Dodaj do ulubionych

Uswiadomilam sobie

13.10.11, 16:08
ze niedlugo musze urzadzic przyjecie urodzinowe dla syna.Zaczal sie sezon urodzinowy(jakos tak sie zgralo,ze dzieci sa z konca roku lub jego poczatku)powiem szczerze,ze zmrozilo mnie,bo akurat urodziny mego dziecka zgraja sie z momentem powrotu do pracy na caly etat i zaczecia przez me dziecko przedszkola.To bedzie juz wystarczajacy stres,to wszystko ogarnac i sie przystosowac,a teraz jeszcze musze poswiecic czas na zorganizowanie przyjecia.Do tych matek co maja za soba juz mnostwo urodzin dzieci,jak to najszybciej ogarnac,teraz jest moda na przyjecia tematyczne,jakies strony z gotowymi przepisami na przyjecia znacie?Jak teraz wszystko obmysle i czesc rzeczy zakupie,to nie bede musiala potem latac jak kot z pecherzemwink
Pewnie dla niektorych abstrakcja planowac wszystko dlugo przed,ale teraz jeszcze mam czas i jako samotna matka jestem przyzwyczajona planowac na zas.
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 16:12
      Zalezy mi,by moj dziec mial frajde.
      • xxe-lka Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 16:16
        A nie da się poza domem tego zrobić?
        Ja od dwóch lat tylko takie urodziny robię i zastanawiam się czemu wcześniej zawracałam sobie głowę spędzaniem całego stada dzieci do domu i zapewniania im rozrywek. Polecam pozadomowe imprezy - szybko, higieniczniewink i wbrew pozorom wcale nie drożej niż w domu
        • edelstein Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 16:50
          Tutaj do miejsc gdzie organizowane sa imprezy,moj syn i jego koledzy jezdza dosc czesto,zadna atrakcja.
    • saga55-5 Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 16:26
      A musisz podążać za modą ?
      Ktoś tu chyba już pisał, że modne są przyjęcia w drogich restauracjach.
      Ile syn ma lat ?
      Może podpytaj jak on to widzi, o czym marzy itp.
      • edelstein Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 16:48
        Nie chodzi o podazanie za moda,tylko fakt,ze skoro on chodzi na przyjecia,to powinno sie tez wyprawic.3lata bedzie mial,mu to wsio rybka co bedzie,ostatnie urodziny spedzil w miejscu z atrakcjami dla dzieci,oprocz tego zoo i tylko we dwoje,ja i on.Rodziny tu nie mam,ale teraz jest starszy,na przyjecia chadza to czuje sie zobowiazana tez zrobic,choc uwazam,ze jeszcze w tym wieku to i tak dzieci niezbyt kumaja idee urodzin.Na swoje urodziny imprez nie robie,spedzam normalnie dzien,co duzo osob uwaza za fanaberie,huczne obchodzenie urodzin to tutaj normalne.
    • attiya Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 16:40
      a nie wystarczy tort ze świeczkami i sto lat? Musisz bal organizować?
      • edelstein Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 16:53
        Mi wystarczyloby,ale nie chce wyjsc na ta co sie wyroznia.I tak zamierzam zaprosic tych najblizszych a nie pol okolicywink
        • xxe-lka Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 17:41
          no faktycznie wyróżnianie się to samo zło
          btw huczne imprezy dla trzylatków to wymysł w jakiej konkretnie krainie?
          i ta konieczność odwdzięczenia się bo dziecko niespełna trzyletnie prowadzi już bogate zycie towarzyskie - sory ale to trochę farsa nie uważasz? Może się jednak wyróżnij i pójdź za zdrowym rozsądkiem - to nie takie straszne
          • azjaodkuchni Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 18:21
            Przede wszystkim to żaden obowiązek wyprawiac urodziny 3 latkowi tym badziej, że Ciebie to nie bawi....
            Zanim moje dziecko zapragnęło imprezy urodzinowej z balonikami i inymi duperalami spędzaliśmy ten dzień we trójkę robią c razem coś fajnego ... Spiąc dlugo bo to lubimy, glumiac śniadanie, bo to lubimy i grające wieczorem w wybraną przez dziecko grę...
    • moofka Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 19:44
      zorganizuj animatorke, ktora przyjedzie z gotowymi pomyslami
      ty podaj tort i lody
      i duzo coli smile
      • edelstein Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 19:49
        Lody odpadaja,kolezanka ma firme produkujaca ten przysmak,wiec lody za free sa caly rok.Coli tez zadne nie pija,moj syn uwaza ja za obrzydliwa.
        • xxe-lka Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 19:52
          No jak na razie to wszystko odpada
          Dość wysokie wymagania jak na kinderball trzylatka wink
          • edelstein Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 20:02
            Pech z tymi lodami,a cola ist i tak niezdrowa,wiec z ulga przyjmuje,ze zadne z dzieci jej nie pija.Ostatnio mlody odkryl w sobie milosc do krokodyli,dinozaurow i tego typu stworzen.Chyba zabiore go do muzeum zamiast sie glowic nad atrakcjami dla dzieci.
            • mamameg Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 20:29
              Jeśli chodził na urodziny innych dzieci, to chyba wypada się zrewanżować. Ale przecież to nie musi być jakaś straszna harówka, też jestem samotną matką, wyprawiałam urodziny synowi jak miał 4lata w domu, bez wielkich kosztów i ogromnych nakładów pracy. Skoro synek lubi dinozaury to może tort w kształcie dinozaura, trochę związanych z dinozaurami dekoracji i nie wiem, bajka o dinozaurach? zabawa w zgadywanie jaki to dinozaur?
            • moofka Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 20:42
              edelstein napisała:

> Pech z tymi lodami,a cola ist i tak niezdrowa,wiec z ulga przyjmuje,ze zadne z
              > dzieci jej nie pija.Ostatnio mlody odkryl w sobie milosc do krokodyli,dinozauro
              > w i tego typu stworzen.Chyba zabiore go do muzeum zamiast sie glowic nad atrakc
              > jami dla dzieci.

slusznie smile
              muzeum archeologii, encyklopedia paleontologa i rumianek w termosie jak zziębniecie listopadowo
              bedą wymarzone urodzinki dla trzylatka wink
              • sarling Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 21:02
                Nasz na 3 urodziny przejechał się pierwszy raz w życiu trolejbusem (pamięta to do dziś smile), potem w domu był tort, kilka osób z rodziny. Prezenty i ogólna świąteczna atmosfera wystarczyły i nadal na razie starczą w zupełności.
                Jeśli pokażesz, że jest to wyjątkowy dzień w całkiem normalny sposób, to z pewnością będzie zadowolony. Pza tym to jednak tylko trzylatek, Ty się nie powinnaś bać teraz ale za jakieś 10 lat - z takim podejściem - wysiądziesz.
                Nie rób problemu tam, gdzie NAPRAWDĘ można sobie darować.
              • edelstein Re: Uswiadomilam sobie 14.10.11, 10:24
                Moj syn byl juz w aquazoo.Pokazana byla ewolucja na zywych i mniej zywych przykladachwinkoprocz tego mnostwo gatunkow ryb i rekiny,zolwie,krokodyle,syn byl zachwycony.Juz trzy razy tam bylismy i ciezko go odkleic od wiekszosci eksponatow.Chyba z pol godziny spedzilismy czekajac az krab wyjdzie z ukrycia, podejrzewam,ze gdyby mogl spedzilby tam caly dzien.
    • donatta Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 21:11
      Ja robię od lat przyjęcia w domu, z młodszymi dziećmi lepsze są mieszane, ze starszymi tematyczne. Robiłam pirackie, astronautyczne, wiedźmowe, Miliard w rozumie. Robię dekoracje, obmyślam stroje i odpowiednie do wieku konkurencje. Staram się upichcić coś tematycznego - np. wiedźmy - ciasto marchewkowe z pajęczyną pisakiem do tortów i pająkami z marcepanu plus ciasteczka zwane paluchami wiedźmy, piraci - to samo ciasto, ale z powłoką marcepanową w formie głowy pirata.

Jeśli masz dziecko w wieku przedszkolnym, sugeruję poszperać w sieci, wybrać odpowiednie do wieku konkursy - np. z przekłuwaniem balonów, malowaniem, itp. - i zrobić do jedzenia to, co wiesz, że dzieci najchętniej zjedzą. Nie musi być tematycznie.
    • sotto_voce Re: Uswiadomilam sobie 13.10.11, 21:48
      Szczerze współczuję takiej presji środowiska na animowane imprezy. My urządzamy urodziny (tzn. zapewniamy jedzenie, picie i lokal), ale dzieci bawią się same. U kolegów na urodzinach różnie. Nie lubiłam w dzieciństwie takich hiperaktywnych rodziców, którzy nie pozwalali dzieciom żadnej zabawy rozkręcić w czasie urodzin, bo mieli jedynie słuszny scenariusz. Inna rzecz, że w wieku 3 lat ani ja, ani moje dzieci nie mieliśmy jeszcze tak wybujałego życia towarzyskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka