Dodaj do ulubionych

Właśnie zrobiłam test

18.10.11, 15:41
ciążowy. Jest negatywny, w sumie się spodziewałam bo mam spiralę ale nie mam okresu. nic mnie nie boli. zawsze był punktualnie a teraz nie ma. w zeszłym miesiącu byłam na rezonansie, chyba jej nie zwichrował? poczekać jeszcze czy gnać do ginekologa?
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Właśnie zrobiłam test 18.10.11, 15:58
      Ale po co? nawet jeśli jest ciąża to ginekolog jej nie stwierdzi chyba że ma super hiper usg i dobre oko, al;e skoro nie widać nic na teście to szansa ze już nastąpiło zagnieżdżenie jest minimalna.
    • zebra12 Re: Właśnie zrobiłam test 18.10.11, 15:59
      Ja bym poczekała.
    • gupia_rzona Re: Właśnie zrobiłam test 18.10.11, 16:16
      ja od jakiegoś czasu mam strasznie nieregularny okres. I też mam spiralę (zwykłą miedziankę).
      Na początku też robiłam testy przy każdych spóźnieniach, ale teraz zluzowałam. Jak się spóźni bardziej znacząco niż 20 dni to się zacznę martwić smile
      u mnie sytuacja jest o tyle ciekawa, że będąc w ostatniej ciąży testy wychodziły mi negatywne a nawet miałam krwawienie w terminie miesiączki. Ciążę odkryłam przypadkiem na rutynowej wizycie u lekarza. Ta sytuacja powoduje, że zluzować mi łatwiej smile
      • zefirek1612 Re: Właśnie zrobiłam test 18.10.11, 16:22
        też mam miedzianke. Lekarz mnie nastraszył ciążą pozamaciczną, dlatego wariuję;-( jestem po kilku operacjach ginekologicznych, więc on mi powiedział że to plus spirala mogą spowodować ciąże pozamaciczną dlatego tak się trochę martwię. spirale mam od czerwca, okresy to prawie krwotoki więc trochę dziwne że nagle nie ma...
        • an_ni Re: Właśnie zrobiłam test 18.10.11, 16:44
          po co zatem zakladalas miedzianke?!
          • zefirek1612 Re: Właśnie zrobiłam test 18.10.11, 18:45
            hormonów brać nie mogę, gumki są dobre jak seks się uprawia raz na jakiś czas, watykańska ruletka w żadnym wypadku, seks przerywany to pewna nerwica a ja nie mogę zajść w ciążę z powodów zdrowotnych. ryzyko, że urodzę chore dziecko jest większe niż te, że zajdę w ciąże pozamaciczną. Świat nie jest biały albo czarny, tak jak ci się wydaje.
            • asia_i_p Re: Właśnie zrobiłam test 18.10.11, 18:55
              Z jednej strony tak. Z drugiej strony mając do dyspozycji niewygodę z powodu gumek oraz ryzyko zajścia w ciążę pozamaciczną, chyba bym się nie wahała. Ciąża pozamaciczna to też ciąża, jak ze względów zdrowotnych nie powinnaś zajść w ciążę, to chyba w każdą.
              Nie mówiąc już o tym, że porządnie stosowany NPR jest na tyle bezpieczny, że prezerwatywy można by ograniczyć do dni płodnych i okołopłodnych.

Sama jestem w kwestiach medycznych opieszała. Ale jak potrafisz się przełamać, to się może jednak przełam, bo jednak zastanawianie się przy każdym opóźnieniu, czy jest się w ciąży pozamacicznej, też jest nerwicogenne.
              • zefirek1612 Re: Właśnie zrobiłam test 18.10.11, 20:05
                powodem zdrowotnym który determinuje to że nie powinnam zajść w ciąże, jest zagrożenie urodzenia dziecka z wadami genetycznymi(jedno już takie urodziłam, biorę leki z grupy D). z dwojga złego ciąża pozamaciczna jest dla mnie mniejszym złem.
    • wuika Re: Właśnie zrobiłam test 18.10.11, 16:27
      Spirala jest metalowa? Jeśli poszłaś z metalową spiralą na rezonans (gdzie wśród przeciwwskazań jest właśnie posiadanie spirali), to gratuluję pomysłu uncertain
      • zefirek1612 Re: Właśnie zrobiłam test 18.10.11, 18:02
        no chyba pytali mnie o tą spirale, nie? miedzianka nie jest przeciwwskazaniem do rezonansu głowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka