Dodaj do ulubionych

Ciętej riposty potrzebuję

09.11.11, 21:37
Witam
Mam prośbę do mam z ostrymi,,językami,, . Otóz od miesiąca pracuję w firmie na zastępstwo i irytuje mnie sposób zwracania się do mnie pewnej osoby. Najpierw byłyśmy na pani po czym ona zaproponowała przejscie na ty na co ja przystałam w sumie z ochotą bo tak jakoś przyjemniej jest ale teksty typu ,, no młoda damo,, lub ,, dziewczynko,, nadmienie ze mam 36 lat a ona 25 uważam za delikatnie mowiąc mało taktowne. Dwa razy to przemilczałam ale nie dam sobie w końcu trzeba się odezwać. Może zaproponujecie coś odpowiedniego bo mi jakoś nic nie przychodzi do głowy poza ,, nie pozwalaj sobie za wiele,, ale to jakoś agresywnie brzmi. Widocznie za mało elokwentna jestem .
Obserwuj wątek
    • erba Re: Ciętej riposty potrzebuję 09.11.11, 21:43
      Heheh śmieszne, że dekade młodsza tak mówi. Ale to w żartach czy na poważnie? Bo moja kumpela do koleżanek czasem zwraca sie per "dzieciaku" ale to w takim troskliwo-żartobliwym tonie. Ja bym raczej coś z żartem odpowiedziała, np.że cieszy cię że tak młodo wyglądasz. A jak chcesz bardziej zgryźliwie (ale bedzie kwas) to mozesz powiedziec, ze wiesz ze nie widac, ale jestes od niej starsza big_grin
      • sanrio Re: Ciętej riposty potrzebuję 09.11.11, 23:07
        B
        > o moja kumpela do koleżanek czasem zwraca sie per "dzieciaku" ale to w takim tr
        > oskliwo-żartobliwym tonie.

o Boże, to my się znamy?big_grin
    • lineczkaa Re: Ciętej riposty potrzebuję 09.11.11, 21:47
      Zacznij się do niej zwracać per Niunia wink
    • piekielna-diablica [...] 09.11.11, 21:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • qu_esse Re: Ciętej riposty potrzebuję 09.11.11, 21:54
      a może ona nie chce, żebyś to Ty czuła się "staro"smile o ile takie pojęcie funkcjonuje w odniesieniu do trzydziestoparolatkiwink
    • mathiola Re: Ciętej riposty potrzebuję 09.11.11, 21:58
      Kurde, też lubię sobie powiedzieć do kogoś "dziewczynko", "chłopczyku". Nie wiedziałam, że ktoś może mieć z tym problem... jeśli nie ma ten zwrot żadnych podtekstów i działań na szkodę dziewczynki lub chłopczyka.
    • nangaparbat3 Re: Ciętej riposty potrzebuję 09.11.11, 22:00
      Głupia jakaś. Chyba że to przekład, może w jakimś obcymjęzyku nie brzmi tak idiotycznie jak w naszym.
      "Niunia" jest niezła, proponuje wersję lajtową, np. "słoneczko", "żabciu", "złotko".
      Albo jeszcze lżej: po prostu przy najbliższej okazji rozesmiej się radośnie i powiedz, ze jesteś od niej 10 lat starsza. I zapytaj, jak się masz do niej zwracać.
    • de_boer ekhmmm 09.11.11, 22:13
      A czemu nie powiesz jej, że źle się z tym czujesz? Nie będzie to cięta riposta, fakt - ale może zmieni jej zachowanie?
      • nenia1 Re: ekhmmm 09.11.11, 22:25
        Też mnie to zawsze zastanawia. Ludzie opracowują jakieś misterne plany, zamiast komunikować się wprost.
        • wioskowy_glupek Re: ekhmmm 09.11.11, 22:39
          - Wiesz dziecino biorąc pod uwagę że jestem od Ciebie jednak sporo starsza, jak tak zwracasz się do mnie dzieciaku czy młoda damo to zastanawiam się czy nie powinnam mówić do Ciebie, a gu gu...

Mam pianę od razu na takie zwracanie się typu dziecko, dzieciaku czy coś... od razu mi się agresor włącza...
    • szelkami Re: Ciętej riposty potrzebuję 09.11.11, 22:41
      ona do Ciebie "dziewczynko"

Ty do niej "nie teraz to przyje...as jak Hanka w kartony"

• wioskowy_glupek Re: Ciętej riposty potrzebuję 09.11.11, 23:00
        Albo pojechałaś jak Hanka w kartony wink
    • aquuaa czemu zaraz cietej riposty? 09.11.11, 23:11
      wystarczy na zasadzie przeciwnosci i tez zartem. Ona do Ciebie 'mloda damo' a Ty do niej: 'pani starsza' lub 'emerytka' smile
      I jak sie nie kapnie w czym rzecz to bedziecie przynajmniej smiesznie wygladac z boku, a w tym ukladzie to ja mimo wszystko wolalabym byc mloda dama smile

Po co zaraz sie dasac i robic z igly widly.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka