Dodaj do ulubionych

Rozmiarówka Crocks

24.02.11, 00:04
Albo już za późna pora dla mnie albo mam zaćmienie. Jak mam stopę rozmiaru 24,5, to jaki to będzie crocksowy rozmiar? brytyjskie 5 czy 6? Ktoś mnie poratuje? smile
Obserwuj wątek
    • mijaczek Re: Rozmiarówka Crocks 24.02.11, 00:22
      Crocs jak juz...
      ale do rzeczy - idz na ich strone i poszukaj rozmiarowki, powinna byc...
      • wilowka Re: Rozmiarówka Crocks 24.02.11, 10:02
        mijaczek napisała:

> Crocs jak juz...
        > ale do rzeczy - idz na ich strone i poszukaj rozmiarowki, powinna byc...

Wybacz - Crocs.
        Dziękuję za poradę
        Post napisałam po spędzeniu ok 1,5 godziny na stronie i innych kalkulatorach miar. Dlatego napisałam licząc na użytkowniczki.

W tabeli rozmiarów mój rozmiar stopy, to wg rozmiarówki jednej - 38/39 - czyli brytyjskie 6
        a wg innej tabelki na tej samej stronie - 5
    • kokolores Re: Rozmiarówka Crocks 24.02.11, 00:48
      Mam stope rozmiaru 36/36,5 , moje Crocs maja rozmiar M4 W6 .

www.crocs.de/womens-footwear/women-footwear,de_DE,sc.html
      smile
      Koko
      • wilowka Re: Rozmiarówka Crocks 24.02.11, 10:20
        czyli by wychodziło że mam wziąć brytyjską 6 czyli W8... smile
        • filipianka Re: Rozmiarówka Crocks 24.02.11, 12:12
          niestety z crocs`ami to zleży od modelu
          ja perfidnie wykorzystuje allegro tzn szukam mojego upatrzonego modelu i tam sprzedawcy przy danym rozmiarze podają długość w cm
          • wilowka Re: Rozmiarówka Crocks 24.02.11, 14:39
            Tylko skąd ją biorą? Mierzą ręcznie czy na oko? W kążdym razie dzięki - idę grzebać smile
    • cherry.coke Re: Rozmiarówka Crocks 24.02.11, 15:10
      Mam taki sam rozmiar. Buty w wyspiarskiej rozmiarowce kupuje 5, 5.5 albo 6 - wszystko zalezy od modelu i rozmiarowki firmy sad
    • sotto_voce Re: Rozmiarówka Crocks 24.02.11, 20:00
      Jeśli chodzi o popularne Caymany to prawdopodobnie 5 będzie Ci za małe (szczególnie jeśli chcesz używać paska) a 6 za dużesmile
      • mijaczek Re: Rozmiarówka Crocks 24.02.11, 21:08
        Moim zdaniem Crocsy maja troche zanizone numery, czyli jesli jest powiedzmy 38 to w innych butach by to bylo 39... ale to tylko moje doswiadczenie, bo ja w normalnej sytuacji mam rozmiar 39 a buty mialam od 37 do 40...
        • iwora32 Re: Rozmiarówka Crocks 24.02.11, 23:06
          Crocsy kocham wink i mam kilka par z różnych modeli. Generalnie noszę roz 39 a crocsy zawsze 38wink
          • wilowka Re: Rozmiarówka Crocks 25.02.11, 11:48
            No to zamówiłam 5.

Po przeliczeniu 55 zł, więc nie jakaś straszna inwestycja, a na lato się przydadzą wink Najwyżej będę się czuła jak zła siostra Kopciuszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka