Dodaj do ulubionych

brawa dla Kaśki

25.06.11, 16:28
chcę nawiązać do posta, w którym dziewczyna wybiera miłość do faceta, czy macierzyństwo

otóż dopisałam się tam podając przykład koleżanki Kaśki, której facet chciał dać kasę na usunięcie ciąży, a potem liczył na zwrot pieniędzy
Kaśka go kopnęła w zad, dziecko urodziła, a facet płaci alimenty na bądź, co bądź swoje dziecko

sypnęły sie gromy na głowę Kaśki, że go wrobiła pinda jedna i teraz kasę doi, więc:
1. skąd wiecie, że wrobiła? przydarzyła sie IM wpadka, w końcu pan był jakby obecny podczas tego seksu
2. nie usunęła ciąży, bo nie potrafiła zabić tego dziecka, urodziła
3. nie sądzicie, że to pan próbował ją wrobić? dawał pieniądze na zabieg, a potem oczekiwał zwrotu kasy, czyli problem chciał zepchnąć na Kaskę, zarówno koszta zdrowotne, jak i finansowe

i jeszcze jedno, dlaczego jak kobieta zachodzi w nieplanowaną ciążę, to zaraz wrobiła, wpadła specjalnie? antykoncepcja jest zarówno obowiązkiem faceta jak i kobiety, jak się nie chce mieć dzieci, to się o tym myśli przed seksem, a nie po
skoro pan tak bardzo nie chciał dzieci, dlaczego nie zastosował dodatkowej metody antykoncpecji, żeby mieć pewność, że nie zostanie "wrobiony"?
biedaczek, on chciał tylko pociupciać, a ta wredna Kaśka tak go załatwiła i teraz musi ciężko zarobione pieniądze na dzieciaka jej płacić, bo wiadomo, że Kaśka od początku na jego majątek dybała i oczyściła mu konto bankowe puszczając w samych skarpetach pod pretekstem zapewnienia bytu dziecku
Kaśka to typowa polska pinda, matka modliszka, co miała wścieklicę macicy i dzieciaka jej sie zachciało, a pan to uczciwy facet, co to żenić się nie zamierzał, seksu mu się chciało, bez zobowiązań i bez żadnej odpowiedzialności za skutki
niestety, jak sie jest dorosłym ( przynajmniej na papierze ), to trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów i brać współodpowiedzialność za potomstwo, płaci alimenty i bardzo dobrze, bo dziecko jest jego

Obserwuj wątek
    • el_jot Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 16:40
      sypnęły sie gromy na głowę Kaśki, że go wrobiła pinda jedna i teraz kasę doi

Serio? I to kobiece nicki tak, czy znane nasz męskie trolle? Nie czytałam tego wątku, ale widać, że ciekawywink
    • nangaparbat3 Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 16:54
      Zgodziłabym się z Tobą bez zastrzeżeń, gdyby mnie wspomnienie wątku z innego forum, zalinkowanego tu ze dwa lata temu, na którym dziewczyny zwierzały się, jak - technicznie - wrobiły swoich męzczyzn w dzieci.
      Tamten wątek był najdziwniejszym, na jaki się w życiu natknęłam - ale był, zwierzenia były. Nie wiem, na ile im wierzyć.
      Więc zgadzam się z Tobą na 99%.
      • marcelina4 Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 17:06
        wcale nie twierdze, że panie nie wrabiają facetów w dziecko, ale nie wszystkie, a już Kaśka na pewno nie
    • majenkir Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 17:19
      O Kasce nie czytalam, ale oczywiscie ze sa dziewczyny, ktore dokladnie sobie wszystko zaplanowaly, a potem mowia o "wpadce". Moje dwie kolezanki "wpadly" niemalze na naszych oczach big_grin. Inna rzecz, ze jak facet byl na tyle glupi, zeby gumki nie zalozyc, to niech potem placi. W koncu dzieciak sie na swiat nie prosil, a jesc musi.
      • wioskowy_glupek Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 18:09
        Nie ma czegoś takiego jak wrobienie w ciążę... Jak dwie poczytalne i w miarę dojrzałe osoby idą do łóżka to muszą się liczyć z wpadką. Choćby jedna ze stron przedstawiła przed seksem zaświadczenie o bezpłodności.

Przy czym pisząc dojrzałe mam na myśli takie które wiedzą czym kończy się seks a więc tak pewnie 13 lat wzwyż.

To są tylko wymówki panów którym nie chce się płacić alimentów.
        • el_jot Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 18:22
          Ależ można wrobić faceta w ciążę, jak najbardziej. Choćby w ten sposób, że obie strony ustalają, że kobieta będzie brała tabletki anty, a w tajemnicy przed facetem, przestaje je brać, bo chce mieć dziecko a on nie i ona o tym wie. A facet wierzy i ufa kobiecie. Tak może, między innymi, wyglądać wrobienie w ciążę.
          A przypadku potwierdzonej niepłodności, to się nie nazywa wrobienie w ciążę, a zdradawink
          • baltycki Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 18:28
            el_jot napisała:

> Ależ można wrobić faceta w ciążę, jak najbardziej......
            Albo usunie spirale i "zapomni" poinformowacsmile.
            • el_jot Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 18:32
              baltycki napisał:

> el_jot napisała:
              >
              > > Ależ można wrobić faceta w ciążę, jak najbardziej......
              > Albo usunie spirale i "zapomni" poinformowacsmile.
              Też.
    • 18_lipcowa1 jasne, ze brawa dla Kaśki 25.06.11, 17:19
    • odcienie.szarosci Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 18:32
      hehe ja tutaj tez pisałam, ze jestem w ciazy na utrzymaniu narzeczonego to tez ktoś zainsynuował, ze go "wrobiłam"big_grin
      A skad wiecie, ze to on mnie nie "wrobił"?big_grinwiecie jak sie cieszył, ze jestem w ciązy?big_grinmoze to jego robota, przedziurawił prezerwtywy czy cobig_grinbig_grinbig_grin
      A co do Kasi, nie znam za bardzo jej watku ale z tego co piszesz bardzo dobrze zrobiłasmilesmile i chwała jej za to bo dzieciatko niczemu nie jest winne. A jeli dwoje ludzi podejmuje sie wspolzycia, to oczywista konsekwencja moze byc ciąża. Wiedział to i mój partner i ja. I wyszło nieplanowanesmile. Nie mogłabym wspolzyc z kimś na kim nie mogłabym polegac w razie czego. Zreszta i z obecnym narzeczonym i poprzednim parterem rozmawialismy przed rozpoczeciem wspolzycia o ewentualnej ciazy. Obaj byli odpowiedzialni. Gogusiom nieodpowiedzialnym mowimy stanowcze niesmile

Fajnie, ze Kasia urodziła dziecko. I niech domaga sie jak najwyzszych alimentow od gogusia!
      • heca7 Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 19:04
        Może też być odwrotniewink w stylu "chorąży zawsze zdąży" / "nie martw się mała wyjdę" itd. A Potem- zrób coś z tym. Czy to nie Zebra aby pisała, że mąż/ chłopak ją w dziecko wrobił?
      • wioskowy_glupek Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 19:07
        Bzdury, nawet jeśli kobieta twierdzi że ma 2 spirale i do tego je 15 pigułek dziennie, to facet ma obowiązek się zabezpieczyć.
        Z prostego powodu, żaden poza wstrzemięźliwością środek antykoncepcyjny nie gwarantuje 100 % skuteczności.

Także sorry trzeba myśleć głową ale to u góry wink I jak 2 osoby idą do łóżka to muszą się liczyć z konsekwencjami.
        • el_jot Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 19:28
          Bzdury, nawet jeśli kobieta twierdzi że ma 2 spirale i do tego je 15 pigułek dz
          > iennie, to facet ma obowiązek się zabezpieczyć.
          > Z prostego powodu, żaden poza wstrzemięźliwością środek antykoncepcyjny nie gwa
          > rantuje 100 % skuteczności.
          Bzdury to ty wypisujesz. Tabletki i spiralka mają prawie 100% wskażnik skuteczności. Osoby w stałym związku nie zabezpieczają się dodatkowo prezerwatywą. Brałam 6 lat tabletki i 5 lat miałam spiralkę, bo to sięw ten sposób zabezpieczaliśmy, żeby nie musieć używać prezerwatyw.
          • odcienie.szarosci Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 19:45
            -Tabletki antykoncepcyjne- nie chcielismy zebym brała bo mają mnostwo skutkow ubocznych, a najwazniejszy to choroba zakrzepowo zatorowa- raz widziałam młodszą dziewczyne ode mnie, ktora ledwo uratowali i podziekowalam za tabletki i plastrysmile
            - spirala- tutaj ginekolodzy sie sprzeczaja czy nierodkom mozna ja zakładać- w ginekologi pod redakacja Bręborowicz, ktory obowiazuje nas na studiach pisze, ze sirala jest przeciwwskazana u nierodki- wiec odpadla kolejna metoda

Wi,ęc jak widzisz nie kazda kobieta chce ryzykowac dla mezczyzny, czasami ten mezczyzna chce chronic kobietesmilei czasami nie kazdy chce sie w 100% zabezpieczac narazajac swoje zdrowie na skutki uboczne.
            • odcienie.szarosci Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 19:50
              wiec nie ma co Kaski osadzacsmilenie kazdy chce brac tabletki
              • el_jot Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 19:52
                odcienie.szarosci napisała:

> wiec nie ma co Kaski osadzacsmilenie kazdy chce brac tabletki

A czy ja Kaśkę gdzieś osądzam?
                • odcienie.szarosci Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 19:56
                  Nie osadzasz ale ogolem jakby ktos sie czepial, ze mogla brac tabletki, mogla zabezpieczyc sie spirala to dla ogolu napisalam, ze nie kazda kobieta chce ryzykowac zdrowie dla seksu
            • el_jot Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 19:51
              odcienie.szarosci napisała:

> -Tabletki antykoncepcyjne- nie chcielismy zebym brała bo mają mnostwo skutkow u
              > bocznych, a najwazniejszy to choroba zakrzepowo zatorowa- raz widziałam młodszą
              > dziewczyne ode mnie, ktora ledwo uratowali i podziekowalam za tabletki i plast
              > rysmile
              > - spirala- tutaj ginekolodzy sie sprzeczaja czy nierodkom mozna ja zakładać- w
              > ginekologi pod redakacja Bręborowicz, ktory obowiazuje nas na studiach pisze, z
              > e sirala jest przeciwwskazana u nierodki- wiec odpadla kolejna metoda

Ależ ja o tym doskonale wiem. Nie muszę studiować medycyny, żeby to wiedzieć
              >
              > Wi,ęc jak widzisz nie kazda kobieta chce ryzykowac dla mezczyzny, czasami ten m
              > ezczyzna chce chronic kobietesmilei czasami nie kazdy chce sie w 100% zabezpieczac
              > narazajac swoje zdrowie na skutki uboczne.
              Ale to już jest wasz/twój problem.
    • kozica111 Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 20:22
      Brawo faktycznie za to ze nie usunęła.
      Czy wrobiła..to wie tylko ona.
      Generalnie zajść w ciąże nie jest łatwo, między bajki należy włożyć nagminne zachodzenie mimo brania pigułek, "dwukrotnych " owulacji i innych takich dziwów.
      • naomi19 Re: brawa dla Kaśki 26.06.11, 12:31
        Generalnie zajść w ciąże nie jest łatwo
        coś takiego...
    • gazeta_mi_placi Re: brawa dla Kaśki 25.06.11, 20:54
      Te niezwrócone pieniądze były potem na poczet powiedzmy kilkumiesięcznych ustalonych przez sąd alimentów, czy też je sobie zwyczajnie przywłaszczyła?
      • marcelina4 Re: brawa dla Kaśki 26.06.11, 09:21
        w ogóle tych pieniędzy nie wzięła mądralo, pan dostał kopa po złożeniu propozycji usunięcia ciąży i spotkał się z Kaśką dopiero w sądzie, zresztą do ostatniej chwili udawał głupa i próbował sie wymigać, ale na szczęście nie miał szans

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka