Dodaj do ulubionych

Kino 3D...

08.02.11, 18:18
Witam, wybieramy się z całą rodzina do kina na Guliwera. Grają niestety tylko w 3D i mam pytanie, może któraś mama mi pomoze?? Mój mąz ma wadę wzroku, na jedno oko widzi bardzo bardzo słabo. I tak się zastanawiam.... efektu 3D raczej nie zobaczy ale... czy w ogóle będzie dobrze widział, czy to nie bedzie rozmazany obraz, czy warto w ogle iśc czy odpuścićsad ??? Z góry dziekuje. A moze jeszcze któras mama była na Guliwerze smile jakie opinie??
Obserwuj wątek
    • miruka Re: Kino 3D... 08.02.11, 18:31
      filmu nie polecam, lepiej się wybrać na Jak zostać królem
      a co do 3D, bardzo nie lubię filmów trójwymiarowych, efekt jest dla mnie niewystarczający, dla mnie sztuczny i przeszkadza, nawet bardziej w filmach fabularnych niż rysunkowych, a okulary wbijają mi się w nos, jak tylko można wybieram 2D
      • mijuki11 Re: Kino 3D... 08.02.11, 18:47
        Tak, ale idziemy z dzieckiem, dlatego wlasnie ten film. Leci tez safari ale i ten i ten w 3D. Nic w normalnym formacie... hmmm sad
      • clio_yaga Re: Kino 3D... 08.02.11, 20:57
        No ja się zastanawiam jak będą wyglądały moja wyjścia do kina jak będzie tylko 3D, bo chyba wcale nie będą wyglądały.
        Mam niestety takie jazdy, ze choruję do następnego dnia, czuję się jakbym 2 godziny jeździła na karuzeli. Po Avatarze przeleżałam z bólem i zawrotami głowy do późnego wieczora, potem poszłam spać, rano na szczęście było lepiej. Cieszę się, że byłam z mężem, bo nie miałby kto wracać do domu samochodem. Niestety, był to ostatni mój film obejrzany w tej wspaniałej technice i od tej pory dałam sobie spokój. Dzieci już na tyle duże, że na bajki chodzą same.

Mój syn ma sporą wadę wzroku, czasem jak się męczy nakłada kinowe okulary na swoje własne.
    • jusytka Re: Kino 3D... 08.02.11, 21:15
      Dlaczego ma nie zobaczyć? Okulary 3d nakłada się na te zwykłe. Filmy zrobione specjalnie w 3 d są rewelacyjne, zarówno te w kinie jak i telewizorze. Ostatnio oglądałam Perłę oceanów 3d i miałam wrażenie, że rafy na filmie były bardziej kolorowe i realistyczne niż w rzeczywistości (latem byłam w Egipcie).
    • maggi9 Re: Kino 3D... 08.02.11, 21:19
      Film 3d bez okularów 3d się słabo ogląda.Próbowałam oglądać Avatara bez tych okularów(głowa mnie bolała) no i kiepsko to wyglądało.Obraz jakby rozmazany, zero przyjemności z oglądania.
      Mąż nosi okulary?Soczewki?(Ja nosze soczewki oczywiście przy okularach 3d to nie przeszkadza)
    • wrednadziewucha Re: Kino 3D... 08.02.11, 23:35
      Trzy lata w kinie przepracowałam więc wiem co mówięwink

Jeżeli mąż w okularach widzi dobrze, to nie ma problemu-może założyć "kinówki" na swoje. Raz zdarzyło isę tak że przyszła dziewczyna ślepa na jedno oko, no i 3d nie było niestety dla niej. Dużo ludzi nie lubi takich filmów, często boli głowa albo występują zawroty. Co do dzieci to 3d nie jest wskazane maluchom-często zdarza się że 3, 4-latki wymiotują w czasie projekcji lub tuż po. Coś z niedojrzałym układem nerwowym? Być może. Czasami zdarza się ze film jest w kinie w dwóch kopiach, w tym jedna nie-3d. Musisz zapytać obsługę. Dla mnie to głupota robić filmy dla dzieci w 3d, bo dużo z nich tego nie lubi-widziałam pełno takich sytuacji gdzie rodzice musieli wyjść z dzieckiem w środku seansu (a bilety często baardzo drogie) lub gdy dziecko reagowało histerią na widok okularów dolby 3d wykonanych z niezwykłą, jak na taki sprzęt, precyzjąwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka