Dodaj do ulubionych

Poradnik dla nowych na forum

06.07.11, 10:41
Proszę o pomoc w zbudowaniu wątku dla osób nowych na forum, które odważają się zadać pierwsze pytanie, a potem usłyszą takie odpowiedzi, że często znikają. Takiego przewodnika po skomplikowanym świecie naszego forum.
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 10:43
      No np. że z kupkami to na forum Niemowlę, z ciążą na forum CiP, z problem z owulacją na forum W oczekiwaniu.
      • czerwcowa_anulka Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 10:56
        Z gotowaniem na forum Gotowanie, z kłopotami wychowawczymi na Wychowanie/Wychowanie bez porażek, z rozszerzaniem diety na Rozszerzanie diety.
        A z poradami dla nowych na forum na Forum o forum.
      • mia_siochi Re: Poradnik dla nowych na forum 08.07.11, 08:25
        No właśnie,nieustannie mnie zaskakują wątki ciążowe lub dzieciowe.
        Nazwa "emama" jest myląca big_grin
    • asia_i_p Cz. 1. Za co dostałam po łbie 06.07.11, 10:55
      Zalogowałaś się po raz pierwszy, napisałaś post z pytaniem, część odpowiedzi w tonie normalnym, część taka, że masz ochotę apelować o usunięcie wątku. Spokojnie. To wcale nie znaczy, że tak zawsze będzie. Dla własnego bezpieczeństwa starczy pamiętać o paru podstawowych faktach, poniważ o łbie dostać można:
      1. Za język. Parę forumowiczek walczy o czystość polszczyzny, Antekcwaniak o wielkie litery, praktycznie wszyscy mają alergię na zaimki trzecioosobowe z wielkiej litery oraz na niunię i fasolkę.
      2. Za nastąpnięcie na odcisk konkretnej forumowiczki.

Odciski konkretnych forumowiczek wyglądają tak:
      a) Gazeta_mi_placi - nie lubi kobiet w ciąży i z małymi dziećmi - im mniejsze dziecko, tym gorzej;
      b) Laaisa - nie lubi osób otyłych i kobiet niepracujących zawodowo;
      c) Lilka69 - nie lubi wielodzietnych (ostatnio definicja wielodzietności to 3+, kiedyś była 2+);
      d) Kalipso - nie lubi kobiet otyłych, bez makijażu i w balerinach;
      e) Mama_kotula - nie lubi osób, które uważają, że niegrzeczne dzieci nie mają żadnych praw;
      f) Verdana - nie lubi braku szacunku wobec dzieci w ogóle;
      e) Protozoa - nie lubi pacjentów;
      f) Duch_mariana - nie lubi kobiet; podobno lubi ładne, niesprecyzowano, czy wyraz myślenia oszpeca kobietę nie do odratowania, istnieje podejrzenie, że tak;
      g) Echtom i Nangaparbat3 - raczej wszystkich lubią, więc jeśli oberwałaś, raczej było za co;
      h) Kropkacom - o ile nie jesteś Gazeta_mi_płaci (a nie jesteś, bo nie byłabyś początkująca), patrz punkt poprzedni.
      • mama_kotula Re: Cz. 1. Za co dostałam po łbie 06.07.11, 11:25
        Zgłaszam sprzeciw! Ja nie lubię nikogo, a nie tylko tych, co mi depczą po odciskach!
        • attiya Re: Cz. 1. Za co dostałam po łbie 06.07.11, 12:09
          o nieprawda, nieprawda - jak żeśmy piły dwa tygodnie temu, to przy trzeciej skrzynce twierdziłaś, że mnie kochasz big_grin
          • mama_kotula Re: Cz. 1. Za co dostałam po łbie 06.07.11, 12:44
            attiya napisała:
            > o nieprawda, nieprawda - jak żeśmy piły dwa tygodnie temu, to przy trzeciej skr
            > zynce twierdziłaś, że mnie kochasz big_grin

Taaa, pomawiaj mnie o picie w ciąży, pomawiaj, paskudo... tongue_out
            • attiya Re: Cz. 1. Za co dostałam po łbie 06.07.11, 12:55
              no wiesz.... big_grin
              przecież nie napisałam co piłyśmy big_grin
              ale wyznanie było, nagrałam to a co big_grin
              nie wiadomo kiedy może się takie wyznanie przydać big_grin
              dobra, idę kawę zrobić bo zaczynam z braku tejże bredzić big_grin
            • a.m.a Re: Cz. 1. Za co dostałam po łbie 06.07.11, 13:12
              OOOOOOOO Kotula w ciazy!!! Gratulacje! No to o ile dobrze kojarze, to trzecie w drodze - prawdziwe zgorszenie i patologia wielodzietnosci tongue_out Pozdrawiam serdecznie. Pewnie mnie nie kojarzysz, ale ja czytam forum od lat i jakos twoj nick czy blog zapadl mi w pamiec. smile
        • gabi683 Re: Cz. 1. Za co dostałam po łbie 06.07.11, 12:47
          mama_kotula napisała:

> Zgłaszam sprzeciw! Ja nie lubię nikogo, a nie tylko tych, co mi depczą po odcis
          > kach!
          >

Z cala pewnością a ja zgłaszam sprzeciw bo nie ma mnie na liście !Bo to zacne grono kręci całym tym forum tongue_out
          • asia_i_p Re: Cz. 1. Za co dostałam po łbie 06.07.11, 12:54
            Niebędące na liście odciskowej uprasza się, aby wraz ze zgłoszeniem podawały odcisk, to się do listy dopisze.
      • asia_i_p Lista odciskowa - c.d. 06.07.11, 11:33
        i) Papalaya - nie lubi cieci i strużufek, nie wiem, co to jest, zwłaszcza to drugie, ale podobno jestem dobrym przykładem;
        j) Krejzimama - nie lubi muzułmanów jako kultury i religii, oraz wszelkich religii jako takich.
        • attiya Re: Lista odciskowa - c.d. 06.07.11, 12:11
          pamietaj o Triss i Morgen
          apropos czy Triss może już urodziła?
          • asia_i_p Re: Lista odciskowa - c.d. 06.07.11, 12:19
            k) Triss_merigold6 - nie lubi kobiet niepracujących zawodowo i ludzi otyłych (w sumie raczej lekceważy niż nie lubi).
            U Morgen_stern nie wytropiłam odcisków.
            • joanna35 Re: Lista odciskowa - c.d. 06.07.11, 13:48
              Nadmiernie aktywna na forum bywam raczej rzadko, ale do pasji szewskiej doprowadza mnie:
              1.dokopywanie innym dla samej przyjemności dokopania
              2. wątki o zwierzętach(psy, koty, gołębie itp), które tak utrudniają życie e-matkom, tudzież bzdurny stereotyp, że jak sie kocha swojego psa to z całą pewnością nie kocha się ludzi, w tym własnych dzieci; kupowanie zwierząt dla dzieci
              3. wątki o świętym i niezbywalnym prawie matki do własnego szczęścia, kiedy to szczęście osiągane jest ewidentnie kosztem szczęścia dzieci i że to prawo usprawiedliwa każde sku...syństwo(sorry za wyrażenie)
              4. wątki o niepełnosprawnych , tudzież wszelkiej maści "innych", których należy dla ich własnego dobra izolować od tzw. normalnej części społeczeństwa

To są moje sztandarowe odciski, ale jak coś sobie jeszcze przypomnę to dopiszęsmile
            • martishia7 Re: Lista odciskowa - c.d. 06.07.11, 19:16
              O pardąśik. Triss nie lubi patologii żywcem z Pragi, traktowania chłopów jak biednych misiów i kobiet sprowadzających się do roli robota wieloczynnościowego.

Sadosia75 nie lubi złego traktowania zwierząt.
      • gazeta_mi_placi Re: Cz. 1. Za co dostałam po łbie 06.07.11, 11:41
        18_lipcowa- nie przyznawaj się do karmienia piersią tylko przez pierwsze dwa miesiące, albo o zgrozo w ogóle i pod żadnym pozorem nie przyznawaj się do tego, że dziecko młodsze niż trzy latka wyeskpediowałaś ze swojej sypialni do własnego łóżeczka.
        Nie podejmować z nią generalnie dyskusji o przegrzewaniu, karmieniu piersią krótszym niż rok, spaniu dziecka w osobnym łóżeczku jeżeli nie skończyło 7 roku życia.
        • figrut Re: Cz. 1. Za co dostałam po łbie 06.07.11, 17:38
          > 18_lipcowa- nie przyznawaj się do karmienia piersią tylko przez pierwsze dwa mi
          > esiące, albo o zgrozo w ogóle i pod żadnym pozorem nie przyznawaj się do tego,
          > że dziecko młodsze niż trzy latka wyeskpediowałaś ze swojej sypialni do własneg
          > o łóżeczka.
          > Nie podejmować z nią generalnie dyskusji o przegrzewaniu, karmieniu piersią kró
          > tszym niż rok, spaniu dziecka w osobnym łóżeczku jeżeli nie skończyło 7 roku ży
          > cia.
          Co to się porobiło.... Jeszcze przed narodzinami dziecięcia Lipcowej nie należało przyznawać się do
          - karmienia piersią dłużej niż 3 miesiące
          - spania z niemowlęciem w jednym łóżku
          - nie wyrzucenia dziecka półrocznego ze swojej sypialni
      • alexandra74 a gdzie "dupolizy Moofki"? 06.07.11, 21:22
        pamiętam sprzed kilku latwink
        • moofka Re: a gdzie "dupolizy Moofki"? 08.07.11, 08:23
          obserwujemy z ukrycia i polewamy na boku tongue_out

• asia_i_p Cz. 2. - Co się do cholery dzieje? 06.07.11, 10:58
      Wątek rozwijał się normalnie, ale nagle zaroił się od wpisów wulgarnych, radzących ci, że jeśli ci się złuszczył lakier z paznokcia, to masz sobie odciąć palec, itp. - spokojnie, wszystko gra, wątek był na głównej. Nie odpowiadaj - większość wpisów jest z gatunku - wpisałem się raz i idę sobie, więc i tak twoja energiczna i bystra riposta zawiśnie w próżni.
    • asia_i_p Cz. 3. Co to jest troll? 06.07.11, 11:02
      Właśnie wylałaś przed nami serce, a tu pojawia się tajmnicza odpowiedź "Troll" albo "Nie karmić trolla". To znaczy, że ktoś z nas nie wierzy, że istniejesz.
      Spokojnie - część ma hobby tropienia trolli. Część jednak (w tym ja), ma taką potrzebę międlenia jęzorem (albo klawiaturą), że nawet jeśli założysz wątek "Mojemu psu wyrósł trzeci ogon - czy obciąć?" udzieli wszelkich porad emocjonalnych, moralnych, tudzież poda adres weterynarza, i nawet nie spyta, co się stało z drugim.
      • papalaya urlop, kiepska pogoda 06.07.11, 11:14
        trzeba się czymś zająć skoro namiot łapie wifi z sąsiadniego sanatorium dla przewlekłych gruźlików, a mąż zajmuje się obieraniem ziemniaków i odgrzewaniem przywiezionych weków

poczciwe porady opublikuj i zgloś do nagrody im. Czesławy Jeż
        • asia_i_p Re: urlop, kiepska pogoda 06.07.11, 11:23
          Przepraszam, że cię pominęłam w liście odciskowej (przypis do mojego poradnika - niektóre forumowiczki nie lubią być pomijane). Czego nie lubisz?
          • insomnia0 Re: urlop, kiepska pogoda 06.07.11, 11:25

• papalaya Re: urlop, kiepska pogoda 06.07.11, 11:30
            cieci i strużufek

dopisz jako osobna kategorię i wstaw się na miejsce w pierwszej dwójce
          • lilly_about Re: urlop, kiepska pogoda 06.07.11, 11:40
            Papalaya nie lubi nikogo i niczego - najbardziej sfrustrowany nick na forum.
    • asia_i_p Cz. 4. Porady płciowe 06.07.11, 11:31
      Nie to, co myślisz. Chodzi o to, kto jest jakiej płci. Generalnie prawie same kobiety, ale mamy paru facetów: Antekcwaniak, Duch_mariana, Baltycki. Jest też Gazeta_mi_płaci, która/y stanowi płeć osobną, zmienną na potrzeby różnych wątków. Twierdzi, że jest kobietą.
      • gazeta_mi_placi Re: Cz. 4. Porady płciowe 06.07.11, 11:36
        Antekcwaniakł znikł (albo dostał bana od administracji albo tutejsze baby go pogoniły na amen, kto widział pewien wątek przed skasowanie ten wie o co chodzi big_grin )
        • insomnia0 Re: Cz. 4. Porady płciowe 06.07.11, 11:57
          nie widziałam.. ale tez nie wiem jak ty to robisz..ze nie przeoczysz (chyba?) żadnych watków ?
          JAKKKKK>?
          • gazeta_mi_placi Re: Cz. 4. Porady płciowe 06.07.11, 12:18
            Tamten wątek był na prawie 200 wpisów, ciężko go było nie przeoczyć, ale został skasowany.
            • kfiatuszkowa Re: Cz. 4. Porady płciowe 06.07.11, 14:35
              Hah obserwowałam ten wątek smile Nieźleście mu dały popalić smile Pewnie chłopina depresji dostał razem z banem i zamknął się w sobie... A właśnie, odgrażał się co niektórym dziewczynom, spełnił groźby?
              • asia_i_p Re: Cz. 4. Porady płciowe 06.07.11, 14:42
                I tak rodzi się kolejna forumowa legenda, a ja do tyłu - o co poszło i co zmalował?
                • kfiatuszkowa Re: Cz. 4. Porady płciowe 06.07.11, 14:49
                  Ktoś chciał się dowiedzieć kim jest Antekcwaniak i tak się zaczęło... tongue_out Jedna to dodała, druga tamto, Antkowi się nie spodobało, zaczął się odgrażać że poda dziewczyn dane osobowe- tak w telegraficznym skrócie Ci opisałam smile
                  • baltycki Re: Cz. 4. Porady płciowe 06.07.11, 15:39
                    kfiatuszkowa napisała:

> Ktoś chciał się dowiedzieć kim jest Antekcwaniak i tak się zaczęło...

Raczej, tak sie konczy, gdy ktos jest skonczonym idiota i korzysta z jednego nr. gg ktory podaje i tu, i do kontaktow na stronie sluzbowej firmy i do kontaktow na stronie baaaaaaaaaardzo prywatnej.
                    Podobnie rownie "anonimowy" jest ktos, kto podaje tu maila sluzbowego (lub uzywa forumowego, gazetowego do kontaktow na innych stronach) albo uzywa longinu z gazety jako osobistego, zyciowego pseudonimu i korzysta z niego w kazdej sytuacji, na kazdym forum..
                    Im longin bardziej wyszukany, bardziej oryginalny, tym mniej trafien w googlesmile
                    Wujek Gugiel wredny jestwink
                    • sadosia75 Re: Cz. 4. Porady płciowe 06.07.11, 15:51
                      A Bałtycki okazał się rycerzem na białym koniu i wyzwał Antka na "pojedynek" stając w obronie ematek smile
                      to tak, żeby opowieść o antku miała początek, środek i koniec smile
                      • insomnia0 Re: Cz. 4. Porady płciowe 06.07.11, 16:42
                        takie akcje powinny byc wyrózniane na górze forum..aby kazdy był w temacie!wink
                        • lelija05 Re: Cz. 4. Porady płciowe 06.07.11, 16:45
                          Pewnie byłaś wtedy chora i dlatego tego się nie uczyłaś smile
                          A nie zauważyłaś jak jest spokojnie bez cwaniaka? Ale pewnie wróci jak nabierze sił.
                          • gazeta_mi_placi Re: Cz. 4. Porady płciowe 06.07.11, 21:50
                            Albo nie wróci nigdy jak już znajdzie "chętną dojrzałą" wink
                            • lelija05 Re: Cz. 4. Porady płciowe 07.07.11, 09:29
                              W myśl powiedzenia o potworach i amatorach smile
                    • fantasmagoria07 Re: Cz. 4. Porady płciowe 10.07.11, 21:15
                      Witaj Baltycki!
                      Nie masz aktywnego profilu,ale chciałabym pogadać!
                      Czy mógłbyś skontaktować się ze mną?!
            • insomnia0 Re: Cz. 4. Porady płciowe 06.07.11, 16:32
              ja przeoczyłamwink
    • alexa0000 Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 11:33
      Trapi cię coś ważnego, przeżyłaś właśnie iluminację i chcesz się podzielić. W odpowiedzi widzisz: o jesuu, znowu; to juz było; nuuda; ewentualnie zieeew.

Wiedz, że niektóre problemy i watki wracają cyklicznie.

Na przykład, po zimie wraca tema kup psich, w lecie na topie są żółte pięty, a we wrześniu...

Przepraszam, nie mam chwilowo czasu pisać dalej. Może koleżanko coś dorzucą.
      • asia_i_p Wątki - bumerangi 06.07.11, 11:40
        Koleżanka powyżej poruszyła ważny problem wątków-bumerangów. Wątki bumerangi dzielimy na sezonowe i ponadczasowe. Wątki sezonowe, oprócz wymienionych przez koleżankę Alexę0000, to:
        - lato - smród w środkach komunikacji miejskiej;
        - zima - dlaczego ateiści obchodzą święta Bożego Narodzenia.
        Wątki ponadczasowe, mające tendencję do wybijania się we wszelkich innych wątkach, to: religia, aborcja, matki pracujące/niepracujące zawodowo, otyłość.
    • montechristo4 Re: Asiu, zapomniałaś 06.07.11, 11:40
      Po łbie można dostać również za:
      1. durny nick w stylu mamunia_dziudziunia, miamiczka_roberciczka (za to również ode mnie bo mam alergię na dziubdzianie)
      2. bo któraś z forumowiczek ma PMS/pożarła się z mężem-teściową-koleżanką z pracy i musi odreagować. Niektóre mają klasę i przyznają się do tego, nawet potrafią przeprosić za niesłuszną zjebkę
      3. za to że jest się nauczycielką i ma się taaaaaaaaaaaaakie długie wakacje
      4. za kontrolowanie męża
      5. za niekontrolowanie męża (patrz niedawny jakże pouczający wątek niejakij sarah...)
      6. za to że jest się konkretnym nickiem, nienawidzonym przez kogoś innego - przyznaję bez bicia: pina konta ja. No nie znoszę baby i przypierdzielam sie do niej zawsze, jak tylko znajdę pretekst tongue_out
      smile na pewno coś mi sie jeszcze przypomni
      • attiya Re: Asiu, zapomniałaś 06.07.11, 12:13
        montechristo4 napisała:

> Po łbie można dostać również za:
        > 1. durny nick w stylu mamunia_dziudziunia, miamiczka_roberciczka (za to również
        > ode mnie bo mam alergię na dziubdzianie)
        cudowne big_grin
      • deodyma Re: Asiu, zapomniałaś 06.07.11, 12:43
        montechristo4 napisała:

> Po łbie można dostać również za:
        > 1. durny nick w stylu mamunia_dziudziunia, miamiczka_roberciczka (za to również
        > ode mnie bo mam alergię na dziubdzianie)

no ja z racji tego, ze mam nick taki, jaki mam, jestem dymana, wydymana, niewydymanabig_grin
        ale zmieniac go nie bede a te dymane/niewydymane mnie bawia i tyle.
    • asia_i_p Cz. 5. Jeszcze się nie ciesz. 06.07.11, 11:45
      Założyłeś wątek przed wyjściem do pracy, wracasz, a tu 100+ odpowiedzi. Nie ciesz się przedwcześnie. Najprawdopodobniej ktoś w środku wątku użył słowa aborcja/ Kościół/ trzecie dziecko/ urlop wychowawczy i spod ziemi wypłynął wątek-bumerang ponadczasowy (patrz wyżej), a wartki jego nurt wchłonął twój strumyczek.
      Trudno. Ma to swoje dobre strony. Powisisz dłużej na pierwszej stronie i istnieje szansa, że parę osób, które odpowiadają po przeczytaniu postu założycielskiego, a nie całego wątku, odpowie ci.
    • attiya Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 11:52
      prawie się nie zadławiłam
      ty piszesz o ematce?
      tot u żaden poradnik nie pomoże, lepiej daj sobie spokój
      big_grin
    • alexa0000 Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 11:55
      Uważaj na to, co piszesz. Internet daje poczucie anonimowości, ale to złudne poczucie.
      Jakiś czas temu forowiczki wytropiły pana, która na forum opisywała,jak prowadziła opryski kota Muchozolem. Do pani zapukała policja, a pani zniknęła z forum.

To samo dotyczy opisywanych problemów. Bądź świadoma tego,że jeśli opiszesz, że zalęgła ci się pleśń w pralce, przy okazji wątku o -na przykład- Donaldzie Tusku, owa pleśń może ci zostać przypomniana w najmniej spodziewanym momencie. Nie musi być to zresztą temat pleśni, może być również kwestia: mąż-gej, złośliwa teściowa, brak kwiatów od męża itp.

Jeśli opiszesz swoja intymna wydzielinę, najprawdopodobniej pokażą się odpowiedzi osób załamanych twoim ekshibicjonizmem. Możesz oczywiście wtedy użyć jednorazowego nicka, ale nie zdziw się, jeżeli dostaniesz zjebki za to, że jesteś tchórzem, który boi się pisać pod prawdziwym nickiem o czymś tak naturalnym jak twa wydzielina własnie.
      • asia_i_p Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 11:59
        > Uważaj na to, co piszesz. Internet daje poczucie anonimowości, ale to złudne po
        > czucie.
        > Jakiś czas temu forowiczki wytropiły pana, która na forum opisywała,jak prowadz
        > iła opryski kota Muchozolem. Do pani zapukała policja, a pani zniknęła z forum.
        Był też dramatyczny przypadek pani, którą wytropiła teściowa.
        • baltycki Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 15:45
          asia_i_p napisała:

> Był też dramatyczny przypadek pani, którą wytropiła teściowa.
          Albo gdy ex z next sie spotkaly.. ale to przed laty na macochachsmile
          • dziennik-niecodziennik Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 17:49
            oooo to musial byc hardcore, szkoda ze nie widzialam big_grin
    • czarnaalineczka nie ciumkaj 06.07.11, 12:02
      jesli masz problemik z synusiem badz córusia , ich jedzonkiem , zabaweczkami , bodziaczkami wózeczkiem lub poscieleczka
      to wiedz ze wkurzusiasz tym inne forumoweczki ktore z checia wyjmusiaja ci za to flaczki i zrobia powieszonko na suchej galazeczce
      • attiya Re: nie ciumkaj 06.07.11, 12:18
        czarnaalineczko, myślę, że powinnaś czasem trochę bardziej zdrabniać, bo to taka poważna wypowiedź była
        konkretnie wszystko może się zakończyć tym, że 3/4 forum będzie współczuło twoim dziecią i mężu
        • dziennik-niecodziennik Re: nie ciumkaj 06.07.11, 12:51
          sie nie znasz!
          bedą WSPUŁCZULI!
          o!
          wink
          • lelija05 Re: nie ciumkaj 06.07.11, 13:35
            Ale tylko te sflustrowane smile
            Swoją drogą, próbowałam to kiedyś powiedzieć na głos - nie dałam rady, poplułam się big_grin
    • asia_i_p Cz. 7 Jak odnieść sukces? 06.07.11, 12:14
      Nie, nie zapomniałam o części 6., ale uważam, że post Alexy o anonimowości jest częścią 6.
      Ad rem - nawet nowy nick może odnieść sukces, mierzony aktywnością forumowiczek w jego wątku, aktywnością moderatorów w sprawie jego wątku i liczbą wątków spin-offowych, jeżeli wybierze temat odpowiednio idiotyczny. Spektakularny przykład sukcesu tego typu to apel Hiltonowej do Czarnejalineczki, żeby zmieniła sobie sygnaturkę (zresztą już naonczas zmienioną).
      • a-inka Re: Cz. 7 Jak odnieść sukces? 06.07.11, 12:26
        Nie masz kalendarza,nie przejmuj się!
        Zawsze w okolicach Boże Narodzenia padniebig_grinlaczego ateiści obchodzą święta???
        to już taka tradycja na tym forumwink
      • gabi683 Re: Cz. 7 Jak odnieść sukces? 06.07.11, 12:49
        asiu -zejdź dziecino na ziemię i nie wychodź na słońce bo Ci szkodzi smile)
    • gazeta_mi_placi Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 12:25
      Jak chcesz zostać e-matkowym odmieńcem napisz, że masz fajną normalną teściową z której jesteś zadowolona.
      Albo napisz, że dziecko zachorowało, masz urwanie głowy w pracy i masz pretensje do MĘŻA (a nie do teściowej, swojej matki itp.) że nie chce zostać z dzieckiem na chorobowym.
      Możesz też napisać, że jesteście dobrym małżeństwem, mąż jest dobry i odpowiedzialnym mężem oraz ojcem, ale nie był z własnego wyboru przy porodzie (choć nie wiem czy ktoś stąd by uwierzył w dobrego męża i ojca z własnego wyboru nie uczestniczącego w porodzie)...
      • hiacynta333 Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 12:35
        A szwagierka jest twoją najlepszą przyjaciółką, teściowa nie zmusza do nakładania czapeczki dziecku.
      • marysienka44 Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 12:36
        Nie pisz, nie pytaj, o przebijanie uszu dziewczynką w wieku 1-6 lat. Wywołasz tym burzę, oburzenie oraz 1200 wpisów potępiających. Oraz dowiesz się, że kolczyki = obrzezanie.
        I że temat był już 100 razy wałkowany.
        • kawazwanilia Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 12:57
          > przebijanie uszu dziewczynką

To musiałaby być bardzo mała dziewczynka. Albo bardzo duże uszy wink

(to tak na potwierdzenie zasady, że za błędy można dostać po łbie wink)
          • alexandra74 Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 21:31
            big_grin
        • truscaveczka Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 17:23
          Nie przebijanie! PRZEKUWANIE USZU DZIEWCZYNKĄ!
      • dziennik-niecodziennik Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 12:52
        mój nie był. inna sprawa że nie mógł, ale nawet jakby mógł toby nie był big_grin ani on nie chciał, ani ja nie chciałam.
    • gazeta_mi_nie_placi Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 12:32
      co za durny wątek
    • deodyma Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 12:32
      zalezy o co pytasz.
    • asia_i_p Cz. 8 You can't be wrong if . . . 06.07.11, 12:34
      Tak, jak raczej się nie pomylisz wkładając małą czarną, tak i nie pomylisz się, udzielając odpowiedzi następujących: ferie/wakacje się już zaczęły?, współczuję twoim dzieciom, weź się ogarnij, Nie karmić trolla., O Boże oraz LOL n/t.
      • asia_i_p Re: Cz. 8 You can't be wrong if . . . 06.07.11, 12:36
        O właśnie, Gazeta_mi_nie_płaci i Deodyma jesteście jasnowidzkami.
        CD. odpowiedzi uniwersalnych: co za durny wątek, zależy o co pytasz.
        • deodyma Re: Cz. 8 You can't be wrong if . . . 06.07.11, 12:41
          no ale o co ci chodzi?
          duzo zalezy od tego, o co chcesz zapytac.
          w ciagu 5 lat mojej bytnosci na portalu gazeta, zadalam tylko raz pytanie na ematce, 1-2 razy na malym dziecku, kilka razy na forach zamknietych, gdzie sie udzielam i nie dostalam zadnych potepiajacych/glupich odpowiedzi, nikt nie nazwal mnie trollem itd...
          na ematce zadalam pytanie jakies 3 tyg temu, odnosnie uczulenia po farbie do wlosow.
          • asia_i_p Re: Cz. 8 You can't be wrong if . . . 06.07.11, 12:48
            Teraz rozumiem twój skrót myślowy.
            Rzeczywiście, wątki kosmetyczne należą do w miarę bezpiecznych.
    • asia_i_p Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 12:51
      Fakty z historii forum, do których wszyscy się odnoszą, a ty, jako nowa, nie wiesz, o czym oni piszą. Tu bardzo proszę forumowo doświdczeńsze o pomoc, bo na razie jestem w stanie podać tylko dwa:
      1. Straszliwa historia wytropienia przez teściową pewnej forumowiczki.
      2. Cosobotnie "lekcje stylu" w wykonaniu Wiki.
      • wuika Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 12:55
        3. Przemiana lipcowej
        • asia_i_p Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 13:21
          To prawda, lipcowa z matkożercy i dzieciożercy zmieniła się w Matkę Polkę.
        • naomi19 Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 18:49
          Czy ona odniosła się kiedyś do swojej przemiany? Z jednej fanatycznej w drugą, jeszcze gorszą? Tłumaczyła to jakoś?
      • attiya Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 12:57
        co prawda tampon z Gdańska nie był na tym forum ale też często jest wspominany :d
        i jeszcze lodzik jest wspominany big_grin
        • asia_i_p Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 13:22
          Możesz rozwinąć?
          • czarnaalineczka Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 13:32
            jak mozna tamponu z gdanska nie znac ???? o_O
            • asia_i_p Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 13:39
              No nie bądźcie wkurzające - ja chcę wiedzieć!
              • czarnaalineczka Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 13:44
                forum.gazeta.pl/forum/w,$f,$t,$a,$seot.html?f=216&w=21435507&a=21435507
                • asia_i_p Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 13:48
                  Raz, dwa, trzy, moje szczęście.
                  Cofam nieużytka.
              • asia_i_p Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 13:47
                Wygooglałam, nieużytki.
                Dla podobnie niedokształconych jak ja linkuję: forum.gazeta.pl/forum/w,216,21435507,,POMOZCIE_TAMPON_UTKNAL_MI_W_POCHWIE_.html?v=2
                Czy ktoś może mi wyjaśnić, o co chodziło z lodzikiem?
      • kali_pso Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 13:03

Bidet- jak go nie posiadasz, jesteś patologią, jak posiadasz więcej niż dwoje dzieci przy metrażu mieszkania mniejszym niż 100 m2- jesteś wielodzietną patologią- raczej zastanów się dwa razy zanim przyznasz się do którejś z powyższych zbrodni...
        • przekornie Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 13:48
          big_grin to już wiem, czemu instynkt samozachowawczy podpowiedział mi, że mam raczej czytać, niż się wypowiadać... metraż 1/2 dozwolonego a drugie dziecko w drodze i oczywisty brak bidetu w łazience o niehumanitarnych rozmiarach...
        • alexandra74 Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 21:36
          > Bidet- jak go nie posiadasz, jesteś patologią, jak posiadasz więcej niż dwoje d
          > zieci przy metrażu mieszkania mniejszym niż 100 m2- jesteś wielodzietną patolog
          > ią- raczej zastanów się dwa razy zanim przyznasz się do którejś z powyższych zb
          > rodni...

Jeżeli mieszkasz z rodzicami mając dziecko - jesteś niezaradną patologią do kwadratu.
      • thorgalla off topic 06.07.11, 13:12
        > 1. Straszliwa historia wytropienia przez teściową pewnej forumowiczki.
        Mogę prosić o szczegóły bom nie w temacie
        • asia_i_p Re: off topic 06.07.11, 13:19
          Teściowa rozszyfrowała nick jednej forumowiczki. Problem polegał na tym, że (i tu niestety pamięć mnie zawodzi) dziewczyna albo obsmarowywała teściową, albo dość swobodnie zwierzała się ze swojego i męża życia seksualnego - dość, że dziewczyna zniknęła z forum, na odchodnym prosząc administrację (jeśli mnie pamięć nie myli), o likwidację swoich poprzednich wątków.
          • premeda Re: off topic 06.07.11, 14:01
            Tak oględnie dotyczyło to układów z rodziną męża, dziewczyna żaliła się na nich na forum właśnie. Wg niej żaliła, wg nich obrabiała im 4 litery.
            • gazeta_mi_placi Re: off topic 06.07.11, 21:45
              A według samej teściowej? I jaki nick miała ów teściowa?
      • wespuczi Re: Cz. 9 Forumowe legendy 06.07.11, 21:40
        tesciowa wytropila synowa, brzmi interesujaco, szkoda ze mnie ominelo..
    • nisar Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 12:58
      Nigdy nie pisz, że masz problemy z nastoletnim dzieckiem - jedyne co osiągniesz to dowiesz się, że to wyłącznie Twoja wina, bo jak dziecko miało 12 lat kazałaś mu codziennie wynosić śmieci.
      • kali_pso Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 13:05

...a dowiesz się tego jako niedpoważalnych tez od matek posiadających na stanie 2 czy 3 latka, nie majacych nic wspólnego z psychologią czy pedagogiką...
        • montechristo4 Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 13:31
          - broń Boże nie przyznawaj się, że lubisz sprzątać i lubisz jak jest czysto - bo to znaczy, że
          a/ masz kiepskie życie erotyczne
          b/ jesteś pedantką i nikt nie może z Tobą wytrzymać
          c/ powinnaś być asertywna, leżeć i pachnieć; ostatecznie trochę brudu jeszcze nikomu nie zaszkodziło

- nie wypuszczaj z domu dziecka zanim nie skonczy miniumum 10 lat, a najlepiej 15

- jeżeli masz trudny, bardzo osobisty problem, nie chcesz, żeby przez kolejne 10 lat ktoś Ci to wyciągał przy każdej okazji - zmieniasz nicka, informujesz uczciwie o tym na forum, a dziewczyny dają Ci popalić za chęć bycia anonimową. Powinnaś uczciwie opisać swoje problemy z mężem, dziećmi i kochankiem i wziąć to na klatę.
          • lelija05 Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 14:12
            Nie przyznawać się, że się martwi o swoje dziecko, no chyba że się chce zostać okrzykniętą nadgorliwą histeryczką.
          • agazagie Re: Poradnik dla nowych na forum 07.07.11, 14:50
            montechristo4 napisała:

> - broń Boże nie przyznawaj się, że lubisz sprzątać i lubisz jak jest czysto - bo to znaczy, że
            > a/ masz kiepskie życie erotyczne
            > b/ jesteś pedantką i nikt nie może z Tobą wytrzymać
            > c/ powinnaś być asertywna, leżeć i pachnieć; ostatecznie trochę brudu jeszcze nikomu nie zaszkodziło

- broń Boże nie przyznawaj się, że nie lubisz sprzątać - bo to znaczy, że
            a/ masz kiepskie życie erotyczne
            b/ jesteś nic niewartym kocmołuchem i nikt nie może z tobą wytrzymać
            c/ jesteś niezorganizowaną sierotą dla której przetarcie mopem 50m2 jest poważnym wyzwaniem
    • paszczakowna1 Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 14:21
      Nie należy używać pewnych kombinacji słów kluczowych, które z 90% wywołają pewien typ odpowiedzi, zupełnie niezależnie od tego, czego dotyczy post otwierający wątek.

Na przykład:

dziecko + {nazwa dowolnego zwierzęcia domowego} => "Kup dziecku pluszową zabawkę, a nie męcz zwierzęcia." (Pewność sięga 100%, jeśli użyte zostanie jeszcze słowo "kupić".)

babcia + dziecko + {opis jakichkolwiek problemów} => "Powinnaś się cieszyć, że babcia w ogóle {cokolwiek}"
    • thorgalla Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 16:19
      Ja mam jedną radę:podwójna albo potrójna porcja nerwosolu.
      • czar_bajry Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 16:52
        Moja rada będzie krótka... spadaj z mojego ogródka...tongue_out
    • imogen0 Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 18:27
      Nigdy nie podawaj swojej wagi...okaże się,ze jesteś gruba przy wadze 50kg albo monstrualnie otyła przy wadze 70kgsmile
      • czar_bajry Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 18:32
        Nie wychodź w dresie z domu, nie zakładaj szpilek na plac zabaw i broń Boże nie podstawiaj dziecią nogi.
        A zresztą współczuję Twoim dzieciąbig_grin
        • jjod Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 18:49
          Nie broń Polańskiego, bo to znaczy, że popierasz pedofilię.
    • deela to ja tylko przypomne 06.07.11, 21:12
      jak się mniej wiecej rozwija wątek na forum - w tym na emamie:

ILU FORUMOWICZÓW POTRZEBA, BY WYMIENIĆ ŻARÓWKĘ?

1 - aby zmienić żarówkę i napisać że żarówka została zmieniona
      14 - którzy podzielą się podobnymi doświadczeniami przy zmienianiu żarówki i
      napiszą o tym jak inaczej można było to zrobić
      7 - którzy ostrzegą o niebezpieczeństwach grożących przy zmianie żarówki
      1 - który przeniesie temat do działu "Oświetlenie"
      2 - którzy zaczną się kłócić i przeniosą to do działu "Elektryka"
      7 - którzy wytkną błędy gramatyczne/ortograficzne w postach na temat wymiany
      żarówki
      5 - którzy pojadą tym co wytykali błędy
      3 - którzy poprawią te błędy
      6 - którzy będą się kłócić czy pisze się "żarówka" czy "rzarówka"
      6 -którzy powiedzą im że są głupi
      2 - profesjonalnych elektryków którzy poinformują wszystkich że mówi się "lampa"
      15 - wszechwiedzących którzy twierdzą że siedzieli w tym temacie i mówi się
      "żarówka"
      19 - którzy napiszą że to forum nie jest o żarówkach i powinno się to
      przenieść do forum o żarówkach
      11 - którzy obronią temat mówiąc że wszyscy używają żarówek więc temat pasuje
      36 - którzy będą debatować która metoda zmieniania żarówek jest lepsza, gdzie
      kupić żarówki, jakiej marki i które są wadliwe
      7 - którzy podeślą linki gdzie można zobaczyć różne przykłady żarówek
      4 - którzy napiszą że te linki nie działają i podeślą nowe
      13 - którzy zacytują kilkanaście postów pod cytatami pisząc: "Ja też" /
      "Zgadzam się"
      5 - którzy napiszą że odchodzą z forum bo nie mogą dłużej znieść kontrowersji
      wokół żarówek
      4 - którzy napiszą że "BYŁO!?"
      13 - którzy napiszą żeby "szukać" zanim napisze się kolejne pytania o żarówki
      1 - który zrobi mały hijack i zapyta się jak wymienić klakson
      1 - użytkownik który odpowie na oryginalny post po pół roku i zacznie temat od
      nowa.

i watek bardzo archiwalny
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,72938726,72940147,Re_na_emamie_podobnie_.html
      • czar_bajry Re: to ja tylko przypomne 07.07.11, 00:59
        oraz
        10 które będą współczuły żarówkątongue_out
    • claudel6 Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 21:32
      nigdy nie przyznawaj się, że jesteś nie- lub nie bardzo wierząca, ale miałaś ślub kościelny, ochrzciłaś dziecko, a teraz puszczasz je na religię i do komunii.
      dostaniesz zjebkę od ateistek i wierzących (słuszną wink
      • jjod Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 21:36
        Zawsze pamiętaj o wielkich literach - małe uwłaczają godności Antkacwaniaka.
        Nigdy nie przyznawaj się, że zarabiasz mniej, niż 10 tysięcy miesięcznie.
        • gazeta_mi_placi Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 21:44
          I nie przyznawaj się, że masz inną pracę na niskim stanowisku która nie jest biurowa, nie w korporacji, nie w instytucji, nie "na bardzo ważnym stanowisku i przy ważnym projekcie'"....
          • lelija05 Re: Poradnik dla nowych na forum 07.07.11, 09:28
            Napisała ta, co zarzuciła mi bycie biurwą big_grin
            (a nie jestem smile)
        • totorotot Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 23:34
          jjod napisał:

> Zawsze pamiętaj o wielkich literach - małe uwłaczają godności Antkacwaniak

Ale że co? Kompleksy jakieś ma Antek i stosuje przeniesienie na literki że ich niby też nienawidzi za to,że są małe?
        • naomi19 Re: Poradnik dla nowych na forum 07.07.11, 22:33
          Nigdy nie przyznawaj się, że zarabiasz mniej, niż 10 tysięcy miesięcznie
          A jeśli zarabiasz powinnaś wspominac o tym w co drugim poście (beatrycja30) dodatkowo wspominac o swym wspaniałym domu pod dużym mieście, i dobrych samochodach (również beatrycja)
      • mamaemmy Re: Poradnik dla nowych na forum 06.07.11, 21:55
        claudel6 napisała:

> nigdy nie przyznawaj się, że jesteś nie- lub nie bardzo wierząca, ale miałaś śl
        > ub kościelny, ochrzciłaś dziecko, a teraz puszczasz je na religię i do komunii.
        > dostaniesz zjebkę od ateistek i wierzących (słuszną wink

e tam,akurat tym bym sie nie przejmowała.Jedyna rada dla wierzacych-nie rzucajcie pereł przed wieprze..ot co tongue_out

hehe zaraz jakas zmija :p mnie skomentuje ale co tam ,nie wstydze się swojej wiary,choc tutaj modne jest byC NIE TYLE ATEISTKA A ANTYKLERYKALNĄ :p
        w PRACY mam to samo ,ale jakos nie mam z tym problemu,nawet potrafimy znalesc płaszczyzne porozumienia smile Ostatnio koleżanka (triss z forum wypisz wymaluj!!)poszła na nauki przedslubne...(pełna wku...enia ) i wróciła z mina taka,że z wieloma rzeczami się zgodziła jednak.. i może nie wszyscy z KK sa tacy sami...big_grin Generalnie miala do zarzucenia wielkie wypasione zero..Trafiła na fajnego ksiedza i parke ktora prowadziła te nauki...
    • czarnaalineczka cz.10 takie rzeczy to tylko na emamie 07.07.11, 21:30
      pamietasz jeden maloistotny szczegol z ksiazki filmu czy piosenki
      i na tej podstawie chcesz to znalesc ?
      nie ma sprawy !
      twoje dziecko zgubilo limitowana maskotke ktora nie jest juz produkowana?
      pisz smialo znajdzie sie !
      • asia_i_p Re: cz.10 takie rzeczy to tylko na emamie 07.07.11, 22:54
        To prawda, jesteśmy jak google, tylko w dodatku empatyczny. No, prawie zawsze.
        • z_lasu Re: cz.10 takie rzeczy to tylko na emamie 08.07.11, 05:44
          > jesteśmy jak google, tylko w dodatku empatyczny

Ekh... Znałam inną definicję tego słowa. Może coś się zmieniło... wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka