Dodaj do ulubionych

ale kwas ;P

23.03.11, 17:39

Moj maz przechodzi juz samego siebie...
Kapie core i z lazienki:
- nie ma juz mydla? (corka ma specjalne)
- no... mozliwe... uzyj lactacydu
chwila ciszy
- OSZALALAS?? nie bede dziecka myl jakims kwasem - nawet na etykiecie jest napisane, ze w skladzie jest kwas

I po dzis dzien nie moge mu wyjasnic czym jest kwas mlekowy...

Ot tak dla rozluznienia Wam napisalam
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: ale kwas ;P 23.03.11, 20:34
      Moja koleżanka wystraszyła się, jak jej powiedziałam, że stosuję kwas azelainowy na twarz. Bo kwas big_grin
      • iuscogens Re: ale kwas ;P 23.03.11, 21:03
        Kwas mlekowy w większym stężeniu działa złuszczajaco, tak właśnie jak typowy kwas, sama ostatnio zrobiłam sobie z nim tonik wink
        ale w tych preparatach do higieny intymnej jest w małym stężeniu i służy do regulacji PH i utrzymania właściwej flory bakteryjnej, niemniej to ten sam składnik. Więc to nie kwestia samego kwasu, ale stężenia.
        swoją drogą wolałabym kwasem potraktować twarz (w sumie to czesto robię) niż okolice intymne, jeśli coś jest dobre do cipki (wybaczcie dosadność) to twarzy też nie zmasakruje wink
    • 18_lipcowa1 Re: ale kwas ;P 23.03.11, 20:57
      no hm
      pogratulować męza
    • mijaczek Re: ale kwas ;P 23.03.11, 21:05
      jak Emka miala doslownie kilka tygodni moj maz uraczyl jej pupe pasta do zebow zamiast kremu na odparzenia... zastanawial sie czemu ona ryczy i czemu tak mieta jedzie....
    • krapheika Re: ale kwas ;P 23.03.11, 21:28
      Jak syn jak byl mlodszy mial mnostwo kremow, kazdy do czego innego, wiec ponaklejalam karteczki z odpowiednimi napisami, by jego tatus sie polapal.(duzo ma do rzeczy, ze czesc kremow byla niewypalem, czyli jednym slowem do d..)ja madra napisalam na karteczce "do d.." zamiast "do tylka" moj m nie dosc, ze nie posmarowal mlodemu tylka to jeszcze krem wyrzucil, bo bylo wyraznie napisane, ze "do d..."
      • dama_2010 Re: ale kwas ;P 23.03.11, 21:49
        krapheika napisała:
        (...)

No tez piekna historia! big_grin
    • sanrio Re: ale kwas ;P 23.03.11, 21:48
      ekstra. rozluźniłam się. mąż ma IQ poniżej przeciętnej jak rozumiem?
      • dama_2010 Re: ale kwas ;P 23.03.11, 21:50
        sanrio napisała:

> ekstra. rozluźniłam się. mąż ma IQ poniżej przeciętnej jak rozumiem?

Prosze mi tu slubnego nie obrazac - wszak czytac potrafi ;P Napisne wyraznie KWAS? Napisane! No!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka