Dodaj do ulubionych

Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegro.

23.03.11, 17:43
Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie" jeśli chodzi o Allegro? Kupujecie i nie płacicie tygodniami? Albo domagacie się zwrotu pieniędzy bo towar jednak się nie spodobał (mimo, że był zgodny z opisem)? Dla mnie takie zachowanie jest niepojęte. Jednak dziwnym trafem jak wynika z lektury forów internetowych nagminne.
Obserwuj wątek
    • jezykkic Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 17:48
      Ja nie,bo to,co, kupuję na Allegro jest mega przemyślane,skalkulowane. Jak kupię, zawsze przez "Kup teraz" to od razu wpłacam kasę i piszę maila do sprzedającego, że kupiłam i pieniądze wpłaciłam itd. Uważam, że kupienie i nie nie zapłacenia to porażka i źle świadczy o kupującym, bo chyba, wie, co chciał kupić.
      No, ale ja nigdy nie miałam problemów, bo zawsze kupuję nowe.Oglądam w sklepie stacjonarnym, a później allegro.smile
    • minkapinka Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 17:50
      Jako kupująca zachowuję się odpowiedzialnie, płacę w ciągu 3 dni po zakupie. Duzo tez sprzedaję i mam chyba szczęscie, bo nigdy nikt nic u mnie nie reklamował, nie zdarzyło mi się również, zeby ktoś nie zapłacił.

• kropkacom Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 18:00
        > Jako kupująca zachowuję się odpowiedzialnie, płacę w ciągu 3 dni po zakupie.

Ja płace przeważnie w ten sam dzień big_grin

Pewnie się nikt nie przyzna, ale ciekawa jestem co ludzi pcha do takiego zachowania. sad Lekkie traktowanie Allegro? Bo w końcu to tylko wink Allegro. Roztrzepanie?
        • ylunia78 Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 18:03
          Zdarzyło mi sie kiedys zapłacić 3dni po zakupie.Dlatego,że wyleciało mi z głowy,że skończyła mi sie karta kodów z banku do robienia przelewów.Po 5h od kupna miałam maile,że jeszcze kasa nie wpłynęła(ten sam bank)a potem okazało się,że koleś mnie wyrolował.
          • kali_pso Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 20:28

A co złego jest w zapłacie 3 dni po zakupie?
            jesli sprzedajacy sam określa termin- 7 czy 14 dni- to zdaje się sprawy nie ma.
    • rulsanka Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 18:00
      Płacę od razu. Zdarzyło mi się oddać rzecz zgodną z opisem, przepisy na to zezwalają przy sprzedaży wysyłkowej, zwrot pieniędzy otrzymałam bez problemu.
      • asiaiwona_1 Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 18:10
        Jako kupująca płacę od razu po zakupie. Jako sprzedająca nie lubię jak kupujący nie odezwie się, nie wypełni formularza dostawy i zapłaty. Właśnie mam taką kupującą. Cisza od zeszłego czwartku, wysłałam jej przypomnienie to napisała, że była bardzo zajęta i postara się dziś (to znacyz wczoraj) zapłacić. Oczywiście nie zapłaciła, a na allegro logowała się codziennie. jakaś bardzo wybiórcza ta jej zajętość.
        • kropkacom Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 18:12
          Płace od razu bo często przelew idzie trzy dni i jak do tego dodam dodatkowe trzy dni to robi się tydzień.
      • 3-mamuska Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 18:12
        Nigdny nie nawalilam z ani z allegro,ani z ebaym,ale oatatnio wyslalam cos z pozniej po kilku dniach (dzieciaki mi chorowaly) a jedna aukcje musielismy anulowac,bo maz przy wystawianiu zamiast wpisac ciuch, ze jest na 12 miesiecy wpisalal 12 lat,no i wyslalismy kase z powrotem.
        Jak ja kupuje to place od razu bo czekam az aukcja sie skonczy.
        Niestety 3-4 razy mnie wyrolowano,z butelkami dla mlodego,z plytami z serialem i spodnica dla corki,
        A teraz ostatnio od swiat czekam na czesc do wozka i nie doszla,niby 20zl,ale jednak.
    • na_pustyni Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 18:32
      dziewczyny, a jak zwracacie, to jak jest z płatnością za odesłanie? kto to opłaca?
      • thea19 Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 19:38
        jeśli zwracasz, bo się rozmysliłaś, to płacisz za wysyłkę i dostajesz kasę tylko za sam towar bez kosztów transportu
        jeśli reklamujesz, to na koszt sprzedawcy (ale różnie sklepy do tego podchodzą, co jest sprzeczne z prawem)
        • na_pustyni Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 22:48
          dzięki, właśnie trafiłam na cwaniarę, która chciała zwrot za towar, koszt wysyłki i przesyłkę zwrotną - zapłaciłam, bo chciałam mieć ją z głowy (z komentarzy wynikało, że lubi takie akcje), na szczęście to był nieduży koszt, za który kupiła sobie u mnie miejsce na czarnej liście
    • el_jot Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 18:33
      Jak kupuję staram się płacić do trzech dni, ale zdarza mi się spóźniać,tylko wtedy zawsze informuję, że zapłacę później.
      Jak prowadziłam działalność na allegro, raz zdarzyła mi się nierzyjemna sytuacja. Kobieta wylicytowała top za sporą kwotę. CZekałam na pieniądze jakieś 2 tygodnie, po czym się upomniałam. Pani po kliku dnach mi odpowiada, że była na urlopie i nie mogła zapłacić, że zaraz zapłaci. CZekałam kolejny tydziń, znowu pytam - co z pieniędzmi. Na co bezczelnie mi odpowiada, że dzisiaj przy kasie widziała kobietę, która miała na sobie ten sam top i on nie jest wart tych pieniędzy i nie zapłaci. Wysłałam do niej maila, że to kompletna igorancja, nieodpowiedzialnośc itp itd, ale jak grochem o ścianę. Dostałam zwrot prowizji, komentarz oczywisćie wystawiłam odpowiedni, pani oczywiście odwetowy też. I puenta: po kilu miesiącach przychodzi od tej pani prośba o anulowanie ostrzeżenia, bo ona musi bo przecież przeze mnie ma zawieszone konta. Odpisałam jej: spadaj babo na drzewo. I po kilku tygodniach znowu to samo- ona prosi o anulowanie ostrzeżeniabig_grin
      • pina_colada88 Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 20:21
        A jeśli placę bo coś nie pasuje chociaż bylo dobrze wymierzone?
        Pytam bo chcialabym kupić buty.
        Różne buty, ta sama dlugość wkladki ale rozmiary inne.
        Albo podbicie za niskie?
      • lukrecja34 Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 20:23
        płacę za zakupioną rzecz od razu.jeśli nie mogę z jakiegoś powodu wysłać pieniędzy tego samego lub następnego dnia zawsze wysyłam maila do sprzedawcy. zdarzyło mi się jeden raz,że kupowałam w jednym czasie kilka rzeczy i zwyczajnie pomyliło mi się i nie zapłaciłam za jedną rzecz.sprzedawca się upomniał,ja przeprosiłam i od razu zapłaciłam.
        zdarzyło mi się też,że sprzedawałam dwa podobne staniki i omyłkowo wysłałam odwrotnie do kupujących-musiałam ponownie odsyłać i w sumie koszty przesyłek były takie,że mi się nie opłaciło uncertain
        jeden raz oddawałam pieniądze,bo sprzedałam buty z pękniętą podeszwą,czego nie zauważyłam.
        ja kilka razy jako sprzedająca musiałam się upomnieć o zapłatę.
        generalnie jestem bardzo ugodowa i wyrozumiała-każdemu może zdarzyć się wpadka czy pomyłka.
        ale mam koleżankę,która notorycznie kupuje i nie płaci bo nie,albo się rozmyśliła..
      • black_magic_women el_jot 24.03.11, 10:45
        el_jot napisała:
        Dostałam zwrot prowizji, komentarz o
        > czywisćie wystawiłam odpowiedni, pani oczywiście odwetowy też. I puenta: po kil
        > u miesiącach przychodzi od tej pani prośba o anulowanie ostrzeżenia, bo ona mus
        > i bo przecież przeze mnie ma zawieszone konta.

Jak to jest z tym ostrzeżeniem?Kupujący nie zapłacil,nawet się nie odezwał ja dostałam zwrot prowizji.Jeszcze nie wystawiłam negatywa,bo niestety mam już parę takich odwetowych na konciesadCzy ostrzeżenie wystawia Allegro automatycznie,czy dopiero jak ja wystawie negatywa?
        • insomnia0 Re: el_jot 24.03.11, 11:34
          ostrzeżenie już uzyskał od allegro, bo musieli tobie oddac prowizję, nie musisz wystawiać negatywa.

https://suwaczki.maluchy.pl/li-37215.png
          • black_magic_women Re: el_jot 24.03.11, 14:32
            insomnia0 napisała:

> ostrzeżenie już uzyskał od allegro, bo musieli tobie oddac prowizję, nie musis
            > z wystawiać negatywa.
            >
            >

Merci!!
    • lilly_about Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 20:26
      Nigdy się tak nie zachowuję, jestem wręcz nadgorliwa. Wysyłam maile z informacją kiedy zapłacę, kiedy wyślę, upewniam się czy doszło i takie tam. I tego samego oczekuję od drugiej strony, ale często się przeliczam.
      • thaures Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 20:35
        Mam ok 100 komentarzy- przeważnie " błyskawiczna wysyłka lub wpłata". Raz wystawiłam neutralny komentarz, bo po miesiącu pieniądze wróciły na konto, raz bo nie było wpłaty i żadnego odzewu- oba konta są zawieszone zresztą.
        Na razie nie miałam problemów ze sprzedającymi-odpukać
    • kali_pso Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 20:32

Płace najczęściej w ciągu doby od zakupu, bo kupuję tylko to, na czym mi zalezy czyli na jak najszybszym dostaniu przedmiotu w swoje ręce też mi zależywinkp
      Wymianiałam raz- torebkę. Wszystko odbyło się bez problemów.
    • kosmitka06 Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 23.03.11, 22:35
      Nie. Nigdy ani ja ani mąż tak nie postąpiliśmy. Płacę zazwyczaj od razu, czyli jak przychodzi mi mail "do zapłaty". Max po 5min od zakupu. No chyba że jest jakaś dodatkowa opłata albo kupiłam 6m zasłony a potrzebuję np. 5,20cm to wtedy wiadomo że czekam na maila ile konkretnie muszę zapłacić.
      Pozdrawiam
    • insomnia0 klienci są czasem przedziwni... 23.03.11, 23:59

zawsze szybko- bo przeciez zalezy mi na tej rzeczy co ją zakupiłam.
      Równięz sprzedaję i powiem, że ludzie są tak różni i upierdliwi, że szok.
      Ostatnio dopytywałam wieloma mailami o wybor koloru rzeczy... wreszcie po tyg odpowiedz :" kolor czarny." no ok wysyłam i za pare dni przychodzi mail z treścią CZARNY? NIE TEN KOLOR WYBRALEM!.. to odpowiadam Panu "odpowiedzią " na tamtego maila co go dostałam..aby przeczytał swój wybor.. i cisza.. Ani nie przeprosił..ani nic.. także nie zdziwi mnie jak dostanę negatywa

Mnie osobiscie dziwią pretensje dotyczące kosztu przesyłki.. bo"" opłata na znaczku jest mniejsza" a nikt nie pomysli, ze koperta koszuje, ze paczke trzeba dowiesc do poczty, że sprzedawca odprowadza vat za znaczki.. a w koncu przeciez kupujący decyduje się na dany koszt- nie musi kupić u tego sprzedawcy-skoro uważa, ze on zawyża..
      tego nie rozumiem zupełnie.

• joanekjoanek Re: klienci są czasem przedziwni... 24.03.11, 05:32
        insomnia0 napisała:

> że sprzedawca odprowadza vat za znaczki..

że co robi???
        • insomnia0 Re: klienci są czasem przedziwni... 24.03.11, 09:42
          ano to, ze jak kupuję znaczki to poczta jest zwolniona z vatu na ten produkt- ja jako firma nie.. i muszę doliczyć ten vat za znaczki jak się rozliczam z urzedem skarbowym.

• spicy_orange Re: klienci są czasem przedziwni... 24.03.11, 19:58
            insomnia0, jak masz uczulenie na dziwaków to szybko dodaj sobie tą pacjentkę do czarnej listy:

allegro.pl/phorum/read.php?f=298&i=1195350&t=1195350 big_grin

w skrócie:

laska licytowała w aukcji wieloprzedmiotowej (były 2 rzeczy), jedna osoba prowadząca w aukcji licytowała jedną rzecz, ta laska była na drugim miejscu i też chciała jedną rzecz-myślała że nie jest zwycięzcą (nie rozumie jak działa aukcja wieloprzedmiotowa) i zalicytowała taką samą rzecz u innego sprzedawcy (w dodatku tu ta rzecz była taniej). No i się okazało, że:

1. musi teraz zapłacić za 2 takie same rzeczy u obu sprzedawców
            2. obaj sprzedawcy to jeden sprzedawca o dwóch różnych nickach na allegro big_grin

Laska zrobiła raban że sprzedawca oszukuje allegro, nie zapłaciła za żaden z przedmiotów, dostała słuszne dwa ostrzeżenia (sprzedawca to jeden podmiot gospodarczy ale dwa różne nicki, więc i ostrzeżenia dwa big_grin) i teraz leci po wszystkich że są oszustami co chcą wyłudzać prowizje od allegro oszukańczym procederem big_grin Wątek boski. Laska tępa-nie rozumie, że to ona okradła sprzedawcę, bo musiał zapłacić procent od sprzedaży, której nie było i tych kosztów mu nikt nie zwróci, a prowizję to najpierw allegro pobrało od sprzedanych sztuk, a potem zwróciło, skoro laska nawaliła z płatnościami-więc to laska nie wywiązując się z transakcji okradła allegro a zaperza się tak, że płakałam ze śmiechu. Takiego trolla nawet na forum gazety nie widziałam nigdy big_grin w dodatku na cafe allegro padł rekord długości watku ponad 700 postów-nawet Zia wymięka wink
          • olifra1 Re: klienci są czasem przedziwni... 24.03.11, 20:00
            insomnia0 napisała:

> ano to, ze jak kupuję znaczki to poczta jest zwolniona z vatu na ten produkt- j
            > a jako firma nie.. i muszę doliczyć ten vat za znaczki jak się rozliczam z urze
            > dem skarbowym.
            >
            że co !!!???
            to u mnie w pracy będzie ubaw big_grin
            • joanekjoanek Re: klienci są czasem przedziwni... 24.03.11, 20:18
              no nie?
              że też ludzie się nie wstydzą takich głupot wypisywać i jeszcze się przy tym upierać.
              • spicy_orange Re: klienci są czasem przedziwni... 24.03.11, 21:03
                ajej nie chodzi o to, że jak wrzuci koszty przesyłki (w tym koszcie jest też znaczek) na paragon to się od tego liczy VAT?
                • spicy_orange Re: klienci są czasem przedziwni... 24.03.11, 21:09
                  o tu macie:

www.podatki.egospodarka.pl/37560,Koszty-wysylki-towarow-z-Internetu-a-podatek-VAT,1,65,1.html
                  jeśli powiększasz cenę towaru o koszty wysyłki, to zwiększasz podstawę naliczenia podatku. Jak sprzedajesz produkt objęty 8% VATem to od kosztów przesyłki tyle naliczysz a jak sprzedajesz towary na które jest VAT 23% to i od kosztów przesyłki masz 23% VATu, czyli od znaczka też wink
                  • asiaiwona_1 wkurza mnie moja kupująca 24.03.11, 21:17
                    tydzien czekam na raptem 22 zł. Wysłałam przypomnienie - w odp. dostałam info, że pani była bardzo zajęta i postara się tego samego dnia zapłacić. Mineły 2 dni, a kasy nie ma. Pani na All się loguje i nawet auto zdążyła wystawić. Jutro zgłaszam o zwrot prowizji i oczywiście potem odpowiedni komentarz dla Pani i wpis na moją czarną listę kupujących uncertain
                    • spicy_orange Re: wkurza mnie moja kupująca 24.03.11, 22:04
                      jak wysłałaś przypomnienie i nadal nic to wysyłaj o zwrot.

Mnie się kiedyś zdarzyło, że kupowałam u kilku osób kilkadziesiąt książek i jakoś mi umknął jeden pan, u którego kupiłam 2 książki za jakieś 12zł z przesyłką łącznie. Pan się o kasę 2 tygodnie nie upominał i jak zaczęłam sprzątać na poczcie maile z transakcjami które przyszły to dopiero go znalazłam i pokapowałam że to nie płacone-pokajałam się, kasę wpłaciłam i znów cisza na tydzień. Jakoś mi się nie spieszyło do tych książek i zapomniałam o sprawie, potem za kilka dni napisałam maila co z przesyłką-zaś cisza i potem za następnych parę dni mail od pana że prosi o adres na który ma wysłać książki big_grin transakcja się mocno przeciągnęła ale wkoncu dostałam te książki a pan kasę big_grin dziwna to była transakcja wink
    • shellerka Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 24.03.11, 06:32
      ja się przyznaję. raz w zyciu tak zrobiłam. to było z 8 lat temu i moje pierwsze spotkanie z tym serwisem. licytowałam pierwszy raz w zyciu jakas torebkę. i myslałam ze jej nie wylicytowalam. zapomniałam o tym, po jakiś dwóch tygodniach weszłam sobie w pocztę i zobaczyłam maile od sprzedającego. w tym czasie torebka mi się odwidziała, serwis allegro jakoś nie wciągnął mnie wtedy - wolałam szaleć w sklepach stacjonarnych i zlałam temat torebki oraz sprzedającego.
      dopiero ze dwa lata temu założyłam ponownie konto. i od tamtego czasu w zyciu nie potrafiłabym tak zrobić jak wtedy.
      kiedyś miałam przypadek, że ktoś wylicytował u mnie jakąś rzecz i też brak odzewu przez bardzo długi czas. pomyślałam sobie wtedy o swoim przypadku z dawnych lat i napisałam do tej osoby, ze mam mi tylko dac znac, czy sie rozmyslila, to wystawie ponownie ten przedmiot, ale mail poskutkował natychmiastową wplatą i pomyslnym zakonczeniem transakcji.

a z niemiłych wypadków - raz dziewczyna u której wylicytowałam buty, nie wyslala mi ich, a pieniadze - oczywiscie po 3 miesiacach sporu i postraszeniem policją - zwróciła, ale bez 25 zł kosztów wysyłki. jej nicka zapamietam do konca zycia - zemsta coś tam coś tamsmile

a kiedyś zamóiwiłam ekspres do kawy, który okazał się być zapakowany w pognieciony karton - miał być na prezent, a jego elementy - tego ekspresu były połamane. okropnie bałam się, że sprzedawca uznam ze wymyslam z tym kartonem, a o polamane elementy oskarzy mnie, albo kuriera, ale ku memu zdziwieniu otrzymalam zwrot nawet kosztów przesyłki w obie strony!!!
    • osa551 Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 24.03.11, 08:57
      Zawsze płacę od razu i raczej nie zwracam. Kilka lat temu miałam sytuację w której sprzedawca opisał okulary przeciwsłoneczne dla dziecka słowami "okularki mają ryski". Okazało się, że były na wpół stopione i zdeformowane, a przez wielkie rysy nie dało się wiele dojrzeć.

Wkurzyłam się ogromnie. Ale w końcu ograniczyłam się do korespondencji ze sprzedającym. Nie odesłałam bo koszt wysyłki 5 zł, koszt okularów 10 zł. Powinnam była wystawić sprzedającemu negatywa za nieuczciwość, ale dałam sobie spokój.
    • gryzelda71 Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 24.03.11, 09:19
      Zawsze wpłacam po dokonaniu zakupu,bo chcę mieć towar jak najszybciej.
      Raz zdarzyło się,że wbrew zapewnieniem pan nie posiadał fizycznie rzeczy które sprzedawał,co skutkowało,ze nie dostałam na obiecany czas,dodatkowo w złożonym pudełku,bo wysyłka pewnie okazała się tańsza.Potem był problem ze zwrotem kasy,bo coś tam bo za chwilę...Powinnam wystawić negatywa,ale daruje sobie i więcej już nic u niego nie kupie i tyle.
      Ze 2 razy otrzymałam info,że już wysłane,a potem na stemplu okazywała się ze jednak to nie poczta zawiniła.
      • kropkacom Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 24.03.11, 09:25
        Gorzej jak wpłacisz a sprzedawca po wpłynięciu pieniędzy na konto od razu nie wyśle. Wczoraj rozwalił mnie tekst: towar zostanie wysłany w najbliższym możliwym terminie. Czyli kiedy?
        • osa551 Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 24.03.11, 10:21
          Ja 4 marca kupiłam książkę i od razu za nią zapłaciłam. Po 2 tygodniach wysłałam e-maila ponaglającego i dostałam taką odpowiedź jak poniżej:

Witam,

Zamówienie zostało spakowane i zawieziemy je na pracującą całodobowo (także w soboty i niedziele) pocztę w ciągu najbliższych 24 godzin. Ponieważ wszystkie przesyłki nadajemy jako priorytetowe, to najpóźniej w trzy dni od nadania tego maila paczka powinna być już na miejscu.

Najmocniej przepraszamy za to opóźnienie w realizacji, ale sprzedało się naprawdę bardzo dużo książek. Aby czas oczekiwania był jak najkrótszy pracujemy przy pakowaniu także w dni ustawowo wolne oraz godziny nocnesmile

Serdecznie pozdrawiamy i z góry dziękujemy za wyrozumiałość

Nie k..., nie jestem wyrozumiała, bo to była lektura, którą moja córka miała przeczytać na poniedziałek, 28 marca. Musiałam pojechać do księgarni i kupić drugą, żeby zdążyła przeczytać. I mam w d... czy pracują całą dobę czy tylko 2 godziny dziennie, jak ktoś robi biznes to powinien wykazać się myśleniem.
        • gryzelda71 Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 24.03.11, 14:38
          Dlatego zawsze sprawdzam jaki mają czas realizacji zamówienia,bo np 14 dni wyklucza zakup.
    • mona_mayfair Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 24.03.11, 09:34
      Nie, za wszystko, co kupiłam płaciłam od razu lub przy odbiorze. Raz tylko zwrotu kasy chciałam, za kurtkę, która zaczęła linieć jak wążwink W opisie nic o tym nie było, jakoby miała skórę zmieniaćwink
      • gabi683 Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 24.03.11, 10:02
        Kupuje i od razu płace tego samego oczekuje jak ktoś coś kupuje demonie.Czasem to takie kwiatki,że głowa boli.Aukcje mam zawsze dobrze opisane a rzeczy mierzone w centymetrach,ale zdarzają się chamskie sytuacje.Kiedyś dziewczynka kopiła odemknie sukienkę ,czekałam na wpłatę tydzień .Po tygodniu dzwonie do niej a ona do mnie :co ku... mam problemy co dzwonisz tongue_out Normalnie mnie zatkało ,wystąpiłam do allegro o zwrot prowizji i pannie wstałam odpowiedniego kometa ,a konsekwencją było zawieszenie jej konta tongue_out
    • aneta-skarpeta Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 24.03.11, 11:41
      jestem sumienna, bo tez sporo sprzedaje na allegro i wiem jak to wyglada z drugiej strony

zdarzało sie, ze ktos cos ode mnie kupił i po prostu napisał maila, zebym sie nieniepokoiła,bo zapłaci za 5 dni, albo przed zakupem pytał czy moze kupic, ale zapłacic za 10 dni

i to jest uczciwe postawienie sprawy

2 razy mi sie zdarzylo, ze myslalam ze zaplaciłam, a nie zaplacilam- ale to bylo w okresie duzych zakupow i sie pomylilam

sama na wiele sprzedanych aukcji mialam szczescie i sporadycznie mi sie zdarzyly nieprzyjemnosci z kupujacymi, ktorzy migali sie od placenia
    • sueellen Re: Zachowujecie się "nieodpowiedzialnie"? Allegr 24.03.11, 14:46
      Nie kupuje na aukcjach ale baaardzo czesto w zwyklym sklepie kupuje sterte ciuchow "na oko", place karta kredytowa, potem przymierzam w domu, namyslam sie i po tygodniu nawet 80% rzeczy odnosze do sklepu albo odsylam (jesli kupuje przez internet). Czy to jest nieopodwiedzialne? dla mnie normalne! Ostatnia rzecza jaka oddalam byly drzwi od szafy. nie spodobaly mi sie w rzeczywistoci. Sklep przyslal po nie swoj samochod.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka