Dodaj do ulubionych

bądźmy humanitarni

04.11.11, 17:16
pokonajmy miłością zło i podpiszmy petycję w obronie niewinnej kobiety

info.wiara.pl/doc/993542.Uratuj-Asie-Bibi
Obserwuj wątek
    • najeeli Re: bądźmy humanitarni 04.11.11, 17:34
      podpisałam
    • krejzimama Re: bądźmy humanitarni 04.11.11, 18:20
      Jeśli taka jest kara w Pakistanie za obrażanie uczuć religijnych to trudno.
      Jak widać chrześcijanom wydaje się, że mogą obrażać wszędzie i wszystkich atu kuku.

Zanim potępimy Pakistan spojrzmy na własne podwórko.
      art. 196 kodeksu karnego
      Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych,
      podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
      • asia_i_p Re: bądźmy humanitarni 04.11.11, 19:03
        Krejzi, ty to czytałaś? To jest przypadek z zeszłorocznego maratonu pisania listów Amnesty International. To była tak zwana obraza nie wprost czy jakoś tak - tam można zostać ukamienowanym za bezpośrednie lub pośrednie bluźnierstwo przeciwko Mahometowi. Nie będę teraz grzebać za zeszłorocznym opisem przypadku, ale ta kobieta powiedziała coś absolutnie cenzuralnego.
        A tak w ogóle to to jest jeszcze aktualne? Bo myśmy te listy pisali w grudniu zeszłego roku.
        • krejzimama Re: bądźmy humanitarni 04.11.11, 19:20
          Ale to ty uwazasz że to cenzuralne.
          Być może islamisci uwazaja inaczej.
          Jesli ja cos powiem i sad skaze mnie z art. 196 KK to nie będzie miało znaczenia ze ja czy ktos inny ma inne zdanie.

Chrzescijanie sami nie chcą by obrazano ich religie ale jak widać bez problemu obrazaja innych.
          • asia_i_p Re: bądźmy humanitarni 04.11.11, 19:28
            Załap różnicę w skali. Ona powiedziała (doczytałam) "Chrystus umarł za mnie na krzyżu, a Mahomet tego dla was nie zrobił" (kiedy koleżanki namawiały ją do przejścia na islam). Gdyby za zdania o tym poziomie agresywności w Polsce sadzali, siedziałaby cała e-mama, pewnie ze mną włącznie (coś mi się na pewno gdzieś wypsnęło, co w tym stopniu mogłoby urazić bardziej religijnych ode mnie). I grozi jej za to ukamienowanie, a nie grzywna. Naprawdę grozi, a nie ktoś złożył pozew, który sąd oddali.
            • krejzimama Re: bądźmy humanitarni 04.11.11, 19:36
              Moje zdanie jest proste.
              Jestem europejką i moje obowiązki sa europejskie.
              To co dzieję się w innych kręgach cywilizacyjnych mnie interesuje. Mogą robić co im się żywnie podoba. Tym bardziej nie chce by ludzie stamtąd pojawiali sie w Europie.
              Ta sytuacja powinna otworzyć oczy piewca multikulti jakimi dzikusami sa islamiści.
              • miedzymorze Re: bądźmy humanitarni 04.11.11, 23:40
                Ale przecież dostała ofertę uwolnienia i ją odrzuciła, czyli śmierć za wiarę to jej świadomy wybór.

pozdr,
                mi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka