Dodaj do ulubionych

Kto ogląda X factor i mnie objaśni

29.05.11, 21:08
ja oglądam pierwszy raz i wyjść z siebie mam za każdym razem kiedy słucham Mozila.
Głos - no trudno, nie ma na to wpływu, mnie taki tembr u faceta przeszkadza bardzo, ale to nei jego problem tylko mój wink
ale czy on się jąka czy nie umie dobrze po polsku się wypowiadać?? doczytałam już że mieszkał w danii, więc może to, ale sposob jego wypowiedzi i artykulacji odwraca moją uwagę kompletnie od tego CO mówi - ktoś też tak ma?

taki mam problem w niedzielny wieczór smile fanki Mozila z góry upraszam o wybaczenie, ja sie na muzyce nie znam i utknęłam na Limalhu big_grin
Obserwuj wątek
    • kub-ma Re: Kto ogląda X factor i mnie objaśni 29.05.11, 21:16
      Na Limahlu? O matko z córką! smile

No, Czesław Mozil mieszkał prawie całe życie w Danii i chyba tu pies pogrzebany.
    • wuika Re: Kto ogląda X factor i mnie objaśni 29.05.11, 21:19
      No zna polski, ale się w naszym pięknym kraju nie wychował, stąd akcent i dziwne budowanie zdań. Oraz zawieszanie się na jednym powiedzonku, które co chwilę powtarza. Taki jego urok smile
      • chloe30 Re: Kto ogląda X factor i mnie objaśni 29.05.11, 21:24
        wuika napisała:

>Taki jego urok smile

kurcze, muszę jeszcze bardzo dojrzeć do uroku, bo na razie mnie to wkurza, ale że wygląda na sympatycznego to jakoś go chciałam wytłumaczyć smile
    • dziennik-niecodziennik Re: Kto ogląda X factor i mnie objaśni 29.05.11, 21:24
      coś jak Krupa - zna polski, ale tak dlugo mieszkal w innojęzycznym kraju ze mu troche umknęlo.
      tym neimniej jest w porzadku, jest z tym wrecz - brrrr, nie lubie tego okreslenia - slodki.
      w tym odcinku STRASZNIE nie podoba mi sie Kuba. strasznie. tak to sie jeszcze nie zachowywał.
    • setia Re: Kto ogląda X factor i mnie objaśni 29.05.11, 23:18
      czesław w tym programie ma problem, bo udaje mu się wyrobić w czasie z wyrażeniem swoich pokręconych skojarzeń. ja generalnie żywię do niego ciepłe uczucia; lubię jego wrażliwość, spontaniczność, odjechane teksty i nieustające zadziwienie światem.

chloe30 napisała:
      fanki Mozila z góry upraszam o wybacze
      > nie, ja sie na muzyce nie znam i utknęłam na Limalhu big_grin

szczerze współczuję, bo naprawdę dużo starciłaś. i nie chodzi mi o twórczość mozila.
      • setia Re: Kto ogląda X factor i mnie objaśni 29.05.11, 23:19
        setia napisała:

> czesław w tym programie ma problem, bo udaje mu się wyrobić w czasie

nie udaje mu się
    • angazetka Re: Kto ogląda X factor i mnie objaśni 29.05.11, 23:42
      Znam jeszcze jedną osobę, która też od dziecka mieszka w Danii - mówi po polsku mniej więcej jak on (i też z taką wariacką składnią big_grin)), więc to chyba kwestia akcentu i dorastania w innym języku. I ową osobę, i Czesława, uwielbiam, więc uważam, że to urocze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka