Dodaj do ulubionych

nie moge schudnac

22.01.12, 15:00
od 4 wrzesnia zaczelam bieganie a raczej bieganie przplatane chodzeniem bo nie dawalam rady biec przez godzine.Po dwoch miesiacach kiedy zaczelo sie robic zimniej przerzucialm sie na silownie i tam 3 -4 razy w tygodniu chodzilam na biezni przy moim najlepszym wedlug obliczen tetnie do spalania tluszczu.
Od miesiaca lacze bieznie z orbieterkiem ( czy jak to sie nazywa) czyli 40 minut orbi , plus 40 minut biezni( 2-3 razy tyg) mimo to waga nie spada.Moze troche ladniej sie wymodelowalam w tali ale w zamian mama wiekszy tylek.Przyznam ,ze niestosuje sie do zadnej diety ( nigdy nie stosowalam) ale skoro jem tak jak jadlam wczesniej ( i nie tylam tylko trzymalam wage) to dlaczego teraz ruszajac sie nie zrzuce chociaz kilku kilo.Mam 39 lat , 173cm i waze 68n kg .Tarczyca w porzadku, cholera mnie bierze...
Obserwuj wątek
    • kiszczynska Re: nie moge schudnac 22.01.12, 15:01
      Do młódek nie należysz. Wiek robi swojeuncertain
      • rosapulchra-0 Re: nie moge schudnac 22.01.12, 15:04
        ty, kiszczynska, ile masz lat?
        • annamariamuff Re: nie moge schudnac 22.01.12, 15:08
          spokojnie rosa takie uwagi nie robia na mnie wrazenia.Wiek to nie moj slaby punktwink)) mam inne ...
          • yuka66 Re: nie moge schudnac 22.01.12, 15:13
            Myśle,ze po pierwsze zamieniasz tkankę tluszczowa na mięśnie wiec dlatego nie widać JESZCZE spadku wagi, ale to przyjdzie. Po drugie zastanów się co jesz - mnie po czterdziestce było bardzo trudno zrzucić cokolwiek, ale teraz, po odstawieniu serów, smietany, nabialu generalnie, zaczynam schodzić w dół.
          • kkokos Re: nie moge schudnac 22.01.12, 15:14
            ech, chciałabym wierzyć, że głupota kiszczyńskiej to wynik jej młodego wieku....

a serio: waga nie musi spadać - może zamiast tłuszczu masz mięśnie, ciało zgrabniejsze, a waży tyle samo? martwi cię wskazanie wagi czy wygląd?
            po drugie, zaczęłaś się odchudzać wbrew naturze - na zimę organizm atawistycznie dąży raczej do zrobienia zapasów tłuszczyku, a nie gubienia
            no i, niestety, faktem jest, że z wiekiem przemiana materii spowalnia
    • myga Re: nie moge schudnac 22.01.12, 15:44
      Tluszcz zamienil sie w miesnie, dlatego waga stoi w miejscu. Przy tak intensywnym treningu i malej wadze wyjsciowej nie powinnas patrzec na wage, lecz na wymiary, poniewaz miesnie waza wiecej niz tluszcz i pomimo tego, ze masz mniejszy rozmiar, waga moze sie nie zmniejszyc, a nawet sie powiekszyc.
    • anorektycznazdzira Re: nie moge schudnac 22.01.12, 16:19
      Wiesz, jakiejś specjalnej nadwagi to Ty nie masz (68/173), ile chciałaś zgubić? Kilka kilo i już. Dorzuć może do diety karnitynę, są saszetki i różne cuda w aptekach i na siłowni pewnie też. Pijesz to (np. aquaslim) i korzyść jest taka, że dostarczasz od razu wody na odtrucie. Nie działa to jakość piorunująco, ale na te Twoje kilka kilogramików powinno wystarczyć spokojniewink
      • kiszczynska Re: nie moge schudnac 22.01.12, 16:39
        staremu ŻADNE SASZETKI NIE POMOGĄ!
        • anorektycznazdzira Re: nie moge schudnac 22.01.12, 16:45
          Wiemy kiszczyńska i łączymy się z tobą w bólu.
        • the-only_bambulek Re: nie moge schudnac 22.01.12, 17:13
          Daremna jesteś dziewczynko!
          • the-only_bambulek Re: nie moge schudnac 22.01.12, 17:14
            do to tej kiszczyńskiej. ło Matko!
      • paliwodaj Re: nie moge schudnac 22.01.12, 16:46
        z tym wiekiem to w sumie prawda, wiadomo ze metabolizm slabnie z wiekiem i zeby utrzymac te sama wage juz musisz cwiczyc, a zeby schudnac musisz jeszcze wiecej cwiczyc albo trzymac diete.
        Zauwaz ze kobitki w pewnym wieku po prostu sie zaokraglaja ( prawie wszystkie).
        Na tym etapie nie wierzylabym w zamiane tluszczu na miesnie.
        Pierwsza reakcja organizmu na wysilek fozyczny jest spalanie tkaniki tluszczowej, a pozniej budowa miesni
        U mnie bylo tak ze po roku cwiczen, schudlam prawie 8 kg, chcialabym jeszcze 5, ale waga sie zatrzymala, od jakis 2 miesiecy ani drgnie
        Nie jest juz tak latwo tracic na wadze , jak 20 lat temu, no moze 15
        • kamisa7 Re: nie moge schudnac 22.01.12, 17:20
          Ojej, no to ja się chyba załamię. Mam 36 lat, 161cm i 65 wagi. Biorąc pod uwagę to że ostatnio wpadło mi kilka kilo i teraz jestem/czuje się wielka fakt, że ty jesteś wyższa i niewiele więcej ważysz zmartwił mnie jeszcze bardziej. No nic. Aerobic, aerobic super gwiazdę z ciebie zrobi. Ale tak serio to po porodzie nie jadłam nabiału i chudłam. Szit może odstawić nabiał i zastąpić np.soją? Jakoś wpadło mi ostatnio do porannych płatków mleko sojowe w ręce i jakiś miałam taki mały brzuszek, zero wzdec. Coś w tym nabiale jest chyba nie tak.
          • kamisa7 Re: nie moge schudnac 22.01.12, 17:23
            A te kilka kilo(dokładnie 3 ) wpadło mi właśnie po wakacyjnym piciu aquaslim. Świetny efekt jojo.
          • kiszczynska Re: nie moge schudnac 22.01.12, 17:23
            Mam awrsje do nabialu, jak bylam maja jadlam chleb i jadlam. W tej chwili jena kronka wycohdzi brzuchemuncertain Zrezygnowalam.
          • kiszczynska Re: nie moge schudnac 22.01.12, 17:24
            kamisa7 napisała:

> Ojej, no to ja się chyba załamię. Mam 36 lat, 161cm i 65 wagi.

nigdy ie wazlyma 65 kilo!!!!!!!
            Zawsze ponizej 56
          • kiszczynska [...] 22.01.12, 17:24
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • myga Re: nie moge schudnac 22.01.12, 18:08
          Z wiekiem -po 25 roku zycia- organizm co rok traci ok 200 g masy miesni, stad metabolizm po 25 roku zycia sie spowalnia. Ale utracie miesni mozna zapobiec, jezeli regularnie sie cwiczy, wiec twoja wiara nie ma tutaj nic do rzeczy. Autorka dosc regularnie cwiczy, wiec ma mase miesniowa, a poniewaz waga wyjsciowa nie byla duza, BMI bylo w normie, wiec ta niewielka ilosc tluszczu zamienila sie w miesni, ona sama zreszta to zauwazyla, ze cialo stalo sie zgrabniejsze.
    • klubgogo Re: nie moge schudnac 22.01.12, 18:39
      Po pierwsze nie biegamy od razu godzinę, bo tak się nie da, tu masz plan jak to się robi.
      jak-biegac.pl/plan-treningowy-dla-poczatkujacych-biegaczy
      Po drugie niedawno ktoś pisał na forum, że po 30-ce metabolizm nie jest już taki jak u nastolatki. Mnie też szlag trafia, bo stoję na 49 kg od 2 lat i choćbym sie głodziła, nie chce spaść nic poniżej.
      • arkanna Re: nie moge schudnac 22.01.12, 21:42
        moze i dobrze ze nie chce spasc chyba ze masz z 150 wzrostu ok smile
        • klubgogo Re: nie moge schudnac 23.01.12, 19:28
          160, chcę mieć 47 kg.
    • sarah_black38 Re: nie moge schudnac 22.01.12, 21:06
      Może dietę zmień , bo coś jest nie tak . Ja w ciąży przytyłam ok. 30 kg, po porodzie zaczęłam ćwiczyć w domu , z diety wyrzuciłam słodycze, jadłam normalne jedzenie, bo karmiłam piersią 13 miesięcy. Poza tym dużo ruchu przy maluszku, potem powrót do pracy. Zrzucenie tych 30 kg zajęło mi rok. I też miałam 38/39 lat. Nie mam efektu jojo ani rozciągniętej zwisającej skóry .Teraz mam 44 lat i ważę 58 kg przy 164 cm.
      • annamariamuff Re: nie moge schudnac 23.01.12, 13:32
        sarah black ale ja nie mama 30 kg do zrzuceniasmile)) Naogol jest tak ,ze trudniej zrzucic te dodatkowe 4-5 kilo niz 30. Sama mowisz ,ze wazysz 58 kg i masz 164 kg .Ja mam 9cm wiecej i waze 8 kg wiecej sama wiec widzisz ,ze wazymy podobnie biorac pod uwage wzrost.Gdybys miala zrzucic jeszcze 4 kilko zeby wazyc 55 bylo by ci pewnie trudniej niz te cale 30 pociazowych.Moje nie sa pociazowe po ostatniej ciazy 6 lat temu ( trzeciej ) wazylam 65 kilo potem z powodu stresu zeszlam do 60 kg ( i wtedy naprawde b. zle wygladalam) Przytylam po lekach ( terapi , ktora stosowalam na silne migreny) terapia byla dluga , roczna i wazylam po niej 70 kg .Dwa zeszly mi po odsawieniu lekow reszta sie trzyma.Prowadze aktywny tryb zycia jem zdrowo nigdy nie stosowalam diet i wole stracic te kilka kilo w zdrowy sposob nie katujac sie dietami bo tylko rozwale sobie organizm .Moge ograniczyc slodycze ( chociaz jem je glownie przed okresem)ale nie bede sie glodzic czy stosowac dtastycznycgh diet bo moze ubedzie mi kilko kilo ale zdrowia mi nie doda
        • franczii Re: nie moge schudnac 23.01.12, 19:46
          Ale wiesz sugestia zeby przyjrzec sie diecie nie znaczy ze masz sie zaczac glodzic. Pewnie wystarczy cos troche zmodyfikowac. A przy jakim tetnie cwiczysz jesli moge zapytac i czy trening ci dal jakis dobry instruktor? Istnierje tez mozliwosc, ze przy samych cwiczeniach tych ostatnich paru kilo nie stracisz, twoja waga jest prawidlowa, widac taka budowa ciala. Ja mam podobnie i na samych aerobach i przy normalnym jedzeniu (w sensie normalne porcje i nieliczenie kalorii oraz nietrzymanie sie zasady, ze np. weglowodanow nie jem wieczorem) wazylabym 62-63kg przy 170wzrostu. Waga niby prawidlowa ale lepiej czuje sie kiedy mam mniej a zeby miec mniej musialam pewne modyfikacje wlasnie w diecie zaprowadzic, co nie znaczy ze sie glodze i jem niezdrowo. Mozesz jeszcze sprobowac, o ile jeszcze tego nie robisz, cwiczyc aeroby na czczo ( co najmniej 4godz. po ostatnim posilku weglowodanowym). Jesli to nic nie da to bym cos uciela w diecie.
        • sarah_black38 Re: nie moge schudnac 23.01.12, 20:41
          To po co na siłę chcesz zrzucać niezbyt zbędne kilogramy. Masz fajny wzrost, waga też OK ... pamiętaj , że w naszym wink wieku troszkę ciała nie zaszkodzi. Ćwiczyć możesz dalej , bo dobrze mieć kondycji trochę. Wrzuć na luz smile

annamariamuff napisała:

> sarah black ale ja nie mama 30 kg do zrzuceniasmile)) Naogol jest tak ,ze trudniej
          > zrzucic te dodatkowe 4-5 kilo niz 30. Sama mowisz ,ze wazysz 58 kg i masz 164
          > kg .Ja mam 9cm wiecej i waze 8 kg wiecej sama wiec widzisz ,ze wazymy podobnie
          > biorac pod uwage wzrost.Gdybys miala zrzucic jeszcze 4 kilko zeby wazyc 55 bylo
          > by ci pewnie trudniej niz te cale 30 pociazowych
    • annamariamuff Re: nie moge schudnac 23.01.12, 13:20
      Dzieki dziewczyny za pocieszenie.Mam nadzieje ,ze faktycznie sylwetka troche sie zmienila , poczatkowo widzialam jakos bardziej te zmiany teraz coraz mniejsad((.NIe mama zamiaru przestac bo cwiczenia sprawiaja mi przyjemnosc , czyje sie lepiej, mniej boli glowa sa wiec inne pozytywne strony, strata kilku kilo byla by jeszcze jednym przyjemnym dodatkiem .
    • myelegans Re: nie moge schudnac 23.01.12, 17:30
      Przede wszystkim gratulacje, ze prawie pol roku intensywnych cwiczen i nadal sie trzymasz rutyne, to JUZ niemale osigniecie, wiekszosc zarzuca po miesiacu jak nie widzi efektow!!!!
      A waga, no coz, nie masz nadwagi, taka wage masz od dluzszego czasu, nie jest to waga ostatnio nabyta, wiec organizm bedzie sie trzymal nogami i rekami, zeby utrzymac ten stan. To tak jak termostat. BTW, znam wiele kobiet, biegajacych maratony od lat, jedna jest dodatkwo instruktorka jogi, ktore nie maja typowych, maratonskich sylwetek. Maja konkretne biodra, konkretne uda, a pomimo to wygladaja fajnie, zdrowo, bo nic im nie wisi, nie trzesie sie. Te uda i pupy sa umiesnione, i dobrze wygladaja w szortach i strojach kapielowych pomimo swoich 40+ lat.
      Szkoda, ze nie zmierzylas sobie poziomu tluszczu przed rozpoczeciem zmiany trybu zycia. Stawiam na to, ze duzy % stracilas.
      Mam podobne gabaryty do Twoich, 172cm, 65-66kg. Biegam nalogowo od 4 lat, biegam duzo, caly rok na zewnatrz (w sobote zrobilam 25km podczas opadow sniegu, i bylo bosko), robie do 60-80km tygodniowo, plus ogolnorozwojowka 3 razy w tygodniu, wiec wychodzi, ze codziennie sie ruszam przynajmniej godzine. Waga mi nie spadla, ale sie skurczylam i poziom tluszczu spadl z 20% do chyba 14%, teraz moze byc mniej, nie wiem, bo dawno nei mierzylam, czyli jak dla kobiet jest na poziomie "lean". Nie mam cellulitu, nie mam oponki na brzuchu jak mialam przedtem, pomimo tej samej wagi.

Moze sie zresetuj psychicznie i popatrz na siebie, na ladnie wyrzezbione i zaznaczone miesnie, na dobra forme fizyczna, na to, ze mozesz przez godzine biegac czego kolezanki duzo mlodsze nie potrafia. Albo jeszcze lepiej znajdz sobie jakich bieg ulicznym np. 10km albo polmaraton i zacznij do niego trenowac. To wciaga jak narkotyk big_grin

Wejdz na bieganie.pl tam jest forum i wiele mozna sie dowiedziec czytajac go.

Wyrzuc wage, jedz zdrowo, utrzymuj tryb zycia na tym poziomie i bedzie OKi smile
      Ja Ci to mowie, starsza o kilka lat, przygotowujaca sie do kolejnego maratonu i nigdy nie odchudzajaca sie forumka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka