czarnaalineczka 04.09.11, 16:45 nie umiem sprzatac kurna nie umiem i juz bomby nie zrzuce bo nie mam musze sprzatac recznie ratunku ja chce na jutro czyste mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawka74 Re: ratujcie :( 04.09.11, 16:51 To zapłać komuś, komu się chce i kto potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: ratujcie :( 04.09.11, 17:00 To łap się za odkurzacz ;p Koniecznie musisz na jutro? Sanepid przychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ratujcie :( 04.09.11, 17:03 nie zupelnie ale planuje wieksze zakupy i chce troche zaleglosci nadrobic ( np uszyc pare rzeczy ) i jak teraz nie posprzatam to sie potem nie odgrzebie Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: ratujcie :( 04.09.11, 17:23 To chyba pozostaje Ci tylko telefon do Anthei Turner ;p Odpowiedz Link Zgłoś
eniac_woman Re: ratujcie :( 04.09.11, 16:56 Ale czego konkretnie nie umiesz? Z czym masz największy problem? I co to znaczy ręcznie? Nie masz odkurzacza i musisz palcami wybierać z dywanu? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ratujcie :( 04.09.11, 16:59 nie mam dywanu tylko taki malutki w korytarzu ale go wystarczy nad wanna potrzepac nie umiem szybko i sprawnie ogarnac mieszkania jak zaczynam sprzatac to sie jeszcze wiekszy balagan robi Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: ratujcie :( 04.09.11, 17:02 To zrób sobie listę, sprzątaj po kolei i wykreślaj. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: ratujcie :( 05.09.11, 16:20 Lista, tzn 1. Poodkurzać podłogi 2. Powycierać kurze. 3. Wyciągnąć ze zmywarki/włożyć/ pozmywać 4. Posprzątać blat w kuchni, lodówkę, piec, piekarnik 5. Umyć lustra 6. Wyczyścić kibel, umywalkę wannę/prysznic 7. Zmienić pościel 8. Wstawić pranie z pościelą, obrusami, dywanikami, ręcznikami I tak dalej i tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ratujcie :( 05.09.11, 16:45 jak zaczne od podlogi to za chwile znowu sie usyfi przy okazji reszty sprzatania Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: ratujcie :( 05.09.11, 16:24 Albo jeszcze inaczej. Zrób sobie wykres jak dla siedmiolatka. poniedziałek- pranie wtorek- podłogi sroda- kurze czwartek- lazienka piatek- lodówka, piekarnik, szafki kuchenne itp Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ratujcie :( 05.09.11, 16:47 > I co to znaczy ręcznie? recznie to znacyz inaczej niz przez zrzucenie bomby Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: ratujcie :( 04.09.11, 16:58 To szybciutko, szybciutko A tak serio, no jak trzeba, to trzeba. Zapuść dobrą muzykę, może jakoś umili Ci czas. I chłopa zagoń Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ratujcie :( 04.09.11, 17:00 chlop chyba cos przeczul bo zwial i wroci jutro Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ratujcie :( 04.09.11, 17:01 i wiem ze jak trzeba to trzeba ale jak ??? serio jak to zrobic zeby sie jeszcze wiekszy balagan nie robil ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re: ratujcie :( 04.09.11, 17:19 Ja tak mam od czasu do czasu. Niby sprzątam a robi się wieeeelki bałagan, który potem trzeba w tydzień sprzątać hahahaha. Ale jak nie chcesz robić mega porządków to zrób tak: - zgarnij wszystko to, co leży na wierzchu a nie powinno i odnieś na miejsce lub pochowaj do szaf, szafek, szafeczek - zetrzyj kurze - odkurz i umyj podłogi i już najgorzej jest z kuchnią i łazienką - trzeba sobie wyrobić system inaczej można sprzątać cały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ratujcie :( 04.09.11, 17:25 ale ja wlasnie chce i musze mega wielkie porzadki zrobic tylko okien nie musze myc widac cos przez nie znaczy ze sa ok Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re: ratujcie :( 04.09.11, 17:39 nooo ja też mam tylko aktualnie zaginął ;P (moje dziecko ma talent do chowania = gubienia wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
eniac_woman Re: ratujcie :( 04.09.11, 17:49 czarnaalineczka napisała: > ale ja nie wiedzialm ze mam Nie widzę dla ciebie ratunku Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: ratujcie :( 04.09.11, 18:00 Obawiam się, że takim jak ty zupełnie nic nie pomoże ... jesteś chora nieulaczalnie na syfiozę ja mam tę samą chorobę jak posprzątam to następnego dnia efektu już nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ratujcie :( 04.09.11, 18:08 a jak dla rownowagi okna zasyfione zostawie to moze mi sie uda ? no musi sie udac Odpowiedz Link Zgłoś
mancipi Re: ratujcie :( 04.09.11, 19:25 czekaj czekaj, przecież przed chwilą pisałaś że okna są czyste (tzn coś przez nie widać) to jakim sposobem nagle stały się zasychione? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ratujcie :( 04.09.11, 19:28 no czyste po mojemu ale perfekcyjna pani domu o by na zawal zeszla Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: ratujcie :( 05.09.11, 12:34 A ja mam temperówkę, a nie wiem gdzie - jest mi potrzebna do sudoku (znaczy do ołówka do sudoku). I co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ratujcie :( 05.09.11, 12:39 ha a ja wiem gdzie mam temperowke fajnom czerwonom Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: ratujcie :( 05.09.11, 12:41 Ja mam fajną srebrzystą Tylko gdzieś ją wcięło. A niedawno sprzątałam szpargały biurkowe. Co teraz? Co robić? Jak żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ratujcie :( 05.09.11, 12:57 a ja uchwyt od szuflady naprawilam juz nie wylata Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: ratujcie :( 05.09.11, 13:03 Brawo! Ja nie znalazłam temperówki, znalazłam za to dwa ołówki Ikeowe (wiem, wiocha nie z tej ziemi ), przeżyję do czasu powrotu pana męża (jak nie znajdzie temperówki, poradzi sobie z tępym nożem, ja z opuchniętymi łapkami się za to nie biorę). Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: ratujcie :( 06.09.11, 09:58 Wuika, Ty masz sześć rąk łącznie i się męzem bedziesz wyslugiwac, niedobra Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: ratujcie :( 06.09.11, 10:12 Oj tam, zazdrościsz Dwie pary rączek schowane, jedna para - moje własne osobiste, non-stop opuchnięte i bolące. Na dodatek nóż najostrzejszy się stępił Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: ratujcie :( 05.09.11, 14:19 wuika napisała: > Co teraz? Co robić? Jak żyć? kupic automatyczna strugaczke w lidlu - trudniej zgubic bo duza , a jak sie wsadzi olowek to robi biuuuuuu i tadam! olowek zastrugany Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: ratujcie :( 05.09.11, 19:13 Na krótką metę wykorzystam te z Ikei. Potem się zastanowię. Mówisz: biuuuuuu? Warte rozważenia Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: ratujcie :( 05.09.11, 21:56 wuika napisała: > Na krótką metę wykorzystam te z Ikei. Potem się zastanowię. Mówisz: biuuuuuu? W > arte rozważenia nawet bzzzzziuuuuuuu a tak serio fajna jest. ja mam chory nadgarstek prawy i po zastruganiu jednej kredki reka mi wiednie i boli az do lokcia, a corka jest leworeczna i wszystkie swoje strugaczki gubi, a 'normalna' nie zastruga. przy tej niemal bojki byly na poczatku kto struga kredki Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ratujcie :( 05.09.11, 21:58 ale ich juz chyba nie ma w lidlu Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: ratujcie :( 06.09.11, 07:31 czarnaalineczka napisała: > ale ich juz chyba nie ma w lidlu > pare dni temu w moim widzialam jeszcze jakeis resztki, ale teraz mzoe faktycznie juz nie ma. takie same w biedronce chyba byly Odpowiedz Link Zgłoś
carmelax Re: ratujcie :( 05.09.11, 12:31 Są domy w których nigdy nie będzie czysto i mój do takich należy , jestem z tym pogodzona. Przeszły mi histeryczne próby sprzatania przed wizytą kogoś tam. I tak nie bede miec czysto, przy moich facetach , zwierzętach , lokalizacji gdzie po jednym dniu mam kurz wszędzie. Walka z wiatrakami , pól dnia sprzątania , za chwile to samo. Wole sie napic kawy niz odwalac wciąz syzyfową , nie mająca końca robotę. Juz teraz mam gdzieś ze mnie rodzina obgada , bo wiem że gdybym mieszkała sama , nie miała dzieci zwierzat ,mogłabym miec idealnie. Sprawdzałam to gdy moja hałastra wyjeżdżała , miałam wtedy tip top bez wiekszego wysiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: ratujcie :( 05.09.11, 16:58 Witaj w klubie.. Ja też nigdy nie potrafiłam sprzątać i dziś myjąc okno pomyślałam że sprzątaczki powinny naprawdę dobrze zarabiać! Myję to okno i myję. Inna "kobieta domowa" zrobiłaby za ten czas ze trzy albo pięć Ja nie wiem.. z tym się trzeba urodzić. Podziwiam te kobity ze ściereczkami w dłoniach non stop.. I te które potrafią.. Kiedyś przeczytałam na pocieszenie że kobiety nające idealny ład i porządek w domach są nudne i to chyba prawda Ja jeszcze dodam że nie kobiety ale ludzie w ogóle! A jednak mam dla ciebie radę: łazienka dobrze wygląda jak się wytrze armaturę do sucha Szczególnie krany, kurki i wszystkie chromowane części. Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: ratujcie :( 05.09.11, 17:03 Czytam wasze posty i stwierdzam że trendy jestem Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ratujcie :( 05.09.11, 17:04 > A jednak mam dla ciebie radę: łazienka dobrze wygląda jak się wytrze armaturę d > o sucha Szczególnie krany, kurki i wszystkie chromowane części. > nie no w Antheie (czy jak to sie odmienia) to ja sie nie mam zamiaru zmieniac ja chce tylko porzadek taki zwykly normalny zebym wiedziala szybko co gdzie jest i zebym miala wiecej wolnych blatow i innych powierzchni plaskich ( ktore i tak kwiatkami zastawie ) Odpowiedz Link Zgłoś