Dodaj do ulubionych

dostałam pracę-problem z kasą fiskalną

22.11.11, 11:13
A więc od jakiegoś czasu poszukuję pracy w tym celu zrobiłam też parę miesięcy temu kurs kasy fiskalnej. No i tak się stało, że dostałam pracę w sklepie spożywczym. Bardzo się cieszę ale też troszkę się obawiam gdyż kasa fiskalna jest zupełnie inna aniżeli ta na jakiej się uczyłam. Boję się czy podołam, czy ktoś mi pokaże co i jak. Dziewczyny pocieszcie, nie chcę wyjść na nieudacznika już pierwszego dnia w pracy.
Obserwuj wątek
    • melmire Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 11:22
      Co jak co ale kase na pewno ci pokaza smile
      • foro-estupido Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 11:34
        Nie przesadzaj.Kasa,kasie nierówna,ale ogólnie to nic trudnegowink
        Nikt chyba nie jest w stanie pokazac ci jak pracowac na kasie,na której będziesz pracowac....smile
        No bo niby jak w necie?big_grin
        Powiesz,że z taką kasą nie miałaś do czynienia i ci pokażą.Myślisz,że zostawią cię na stanowisku samą bez nadzoru i przyuczenia?smileNieeeee.
        • foro-estupido Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 11:35
          a tak nawiasem mówiąc...tu "wszystkie"ematki za biurkami siedzą wink tongue_out
          I ci nie mogą pomóc.
          • deodyma Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 11:43
            foro-estupido napisał:

> a tak nawiasem mówiąc...tu "wszystkie"ematki za biurkami siedzą wink tongue_out
            > I ci nie mogą pomóc.

ja pomoge, bo przez kilka ladnych lat pracowalam w tym zawodziesmile
            jak juz wyzej forumka napisala, kasa kasie nierowna, nikt nie zostawi Cie na stanowisku pracy bez nadzoru, wiec zostaniesz przyuczona, nim wrzuca Cie na "gleboka wode".

• angela10086 Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 12:32
              oczywscie na pewno cie przyucza. Mnie kiedys przyuczali 5 minut, ale jakos dalam radesmile
          • gazeta_mi_placi Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 13:17
            O nie, ja uczciwie przy łopacie macham, praca przy biurku to nie praca tylko hobby uncertain
    • katriel Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 13:09
      Na pewno ci pokażą, no nie wyobrażam sobie inaczej. Tylko dwie uwagi:
      1) oni nie muszą wiedzieć, że uczyłaś się na zupełnie innej; powiedz to jawnym tekstem,
      prosząc o pokazanie wszystkich potrzebnych funkcji;
      2) w czasie przyuczenia skup się maksymalnie; jak się rozproszysz, coś ci umknie i będziesz
      musiała dopytywać ileś razy o rzeczy, które już ci skądinąd tłumaczono, to faktycznie to
      nie zrobi dobrego wrażenia.
      • llaallaaiippoo Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 13:16
        katriel napisała:

> Na pewno ci pokażą, no nie wyobrażam sobie inaczej. Tylko dwie uwagi:
        > 1) oni nie muszą wiedzieć, że uczyłaś się na zupełnie innej; powiedz to jawnym
        > tekstem,
        > prosząc o pokazanie wszystkich potrzebnych funkcji;

Wiedzą, ze uczyłam sie na kasie bo w cv wpisałam , ze odbyłam kurs kasy fiskalnej>

2) w czasie przyuczenia skup się maksymalnie; jak się rozproszysz, coś ci umkni
        > e i będziesz
        > musiała dopytywać ileś razy o rzeczy, które już ci skądinąd tłumaczono, to fakt
        > ycznie to
        > nie zrobi dobrego wrażenia.

Tego się obawiam. Jestem dośc nerwowa. Nawet pracodawca stwierdził, że te moje nerwy to minus w pracy. Po za tym mu odpowiadam.
        • melmire Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 13:21
          Wiedza ze sie uczylas, ale przeciez nie na tym modelu. Powiedz im to wyraznym tekstem,popros zeby ci pokazali i bedzie dobrze. I napij sie melisy przed praca, bo jestes taka zestresowana ze wszystko ci bedzie z rak leciec smile Sama obsluga kasy to nic strasznego, a tych funkcji bardziej skomplikowanych (wycofac czesc produktow, zaplacic za czesc gotowka a czesc karta i takie tam) nauczysz sie w tydzien. Nauczysz sie, to znaczy zapamietasz co i jak zeby nie musiec sie pytac, bo do zrozumienia to tu wiele nie jest.
    • gazeta_mi_placi Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 13:18
      To sklep spożywczy?
      • llaallaaiippoo Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 13:18
        tak
        • melmire Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 13:22
          Supermarket czy cos mniejszego?
          • mamakasienki1 Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 13:39
            kiedyś w czasie studiów dorabiałam w wakacje w sklepie spożywczym, kasy uczyłam się dosłownie 5 minut i dałam radę. Ty też napewno sobie poradzisz, jak będziesz miała pytania to przecież możesz kogoś zapytać.
          • llaallaaiippoo Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 15:33
            melmire napisała:

> Supermarket czy cos mniejszego?

Coś mniejszego a co???
            • melmire Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 17:37
              Nic strasznego, nie denerwuj sie tak smile w mniejszym sklepie bedzie mozne mniej ludzi, mniej anonimowych, mniejsza presja ze koszyk trzeba skasowac w 15 sekund a w kolejce nie moze byc wiecej niz 3 osoby. Na pewno sobie poradzisz, usmiech, glowa w gore, powiedz pol zartem, pol serio ze strasznie sie denerwujesz bo tego modelu kasy nie znasz, na pewno ktos sie toba zaopiekuje smile
    • morgen_stern Re: dostałam pracę-problem z kasą fiskalną 22.11.11, 13:44
      Skoro ja, antytalent matematyczny i roztrzepaniec, dałam sobie radę z fiskalną podczas denominacji, to i ty dasz smile nie denerwuj się smile
      Tylko jak czegoś nie będziesz kumać, to mów od razu, bo to ty za pieniądze odpowiadasz i ty będziesz bekać, jakby co.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka