joanekjoanek 02.05.11, 22:23 W mojej okolicy jeśli już wisi polska flaga na domu jednorodzinnym, to na co drugim dodatkowo zatknięta jest biało-żółta, watykańska. W polskie święta państwowe. To jest flaga obcego państwa. czy tylko mnie to przeraża? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa1 Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 22:25 Naprawde dziwi cie WATYKANSKA flaga w POLSKIM kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 22:38 Dziwić, nie dziwi. Przeraża właśnie, o przerażanie pytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:15 napij się meliski, bo będziesz mieć koszmary od tego przerażenia Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 22:32 Taka? Bo jeśli taka: to nie jest to już flaga watykańska, a flaga kościelna. Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 22:37 Obie wersje. Ale masz rację, w prawdziwe przerażenie wprawiła mnie właśnie ta watykańska. Biało-żółte już się opatrzyły widocznie, bo nie wzbudzają we mnie aż takiej reakcji. A ta watykańska, w przeddzień 3 maja - no słabo mi się zrobiło, nie poradzę Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 22:44 Z ciekawości co jest takiego przerażającego we fladze watykańskiej? To pewnie pozostałość po beatyfikacji, ktoś powiesił dwie i nie chce mu się łazić jednej zdejmować, zwłaszcza, że jutro i tak święto kościelne, nie tylko państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 22:45 Eee tam przeciez Pl jest nieoficjalnym przedluzeniem Watykanu. Mamy Jezusa, tysiace kosciolow, sanktuariow, bedziemy mieli krew papieza, Watykan 2 w Pl jest, moze lepiej jakby Pl stalo sie oficjalnie panstwem koscielnym watykanskim, oni maja kase Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 22:53 Ale CO cię w niej przeraża? Flaga jak flaga, całkiem ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 22:55 Niech Slazacy wywiesza niemiecka, to zobaczycie, jak i czym przeraza obca flaga Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:17 a dlaczego niemiecką, a nie austriacką albo czeską? Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 16:02 > Niech Slazacy wywiesza niemiecka, to zobaczycie, jak i czym przeraza obca flaga > po co mieliby wieszać niemiecką skoro mają swoją? byłam bardzo zdziwiona, że miasto Katowice (nie wiem jak w innych) nie wywiesiło flagi śląskiej a tylko miks: polską i watykańską/kościelną Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 16:50 Bo są zakamuflowaną opcją niemiecką przecież Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 22:51 W okresie beatyfikacji Ojca Św. - mnie to nie przeraża, a dlaczego miałoby przerażać? Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 22:57 joanekjoanek napisała: > czy tylko mnie to przeraża? Obawiam się, ze tylko Ciebie Co kto wiesza na swojej chałupie, jego sprawa. Ja wieszam gacie na suszarce, sąsiad flagę Mnie zastanawia, dlaczego na państwowych budynkach (urząd miasta, szkoły) takie flagi wiszą. Cóż, przerażać mnie to nie przeraża, nieco zastanawia tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
hotya Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 22:59 Mnie nie przeraża. Nie przerażają mnie również wiszące w pobliżu mojego domu flagi jednego z państw skandynawskich. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:05 A jest w PL jakis przepis w kwestii flag? Bo u nas to kazdy sobie wiesza (czy raczej nalezaloby uscislic, wciaga na maszt), co mu w duszy gra, szczegolnie w okresie World Cup ale nie tylko. Biegam w parku kolo ktorego ewidentnie mieszka jakis dumny Polak - flage na maszcie widac z daleka Sa i tacy, ktorzy miewaja dwie (kanadyjska i jaks tam) albo i wiecej - pewnie zalezy od skladu rodziny czy nacjonalnych sympatii. Co zlego w celebrowaniu roznorodnosci "flagowej"? Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:10 CytatCo zlego w celebrowaniu roznorodnosci "flagowej"? Podejrzewam, że to , że chodzi akurat o flagę watykańską, a nie jakąkolwiek inną. Mniej kontrowersji budziłyby zapewne flagi Japonii, Malty czy Togo, no ale Watykan??? Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 11:33 Ależ bynajmniej. Jeśli już jakiś wyróżnik, to liczebność gra rolę. Gdyby zawisły w tej ilości 3 maja na polskich domach flagi Japonii lub Togo, to też bym się zszokowała i byłoby mi dziwnie cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:02 Przykro mi, w d...ie mam flagę. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:21 Rozkosz nie. Boli trochę, że flaga nie jest tym, czym powinna być. Ale syna oczywiście uczę, że byle szmata biała i czerwona to symbol. I kuma. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:23 posmaruj drąg masełkiem, mawiają, że jest lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:27 UUU, nie załapałam. Wyjaśnisz? Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:29 broceliande napisała: > UUU, nie załapałam. > Wyjaśnisz? Meski troll objasnia ci, jak sie masturbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:22 przy wyrobionej odbytnicy mawiają, że niekoniecznie nie znam się, nie jestem postypowa w tych sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:32 Na Urzedzie Marszałkowsik wywiesiłes Mareczku? Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:34 Eee? Please o wyjaśnienie. Czyżby głupota była bardziej powszechna? Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:45 papalaya/des4/inne nicki to meski troll. Byc moze krejzi zna blizsze szczegoly. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:36 Och ktoś chciał być błyskotliwy a tu ...zonk Naprawdę nie wiesz czemu papieskie flagi na polskich domach wiszą??? Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 00:51 orany, wiem, czemu wiszą. Nie kumam, ale wiem. Zupełnie nie o tym mowa. Tekst wprowadzający celowo był krótki, żeby było łatwo wychwycić wszystkie słowa w ciągu dwóch sekund (też tyle przeznaczam na czytanie postów). Nie pomogło chwilami, no nic. nie jestem wielce wrażliwa na narodową symbolikę, no ale jak 3 maja komuś wisi flaga Polski i innego kraju, to ja - korzystając z ulicy - myślę "okupant jakowyś, że ludzie nie ino swoją flagę, ale cudzą wieszajo w narodowe święto". Nie jest to miłe skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 10:15 O rany, ktoś wywiesił, bo się cieszył na beatyfikację i nie zdjął. Dziś zresztą jest też święto kościelne, jak kto wierzący, to może chce to pokazać. Nie wydaje ci się, że twój problem jest cokolwiek wydumany? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 10:22 Mi to sie internet czasem wiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 16:10 krejzimama napisał: > Niech se w domu wiesza. No to przecież wiesza na swoim domu.... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 16:57 Jak ktos napieprza muzyką o drugiej w nocy to tez ja puszcza u siebie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 17:10 Dupna analogia, gdyż albowiem flaga hałasu podczas godzin zakazanych nie czyni Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 17:22 Bardzo dobra analogia. Jesli do czegos sie przyczepic to do róznicy w podejsciu prawa do obu sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 17:37 A co, flagi zwisające stadnie łopotem sen zakłócają? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 17:42 Zakłocają mi bezmyślnie wywieszane flagi panstwa koscielnego które stoi za zbrodniczą religią. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 17:47 Co nie zmienia faktu, że analogia do hałasu jest do kitu, choćbyś nie wiem jak się upierał, że jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 11:18 angazetka napisała: > Nie wyda > je ci się, że twój problem jest cokolwiek wydumany? Nie, mnie się nie wydaje, bo to mój problem To Wam się wydaje wydumany i tego właśnie chciałam się dowiedzieć. A że nie znalazłam specjalnie "współczucia", no trudno, jakoś się z tego podniosę chyba. Naprawdę mną wstrząsnęło. Ja też pamiętam flagi radzieckie. Może właśnie jestem bardziej wrażliwa na prostacką symbolikę, niż bym chciała przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 16:13 Może właśnie jestem bardziej wrażliwa na prostacką symbolikę, niż bym chciała przyznać Prostackie to jest właśnie Twoje podejście, flagi biało-żółte nie wiszą na ulicach ani instytucjach publicznych tylko na prywatnych domach. Pomijam już fakt że dziś oprócz święta