Dodaj do ulubionych

urzędy skarbowe

11.06.11, 16:01
Co o nich sądzicie? Chciałybyście tam pracować? Myślicie, że dużo zarabiają?
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: urzędy skarbowe 11.06.11, 19:05
      Kiedyś byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, było sympatycznie, ale na zakończenie rekrutującą poinformowała o wynagrodzeniu, miałam ochotę wybuchnąc śmiechem, było tak niskie. A ogólnie skarbówek nie lubię, nawet jak mam złożyc pita idę tam niechętnie.
    • thegimel Re: urzędy skarbowe 11.06.11, 19:43
      Taka praca ma swoje wady i zalety. Z jednej strony - państwowy pracodawca, nawet jak na początku zarabiasz mało, to podwyżki czy inne takie są regulowane ustawowo, a jak uda się dostać umowę na stałe, to można i do emerytury pracować i nie bać się, że zwolnią. Z drugiej strony - zarobki faktycznie zwłaszcza na początku niewielkie (choć w mojej miejscowości, gdzie większość ma pensję minimalną, mogą nie wydawać się takie złe). Do tego praca dość monotonna i do tego niewdzięczna. Urzędniczką przyjmującą pity, mogłabym być, ale np. inspektorem skarbowym już nie.
      • dyrdum_fiksum Re: urzędy skarbowe 11.06.11, 20:22
        inspektor to tylko stanowisko urzędniczka od pitów też musi być na jakimś stanowisku np. referenta chyba, że chodzi o inspektora kontroli skarbowej a taki to już musi zdać b. trudny egzamin a potem znosić, że mu w gębę plują bo on to na pewno łapówki bierze i ma procent od ,,udanej kontroli" nie dziwię się, że nie mogłabyś nim być
        • thegimel Re: urzędy skarbowe 11.06.11, 20:44
          Znałam faceta, któremu inspektor skarbowy zniszczył firmę, praktycznie zniszczył życie. Fakt, facet wygrał sprawę w sądzie po ładnych paru latach i pieniądze odzyskał - ale firmy nie odbudował, a szło mu dobrze, zatrudniał ponad 10 pracowników. Jestem uprzedzona - ok, ale nawet odsuwając moje uprzedzenia na bok - do tego zawodu trzeba mieć określone predyspozycje, których akurat nie posiadam. Poza tym praca nieprzyjemna i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka