Apropos wątku o tym jak pieniadze wpływają na wygląd ... czytam go i jako że nasuneły mi sie spostrzeżenia chciałam się nimi podzielić
Mam w otoczeniu kilka kobiet ( w tym jedną w rodzinie ) które sa delikatnie rzecz ujmując nieurodziwe lub bardzo przeciętne lecz jawią się jako ładne bo są zrobione bardzo zadbane. Posiadaja nie tyle kasę co umiejetność zrobienia wręcz zmieniającego twarz makijażu , dbają o włosy ,paznokcie , ciuchy juz omijajac gusta czy tanie przaśne czy nie to cała ich szafa i miliony kompozycji które wyglądaja schludnie. Siostrzenica mojego męża gdy zmyje bardzo dobrze wykonany mejkap , odepnie włosy ( ma przyczepione bardzo długie kudły ) wygląda na brzydką dziewuche wiele razy miałam okazje widywac ją bez obróbki gdy np nocowałam w jej domu. Z tym całym podrasowaniem wygląda dobrze i wszyscy zachwycają sie jej wyglądem a to tylko takie wizualne oszustwo

Z całą pewnością żyjemy w rewelacyjnych czasach mamy arsenał środków które pozwalają na przemianę w urodną damę. Wystarczy kasa umiejętności i można być jak ta lala