lidia341 24.11.11, 21:29 Mój ma jutro kartkówkę w Pisma Świętego na religii...normalnie ścięło mnie jak przeczytałam w zeszycie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: A pro po szkoły 24.11.11, 21:32 lidia341 napisała: > Mój ma jutro kartkówkę w Pisma Świętego na religii...normalnie ścięło mnie jak > przeczytałam w zeszycie ???? Jakby miał na metematyce, to by mogło, ale na religii to chyba normalka? Nie sadzę żeby z całej treści była, pewnie głównie z ilości ksiąg, Ewangelii itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: A pro po szkoły 24.11.11, 21:32 Naucz się najpierw pisać bez błędów Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: A pro po szkoły 24.11.11, 21:44 No to w końcu widać, że się faktycznie za naukę religii wzięli, bo np u mnie edukacja religii polegała płytkiej pogadance prowadzącego<a mieliśmy różnych> i na odpytywaniu z pacierzy, przykazań czy grzechów, cnót itp, których to idąc do komunii się wyryłam i spokojnie pamiętałam aż do 8 klasy podstawówki, kiedy to edukację z religii zakończyłam, a nie jeszcze 2 mies LO chodziłam, a lektury obowiązkowej nikt nie czytał haha. Prawidłowo. Mimo, że ja fanką religii nie jestem to uważam znajomość Biblii i mitów greckich za bardzo pożądaną, jako, że olbrzymia część literatury wywodzi się/nawiązuje lub opiera się na tym i się przyda. Co nie znaczy, że nie jest mądrze zainteresować się innymi religiami i kulturami, zawsze to fajnie coś wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: A pro po szkoły 24.11.11, 21:57 A chciałaś rozumiem, żeby dziecko chodząc na religię miało tylko luźne pogadanki na temat wyższości swiąt BŻ nad Wielkanocnymi bądź kolorowanie obrazków ze żłóbkiem? Skoro jest ocena z religii,to za coś musi być wystawiana trzeba było zapisać dziecko na etykę, skoro tak cię dziwi kartkówka z jakiegoś przedmiotu Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: A pro po szkoły 24.11.11, 22:18 To trochę tak, jakby cię dziwiło, że dziecko na biologii będzie mieć kartkówkę z budowy komórki roślinnej Odpowiedz Link Zgłoś