Konstytucji 3 Maja jest jeszcze święto kościelne Matki Boskiej Królowej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 16:38 czar_bajry napisała: > Prostackie to jest właśnie Twoje podejście tak, tak. kto nie z Mieciem, tego zmieciem, znamy, znamy. , flagi biało-żółte nie wiszą na ulic > ach ani instytucjach publicznych tylko na prywatnych domach. i tak sobie mów. Unikniesz dysonansu poznawczego. > Pomijam już fakt że dziś oprócz święta Konstytucji 3 Maja jest jeszcze święto k > ościelne Matki Boskiej Królowej Polski. no i fajnie, bardzo się cieszę z Wami wszystkimi. i ono kościelne święto, rozumiem, jest dla Was równoprawne ze świętem państwowym. no fajno, jesteście w większości, cieszcie się. a mniejszość się tego boi. Wiem, że to niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 16:57 święto k > ościelne Matki Boskiej Królowej Polski. Od kiedy jesteśmy monarchią? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Flagi obcego państwa 02.05.11, 23:45 Mnie jakoś watykańska flaga nie przeraża. Może dlatego, że pamiętam jeszcze, jak 1 maja wisiały flagi radzieckie. Tylko wtedy w Polsce stacjonowały też wojska radzieckie, a teraz zbrojna interwencja Watykanu raczej nam nie zagraża. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 01:16 hei-ke napisała: > ale wy jednak proste jesteście I rzeklas to z: 1. podziwem? 2. pogarda? 3. zazdroscia? 4. radoscia? 5. przykroscia? 6. zaskoczeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
hei-ke Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 21:21 bez pogardy może z odrobiną litości i do tego jakie przewidywalne wystaczy że zbliża się jakiekolwiek święto/rocznica/uroczystośc zwiazana z KK - od razu emamy prześcigają się w jątrzeniu, zianiu jadem i nienawiści schemacik Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 09:48 asia_i_p napisała: > a teraz zbrojna interwencja W > atykanu raczej nam nie zagraża. No coś Ty , przecież takie zagrożenie realne jest - oni mają swoją groźną szwajcarską gwardię. Jeszcze tymi ostrymi halabardami zaatakują joankę i wywołają trzecią wojnę. Strach się bać flagi obcego mocarstwa Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 10:00 Nie widzisz funkcjonariuszy tego państwa w każdej najmniejszej miejscowości? Chodzą w czarnych mundurach. Zatruwają umysły i niewolą ludzi budząc strach piekłem i obiecują nagrode w niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 10:13 >Nie widzisz funkcjonariuszy tego państwa w każdej najmniejszej miejscowości? >Chodzą w czarnych mundurach. Zatruwają umysły i niewolą ludzi budząc strach pi > kłem i obiecują nagrode w niebie. Współczuję Tobie ( i Twoim dziecią ) ,że umysł zatruty . Ja nie czuję się zniewolona, bo tolerancyjna jestem Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 10:17 Nie ma tolerancji dla zbrodniczych idei. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 10:22 To tylko potwierdza moją powyższą tezę! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 10:40 a bylabys rownie tolerancyjna gdyby sasiad 1 wrzesnia wywieszal niemiecka flage? Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 10:51 > a bylabys rownie tolerancyjna gdyby sasiad 1 wrzesnia wywieszal niemiecka flage Po pierwsze, oświeć mnie, bo ja historii uczyłam się ponad dwadzieścia lat temu - czy pierwszego maja '39r. Watykan zaatakował zbrojnie Polskę ( tylko daruj sobie te wywody wojujących ateistów, bo chodzi dokładnie o tę datę ). Po drugie mylisz flagę niemiecką z nazistowską : pl.wikipedia.org/wiki/Symbolika_faszystowska Pudło! Mnie flaga niemiecka nie przeszkadza! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 10:57 a musi zbrojnie napadac ? watykan wymusial na polsce poddanstwo tysiac lat temu w jaki dzien i miesiac nie pamietam (bije sie w piersi) i mi przeszkadza ze nadal wplywa na polskie prawo i polski rzad okupacja watykanska tym rozni sie od okupacji niemieckiej , ze ta druga sie skonczyla to ze tobie flaga obcego panstwa nie przeszkadza , nie znaczy ze inni maja to tolerowac i nie nie myle flagi faszysytowskiej z niemiecka Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 11:06 Poproszę o konkretne dowody na pierwszego maja 1939r. , bo do tego zdaje się nawiązałaś mówiąc o pierwszym września i o fladze niemieckiej. Dyskusja w wątku dotyczy flagi watykańskiej. A wywody miałaś sobie darować. A poza tym ,jeżeli się nie podoba to możesz się wyprowadzić na Grenlandię. Ale ups ... ona jest pod okupacją duńską Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 11:15 o tak mam mowic tylko to co mi pozwolsz jasne dyskusja dotyczy flagi obcej flagi w polskim panstwie co uwazam za *&^%%$ chesz sluz sobie watykanowi ale ja zawsze to bede krytykowac aha i naucz sie czytac ok nawiazalam do 1 wrzesnia w zwiaku z niemcami nie do maja Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 11:19 To co nazywacia flagą nazistowską było w latach 1935 - 1945 oficjalną flagą Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 23:26 > watykan wymusial na polsce poddanstwo tysiac lat temu Watykan w 1011 roku...? Jako Państwo Kościelne? Hmm... Ciekawe. Naprawdę śmieszy mnie ten wydumany "problem". > to ze tobie flaga obcego panstwa nie przeszkadza , nie znaczy ze inni maja to > tolerowac A nie toleruj Idź i zrywaj. Flagi tybetańskie też Cię denerwowały? A ambasady Cię nie denerwują? Na naszej polskiej, ojczystej ziemi się obcy panoszą! Przy swoim domu każdy ma prawo wieszać co chce. Ja symbol swojego wyznania mogę sobie wymalować na całej elewacji i nic nikomu do tego... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 11:22 Flaga ze swastyką była oficjalną flagą Niemiec w latach 1935 - 1945. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 16:14 Zatruwają umysły i niewolą ludzi budząc strach pie > kłem i obiecują nagrode w niebie. Jakoś nie zauważyłam abyś była specjalnie zastraszona, zatruta to i owszem- nienawiścią Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 11:22 super smiej sie bo tylko zbrojny atak szkodzi powiedz to kobietom ktore stracily zycie i zdrowie przez ustawe antyaborcyjna Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 09:00 Nie, nie przeraza mnie. Ba! Sama mam taką A tak w ogóle, łatwo Cię przestraszyć widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Ich rodzice wieszali ruskie 03.05.11, 09:30 a ich dzieci watykańskie. Lubią być trzymani za morde i wykonywać z centrali. Kiedyś w Moskwie teraz w Watykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ich rodzice wieszali ruskie 03.05.11, 19:35 a jeszcze inni modlą sie do stanów zjednoczonych. Zaliczasz siebie do wyznawców miłości Macierewicza ? bo jakoś tę stronę wiary częsci narodu polskiego pominąleś. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Ich rodzice wieszali ruskie 03.05.11, 19:46 aś. Ale do rzeczy. Stany to najbardziej wolny kraj na świecie i mam do niego duży sentyment. Jednak w życiu nie wywiesiłabym gwiażdzistego sztandaru. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 11:30 nie tylko ciebie a jeszcze bardziej mnie przeraza ze tak wielu Polakom to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 11:41 czarnaalineczka napisała: > nie tylko ciebie uff > a jeszcze bardziej mnie przeraza ze tak wielu Polakom to nie przeszkadza a to, to mnie raczej zdumiewa. niby wiem, że wolność, i niech se wieszają. ale to, w jaki sposób z tej wolności wielu ludzi postanowiło skorzystać - dla mnie odlot. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 12:17 Aha, czyli z wolności mozna korzystać tylko tak, jak ty sobie życzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 13:06 ej, ale na tym poziomie demagogii i nieprzyjazności dla rozmówcy to ja już nie znajduję przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 16:51 No dobra. Gdzie tu była nieprzyjemność wobec rozmówcy? Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 17:42 We wkładaniu mu w usta (pod palce) przedziwnych jakichś wniosków, o których nie tylko rozmówca nie pomyślałby nawet (świadomie używa słów, nigdzie nie używa niczego zbliżonego choćby do "wolno/nie wolno"), ale które ponadto wręcz debilne i ośmieszające są? Figuratywnie, na tę Twoją zaczepkę mogłabym odpowiedzieć czymś w stylu "nie mierz wszystkich własną miarą". Tylko właśnie w takich pyskówkach nie znajduję przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 19:11 Nie mam pojęcia, o co ci chodzi, przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 23:29 To Ty nie wiesz, że w Polsce wolność jest wtedy, kiedy jest tak, jak Polak chce? Dla Jarkacza wolność była jak rządził PiS. Dla wojujących antyklerykałów wolność jest jak jest zakaz noszenia krzyży, dla wojujących katolików wolność jest, jak krzyże są na każdej ścianie. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 11:45 no wiesz - tysiąc lat indoktrynacji, troche stosów, gęsta siatka agentów i się naród nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 16:42 Nie męczy was ta antykościelna nawiedzona paranoja? To musi być uciążliwe żyć w swoim własnym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 16:59 Męczy nas stawianie znaku równości pomiędzy polskoscia i katolicyzmem. Męczy nas ciągła obecnośc katolickich szamanów i katolickich symboli w teoretycznie laickim państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 17:11 Co w tym przerażającego? Serio pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 17:47 Serio odpowiadam: w wymiarze symbolicznym ma to dla mnie jednoznaczną konotację z okupacją jednego państwa przez drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 19:14 Ciężko mi to ogarnąć, ale ok przyjmuję do wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 17:24 Gdyby na flagach była swastyka to byłby powód do niepokoju ale watykańska flaga? Dziewczyno,nie masz innych problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 17:49 thorgalla napisała: > Dziewczyno,nie masz innych problemów? mam, a dlaczego pytasz? chcesz ze mną o nich porozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 19:15 Widocznie są jeszcze mniej ważne,skoro takimi pierdołami się zajmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 20:13 ano przypuszczam, że równie mało ważne, jak Twoje dla mnie. tylko co to ma do tematu... Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: takie flagi wisiały? 03.05.11, 17:51 "Powiewa flaga, gdy wiatr się zerwie, a na tej fladze biel, żółć i czerwień. Biel to niewinność, czerwień to siła, a żółć - to Karol Wojtyła!" (Ty młoda jesteś, to nie zakumasz może nawiązania - mnie uczyli wierszyka-pierwowzoru o polskiej fladze w przedszkolu lub początkach podstawówki) Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 17:59 No i....? Zjedzą Cię te flagi? Jakiś czas temu naprzeciwko mojego domu wisiała flaga Tybetu, w dzień ślubu Williama i Kate widziałam flagę brytyjską. Katolicy mieli beatyfikację JPII, to wieszali flagi watykańskie. Wolnoć Tomku w swoim domku! Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 18:04 Jaki ci sie sprowadza sasiedzi menele to tez powiesze "Wolnoć Tomku w swoim domku! "? Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 19:43 nie dramatyzuj. a porównanie sasiadow meneli do flagi wiszacej na balkonie przednie, jak kula w plot to malo powiedziane Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 19:47 Masz racje. Menele przy zbrodnairzach z Watykanu to kiepskie porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 19:51 no ba, przeciez oczywiste, ze Ci co wieszaja tę flagę to ku czci zbrodniarzy z Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 19:54 No a ku czyjej? Wodza Szalonego Konia? Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Flagi obcego państwa 03.05.11, 23:34 Miałam sąsiadów meneli, na szczęście eksmitowali ich. Menele zasmradzali klatkę. Brudzili. Robili awantury. Sikali na schodach. Przeszkaszali mi. Jakby to wszystko robili tylko u siebie, to by mnie nie ruszało, mogliby ze smrodu mdleć, jeśli bym go nie czuła. Flaga mi nijak nie przeszkadza, mogę jej nawet nie zauważyć. Nie hałasuje, nie śmierdzi. Rozumiem, że jeśli wyemigruję np. do UK, to nie mogę sobie 11 listopada powiesić polskiej flagi, bo dla UK Polska to obce państwo? Na szczęście mamy WOLNY KRAJ. Możesz wieszać w oknach co chcesz. Jak katolicy się oburzali na koncert Madonny, to im odpowiadano: nie musicie iść. I słusznie. Przeszkadzają wam flagi? Nie patrzcie... Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: Flagi obcego państwa 04.05.11, 00:07 Ira, z betonami nie ma co dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś