyb i nie ma smug. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: scierki z mikrofibry 07.01.11, 21:40 w biedronce nie widzialam nigdy moze nie szukalam lolu te australijskie bomba, tylko skad to wziac u nas Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: scierki z mikrofibry 08.01.11, 09:16 wyprobowalam te technologie na blatach, frontach, plytkach i plycie ceramicznej efekty sa zaskakujace, bede rozszerzac kolekcje a czy z octem mozna uzywac? czy sama woda koniecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: scierki z mikrofibry 08.01.11, 09:36 Ja swoich ścier uzywam juz od lat kilku. Woda, ocet ( z moimi nic się nie dzieje, jak korzystam z octu) i ściera z mikrofibry i jadę. Blysk bez przemęczania się. Bo ja leń z natury jestem Odpowiedz Link Zgłoś
agatina8 Tak, zwlaszcza takie za 2000 PLN.. 08.01.11, 09:31 taki komplet sobie pewna znajoma kupila, spadlam z krzesla! Ja uzywam zwykle z mikrofibry i sobie chwale. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś